1403-02-071403-02-17bool(false) سلامت روان از سبک زندگی افراد اثر می‌پذیرد همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : دوشنبه ، 17 ارديبهشت 1403

Today : Mon, May 6, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  137488 تاریخ انتشار:  1403-02-02 - 09:56 تعداد بازدید:  56
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

سلامت روان از سبک زندگی افراد اثر می‌پذیرد

نویسنده : نیلوفر بهرمندنژاد

اجتماعی


 روز دوم هفته سلامت  با عنوان "سلامت خانواده، آموزش و پرورش و آموزش عالی است" که مسأله سطح سواد سلامت از دوران مهد کودک تا سطوح بالاتر آغاز می‌شود.

سلامت حق طبیعی هر انسان، ازجمله دانش آموزان جوانان است و این موضوع می‌تواند مهمترین دلیل ضرورت حفظ و ارتقای سلامت جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی نوجوانان و دانش آموزان، محسوب شود.

خانواده مهمترين پايگاه تربيتي کودک است؛ چگونگي محيط خانواده و ارتباط اعضاي آن با يکديگر تأثير بسيارمهمي در رشد رواني وشخصيت کودک دارد. بیشتر روانشناسان، متخصصان علوم تربيتي و جامعه‌شناسان عقيده دارند که بيشتر بيماري‌هاي رواني، اختلالات رفتاري، انحرافات و بزهکاري کودکان ريشه در خانواده دارد و به سنين و مراحل رشد اوليه آنها مربوط مي‌شود.

با توجه به اینکه جامعه ما روز‌به‌روز در حال تغییر است بنابراین برای اینکه بتوانیم سهم درستی از سلامتی در جامعه متغیر را از نظر ابعاد اجتماعی و پیشرفت‌های تکنولوژیکی داشته باشیم نیازمند این است که با یک دید گسترده و افق باز در حوزه‌های مختلف به این موضوع بنگریم تا یک بار دیگر به مفهوم اصلی سلامتی پی ببریم.

 سلامت ارتباط تنگاتنگی با آموزش دارد

یک روانشناس بالینی با تأکید به اینکه تأمین سلامت تنها به بعد جسمی منتهی نمی‌شود، تصریح کرد: به طور معمول هربار که ما واژه سلامتی را به کار می‌بریم صرفاً فقط جنبه‌های جسمی آن را در برمی‌گیرد درحالی که نباید نگاه یک جانبه به سلامتی داشت، زیرا این نگاه موجب می‌شود از سلامت روحی و اجتماعی که بر سلامت جسمانی مؤثر است غافل شویم. شاید بتوان گفت رفتارهای سلامتی و نکاتی که موضوعات سلامت محور را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد سطح سواد سلامت است که نشان می‌دهد سلامت ارتباط تنگاتنگی با آموزش دارد.

حمید رنجبران با تأکید به اینکه نکات آموزشی مربوط به سلامت از همان ابتدا در محیط خانواده شکل می‌گیرد، افزود: سلامت روان یکی از متغیرهای تأثیرگذار بر عملکرد تحصیلی و پیش‌بینی کننده موفقیت به شمار می‌آید. که می‌تواند تحت تأثیر سبک زندگی فردقرار گیرد، از همین رو نهادهای آموزشی پس از خانواده مهمترین نقش را در ارتقای سلامت دانش آموزان، افزایش آگاهی عمومی و تثبیت رفتارهای سلامت محور و همچنین ایجاد یک سبک زندگی سالم برای دانش‌آموزان دارد.

کارشناس معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی نیز یادآور شد: برای دستیابی به اهداف توسعه باید تأمین بالاترین سطح سلامت جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی این گروه به عنوان ضرورت و اولویت برنامه های توسعه‌ای مورد توجه قرار گیرد. اکثر قریب‌ به‌ اتفاق‌ این گروه سنی در حال‌ تحصیل‌ بوده و در معرض‌ مخاطرات‌ جسمی‌، رفتاری‌ و اجتماعی‌ ویژه‌ این‌ سنین‌ هستند و ارائه‌ خدمات‌ بهداشتی‌، ارتقای آگاهی و دانش‌ بهداشتی‌ و تقویت‌ رفتارهای‌ مثبت‌ بهداشتی‌ از بروز بیشتر این‌ مخاطرات‌ جلوگیری می کند.

 آموزش‌وپرورش نباید نگاه تک‌بعدی به سلامت داشته باشد

وی در ادامه به نقش آموزش‌وپرورش در افزایش سلامت دانش‌آموزان اشاره کرد و گفت: به نظر من آموزش‌وپرورش به این بینش رسیده است که باید به طور گسترده  بر روی سلامت نوجوانان کار کند اما به دلیل اینکه دانش‌آموزان جمعیت زیادی از یک کشور را شامل می‌شوند با توجه به ظرفیت و امکانات موجود پاسخگوی این تعداد نخواهد بود و لازم است با جذب نیروهای متخصص بیشتر به این موضوع بپردازد و نگاه تک‌بعدی به این موضوع نداشته باشد.

این روانشناس بالینی در ادامه خاطرنشان کرد: هرساله سازمان بهداشت جهانی به سلامت خانواده و مهارت‌های ده گانه زندگی تأکید بسار داشته است از همین رو لازم است که آموزش‌وپرورش این موضوع را برای مربیان و دانش‌آموزان بازآوری کند اگرچه اکنون چند سالی می‌شود به ضرورت و اهمیت موضوع سلامت توجه ویژه‌ای داشته است.

رنجبران در بخش دیگری از سخنانش به نقش آموزش عالی در سلامت پرداخت و  اضافه کرد: دانشگاه‌ها نیز با توجه اینکه چالش‌های جدیدی ممکن است یک جوان را به دلیل اقتضای سنی که دارد، درگیر کند  با کمک خدمات و مراکز مشاوره‌ای که در دانشگاه مستقر هستند می‌توانند توجه و پشتیبانی بیشتری نسبت به مسائل و مشکلات جوانان داشته باشند بنابراین اگر بتوانیم با برگزاری کارگاه‌های مفید و مرتبط با خدمات روانشناختی به سلامت روان دانشجویان کمک کنیم، در نهایت سبب تقویت آنها در زمینه تحصیل، پژوهش و مسائل علمی نیز خواهد شد.

کارشناس معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی با اشاره به اینکه رفتارهای پرخطری مانند مصرف دخانیات، الکل و... ممکن است دانشجویان را تهدید کند، گفت: اگر در مرکز مشاوره دانشگاه احساس شود مشکل دانشجو حاد است و نیاز به پیگیری دارد مشکل وی را پیگیری می‌شود.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com