ttttt پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
 
يكشنبه - 11 مرداد 1405 - شماره 5476
 


امروز : دوشنبه ، 12 مرداد 1405

Today : Sun, August 2, 2026

ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * آدرس ما درشبکه های اجتماعی hamedanpayam@
 
کد مطلب:  103418 تاریخ انتشار:  1398-10-07 - 13:05 تعداد بازدید:  215
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

بیکاری درد بزرگ استان

اخبار


 مهم‌ترین مسئله‌ای که در حال‌حاضر استان همدان با آن دست به‌گریبان است، بحران بیکاری است.
بیکاری معضل بزرگ استان است که برای جامعه کارگری و فرد بیکار پیامدهای ناخوشایندی‌ دارد، مشکلات اقتصادی، روحی و روانی، مشاجره، بزه‌کاری و بی‌توجهی به بنیان‌های خانواده بخشی از هزاران مشکلاتی است که فرد بیکار و خانواده او با آن دست به‌گریبان هستند. این مشکلات باعث می‌شود فروریختگی‌ ارزش‌های جامعه افزایش پیدا کند، مشکلی که می‌تواند به‌راحتی بنیان‌های اصیل یک جامعه را به انحراف بکشاند و آن را از بین ببرد و جامعه‌ای که از درون پاشیده شود، دیگر چیزی برای از دست‌دادن ندارد و همین باعث می‌شود بزه‌کاری و ناهنجاری بیشتر شود وفرد خودش را از بند اتفاقاتی که باعث پایبندی می‌شود خلاص کند و جامعه با بالا‌رفتن آمار خودکشی مواجه شود.
بیکاری باعث می‌شود که فرد زندگی را به هیچ بشمارد زیرا هیچ انگیزه‌ای برای گذراندن زندگی و شب را به روز رساندن ندارد. افرادی که همه تلاش خود را می‌کنند که زندگی متعارف داشته باشند وقتی با معضل بیکاری مواجه می‌شوند دیگر زندگی و آینده برایشان بی‌اهمیت می‌شود.
و درواقع خود را به دست سرنوشتی می‌سپارند که هیچ‌چیز آن معلوم نیست. در حال حاضر در شرایط کنونی که بایستی بیشتر از گذشته به اشتغال و تولید توجه شود متأسفانه در چرخه تولید و اشتغالزایی در استان مشکلات و موانع وجود دارد. به‌رغم پیگیری‌های یک کارآفرین برای رونق بخشیدن به امر تولید و اشتغالزایی و صادرات غیرنفتی موانع و مشکلات فراوانی است، این‌گونه به‌نظر می‌رسد که بیشتر آن از سوی دستگاه‌های دولتی و گاهی از سوی افراد غیرمسئول و تنگ‌نظر و کوتاه‌فکر و ناآگاه به امر اشتغال و تولید و کارآفرینی در استان است که به بیکاری یا افزایش بیکار یا آمار بیکاری دامن‌می‌زنند.
فرض را بر این بگذارید مردی که سرپرست یک خانواده 4 نفره است بیکار باشد او باید برای تهیه مایحتاج روزانه زندگی، خود را به آب و آتش بزند.
 این به آب و آتش زدن ممکن‌است مشکلات بی‌شماری را برای او ایجاد کند، مشکلاتی که فرد نمی‌تواند با آن کنار بیاید و چاره‌ای نیست، همین «واژه چاره‌ای نیست» می‌تواند آبی روی آتش وجدان فرد باشد و او دست به دزدی، قاچاق و... بزند. فردی که بیکار می‌شود دیگر تعریف درست و جامعی از اوقات فراغت ندارد و نمی‌تواند، مانند آدم‌های دیگر برای خودش شرایط ایجاد آرامش را مهیا کند.
بیکاری ام‌الامراض همه مشکلات یک جامعه است. جامعه زمانی می‌تواند پویا باشد و به رشد اقتصادی و کارآفرینی و اشتغالزایی برسد(موانع در تولید صادرات مرتفع باشد) و از تخلفات اجتماعی عاری می‌شود که افراد در آن شغل داشته‌باشند و در کنار شغل از نظر کاری حاشیه‌ای امن برایشان ایجاد شود، حاشیه‌ امنی که همیشه استرس و ترس از دست‌دادن کارشان را نداشته باشند.
 این همان دردی است که ریشه‌کن کردنش جز با فرهنگ‌سازی و همراهی مسئولان و کارشناسان و افراد ذی‌نفوذ سیاسی و اجتماعی و فرهنگی و معنوی و اقتصادی و همچنین ترمیم پایه‌های اقتصادی امکان‌پذیر نخواهد بود، جامعه‌ای که بحران بیکاری خود را بتواند حل کند و چوب لای چرخ تولیدکننده با کارآفرین قراردهد. قطعاً در مهم‌ترین مشکل خود توانسته است با سربلندی و بدون حاشیه‌سازی بیرون بیاید و این ارزش بزرگ است. ارزشی برای یک جامعه  که جوان‌هایش برای پیدا کردن یک کار مناسب دست به هر چیزی می زنند تا بتوانند ماهانه برای گذراندن زندگی خود و خانواده خود مبلغ ناچیزی را دریافت‌کنند.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
پاکی آوردی ای امید سپید
یلدا شب هندوانه و فال و غزل
حال و هوای صحاف خانه همدان در آستانه بازگشایی مدارس
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها  
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 8264433 (0811)  -  فکس: 8285048 (0811)  -  سازمان نیازمندی: 8264400 (0811)  - ايميل: info@hamedanpayam.com