ttttt پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
 
يكشنبه - 25 مرداد 1405 - شماره 5485
 


امروز : دوشنبه ، 26 مرداد 1405

Today : Mon, August 17, 2026

ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * آدرس ما درشبکه های اجتماعی hamedanpayam@
 
کد مطلب:  139698 تاریخ انتشار:  1403-07-03 - 07:00 تعداد بازدید:  108
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

آفت سهم خواهی

یادداشت


یکی از چالش‌های پیش‌روی دولت‌ها به ویژه در هنگامه آغاز فعالیت‌ها، سهم خواهی اشخاص و گروه‌های سیاسی، ذی‌نفوذها و کانون‌های قدرت است که باعث بروز مشکلات و موانع ریز و درشتی در مسیر حرکت دستگاه‌های اجرایی می‌شود.

این چالش به شکل‌های مختلف به وجود می‌آید و هزینه‌هایی را بر دولت تحمیل می‌کند. پدیده نامیمونی که بخش قابل توجهی از وقت و انرژی دولت را می‌گیرد و گاهی باعث دعواهای سیاسی نیز می‌شود.

سهم خواهی‌ها گاه به قدری تشدید می‌شود که نهادها و دستگاه‌های دولتی را به صورت یک شرکت سهامی در اختیار کسانی قرار می دهد که به هر قیمتی توقع برخورداری از آن را دارند.

چنین روندی اصل شایسته سالاری را به حاشیه می‌راند و زمینه ساز انتصاب مدیرانی می‌شود که در واقع مدیر نیستند و گاهی با الفبای مدیریت نیز آشنای ندارند، اما با فشارهای سیاسی سهم خواهان به دولت، بر صندلی‌های مدیریت تکیه می‌زنند.

این اتفاق نامیمون نه تنها کارایی و اثربخشی دستگاه‌های اجرایی را به پایین‌ترین سطح سوق می‌دهد، بلکه باعث می‌شود که غیرسیاسی ترین نهادها نیز تحت تأثیر عوامل و حواشی سیاسی از مسیر اصلی خود خارج شوند و از اهداف مورد نظر فاصله بگیرند.

امروز دولتی شکل گرفته که با تأکید بر وفاق ملی سعی دارد مناصب اجرایی را نه بر اساس دیدگاه‌های جناحی و نه متأثر از تلاش‌های سهم خواهان و فشارهای سیاسی، بلکه مبتنی بر اصول و چهارچوب های علمی و به شکل قانونمند به شایستگان با هر سلیقه و قومیتی واگذار کند.

این رویکردی است که دولت چهاردهم در پیش گرفته است و اقدامات و حرکت‌های مهم و ارزشمندی نیز در راستای آن تاکنون داشته است.

حال انتظار می‌رود در سطوح میانی به ویژه انتصاب‌های استانی نیز شاهد چنین رویکردی باشیم و تغییر و تحولات پیش رو به گونه‌ای شکل بگیرد که سهم خواهان نتوانند مدیریت اجرایی استان را با چالش مواجه کنند و با رفتارهای نسنجیده خود منافع مردم را به حاشیه ببرند.

در دولت وفاق ملی قرار نیست هر شخص و جریانی که به هر دلیلی خود را ذی‌حق می‌داند، پست بگیرد و به منصبی برسد، بلکه بنای دولت بر شایسته سالاری است و هر کس توانمندی و قابلیت لازم برای کاری را داشته باشد، گذشته از این که به کدام جناح سیاسی وابستگی دارد یا ندارد، شایستگی آن کار را دارد و باید به او فرصت داده شود.

تنها در چنین شرایطی و با شکل گیری روند مبتنی بر اصل شایسته سالاری است که می توان راه را بر سهم خواهان بست و دولت را از این آفت دور ساخت.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
پاکی آوردی ای امید سپید
یلدا شب هندوانه و فال و غزل
حال و هوای صحاف خانه همدان در آستانه بازگشایی مدارس
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها  
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 8264433 (0811)  -  فکس: 8285048 (0811)  -  سازمان نیازمندی: 8264400 (0811)  - ايميل: info@hamedanpayam.com