ttttt پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
 
چهارشنبه - 15 مهر 1405 - شماره 5529
 


امروز : پنجشنبه ، 16 مهر 1405

Today : Wed, October 7, 2026

ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * آدرس ما درشبکه های اجتماعی hamedanpayam@
 
کد مطلب:  149894 تاریخ انتشار:  1405-07-15 - 11:00 تعداد بازدید:  0
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

کرونا همچنان بالاتر از آستانه هشدار بالا
کودکان ۴۰ درصد موارد مثبت آنفلوانزا در کشور

اجتماعی

 مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، آخرین وضعیت موارد عفونت‌های تنفسی در هفته بیست‌وهشتم سال را اعلام و بر لزوم تشدید مراقبت‌های عفونت‌های حاد تنفسی تأکید کرد.
به گزارش ایسنا، بنابر اعلام مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت و بر اساس داده‌های نظام مراقبت دیده‌وری تنفسی، دو پاتوژن تنفسی (آنفلوانزا و کووید_۱۹) در هفته بیست‌وهشتم سال جاری (منتهی به ۱۱ مهر)، نسبت موارد دارای علائم عفونت‌های تنفسی در مراجعان سرپایی و بستری به ترتیب «افزایش» و «اندکی کاهش» یافته است؛ به نحوی که 3/9درصد از مراجعین سرپایی دارای علائم شبه آنفلوانزا "ILI" و 7/9درصد از مراجعین بستری دارای علائم تنفسی شدید "SARI" هستند. میزان عفونت‌های تنفسی مراجعان سرپایی و بستری در هفته گذشته به ترتیب۸.۱ و ۱۰.۵ درصد بود.
در این نظام مراقبت دیده‌وری، از میان ۲۰۳ نمونه تنفسی اخذ شده از مراجعین با تظاهرات "ILI" یا "SARI"، درصد مثبت از نظر آنفلونزا به ۲.۹ درصد رسیده که این نسبت در هفته مشابه سال قبل ۰.۹ درصد بود.
همچنین نسبت نمونه‌های مثبت از نظر کووید_۱۹ پس از افزایشی سریع در هفته‌های اخیر و رسیدن به اوج ۱۷.۴ در هفته بیست‌وهفتم سال، به ۱۳.۷ درصد کاهش یافته است. این کاهش یک هفته‌ای با توجه به تداوم روند افزایشی نسبت روند سندرم‌های تنفسی، تداوم واریانت غالب کووید_۱۹ "RV.۱" و عدم تغییر قابل‌توجه در نظام دیده‌وری، نیازمند تفسیر محتاطانه بوده و ادامه پایش در هفته‌های آینده برای تعیین تثبیت روند نزولی ضروری است. وضعیت کنونی همچنان بالاتر از آستانه هشدار بالا است و تشدید مراقبت‌های عفونت‌های حاد تنفسی همچنان مورد تأکید ویژه قرار می‌گیرد. این نسبت در هفته مشابه سال قبل ۹ درصد بود.
براساس داده‌های نظام مراقبت غیردیده‌وری آزمایشگاهی، در هفته بیست‌وهشتم سال جاری، در مجموع ۵۸۴۵ نمونه تنفسی (6/96 درصد از بیماران بستری اخذ شده) نمونه تنفسی در آزمایشگاه‌های مولکولی دانشگاه‌های علوم‌پزشکی کشور آزمایش شده که ۱۵۵ مورد آنفلوانزا مثبت بوده که معادل 7/2 درصد است.
5/77 درصد موارد مثبت آنفلوانزا را تایپ B تشکیل می‌دهد و همچنان تایپ غالب به حساب می‌آید. آنفلوانزا نوع A، تایپ غالب در مقطع زمانی مشابه در سال گذشته بود.
۳۹.۳ درصد موارد مثبت آنفلوانزا به گروه سنی کودکان تعلق دارد؛ ۷.۷ درصد موارد مثبت آنفلوانزا برای گروه سنی کمتر از ۲ سال است. همچنین گروه‌های سنی (۲ تا ۵ سال) و (۶ تا ۱۵ سال) به ترتیب 2/14 و 4/17 درصد از موارد مثبت آنفلوانزا را به خود اختصاص داده‌اند.
2 استان بوشهر و فارس به ترتیب با 7/18 و 6/11 درصد موارد مثبت، بالاتر از آستانه هشدار بالا قرار دارند. همچنین دو استان‌ خوزستان و چهارمحال بختیاری با 3/7 و کرمان با ۶ درصد موارد مثبت آنفلوانزا، بالاتر از آستانه هشدار پایین قرار دارند.
در اواخر سپتامبر ۲۰۲۶ ، الگوی گردش پاتوژن های تنفسی در مناطق مختلف جهان همچنان ناهمگون است. در سطح جهانی، فعالیت کووید_۱۹ پایین و به نسبت در سطح جهانی RSV پایدار باقی مانده است، در حالی که فعالیت آنفلوانزا در برخی مناطق نیمکره شمالی و به ویژه شرق آسیا درحال افزایش است. فعالیت همچنان پایین گزارش می‌شود. در شرق آسیا، افزایش فعالیت آنفلوانزا در کنار افزایش موارد بستری در کره جنوبی، از سیگنال های مهم فعلی برای پایش روند فصل تنفسی محسوب می‌شود. 
در مقطع کنونی، مهم ترین سیگنال منطقه ای، افزایش فعالیت آنفلوانزا در شرق آسیا است. این افزایش در چین و کره جنوبی مشاهده می شود و در کره‌جنوبی با افزایش مستقیم موارد بستری آنفلوانزا همراه بوده است. در مقابل، در همین منطقه، کووید_۱۹ پایین‌تر از آنفلوانزا قرار دارد؛ هرچند در کره‌جنوبی، درصد مثبت شدن و همچنین بستری کووید_۱۹ افزایش نشان داده است.
در نیمکره غربی، الگو متفاوت است؛ در آمریکا فعالیت کووید_۱۹ هنوز RSV بالاست، در عین حال روندی نزولی دارد؛ اما فعالیت آنفلوانزا و همچنان پایین باقی مانده است؛ در انگلستان، نسبت مثبت شدن هر سه پاتوژن همچنان در سطوح پایین یا پایه قرار دارند، هرچند کووید_۱۹ و آنفلوانزا هر دو در حال افزایش هستند.
بنابراین، برای پایش ایران در هفته های پیش رو، پایش همزمان روند کووید_۱۹ و آنفلوانزا، همراه با تعیین تایپ و ساب‌تایپ آنفلوانزا و واریانت‌های کووید_۱۹، اهمیت بیشتری از اتکا به یک شاخص منفرد دارد. افزایش فعلی آنفلوانزا در شرق آسیا، به ویژه با توجه به افزایش موارد بستری در کره جنوبی، یک سیگنال قابل توجه برای آمادگی و پایش نزدیک‌تر فصل تنفسی در ایران است؛ اما از این داده ها نمی توان زمان یا ارتفاع موج آینده ایران را به طور دقیق پیش بینی کرد. البته بالا بودن نسبت یک واریانت در نمونه های مثبت کووید- ۱۹ می‌تواند به نفع طولانی شدن فاز صعودی موج در کشور باشد.
سازمان جهانی بهداشت، واریانت‌های PQ.۱۶.۱.۱، NB.۱.۱.۱، XFG و BA.۳.۲ را رصد می‌کند. داده‌های منتهی به ۱۶ اوت نشان می‌دهد XFG حدود ۴۱ درصد از توالی شناسایی شده را تشکیل داده و پس از آن NB.۱.۸.۱ و PQ.۱۶.۱.۱ به ترتیب با ۱۷ و ۱۵ درصد در جایگاه بعدی قرار دارند.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
رژه اقتدار نیروهای مسلح در همدان
رژه اقتدار نیروهای مسلح در همدان
پاکی آوردی ای امید سپید
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها  
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 8264433 (0811)  -  فکس: 8285048 (0811)  -  سازمان نیازمندی: 8264400 (0811)  - ايميل: info@hamedanpayam.com