ttttt1405-05-021405-05-12bool(false) 1405-05-021405-05-12bool(false)  پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
 
دوشنبه - 12 مرداد 1405 - شماره 5477
 


امروز : دوشنبه ، 12 مرداد 1405

Today : Mon, August 3, 2026

ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * آدرس ما درشبکه های اجتماعی hamedanpayam@
 
کد مطلب:  129658 تاریخ انتشار:  1401-10-28 - 19:08 تعداد بازدید:  748
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

۳۰۰ هکتار بافت فرسوده نهاوند روی خط زلزله

مادستان

 
شهر نهاوند با ۳۰۰ هکتار بافت فرسوده بر روی گسل قرار دارد که یک زلزله چند ریشتری ممکن است فاجعه‌ای مانند زلزله بم یا زلزله سرپل‌ذهاب را در این شهر رقم بزند.

گسل زلزله‌خیزی که در نهاوند وجود دارد، این شهرستان را به زلزله‌خیزترین منطقه استان همدان تبدیل کرده و بیش از ۶۵ درصد زلزله‌های استان در نهاوند و حوالی این شهر رخ می‌دهد.

گسل نهاوند از گسل‌های فعال زاگرس به طول ۸۰ کیلومتر است، این گسل تکه‌ای از گسل اصلی و هم‌راستا با گسل درود و در راستای جنوب خاوری شمال باختری است که وجود این گسل این شهرستان را آسیب‌پذیر ساخته است.

آنچه وجود این گسل را وحشتناک و فاجعه‌بار می‌کند، وجود ۳۰۰ هکتار بافت فرسوده و ناکارامد در سطح شهر نهاوند است که عمده این بافت‌های فرسوده در مناطق کم‌برخوردار قرار دارد و ساکنان این مناطق به علت توانایی مالی کمی که دارند، نمی‌توانند ملک‌های خود را بازسازی کنند و تاکنون مسئولان برای این مهم آنطور که باید اقدامی انجام نداده‌اند.

تنها اقدامی که در این زمینه انجام شد این بود که شهر نهاوند در سال ۹۷ به همراه شهرهای سیرجان و دامغان به عنوان پایلوت اجرای بازآفرینی شهری انتخاب شدند و قرار بود بازآفرینی در این شهرها به صورت رویکرد تاریخی انجام گیرد اما در عمل  هیچ اقدامی در شهر نهاوند انجام نشد و این طرح هیچ نتیجه‌ای برای نهاوند دربر نداشت.
وجود ۳۰۰ هکتار بافت فرسوده و ناکارامد در نهاوند

شهردار نهاوند در زمینه بافت فرسوده شهر نهاوند به خبرنگار ایسنا گفت: در شهر نهاوند ۳۰۰ هکتار بافت فرسوده و ناکارامد وجود دارد کهبه طور عمده در مناطق کم‌برخوردار قرار دارند.

به گزارش ایسنا، مجید یوسفی‌نوید اظهار کرد: شهرستان نهاوند روی گسل قرار گرفته است و سالانه ده‌ها زلزله بیش از ۳ ریشتری در نهاوند رخ می‌دهد که همین امر اهمیت و ضرورت نوسازی بافت فرسوده شهر نهاوند را نشان می‌دهد.

وی تصریح کرد: شهر نهاوند حدود ۳۰۰ هکتار بافت فرسوده و ناکارامد دارد که بافت‌های فرسوده بیشتر در مناطق کم‌برخوردار شهر قرار گرفته است و ساکنان این مناطق به خاطر توان اقتصادی پایینی که دارند، قادر نیستند ملک خود را نوسازی کنند.

یوسفی‌نوید افزود: با تسهیلات ویژه‌ای که شرکت بازآفرینی در این حوزه‌ها پیش‌بینی می‌کند، در تلاش هستیم با توجه به اختیاراتی که در ستادهای بازآفرینی شهرستان‌ها داریم در این بخش گام برداریم و به مردم کمک کنیم.

وی ادامه داد: برای کمک به مردم برای نوسازی املاکشان در بافت‌های فرسوده و ناکارامد شهر تخفیفات ۵۰ درصدی درنظر گرفته‌ایم که متأسفانه بروکراسی اداری در این حوزه جلوی پیشرفت کار را گرفته‌است.

شهردار نهاوند با بیان اینکه‌ شکل اجرای مقررات ملی با رفتار گروه‌های ساخت برای احیا و نوسازی بافت‌های فرسوده می‌تواند بسیار کمک احیا کننده باشد، اضافه کرد: در این بخش راه‌اندازی دفاتر تسهیل‌گری می‌تواند راهگشا باشد چراکه شهروندان می‌توانند در همه ساعات روز حتی غیر از ساعات اداری با این دفاتر در ارتباط باشند و بروکراسی‌های اداری نیز از پیش روی شهروندان برداشته می‌شود.

وی یادآورشد: در بازدیدی که به تازگی از شهر شیراز داشتیم، دفاتر تسهیل‌گری در سطح این شهر وجود داشت که خارج از بروکراسی‌های اداری به مردم خدمات ارائه می‌دادند و الگوی ساخت نیز در اختیار مردم قرار می‌گرفت که ما نیز در نظر داریم این روش را در شهر نهاوند پیاده‌کنیم.

یوسفی‌نوید خاطرنشان کرد: هدف ما کیفیت ساخت است که محلات کم‌برخوردار بافت فرسوده‌ شهر سریع تر بازسازی شوند.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
پاکی آوردی ای امید سپید
یلدا شب هندوانه و فال و غزل
حال و هوای صحاف خانه همدان در آستانه بازگشایی مدارس
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها  
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 8264433 (0811)  -  فکس: 8285048 (0811)  -  سازمان نیازمندی: 8264400 (0811)  - ايميل: info@hamedanpayam.com