1403-02-071403-02-17bool(false) ۳۰ درصد معتادان تزریقی همدان به هپاتیت مبتلا هستند همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : دوشنبه ، 17 ارديبهشت 1403

Today : Mon, May 6, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  133434 تاریخ انتشار:  1402-05-03 - 10:23 تعداد بازدید:  397
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

۳۰ درصد معتادان تزریقی همدان به هپاتیت مبتلا هستند

اجتماعی


 ۲.۵ درصد زندانیان هپاتیت نوع بی و ۵.۹ درصد هپاتیت نوع (C) دارند و این آمار در زنان آسیب پذیر به علت ارتباط خارج از عرف ۱.۵ درصد هپاتیت نوع (B) و ۷.۵ درصد هپاتیت سی است.

رئیس مرکز بهداشت شهرستان همدان گفت: نتیجه بررسی ها و پایش های انجام شده نشان می دهد که ۳۰ درصد معتادان تزریقی در همدان به هپاتیت (C) و ۲.۵ درصد به هپاتیت (B) مبتلا هستند.

علیرضا رستمی کیا در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد:یکی از آفت های اصلی شیوع هپاتیت در بین معتادان تزریقی استفاده از سرنگ مشترک است.

وی با بیان اینکه شایع ترین راه انتقال هپاتیت از طریق خون است، اضافه کرد: ظرف سال های گذشته با اطلاع رسانی در زمینه هپاتیت و اچ.آی.وی و پیشگیری از استفاده سرنگ مشترک میزان انتقال بیماری از این طریق کاهش یافت.

رستمی کیا بیان کرد: هپاتیت بیماری خاموش و فاقد علامت بوده به همین علت ۸۰ درصد مبتلایان از بیماری خود خبر ندارند و برخی مواقع فرد مبتلا به هپاتیت، بدون اطلاع از بیماری خود به خود درمان نیز می شود.

وی افزود: بنابراین اغلب مبتلایان به هپاتیت هنگام مراجعه به مراکز درمانی یا دریافت آزمایش های مورد نیاز از مبتلا بودن به این بیماری مطلع می شوند و با مراجعه به مراکز بهداشتی از خدمات مورد نیاز از جمله مشاوره و درمان رایگان بهره مند می شوند.

رئیس مرکز بهداشت شهرستان همدان یادآوری کرد: میزان شیوع بیماری هپاتیت بی (B) در سال های ۱۳۹۵ تا ۱۴۰۰ به ترتیب ۱۱.۲، ۱۰.۷، ۱۰.۹، ۸.۷ ، ۶ و ۶.۴ در یک صد هزار نفر جمعیت بوده است و این آمار بیانگر روند کاهشی هپاتیت است.

رستمی کیا یک از عوامل کاهش هپاتیت بی (B) را واکسیناسون نوزادان در بدو تولد دانست و یادآوری کرد: تزریق واکسن از سال ۱۳۶۹ آغاز شد بنابراین متولیدن این سال به بعد کمترین میزان ابتلا به هپاتیت را دارند.

وی ادامه داد: عمده مبتلایان به هپاتیت را افراد میانسال تشکیل می دهند اما میزان شناسایی در افراد مسن بیشتر است چرا که افراد کهنسال بیشتر به مراکز درمانی و آزمایشگاه ها مراجعه می کنند بنابراین حین انجام آزمایش از ابتلا به هپاتیت نیز مطلع می شوند.

رئیس مرکز بهداشت شهرستان همدان گفت: میزان شیوع بیماری هپاتیت سی (C) در سال های ۱۳۹۶ تا ۱۴۰۰ به ترتیب ۳.۱، ۳.۲، ۳.۱، ۲.۶، و ۲.۹ در یک صد هزار نفر جمعیت بوده است و این آمار در همدان نیز یکسان با کشور حدود سه در یکصدهزار نفر جمعیت است.

رستمی کیا ادامه داد: طبق مطالعات صورت گرفته متوسط شیوع هپاتیت نوع بی در جمعیت عمومی یک درصد است یعنی یک درصد مردم به هپاتیت نوع بی و سه دهم درصد به هپاتیت نوع سی مبتلا هستند.

وی با بیان اینکه سال گذشته ۵۷ بیمار مبتلا به هپاتیت در شهرستان همدان شناسایی شد اظهار داشت: غربالگری مادران باردار به لحاظ اهمیت تشخیص و درمان به موقع این بیماری به صورت مستمر پیگیری می شود و برای مادران مبتلا به هپاتیت حین مراجعه به مرکز بهداشتی برنامه درمانی پیش بینی شده تا از ابتلای نوزاد به این بیماری پیشگیری شود.

*واکسیناسیون علیه هپاتیت در همه مراکز بهداشتی

رئیس مرکز بهداشت همدان اظهار کرد: معتادان تزریقی، زندانیان، زنان آسیب پذیر، افراد دارای رفتار پرخطر جنسی، بیماران مزمن کبدی و دیالیزی بیش از سایرین در معرض خطر ابتلا به هپاتیت قرار دارند.

رستمی کیا از پاکبانان، آرایشگران و سالمندان مستقر در آسایشگاه ها نیز به عنوان سایر گروه های در معرض خطر یاد کرد و گفت: همه مراکز خدمات جامع سلامت این شهرستان آماده مشاوره و ارجاع بیماران هپاتیت هستند و درمان زیر نظر متخصص عفونی در مرکز شهدا انجام می شود.

وی ادامه داد: برای افراد در معرض خطر و اطرافیان بیماران، واکسیناسیون در پایگاه سلامت بانو نظری واقع در جنب مرکز بهداشت همدان و همچنین در مرکز شهدا واقع در ابتدای خیابان تختی به صورت رایگان انجام می شود.

رئیس مرکز بهداشت همدان بیان کرد: امسال تاکنون ۲۰ بیمار مبتلا به هپاتیت سی (C) در این شهرستان شناسایی شدند.

وی گفت: از سال ۱۳۹۸ تاکنون هر ساله برای ۶۵۰ نفر تست هپاتیت بی در این شهرستان صورت گرفته است و یک هزار و ۴۵۰ نفر از نظر هپاتیت سی بررسی شدند.

وی اضافه کرد: ۸۵۰ معتاد و زن آسیب پذیر تحت مشاوره های درمانی مراکز بهداشتی قرار گرفتند و ۸۰۰ مورد هپاتیت سی درمان شده است.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com