ttttt1405-06-191405-06-29bool(false) 1405-06-191405-06-29bool(false)  پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
 
يكشنبه - 29 شهريور 1405 - شماره 5513
 


امروز : يكشنبه ، 29 شهريور 1405

Today : Sun, September 20, 2026

ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * آدرس ما درشبکه های اجتماعی hamedanpayam@
 
کد مطلب:  149444 تاریخ انتشار:  1405-06-29 - 16:08 تعداد بازدید:  0
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

پشت پرده قفسه‌های پر زرق‌وبرق
چگونه کتاب‌ها پرفروش می‌شوند؟

گزارش

به آخرین کتابی که خریدید فکر کنید. انتخاب واقعی خودتان بود یا بازی ظریف ناشران و شبکه‌های اجتماعی؟ از طراحی جلد و رنگ‌های آب‌نباتی گرفته تا مهندسی بوک‌تاک و تسخیر الگوریتم‌ها، اهالی بازار کتاب فاش می‌کنند چطور ذائقه ما را پیش از ورود به کتاب‌فروشی شکل می‌دهند.
واقعیت این است که انتخاب‌های مطالعاتی ما در هر قدم هدایت می‌شوند. فیلیپ گوین جونز، ناشر کهنه‌کار و کارگزار ادبی، حقیقت ماجرا را در یک عبارت خلاصه می‌کند: «همه‌چیز هنر متقاعدسازی است.» ارتشی نامرئی از ویترین‌چین‌ها، کارشناسان بازاریابی، چهره‌های بوک‌تاک و الگوریتم‌های هوش مصنوعی دست به دست هم داده‌اند تا ما دقیقاً همان کتابی را برداریم که برایمان طراحی کرده‌اند.
به گزارش ایبنا، همه ما کتاب‌ها را از روی جلدشان قضاوت می‌کنیم، اما پشت این طرح‌ها ساعت‌ها روان‌شناسی خوابیده است. جیمی کینان، از برجسته‌ترین طراحان جلد بریتانیا، می‌گوید جلدها پیش از چاپ به خریداران بزرگ و فروشگاه‌های زنجیره‌ای نشان داده می‌شوند و اگر فروشگاه‌هایی چون تسکو یا واتراستونز آنها را نپسندند، با قدرت نفوذ خود طرح را عوض می‌کنند. علاوه بر این، خرید آنلاین همه‌چیز را دگرگون کرده؛ جلدها باید در قاب کوچک یک تصویر بندانگشتی گوشی بدرخشند: نمادهای بسیار درشت و رنگ‌های پشت جلد حتی قتل و جنایت را به دردسری کوچک و مفرح در یک فضای دل‌نشین انگلیسی تقلیل می‌دهند تا کتاب شانس چیده شدن در قفسه سوپرمارکت‌ها را از دست ندهد. در این میان، توصیه‌نامه‌های ستایش‌آمیز نویسندگان مشهوری چون استیون کینگ (Stephen King) و تونی پارسونز (Tony Parsons) نیز روی جلدها خودنمایی می‌کنند؛ تعارفاتی بین‌همکاران که بیش از خواننده، خیال کتاب‌فروش را برای سفارش راحت می‌کند.
در فروشگاه‌های سنتی، چیدمان میزها و گفت‌وگوهای انسانی سرنوشت‌سازند. برت ولستن‌کرافت، مدیر فروشگاه‌های زنجیره‌ای دانت بوکس، معتقد است تمرکز ویترین روی یک تک‌عنوان کارایی بیشتری دارد؛ زیرا ذهن شلوغ مخاطب مدرن در برابر دیواری از کتاب‌های متنوع سردرگم می‌شود. یادداشت‌های دست‌نویس و صمیمانه متصل به قفسه‌ها نیز معجزه می‌کنند؛ کارت‌هایی کوتاه با جملاتی مثل «من عاشق این کتاب شدم» که در مقایسه با نقدهای پرطمطراق، خریدار را بلافاصله پای صندوق می‌آورند. در عصر دیجیتال، رقابت به عرصه‌های پیچیده‌تری کشیده شده است. حضور نویسندگان در پادکست‌های پرمخاطب سبک زندگی، کمپین‌های جذب پیش‌خرید برای بالا بردن رتبه کتاب در الگوریتم آمازون و حتی بهینه‌سازی محتوا برای موتورهای هوش مصنوعی (GEO) تا کتاب‌ها توسط چت‌بات‌ها توصیه شوند، همگی بخشی از ابزارهای پنهان این صنعت هستند. تنظیم زمان‌بندی نشر کتاب‌ها با موعد داوری جوایز ادبی نیز دیپلماسی پیچیده‌ای است که ناشران با ظرافت آن را مدیریت می‌کنند. اما آیا این ترفندها موفقیت ابدی هر کتابی را تضمین می‌کنند؟ پاسخ منفی است. در دل این تجارت حرفه‌ای، هنوز «اصالت اثر» و اشتیاق راستین دست‌اندرکاران حرف اول را می‌زند. همان‌طور که لوئیز ویلدر با اشاره به جمله معروف ویلیام گلدمن یادآوری می‌کند: «هیچ‌کس هیچ‌چیز نمی‌داند.» در پایان تمام این افسونگری‌های تبلیغاتی و مهندسی بازار، قدرت نهایی هنوز در دستان خواننده‌ای است که تصمیم می‌گیرد کدام جهان را برای زیستن برگزیند.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
پاکی آوردی ای امید سپید
یلدا شب هندوانه و فال و غزل
حال و هوای صحاف خانه همدان در آستانه بازگشایی مدارس
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها  
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 8264433 (0811)  -  فکس: 8285048 (0811)  -  سازمان نیازمندی: 8264400 (0811)  - ايميل: info@hamedanpayam.com