ttttt پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
 
شنبه - 10 مرداد 1405 - شماره 5475
 


امروز : يكشنبه ، 11 مرداد 1405

Today : Sun, August 2, 2026

ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * آدرس ما درشبکه های اجتماعی hamedanpayam@
 
کد مطلب:  147100 تاریخ انتشار:  1405-03-16 - 10:25 تعداد بازدید:  144
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

گزارشی از هزینه‌های سرسام‌آور
مسکن تویسرکان؛ گرانترین شهرستان

مادستان

جای پرسش دارد که چرا شهری مانند تویسرکان که یک کلانشهر نیست، قیمت مسکن و اجاره‌بها در آن تنه به تنه قیمت‌های شهرهای بزرگ می‌زند؟!
کافی است سری به چند بنگاه معامله املاک واقع در بلوار بسیج، خیابان شریعتی، خیابان امیرکبیر، خیابان فردوسی، خیابان امام حسین(ع)، میدان امام خمینی(ره)، خیابان انقلاب، خیابان دفاع مقدس، دستجرده، اسلام آباد، شهرک فرهنگیان، شهرک قائم و ... بزنیم.
بررسی میدانی فایل‌های فروش در این بنگاه‌ها در چند روز پیاپی نشان می‌دهد فاصله میان توان مالی متقاضیان مصرفی و قیمت پیشنهادی فروشندگان برای مردم شهرستان زیاد است و همین موضوع، حجم معاملات را در سطحی پایین نگه داشته، البته در ماه‌های اخیر به دلیل نوسانات ارزی عده زیادی از فروشندگان از عرضه واحد خود صرف نظر کرده‌اند، که این نیز موجب افزایش قیمت ملک شده است.
به طور میانگین هر متر آپارتمان در تویسرکان بین 50 تا 120 میلیون تومان است و بسته به شرایط و امکانات آن واحد این نرخ بالا و پایین گزارش می‌شود.
این در حالی است که در سایر شهرستان‌های همجوار چون ملایر قیمت هر متر آپارتمان در بهترین نقطه شهری حدود 90 ، در نهاوند 80  است. همچنین قیمت زمین در مناطق شمالی چون رزن و قروه درگزین و در کبودراهنگ 70 میلیون گزارش شده است. قیمت زمین در بهار و اسدآباد و فامنین نیز بین 40 تا 60 میلیون برآورد می‌شود.
سال گذشته بود که در سفر استاندار به تویسرکان از وضعیت مسکن ملی این شهرستان بازدید به عمل آمد گویا بخشی از مسکن ملی مرکز تویسرکان به دلیل کمبود زمین در شهر سرکان ایجاد شده است که این موضوع علت اختلاف برخی از مردم سرکان را به همراه داشته زیرا آنان معتقدند این موضوع باعث تداخل فرهنگ شهری مردم به لحاظ تنوع برخوردها، رفتارها و فرهنگ‌ها در جامعه شهری خواهد شد. 
گفتنی است این نرخ برای هر متر آپارتمان در بهترین نقطه شهر همدان نیز بین 200 تا 230 میلیون تومان در سال جاری است.
میانگین سطح درآمدزایی عمومی در شهرستان تویسرکان چندان تعریفی ندارد و در حقیقت خیلی بالا نیست بیشتر مردم از طریق باغات کشاورزی و به ویژه محصول گردو در فصل پاییز درآمدی حاصل می کنند، با این وجود رشد قیمت خانه و نرخ اجاره‌بها در این شهرستان، در چند سال اخیر متناسب با درآمد عموم مردم نبوده و افزایش نابرابر و غیر منصفانه‌ای داشته است.
به نظر می‌رسد در بسیاری از مناطق کشور و ازجمله شهرستان تویسرکان ملاک و معیار خاص و قانونمندی برای تعیین قیمت زمین، خانه و اجاره‌بها وجود ندارد و اگر هم قانون و ضابطه‌ای در این زمینه تدوین شده، به آن بی‌توجهی می‌شود.
نارضایتی مردم دلیل بر آن شد که در همین رابطه فرماندار سابق تویسرکان در جلسه‌ای بر نظارت مستمر بر بازار مسکن و کنترل گرانی‌ها در این بخش تأکید کند.
مجید شماعی ۱۵ اردیبهشت در جلسه تنظیم بازار شهرستان بر ضرورت نظارت دقیق بر بازار مسکن و جلوگیری از افزایش‌های غیرمنطقی قیمت‌ مسکن در این شهرستان تأکید کرد.
برخی از کارشناسان و مسئولان بر این باورند که یکی از دلایل افزایش بی‌حساب و کتاب خانه و اجاره‌بها در تویسرکان، کمبود زمین مناسب برای ساخت و ساز و ایجاد مسکن است که در طرح جامع تفصیلی شهر مورد غفلت واقع شده است.
برخی دیگر، اما سودجویی و سوداگری برخی انبوه‌سازان و واسطه‌ها، دلالان و بنگاه‌های معاملاتی را نیز در این معادله اثرگذار می‌دانند و معتقدند که بازار ملک، زمین و خانه در تویسرکان در اختیار جمع محدودی است و نمی‌تواند تا این اندازه گران باشد چنانچه با مرکز استان برابری کند.
بخشی از شهروندان تویسرکانی نیز ورود میزان قابل‌توجهی از گردشگران به تویسرکان و خرید و اجاره خانه‌ها و ملک‌های موجود در این شهرستان به قیمت‌های گزاف را به لحاظ داشتن طبیعت و آب و هوای تویسرکان به عنوان یک باغ شهر زیبا، یکی دیگر از عوامل قیمت‌های نجومی خانه و اجاره‌بها می‌دانند.
در این میان، اما آنچه روشن و آشکار است این است که بار سنگین قیمت‌های سرسام‌آور و اجاره‌بهاهای نجومی، فشار کمرشکنی را بر قشر ضعیف و حتی متوسط جامعه در تویسرکان تحمیل می‌کند که خروج از آن با رویه کنونی تقریباً غیرممکن است.
تصور کنید یک کارگر ساده که از خود خانه‌ای ندارد، علاوه بر تأمین اجاره‌بهای نجومی خانه به‌صورت ماهیانه باید با تورم و قیمت‌های افسار گسیخته برخی اقلام و مایحتاج ضروری و اساسی نیز دست و پنجه نرم کند و در شرایطی سخت و طاقت‌فرسا برای آینده زندگی نیز برنامه‌ریزی کند.
جوان 35 ساله تویسرکانی که به تازگی ازدواج کرده و چند ماهی است با فروش طلای خانم خانه، دنبال خانه‌دار شدن از این بنگاه به آن بنگاه می دود می گوید: زندگی در این شهر هزینه های زیادی دارد به ویژه اینکه اجاره بها بالاست و خالنه دار شدن هم برای ما جوانان با این حقوق های اندک بخور نمیر، محال است.
وی گفت: جوانی جمعیت و حمایت از خانواده ها باید با جدیت دنبال شود نه اینکه در کاغذ بیاید و به اجرا نرسد.
شهروند میانسال دیگری هم که چند سالی اجاره نشین بوده است حالا  می خواهد در یک منطقه متوسط خانه بگیرد. او می گوید در همین مناطق خانه کمتر از متری 40 میلیون پیدا نکرده است.
در چند سال گذشته و اخیر همواره جلسه‌های کوچک و بزرگی با موضوعات متنوع و با حضور مسئولان بلندپایه کشوری، استانی و شهرستانی در تویسرکان برگزار شده و می‌شود، اما شاید گزافه‌گویی نیست که اگر بگوییم حتی یک نتیجه هم در بخش مسکن نداشته است.
یکی از اعضای شورای شهر در دور قبل گفته بود که با وجود اینکه تویسرکان گرانترین مسکن استان را دارد اجازه گسترش شهر را نمی‌دهند.
وی همچنین دلیل این گرانی را صادر نشدن پروانه ساختمان با اسناد قولنامه ای دانسته و گفته است که این موضوع منجربه این شده که هم ساخت و سازها کم شود و هم اینکه برخی ساخت وساز خلاف انجام دهند. همچنین این موضوع باعث شده که درآمد شهرداری پایین آمده و به طبع قیمت مسکن، زمین و اجاره بها به شدت بالا رود.
وی ادامه داد: در (دور قبلی شورا) نقاطی را شناسایی کرده ایم که با تصویب طرح جامع  به محدوده شهر اضافه شود.
تویسرکان به دلیل توسعه نیافتن وسعت شهری گرانترین شهر استان است و  متاسفانه تراکم سرانه جمعیت شهر در واحد سطح از 4 نفر به 7 نفر رسیده و در ایام تعطیلات و حضور مسافران تراکم چندبرابری شهر را قفل می کند و چون شهر توسعه پیدا نکرده است این شهرستان جزو گران ترین شهرهای استان در خرید یا اجاره مسکن است. خرید یا اجاره مسکن سر به فلک کشیده است. 
وقتی حرف از جنگ به میان می‌آید، انتظار داریم سرعت رشد قیمت مسکن تحت‌تاثیر قرار گیرد و در این فضا تمایل به خرید جدید کاهش پیدا می‌کند.قیمت مسکن در ایران معمولا پا‌به‌پای نرخ تورم عمومی و اوضاع بقیه بازارها قدم برمی‌دارد چنانچه حتی جنگ هم تاثیری در قیمت این بخش نداشته است. 
درست است که رشد قیمت مسکن و اجاره‌بها منحصر به تویسرکان نیست، اما میانگین افزایش قیمت در این بخش باید حداقل با توجه به شرایط و ویژگی‌های بومی هر منطقه و شهر و شهرستان نزدیک به واقعیت باشد نه آنکه خرید یا اجاره خانه مناسب برای شهروندان را به یک رویای دست‌نیافتنی و یا مرارت‌بار تبدیل کند.
اکنون به نظر می‌رسد باید کارشناسان و صاحبنظران حوزه مسکن، شهرسازی، طرح جامع تفصیلی و دیگر نخبگان و مسئولان مرتبط با این امر با تشکیل یک کارگروه تخصصی و پیگیر به‌صورت ریشه‌ای عوامل افزایش افسارگسیخته زمین، خانه و اجاره‌بها در تویسرکان را مورد کنکاش و بررسی قرار دهند و موانع و احیاناً افراد حقیقی و حقوقی که در این زمینه به سوداگری و سودجویی‌های زیاده‌خواهانه می‌پردازند از سر راه بردارند تا راه نفس برای مستأجران شهرستان کمی بازتر شود.
کارشناسان بازار مسکن از نشانه‌های رونق به بازار مسکن سخن می‌گویند، اما در مجموع، باید توجه داشت که این رونق قیمتها را به اوج نبرد.
 بازار مسکن در تویسرکان در شرایطی قرار دارد که حل چالش‌های آن صرفاً با مداخلات بخشی امکان‌پذیر نیست و نیازمند اصلاحات بنیادین در سطح سیاست‌های کلان شهری است؛ اصلاحاتی که بتواند هم‌زمان ثبات قیمتی، افزایش قدرت خرید و رونق تولید مسکن را در شهرستانها محقق کند و منجر به مهاجرت جوانان از زادگاهشان نشود.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
پاکی آوردی ای امید سپید
یلدا شب هندوانه و فال و غزل
حال و هوای صحاف خانه همدان در آستانه بازگشایی مدارس
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها  
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 8264433 (0811)  -  فکس: 8285048 (0811)  -  سازمان نیازمندی: 8264400 (0811)  - ايميل: info@hamedanpayam.com