فیروزه معطر همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : يكشنبه ، 9 ارديبهشت 1403

Today : Sun, April 28, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  135017 تاریخ انتشار:  1402-08-04 - 12:29 تعداد بازدید:  161
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

فیروزه معطر

نویسنده : حکیمه سادات نظیری

اجتماعی

 

«صدای سم اسب‌ها نزدیکتر می شد.خیلی نزدیک. لرزه زمین بیشتر و بیشتر می شد. همه خانه های اطراف را غارت کردند تا رسیدند به خانه ابوالحسن. در را نشکستند. اما با تمام قدرت در را کوبیدند. و اگر کمی بیشتر می کوبیدند در می شکست. ابوالحسن بی هیچ شتابی در را باز کرد. همه فشرده تر نشستیم و به آغوش هم پناه بردیم. سربازان حکومتی را ندیدیم. حتی سایه هاشان هم معلوم نبود. دورتر از حریم خانه ایستاده بودند. صدای شیطان صفتی فریاد زد : ما باید داخل خانه شویم. ماموریت داریم، همه اموال شما را ضبط کنیم.

ابوالحسن با آرامش جواب داد، اما صلابت وقدرت کلامش مرا هم ترساند: حرمت این خانه را به من ببخشید. حریم این خانه رانشکنید. همین جا بمانید. من خود هرچه در خانه هست می آورم.

گوشواره های فاطمه را خودم از گوشش بیرون آوردم. اعتراض نکرد. از این سکوتش دلم سوخت. دلداری اش داد: بعدها بهترش را... کلامم را برید : گوشواره که هیچ برادرم جانم را هم بخواهد می دهم».

این بخش کوچکی که باهم خواندیم، پاره ای از کتاب « به سپیدی یک رویا» به قلم فاطمه سلیمانی است. نویسنده سراغ نگین فیروزه اهل بیت رفته و زندگی حضرت معصومه(س) را با نگاهی تازه به تصویر کشیده است. داستان از زبان کنیز بانو روایت می شود و فصل اغازین از هجرت اجباری امام رضا به ایران حرف به میان می آید. دوازده فصل کتاب، نمایی زیبا و بدیع از زندگی خواهر سلطان را به ما می نمایاند.

لابلای گفتن از زمان حال، راوی ما گاهی هم گریزی به خاطرات گذشته می زند و بدین ترتیب تمام زندگی بانویش را برایمان قصه می کند. این کتاب به همت انتشارات نیستان هنر، با جلدی که لطافت اثرش را برملا می کند راهی بازار نشر شده است. 176 صفحه کوتاه که چند روزی بیشتر از ما وقت نمی گیرد. اما دیدن دنیای اهل بیت از چشمهای بی کینه کنیزشان خیلی تماشایی است.

شعری هست که روی دیوارهای شهر قم به زیبایی نوشته اند : خوشبخت طایفه ما مردم قمیم* جاروکشان خواهر خورشید هشتمیم.

مردم قم هر وقت هرجا که گره به کارشان می افتد راه سمت حرم بی بی کج می کنند. صحن امام رضا یک گوشه می نشینند وخواهر امام را به برادرش قسم می دهند که پرچادرش را کنار بزند وعنایتی بکند. جاروکشان خواهر خورشید هشتم، همین قدر ساده شده اند خوشبخترین های دنیا. انگار که توی یک شهر، به چند جای بهشت وصلند.

عجیبترین نکته ایکه زندگی نامه این بانوی کریمه به ما می دهد، ازدواج نکردن بانوست. انگار خدا با سرنوشت دختر موسی بن جعفر، الگویی از پاکدامنی، تدبیر و شکوه را پیش رویمان گذاشته است. و نشانمان داده که تنها راه رشد از مسیر ازدواج نمی گذرد. اگر به هر دلیلی این پیوند خوب صورت نگرفته، دختران ما هنوز هم افق های روشنی پیش رو دارند. ازدواج یک بخش از زندگی است. و بخش های دیگر همچنان ظرفیت رشد و کمال را برای ما به ارمغان می آورد.

کریمه اهل بیت، دهم ربیع الثانی سال 201 هجری قمری  چشمهایی را که نم دلتنگی داشت، رو به جهان بست و وفات فرمود. حتما گوشه چشم امام رضا به کشورمان بود که خواهر ایشان تا اینجا آمد و عاقبت ماندنی شد. حریم معطر کریمه اهل بیت، در شهر قم، سالهای سال است که درون مشبک های ضریحش،هزار حاجت برآورده را به یادگار نگاه داشته. اینجا بیشتر از هر عطری، عطر استجابت است که فضا را آکنده.

در طول تاریخ، نام معصومه، به روشنی، شبیه میراثی عزیز با دختران ایرانی رفته است. معصومه آباد با کتاب «من زنده ام»، راز دیگری از معصومه بودن را برایمان اشکار کرده است. روح بزرگ این دختر که در  طی سالهای جنگ و اسارت ملول نشده است، شکوه نام معصومه و آموزه های اهل بیت را به خوبی نشانمان می دهد.انتشارات بروج آن سال که این کتاب را منتشر می کرد، فکرش را نمی‌کرد حکایت معصومه آباد بتواند اینقدر همه را درگیر خودش کند. اما «معصومه» بودن، میراثی است که دختران ما به خوبی از عهده اش می‌آیند. طوریکه جهان شنوای قصه شان باشد.

حضرت معصومه خواهر باوفای امام رضا (ع) با حضورشان در شهر قم و بارگاه ملکوتی شان آنجا را منور کرده اند، ایشان امامزاده ای هستند که به معصوم بودن شهرت دارند. حضرت معصومه با رفتار و خلق و خوی پاک و صالح خود، همواره نمونه ای بی نظیر برای مردم بود. او در زندگی خود، صبر و استقامت در مقابل مشکلات و بلاها را به عنوان یک نمونه از قدرت ایمان و اراده، به نمایش گذاشت.

از علت وفات حضرت معصومه (س) اطلاع دقیقی در دست نیست، زیرا آن حادثه در قرن سوم میلادی رخ داده است که سیره معصومین علیهم السلام با زندگی مردم عادی کاملاً متفاوت بوده و از حمایت الهی و عنایت ویژه خداوند متعال برخوردار بوده اند. با این وجود در روایات آمده که حضرت معصومه (س) بر اثر بیماری و سختی هایی که بخاطر دوری از برادرش و در سفر بر او تحمیل شده و در سال 201 هجری قمری و در بیست و هشت سالگی درگذشتند و در شهر قم به خاک سپرده شدند. امروزه، حرم مطهر ایشان، به عنوان مکانی مقدس و زیارتی برای مسلمانان جهان شناخته می شود و همواره پذیرای محبان اهل بیت می باشد.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com