ttttt1405-06-081405-06-18bool(false) 1405-06-081405-06-18bool(false) 1405-06-081405-06-18bool(false) 1405-06-081405-06-18bool(false)  پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
 
چهارشنبه - 18 شهريور 1405 - شماره 5505
 


امروز : چهارشنبه ، 18 شهريور 1405

Today : Wed, September 9, 2026

ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * آدرس ما درشبکه های اجتماعی hamedanpayam@
 
کد مطلب:  149251 تاریخ انتشار:  1405-06-18 - 12:01 تعداد بازدید:  0
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

مدیر کل امور مالیاتی استان همدان خبر داد
مالیات در مسیر تحول و هوشمندسازی

اخبار

 از وصول درآمد تا بازگشت منابع به توسعه و رفاه استان

 مالیات دیگر صرفا یک منبع درآمدی برای دولت نیست؛ بلکه به یکی از مهم‌ترین ابزارهای تأمین منابع پایدار، تحقق عدالت اقتصادی، شفافیت فعالیت‌های اقتصادی و تأمین مالی طرح‌های توسعه‌ای تبدیل شده است. در استان همدان نیز اداره‌کل امور مالیاتی با رویکردی نوین تلاش کرده است مسیر وصول مالیات را از یک فرآیند صرفاً درآمدی به چرخه‌ای شفاف و قابل لمس برای مردم تبدیل کند؛ مسیری که در آن هوشمندسازی، داده‌محوری، عدالت مالیاتی، مقابله با فرار مالیاتی، حمایت از مؤدیان خرد و نشان‌ دارکردن مالیات در کنار یکدیگر قرار گرفته‌اند.
 مدیرکل امور مالیاتی استان همدان، با تشریح عملکرد این مجموعه، تأکید کرد: رویکرد جدید نظام مالیاتی بر3 محور اساسی استوار است: وصول عادلانه، شفافیت اقتصادی و بازگشت آثار مالیات به جامعه.
بیش از 7 هزار و 2۰۰ میلیارد تومان درآمد مالیاتی در سال ۱۴۰۴
وجیه‌اله ذکوری با اشاره به عملکرد درآمدی استان در سال گذشته اظهار کرد: در سال ۱۴۰۴، ۷هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان درآمد مالیاتی برای استان همدان پیش‌بینی شده بود که بیش از 7 هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان آن محقق شد و میزان تحقق درآمدهای مالیاتی استان به حدود 100 درصد رسید.
وی افزود: درآمدهای مالیاتی، یکی از مهم‌ترین منابع پایدار برای تأمین هزینه‌های عمومی و اجرای برنامه‌های توسعه‌ای است و هرچه این درآمدها به شکل شفاف، عادلانه و مبتنی بر اطلاعات واقعی وصول شود، امکان ارائه خدمات عمومی و اجرای پروژه‌های عمرانی، زیرساختی و رفاهی نیز افزایش خواهد یافت.
بازگشت مالیات به شهرها و روستاها
یکی از مهم‌ترین جلوه‌های ملموس بازگشت منابع مالیاتی به جامعه، اختصاص عوارض مالیات بر ارزش افزوده به شهرداری‌ها و دهیاری‌هاست.
ذکوری با اشاره به این موضوع گفت: در سال ۱۴۰۴ بیش از یک‌ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان عوارض به حساب شهرداری‌ها و دهیاری‌های استان همدان واریز شد که این منابع  در اجرای طرح‌های عمرانی، توسعه زیرساخت‌ها، بهبود خدمات شهری و روستایی و افزایش سطح رفاه عمومی بکار گرفته شد.
وی افزود: بخشی از منابع مالیات بر ارزش افزوده نیز در حوزه‌هایی همچون ورزش، سلامت، علم و فناوری و سایر بخش‌های عمومی اختصاص می‌یابد و این موضوع نشان می‌دهد مالیات پرداخت‌شده در نهایت در چرخه اقتصاد و خدمت‌رسانی عمومی به جامعه بازمی‌گردد.
رشد عوارض واریزی در پنج‌ ماهه نخست ۱۴۰۵
مدیرکل امور مالیاتی استان همدان با اشاره به عملکرد 5ماهه نخست سال جاری اظهارکرد: روند وصول و توزیع عوارض مالیات بر ارزش افزوده در سال ۱۴۰۵ نیز ادامه داشته و میزان عوارض واریزی به شهرداری‌ها و دهیاری‌های استان در پنج‌ماهه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد 50 درصدی داشته است.
ذکوری تأکید کرد: افزایش این منابع به معنای افزایش ظرفیت مدیریت‌های شهری و روستایی برای اجرای پروژه‌ها و ارائه خدمات بهتر به مردم است و از این منظر، رشد درآمدهای مالیاتی و عوارض، ارتباط مستقیمی با توسعه و رفاه عمومی دارد.
وی تصریح کرد: علاوه بر این، در 5ماهه نخست سال 1405 از محل عوارض مالیات بر ارزش افزوده مبلغ 9 میلیارد و 800 میلیون تومان به پارک و علم و فناوری همدان اختصاص یافته که نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش 512 درصدی داشته است و این مبالغ نیز در راستای حمایت از شرکت‌های فناور مستقر در پارک، توسعه و نگهداری زیرساخت‌ها و فضاهای عمومی، آموزش و پژوهش و حمایت از زیست بوم فناوری استان در اختیار پارک قرار گرفته است.
 ۸۰۰ میلیارد تومان وصول از محل مبارزه با فرار مالیاتی
اما در کنار وصول درآمدهای قانونی، یکی از مهم‌ترین محورهای عملکرد اداره‌کل امور مالیاتی استان همدان، مقابله هدفمند با فرار مالیاتی بوده است.
ذکوری با اشاره به اقدامات انجام‌ شده در این حوزه اظهار کرد: در راستای شناسایی و مقابله با فرار مالیاتی، ۸۰۰ میلیارد تومان درآمد از این محل در استان همدان وصول شده است.
وی افزود: رویکرد ما در مبارزه با فرار مالیاتی، افزایش فشار بر مؤدیان شفاف و صاحبان مشاغل خرد نیست، بلکه هدف اصلی، شناسایی فعالیت‌های اقتصادی پنهان و جلوگیری از تضییع حقوق مؤدیانی است که به وظایف قانونی خود عمل می‌کنند.
مدیرکل امور مالیاتی استان همدان ادامه داد: استفاده از اطلاعات و داده‌های اقتصادی، تحلیل تراکنش‌ها، تطبیق اطلاعات، رسیدگی‌های تخصصی و بهره‌گیری از ظرفیت‌های قانونی، امکان شناسایی دقیق‌تر فعالیت‌های مشکوک و فرارهای مالیاتی را فراهم کرده است.
ذکوری تصریح کرد: هر میزان که فرار مالیاتی کاهش یابد، زمینه برای تحقق عدالت مالیاتی، حمایت بیشتر از مؤدیان شفاف و افزایش منابع مورد نیاز برای توسعه و رفاه عمومی فراهم خواهد شد.
در این رابطه یکی از رویکردهای مهم اداره‌کل امور مالیاتی استان همدان، حرکت به سمت عدالت مالیاتی و تفکیک میان مؤدیان با عملکرد شفاف و خوش حساب و فعالیت‌های اقتصادی پنهان است چرا که قرار نیست افزایش درآمدهای مالیاتی از مسیر فشار بر مؤدیان خرد و شفاف اتفاق بیفتد؛ بلکه مسیر اصلی، شناسایی ظرفیت‌های واقعی اقتصادی و مقابله با فرار مالیاتی است.
مؤدی انتخاب می‌کند، مالیاتش کجا هزینه ‌شود
یکی از مهم‌ترین اقدامات تحول‌آفرین در نظام مالیاتی، اجرای طرح "نشان‌دار کردن مالیات" است؛ طرحی که تلاش می‌کند مردم بیش از گذشته اثر مالیات پرداختی خود را در زندگی روزمره و توسعه محل زندگی شان مشاهده کنند و بدانند مالیات پرداختی می تواند به شکل ملموس در ساخت مدرسه، توسعه فضاهای فرهنگی و ورزشی و ایجاد زیرساخت‌های مورد نیاز هزینه شود.ذکوری با اشاره به اجرای این طرح در استان همدان اظهار کرد: در سال ۱۴۰۴، مؤدیان استان در قالب طرح نشان‌دار کردن مالیات، در تأمین مالی 12 پروژه مشارکت کردند و منابع مالیاتی به سمت پروژه‌های عمرانی، آموزشی، بهداشتی و زیرساختی هدایت شد.
وی افزود: برای سومین سال متوالی، در سال ۱۴۰۵ نیز ۶۱ پروژه به ارزش بیش از 610 میلیارد تومان در بخش‌های مختلف استان برای مشارکت مؤدیان در نظرگرفته شده است که از جمله این پروژه‌ها: تکمیل مرکز سرطان بیمارستان بعثت با اعتبار 100 میلیارد تومان، ایجاد و تجهیز فاز دوم دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه بوعلی سینا با اعتبار بیش از 22 میلیارد تومان، تکمیل مدرسه 12کلاسه کلاسه شهرک شهید بهشتی با اعتبار 22 میلیارد و 600 میلیون تومان، مطالعه و ایجاد کتابخانه مرکزی دانشگاه ملایر 22 میلیارد و 500 میلیون تومان، رفع مشکل آب آشامیدنی شهر گیان با اعتبار 30 میلیارد تومان و سایر پروژه‌های مهم دیگر در بخش‌های آموزشی، بهداشتی، فرهنگی و ... برای نشان دارکردن مالیات تعیین شده است.
مدیرکل امور مالیاتی استان همدان گفت: مؤدیان می‌توانند هنگام تسلیم اظهارنامه مالیاتی یا ارائه فرم تبصره 100 قانون مالیاتهای مستقیم ، در چارچوب مقررات، پروژه مورد نظر خود را انتخاب کنند تا مالیات آنها در همان پروژه هزینه شود.
ذکوری ادامه داد: این طرح باعث می‌شود مؤدی بیش از گذشته احساس کند مالیاتی که پرداخت می‌کند، مستقیما در ساخت مدرسه، توسعه زیرساخت، ارتقای خدمات سلامت و اجرای پروژه‌های مورد نیاز جامعه به‌کار گرفته می‌شود.
از مالیات سنتی تا نظام مالیاتی هوشمند
تحول دیجیتال یکی از مهم‌ترین تغییرات نظام مالیاتی در سال‌های اخیر است. در استان همدان نیز فرآیندهای مالیاتی با سرعت بیشتری به سمت الکترونیکی و سیستمی شدن حرکت کرده است.
ذکوری با اشاره به اجرای قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مؤدیان اظهارکرد: سامانه مؤدیان و صورتحساب الکترونیکی، بخش مهمی از معماری جدید نظام مالیاتی کشور را تشکیل می‌دهند و هدف از اجرای آنها افزایش شفافیت، کاهش خطا، جلوگیری از فرار مالیاتی و ایجاد یک نظام مالیاتی مبتنی بر اطلاعات واقعی است.
وی افزود: با توسعه صورتحساب‌های الکترونیکی و ثبت اطلاعات معاملات، امکان تطبیق اطلاعات اقتصادی افزایش می‌یابد و تشخیص مالیات نیز به سمت فرآیندی دقیق‌تر، هوشمندتر و عادلانه‌تر حرکت می‌کند.
مدیرکل امور مالیاتی استان همدان خاطرنشان کرد: از ابتدای دی‌ماه ۱۴۰۴ صورتحساب‌های الکترونیکی در چارچوب الزامات قانونی سامانه مؤدیان مورد توجه قرار گرفته و حرکت به سمت حذف صورتحساب‌های کاغذی و توسعه نظام الکترونیکی ادامه دارد.
داده ‌محوری؛ ابزار جدید برای عدالت مالیاتی
در ساختار جدید مالیاتی، داده به یکی از مهم‌ترین ابزارهای تصمیم‌گیری تبدیل شده است.
ذکوری گفت: رویکرد داده‌محور به این معناست که تشخیص و رسیدگی مالیاتی بیش از گذشته بر اساس اطلاعات واقعی فعالیت اقتصادی مؤدی انجام شود، نه صرفاً بر مبنای حدس و برآورد.
وی افزود: استفاده از داده‌های موجود در سامانه‌های مختلف، صورتحساب‌های الکترونیکی، اطلاعات معاملات و سایر داده‌های اقتصادی، زمینه شناسایی دقیق‌تر مؤدیان و فعالیت‌های اقتصادی را فراهم می‌کند.
به گفته وی، هوشمندسازی در نهایت باید به نفع مؤدی و نظام مالیاتی باشد؛ زیرا هرچه اطلاعات دقیق‌تر شود، رسیدگی‌ها هدفمندتر، خطاها کمتر و عدالت مالیاتی بیشتر خواهد شد.
آموزش و فرهنگ ‌سازیشرط موفقیت تحول مالیاتی
اجرای نظام مالیاتی جدید بدون آموزش و فرهنگ‌سازی امکان‌پذیر نیست.
اداره‌کل امور مالیاتی استان همدان در همین راستا، برگزاری دوره‌های آموزشی و نشست‌های تخصصی با مؤدیان و فعالان اقتصادی را در دستور کار قرار داده است.
آموزش نحوه استفاده از سامانه مؤدیان، صدور صورتحساب الکترونیکی، تبیین قانون پایانه‌های فروشگاهی و پاسخگویی به پرسش‌های فعالان اقتصادی، بخشی از این اقدامات بوده است.
ذکوری معتقد است: هرچه آگاهی مؤدیان نسبت به قوانین و نحوه هزینه‌کرد مالیات افزایش یابد، تمکین داوطلبانه نیز بیشتر خواهد شد.
وی افزود: فرهنگ مالیاتی نیز زمانی شکل می‌گیرد که مردم بدانند مالیات آنها چگونه وصول می‌شود، در کجا هزینه می‌شود و چه سهمی در توسعه کشور و استان دارد.
حمایت از تولید و شرکت‌های دانش‌بنیان
در کنار وظیفه وصول مالیات، حمایت از تولید و فعالیت‌های اقتصادی مولد نیز در چارچوب قوانین و مقررات مورد توجه قرار دارد.
مدیرکل امور مالیاتی استان همدان با اشاره به اهمیت توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان اظهارکرد: ظرفیت‌های قانونی برای حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان همانند معافیت 100درصدی 15 ساله و فعالیت‌های تولیدی در قانون پیش بینی شده است و این تسهیلات و معافیت‌ها باید به گونه‌ای مورد استفاده قرار گیرد که ضمن حفظ حقوق دولت، زمینه رشد سرمایه‌گذاری، اشتغال و نوآوری نیز فراهم شود.
وی افزود: اقتصاد مولد و شفاف، در نهایت به نفع نظام مالیاتی نیز خواهد بود؛ زیرا توسعه فعالیت‌های رسمی و شفاف اقتصادی، پایه‌های درآمد پایدار را تقویت می‌کند.
حمایت مالیاتی از آسیب‌دیدگان در جنگ 12روزه و جنگ رمضان
در شرایط خاص اقتصادی و اجتماعی نیز رویکرد حمایتی نظام مالیاتی مورد توجه قرار گرفته است.
ذکوری با اشاره به حمایت‌های مالیاتی از آسیب‌دیدگان جنگ و فعالان اقتصادی متأثر از شرایط بحرانی گفت: در چارچوب مقررات و اختیارات قانونی، تلاش شده است حمایت‌های لازم از مؤدیان و فعالان اقتصادی آسیب‌دیده انجام شود تا فشارهای ناشی از شرایط خاص، مانع ادامه فعالیت اقتصادی آنها نشود و تمامی مهلت‌های قانونی ناشی از شرایط جنگی از جمله تسلیم اظهارنامه‌ها تمدید شده است.
وی افزود: حفظ ظرفیت تولید و استمرار فعالیت کسب‌وکارها، بخشی از منافع بلندمدت اقتصاد و نظام مالیاتی است و باید میان وصول درآمدهای قانونی و حمایت از فعالیت‌های اقتصادی تعادل برقرار شود و به استناد ماده 165 قانون مالیات‌های مستقیم به خسارت دیدگان معادل خسارت وارده از درآمد مشمول مالیات آنها کسر می‌شود.
مالیات؛ سرمایه‌ای برای امروز و فردای همدان
عملکرد مالیاتی استان همدان در سال ۱۴۰۴ و پنج‌ماهه نخست سال ۱۴۰۵ را می‌توان در یک جمله خلاصه کرد: حرکت از نظام مالیاتی سنتی به سمت نظامی هوشمند، داده‌محور، شفاف و عدالت ‌محور.
در یک سو، بیش از 7 هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان وصولی مالیاتی در سال ۱۴۰۴، حدود یک ‌هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان عوارض واریزی به شهرداری‌ها و دهیاری‌ها و ۸۰۰ میلیارد تومان وصولی از محل مبارزه با فرار مالیاتی قرار دارد و در سوی دیگر، اجرای طرح نشان‌دار کردن مالیات، توسعه سامانه مؤدیان، صورتحساب الکترونیکی، حمایت از مؤدیان خرد،  حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و آسیب‌دیدگان شرایط خاص (جنگ) اقتصادی قرار گرفته است.
این مجموعه اقدامات یک پیام روشن دارد:
مالیات زمانی می‌تواند به موتور توسعه تبدیل شود که عادلانه وصول، هوشمندانه مدیریت و شفاف هزینه شود.
ذکوری در پایان تأکید کرد: با افزایش درآمدهای مالیاتی، ظرفیت اجرای پروژه‌های عمرانی و ارائه خدمات عمومی نیز افزایش پیدا می‌کند و در نهایت رفاه جامعه بیشتر خواهد شد. هدف ما این است که مؤدی احساس کند مالیاتی که پرداخت می‌کند، در مسیر توسعه استان، ایجاد زیرساخت و افزایش کیفیت زندگی مردم هزینه می‌شود.
بنابراین اکنون مالیات تنها یک عدد در جدول درآمدهای دولت نیست؛ بلکه منبعی برای ساختن دانشگاه،  مدرسه، کتابخانه، توسعه زیرساخت‌ها، تقویت خدمات عمومی، حمایت از شهر و روستا و سرمایه‌گذاری برای آینده است.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
پاکی آوردی ای امید سپید
یلدا شب هندوانه و فال و غزل
حال و هوای صحاف خانه همدان در آستانه بازگشایی مدارس
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها  
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 8264433 (0811)  -  فکس: 8285048 (0811)  -  سازمان نیازمندی: 8264400 (0811)  - ايميل: info@hamedanpayam.com