ttttt1405-05-211405-05-31bool(false) 1405-05-211405-05-31bool(false)  پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
 
شنبه - 31 مرداد 1405 - شماره 5490
 


امروز : شنبه ، 31 مرداد 1405

Today : Sat, August 22, 2026

ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * آدرس ما درشبکه های اجتماعی hamedanpayam@
 
کد مطلب:  148878 تاریخ انتشار:  1405-05-31 - 09:41 تعداد بازدید:  0
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

کشف و ضبط یک دستگاه فلزیاب در شهرستان کبودراهنگ

گردشگری

مهدی غلامی با اشاره به اهمیت حفاظت از میراث‌فرهنگی و جلوگیری از حفاری‌های غیرمجاز تصریح کرد: آثار تاریخی و فرهنگی، سرمایه‌های هویتی و ملی کشور هستند و هرگونه تعرض به این میراث، خسارتی جبران‌ناپذیر به تاریخ و فرهنگ ایران وارد می‌کند، به این دلیل اداره میراث‌فرهنگی کبودراهنگ با همکاری نیروهای انتظامی و دستگاه قضایی، نظارت مستمر بر آثار تاریخی و مستعد را در دستور کار قرار داده است.
وی خاطرنشان کرد: بر اساس قوانین جاری کشور، استفاده، حمل، نگهداری، خرید و فروش دستگاه‌های گنج‌یاب، فلزیاب بدون دریافت مجوزهای قانونی جرم محسوب می‌شود و متخلفان علاوه بر ضبط تجهیزات، با پیگرد قانونی و مجازات‌های پیش‌بینی‌شده در قانون مواجه خواهند شد.
غلامی با تأکید بر اینکه حفاری‌های غیرمجاز می‌تواند به لایه‌های تاریخی و شواهد باستان‌شناختی آسیب جدی وارد کند، افزود: ارزش بسیاری از محوطه‌ها و آثار تاریخی تنها به اشیای موجود در آنها محدود نمی‌شود، بلکه محل کشف، نحوه قرارگیری آثار و ارتباط آنها با سایر یافته‌ها نیز اطلاعات مهمی درباره پیشینه و زندگی جوامع گذشته در اختیار پژوهشگران قرار می‌دهد، بنابراین هرگونه حفاری بدون نظارت کارشناسی می‌تواند بخشی از این اطلاعات ارزشمند را برای همیشه از بین ببرد.
وی همچنین بر ضرورت افزایش آگاهی عمومی در زمینه حفاظت از میراث‌فرهنگی تأکید کرد و گفت: صیانت از آثار و محوطه‌های تاریخی نیازمند مشارکت همه دستگاه‌ها و همراهی مردم است و شهروندان می‌توانند در صورت مشاهده موارد مشکوک مرتبط با حفاری یا تعرض به آثار تاریخی، موضوع را از طریق مراجع مسئول اطلاع دهند تا اقدامات قانونی لازم انجام شود.
رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان کبودراهنگ با بیان اینکه در سال‌جاری 2دستگاه فلزیاب از افراد سودجو در شهرستان کشف و تحویل مراجع قضایی شده است، گفت: برخورد با حفاری‌های غیرمجاز و استفاده غیرقانونی از تجهیزات فلزیاب با هدف پیشگیری از تخریب محوطه‌های تاریخی و حفظ میراث‌فرهنگی برای نسل‌های آینده انجام می‌شود و این اداره در کنار سایر دستگاه‌های مرتبط، روند نظارت و حفاظت از آثار و محوطه‌های تاریخی شهرستان را با جدیت دنبال خواهد کرد.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
پاکی آوردی ای امید سپید
یلدا شب هندوانه و فال و غزل
حال و هوای صحاف خانه همدان در آستانه بازگشایی مدارس
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها  
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 8264433 (0811)  -  فکس: 8285048 (0811)  -  سازمان نیازمندی: 8264400 (0811)  - ايميل: info@hamedanpayam.com