بانوی همدانی مقام دوم را کسب کرد همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : دوشنبه ، 17 ارديبهشت 1403

Today : Mon, May 6, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  135218 تاریخ انتشار:  1402-08-15 - 15:05 تعداد بازدید:  163
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

در رویدادملی تراش سنگ‌های قیمتی
بانوی همدانی مقام دوم را کسب کرد

اجتماعی


زیبادوستی یکی از خصلت‌های روحی انسان است که از فطرت او سرچشمه می گیرد. انسان‌ها در طول تاریخ همواره متناسب با سطح فرهنگ و وضعیت اقتصادی خود به دنبال زیبایی و تزئینات بوده و برای ایجاد این تزئینات، از طبیعت و محیط اطراف بهره می‌گرفتند.

بر این اساس گوهرشناسی و گوهرتراشی همواره در ایران رواج داشته و مورد توجه خاص مردم بوده است. وجود گوهرنامه‌هایی به نام حاکمان و پادشاهان ایرانی در طول تاریخ، نگارش کتاب‌ها و مقالاتی با موضوع جواهرات و سنگ‌های زینتی و آثار بسیاری که در موزه جواهرات ملی نگهداری می‌شود، همگی شاهدی بر این ادعاست.

رشته و عرصه گوهر تراشی که آمیخته با هنر است سومین رشته پول‌ساز دنیاست که قابلیت سرمایه‌گذاری زیادی دارد. افراد زیادی در کشورهای مختلف وارد این عرصه می‌شوند، آموزش می‌بینند و به مدارج بسیار خوب هنری و اقتصادی دست پیداکرده‌اند.

لیلا نامور بانوی 44 ساله یکی از هنرمندان همدانی است که هم اکنون ده سال است در کارگاه شخصی خود به همراه چند هنرجو دیگر به کار تراش سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی مشغول است و به تازگی توانسته مقام دوم کشوری از مسابقات ملی آزاد گوهر تراشی در 3 رشته دامله، کارو لینگ و فست که در خراسان جنوبی شهرستان فردوس برگزار شد موفق کسب کند.

 هنر، تراش سنگ قیمتی چیست و شامل چه فرآیندی می‌شود؟

هنر تراش سنگ یعنی استخراج یک گوهر از سنگ و در واقع به‌ وجود آوردن یک گوهر از سنگ برای استفاده در زیورالات و جواهرسازی به کار می‌رود که در این فرآیند ابتدا سنگ خام را شناسایی کرده و پس از آن طرح‌هایی را به صورت زاویه‌دار و یا ساده به کمک نقشه‌ راهنما به شکل‌های مربع، مستطیل بر روی ‌سنگ‌ها ایجاد می‌کنند که تراشه‌های ساده نسبت به زاویه‌دار راحت‌تر بوده و سریع‌ می‌توان ایجاد کرد.
 چه شد که به سمت یادگیری این هنر رفتید؟

حدود ده سال پیش از طریق یکی از اساتیدم با این هنر آشنا شدم و از همان سال کارم را از طریق همان استاد آغاز کردم از آن زمان تاکنون براساس تجاربی که توانستم کسب کنم کار تراش سنگ‌های قیمتی را بیاموزم و وارد بازار کار شوم.

 به نظر شما آیا برای یادگیری فقط آموزش کافی است و یا تجربه هم لازم است؟

برای آغاز هرکاری باید در ابتدا آموزش لازم و دوره‌های آموزشی را دید اما در کنار آموزش، مهارت، تمرین و تکرار هم نقش بسیار مهمی را در موفقیت دارد به طور مثال، در کار تراش سنگ‌های قیمتی باید در ابتدا سنگ خام را براساس استاندارد‌ها شناسایی کرد و سپس طراحی کرد اما برای ادامه دادن چنین هنری، تجربه حرف اول را می‌زند.

 لطفا کمی درباره انواع تراش سنگ برایمان توضیح دهید؟

سنگ‌های قیمتی شامل یاقوت، زمرد و الماس و همچنین یکسری از سنگ‌ها وجود دارد که ارزش آنها از یاقوت و کوارتز بالاتر است ولی امروزه بیشتر مردم با سنگ عقیق آشنا هستند. انواع تراشی که برای سنگ‌های قیمتی به کار می‌رود شامل، تراشه دامله، کاروینگ و فست می‌شود که به شکل‌های زاویه‌دار و ساده بر روی سنگ‌ها طراحی می‌شود.

 درحال حاضر کارگاهی برای آموزش دارید؟

بله! کارگاه کوچکی  در همدان به منظور مشاغل خانگی در خانه راه‌اندازی کرده‌ام و چندین هنرجو در این کارگاه آموزش‌های لازم را می‌ببیند که هریک از هنرجویان پس از شرکت در دوره‌های آموزشی می‌توانند مدرک خود را از آموزشگاه فنی‌و حرفه‌ای استان دریافت کنند اما به طور کلی می‌توان گفت به نوعی کسب و کار خانگی برای آنها نیز راه‌اندازی شده است.

 و در آخر بگویید چطور شد که به مسابقات کشوری راه پیدا کردید؟

نخستین دوره مسابقات ملی آزاد گوهرتراشی در 3 رشته دامله، کاروینگ و فست در شهرستان فردوس واقع در خراسان جنوبی در تاریخ 12 آبان ماه  برگزار شد که با دعوت اداره کل فنی و حرفه‌ای خراسان جنوبی، هنرمندان، استادان، صنعتگران و گوهرتراشان شهرجهانی گوهرسنگ‌ها در این رویداد ملی حضور داشتند.

از طرف یکی از دوستانم به این مسابقات دعوت شدم اما پیش از حضور در این مسابقه باید هریک از شرکت‌کنندگان یک فیلم کوتاه از نمونه کار خود به داوران مسابقه ارسال می‌کردند که در صورت تأیید و پذیرفته‌شدن وارد مرحله دوم این مسابقه می‌شدند که خوشبختانه توانستم در این مسابقه مقام دوم کشوری را  ر از بین 87 شرکننده از استان‌های مختلف در کشور کسب کنم.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com