1403-02-061403-02-16bool(false) چاره‌ای جز اجرای تقاطع مدرس نداریم همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : يكشنبه ، 16 ارديبهشت 1403

Today : Sun, May 5, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  137566 تاریخ انتشار:  1403-02-06 - 10:38 تعداد بازدید:  152
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

استاد دانشگاه بوعلی‌:
چاره‌ای جز اجرای تقاطع مدرس نداریم

اجتماعی


ترافیک اولویت‌دارترین موضوع همدان است

با وجود معطلی حدود 45دقیقه‌ای شهروندان همدانی به‌دلیل وجود ترافیک در شهر، حل معظل ترافیک به یکی از اساسی‌ترین مسائل روز تبدیل شده که مهمترین آن به میدان مدرس و ساخت تقاطع غیرهمسطح در این مکان مربوط است.

در این‌باره عضو هیأت علمی گروه شهرسازی و معماری دانشگاه بوعلی‌سینا نیز به حل معظل ترافیم حوالی میدان مدرس تأکید کرده و گفت: بحث ترافیک اولویت‌دارترین موضوع در شهر همدان است.

حسن سجادزاده با تأکید بر اینکه به نظر بنده یکی از اولویت‌های شهر همدان اجرای این پروژه است چراکه چاره‌ای جز این نیست، اظهارکرد: نه اینکه این طرح خوب است بلکه چون شریانی که داریم اکثراً زیرگذر و روگذر شده و تنها 2قسمت باقی مانده دیگر چاره‌ای نیست که این پروژه را اجرایی کنیم.

وی به ایسنا گفت: وقتی تجارب دنیا را می‌بینیم، در تمام دنیا نمونه‌های زیادی از تقاطع‌ها وجود دارد که امروز در حال حذف هستند چراکه با رویکرد انسانی و زیست‌محیطی همخوانی ندارد اما متأسفانه در کشور ما تجارب بد و خوب کشورهای توسعه‌یافته مجدد اجرایی می‌شود.

  طرح مطالعاتی کامل ترافیک همدان را نداریم

این استاد دانشگاه با بیان اینکه احداث تقاطع مدرس یک بحث جدی و ضروری است، افزود: البته قبل از آن باید مطالعات ارزیابی تقاطع‌های قبلی و کارکردهای آنها و همچنین اولویت‌سنجی برای صورت می‌گرفت.

وی با تأکید بر اینکه باید در 3فاز کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدتی مطالعات صورت بگیرد تا بتوان کاری کارشناسی انجام داد، گفت: سناریوسازی یعنی اینکه گام به گام پیش برویم، اگر گام نخست مشکل را حل نکرد باید به سراغ راهکارهای دیگر رفت.

سجادزاده با بیان اینکه فعلاً در فضای سردرگمی و مغشوشی قرار داریم، ادامه داد: لازم است اتاق فکری در این زمینه داشته باشیم و از مشاوران و کارشناسان ترافیکی دعوت شود تا سناریوهای مختلفی که در این زمینه وجود دارد را به ترتیب اولویت‌بندی کنیم تا دستورالعمل کارشناسی را ارائه دهیم، به شرطی که نظر این تیم کارشناسی برای مدیریت شهری اهمیت داشته باشد.

وی با بیان اینکه طرح جامع باید همه مسائل را با هم ببیند، گفت: از دیدگاه شهرسازی باید این اتفاق در 3مرحله کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت اجرایی شود به‎طوری‌که در کوتاه‌مدت یک کار مدیریتی و ساماندهی انجام شود، در میان‌مدت تعریض بلوار رجایی و استفاده از خیابان‌های اطراف را انجام دهند.

 اقدامات کوتاه‌مدت برای کنترل ترافیک مدرس

سجادزاده برای حل معضل ترافیک میدان مدرس و بلوار رجایی در فصل گردشگری پیش‌رو تصریح کرد: تعدیل مسیر و کم‌عرض کردن رفوژ وسط، جلوگیری از پارک دوبله در این مسیر و انسداد خروجی‌های منطقه منوچهری اقداماتی است که در کوتاه‌مدت می‌توان انجام داد تا ترافیک را کنترل کرد.

این استاد دانشگاه با تأکید بر اینکه فشار ترافیکی در این قسمت از شهر زیاد است و مدیریت شهری باید فکری برای آن انجام دهد، گفت: در میان‌مدت نیز طرح‌هایی از قبیل طرح‌های تعریضی، ایجاد کُندرو و بحث‌های مالکیتی در بلوار رجایی صورت بگیرد تا این معضل حل شود ضمن اینکه مشاغل خُرده‌فروشی باید از این بلوار به مکان دیگری از شهر منتقل شود.

 میدان مدرس باید غیرهمسطح شود

رئیس کمیسیون فنی، عمرانی شورای شهر همدان هم با بیان اینکه میدان مدرس باید غیرهمسطح شود، گفت: دوقطبی‌های سیاسی انتخاباتی باعث شده تسویه حساب‌های سیاسی به فضای کار فنی در احداث تقاطع غیرهمسطح کشیده شود و آسیب ایجاد کرده است.

مهدی حیدری با اشاره به اینکه میدان مدرس شهر همدان خواه ناخواه باید غیرهمسطح شود، بیان کرد: خروجی مطالعات جامع ترافیک شهر همدان، غیرهمسطح کردن این نقطه را نشان داد که در این راستا شورای شهر سال گذشته به شهرداری تکلیف کرد که ابتدا مطالعات این طرح را انجام دهد.

وی تصریح کرد: در همدان در همه ادوار گذشته غیرهمسطح‌سازی در رینگ دوم همراه با آسیب‌ها و جابه‌جایی‌های زیادی در تأسیسات همراه بوده است؛ به طور مثال در پروژه فرهنگیان تأسیسات مخابراتی زیادی وجود داشت که خسارت آن ثانیه‌ای محاسبه و پرداخت شد و یا در زیرگذر بعثت تأسیسات متنوعی داشتیم که جلسات کارشناسی و چالش‌های زیادی در بین دستگاه‌های خدمات‌رسان و مدیریت شهری ایجاد شد اما هیچ‌کدام رسانه‌ای نشد و بالاخره موضوع حل‌وفصل شد.

رئیس کمیسیون فنی، عمرانی شورای شهر همدان ادامه داد: اتفاقاتی که امروز شاهد آن هستیم نتیجه این است که دوقطبی‌های سیاسی انتخاباتی باعث شده تسویه حساب‌های سیاسی به فضای کار فنی کشیده شود و آسیب ایجاد کرده است.

حیدری با بیان اینکه در کنار میدان مدرس سوژه ترافیکی دیگری به‌نام بلوار رجایی وجود دارد، اظهار کرد: مشکل اصلی ترافیک در بلوار شهید رجایی است که یکی از ورودی‌های همدان هم به شمار می‌رود و ترافیک در این بلوار شدید می‌شود.

وی با بیان اینکه شهرداری باید روند اجرای پروژه مدرس را شفاف‌سازی کند، تأکید کرد: موضوع مهم دیگر این پروژه تأمین مالی آن است و نباید به گونه‌ای باشد که زخمی در پیکره شهر و معطلی برای مردم ایجاد شود و پروژه بدون پیش‌بینی تأمین مالی ۱۰سال به‌طول بینجامد.

رئیس کمیسیون فنی، عمرانی شورای شهر همدان تصریح کرد: بحث دیگری که مطرح شده این است که اگر زیرگذر باعث جابه‌جایی تأسیسات می‌شود به سراغ روگذر برویم که این بحث هم ضرورت‌های خود را دارد و باید مطالعات صورت بگیرد.

وی درباره تأمین مالی این پروژه نیز گفت: شهرداری معتقد است اگر جابه‌جایی تأسیسات را خود انجام دهد با مبلغی کمتر از مبالغ اعلام شده از سوی دستگاه‌های خدمات‌رسان انجام خواهد داد که این هم جای بحث است که شهرداری می‌تواند در یک کاری تخصصی ورود کند یا خیر؟

این عضو شورا خاطرنشان کرد: متأسفانه به‌جای تمرکز بر این موضوعات تمرکز بر تبادل آتش در فضای مجازی است! کار به جایی رسیده که موضوعی که کاملاً فنی است، به محلی برای مناقشه دوقطبی انتخاباتی و سیاسی تبدیل شده است.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com