1403-02-071403-02-17bool(false) جرایم سایبری 56درصد افزایش یافت همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : دوشنبه ، 17 ارديبهشت 1403

Today : Mon, May 6, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  137508 تاریخ انتشار:  1403-02-03 - 10:15 تعداد بازدید:  54
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

پلیس فتا همدان:
جرایم سایبری 56درصد افزایش یافت

نویسنده : نیلوفر بهرمندنژاد

اجتماعی


خالی شدن موجودی حساب بانکی تنها با یک حرکت


 مجرمان این روزها با واریز یارانه معیشتی توسط دولت برای ارسال پیامک‌های جعلی استفاده می کنند.

مجرمان سایبری با ارسال این پیامک‌های جعلی به دنبال دستیابی به اطلاعات حساب بانکی شهروندان هستند، ازاینرو پلیس فتا بارها در این باره به شهروندان هشدار داده است که به هیچ عنوان به این پیامک‌ها اعتماد نکرده و به هیچ وجه بر روی لینک‌های ارسالی کلیک نکنید.

از سوی دیگر نیز، همزمان با برنامه جدید دولت در خصوص یارانه‌ای نقدی و کالابرگ الکترونیک، بازار پیامک‌های جعلی با عناوین غیرواقعی در باره یارانه داغ شده است.

در این پیامک‌ها از مخاطب خواسته شده برای مشاهده یارانه معیشتی از طریق لینکی که در داخل پیامک قرار داده شده است، پیگیری انجام شود، درحالی‌که بررسی‌ها نشان می‌دهد این موضوع ترفند جدید مجرمان سایبری برای کلاهبرداری از افراد و خالی‌کردن حساب بانکی آنان است.

کلاهبرداران سایبری از آگاه نبودن بسیاری از کاربران استفاده کرده و با شگردهای جدید سعی بر فریب کاربران و سرقت اطلاعات حساب بانکی آن داشته و در جدیدترین شیوه‌های کلاه‌برداری با ارسال پیامک‌های حاوی لینک‌های جعلی در این خصوص اقدام می‌کنند.

در این روش از کلاهبرداری مجرمان سایبری مانند پیامک جعلی سامانه ثنا، با ارسال انبوه پیامک جعلی حاوی لینک فیشینگ، شهروندان را به درگاه‌های بانکی جعلی هدایت و اقدام به خالی‌کردن حساب‌بانکی آنان می‌کنند، همچنین با نصب بدافزار بر روی موبایل آنها، از تلفن همراه‌شان سوء‌استفاده کرده و پیامک جعلی را برای سایر شهروندان نیز ارسال می‌کنند.

یکی از اقدامات کلاهبرداران این است که با راه‌اندازی سایت‌های جعلی که شبیه به سایت‌های اصلی است، به ربودن اطلاعات افراد، اغلب برای سوءاستفاده‌های مالی اقدام می‌کنند؛ در این شیوه که اصطلاحاً به فیشینگ معروف است، از طریق اطلاعات واردشده توسط کاربران در صفحات جعلی حساب‌های بانکی قربانیان خالی می‌شود. از طرفی یکی از شگردهای کلاهبرداران سایبری برای در طعمه قرار دادن مردم این است که با سوءاستفاده از احساسات شهروندان به ارسال لینک‌های حاوی بدافزار و سرقت اطلاعات شهروندان اقدام می‌کنند.

بنابر اعلام پلیس فتای همدان، پیامک‌های جعلی با عناوین مشابه میزان یارانه معیشتی، ثبت‌نام و دریافت کالابرگ الکترونیک را نادیده بگیرید و هرگز به لینک‌های آنها کلیک نکنید و در صورت دریافت پیامک حاوی لینک کالابرگ الکترونیکی و یا بسته معیشتی از طرف دوستان و افراد مورد اعتماد شما نشان دهنده هک‌شدن و آلوده بودن تلفن همراه آنها به بدافزار بوده و دلیلی بر اصالت و تأیید پیامک و لینک نمی‌باشد.

محمدباقر زارعی از افزایش 56 درصدی جرائم سایبری نسبت به سال گذشته خبر داد و گفت: امروزه با توجه به گسترش و پیشرفت روز افزون فضای سایبری تمام ابعاد زندگی مردم تحت تأثیرات این فضا قرار گرفته است؛ از طرفی فضای مجازی قابلیت ارتکاب جرایم بیشتری را به خود پیدا کرده و به‌نوعی می‌توان گفت ارتکاب جرم در فضای مجازی بسیار بیشتر از فضای حقیقی است، از همین‌رو بسیاری از مردم براساس ناآگاهی با کلیک کردن بر این لینک‌های جعلی مبالغ بسیاری از حساب شخصی‌شان کسر می‌شود.

وی در گفتوگو با همدان‌پیام تأکید کرد: بیشترین جرائم سایبری مربوط به بیشتر مال‌باختگان پیامک و لینک جعلی یارانه معیشتی و کالابرگ الکترونیکی را از دوستان و افراد سرشناسی دریافت کرده‌اند که مورد اطمینان و دارای اعتبار اجتماعی بالایی بوده‌اند؛ بنابراین از باز کردن پیامک‌های دارای لینک و یا وارد کردن اطلاعات بانکی و هویتی در صفحاتی و سایت‌هایی که بر روی تلفن همراه شما باز می‌شود جدا خودداری کنید.

رئیس پلیس فتای استان با اشاره به اینکه این پیامک‌های جعلی که عمدتا از سرشماره‌های نامعتبر ارسال می‌گردد صرفاً جهت کلاهبرداری و سرقت از حساب‌های بانکی افراد طراحی شده و ارتباطی با دستگاه مربوطه ندارند، افزود: مجرمان سایبری با جعل آدرس اینترنتی سامانه‌های مختلف همچون خدمات الکترونیک قوه‌ قضائیه و درگاه خدمات دولت و... با ارسال پیامک‌هایی با مضامینی همچون شکواییه علیه شما، ثبت‌نام سبدکمک معیشتی، ثبت‌نام کالابرگ الکترونیک، اینترنت رایگان و... از کاربران فضای مجازی کلاهبرداری می‌کنند.

زارعی در بخش دیگری از سخنانش بیان کرد: در مواردی مشاهده شده که افراد سودجو به‌عنوان خریدار ظاهر می‌شوند و پس از خرید کالا، اظهار می‌کنند که کارت حساب به‌همراه ندارند و با تلفن همراه، وجه را پرداخت می‌کنند و در ادامه با استفاده از اپلیکیشن‌های رسیدساز که یک نرم‌افزار جعلی و مجرمانه هست، اقدام به ساخت یک رسید تقلبی مشابه رسیدهای بانکی کرده و فروشنده را فریب می‌دهند، علت دریافت نکردن پیامک واریز و انجام تراکنش را نیز شلوغی شبکه مطرح می‌کنند.

وی اضافه کرد: در این وضعیت فروشنده نیز با مشاهده مشخصات کامل خود روی رسید جعلی ساخته شده در گوشی خریدار، به حرف وی اعتماد کرده و پس از خروج فرد شیاد، متوجه می‌شود که این عمل کلاهبرداری بوده و هیچگونه وجهی به حسابش انتقال و یا واریز نشده است.

ازهمین‌رو رئیس پلیس فتا استان از فروشندگان خواست که برای جلوگیری از این گونه جرم، نسبت به فعال نمودن قابلیت اطلاع‌رسانی پیامکی حساب‌هایی که متصل به پوز فروشگاه‌شان هست، اقدام کنند.

وی یادآور شد: مشتریان نیز باید بدانند تا قبل از دریافت پیامک انتقال و واریز وجه به حساب فروشگاه، از تحویل کالا به خریدار خودداری کنند و وجود مشخصات شماره کارت و نام شما در رسید ارائه شده توسط مشتری، صحت انجام تراکنش بانکی را ضمانت نکرده و موجودی حساب بانکی خود در پیامک دریافت شده را بررسی و مطابقت کرده و سرشماره پیامک انتقال را با سرشماره پیامک‌های قبلی بانکی خود مقایسه کرده و ارسال پیامک از یک سرشماره جدید را به عنوان سند قبول نکنند.

رئیس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات فرماندهی انتظامی همدان بیان کرد: فوریت‌های سایبری پلیس فتا به شماره ۰۹۶۳۸۰ از یکسال پیش راه اندازی شده است و مردم می توانند در صورت کوچکترین شک و ابهامی در زمینه برداشت غیرمجاز از حساب بانکی، با این سامانه تماس برقرار کرده و موضوع را به کارشناسان پلیس فتا اطلاع‌رسانی کنند.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com