شور و شعور حسینی در محرم همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : سه شنبه ، 18 ارديبهشت 1403

Today : Tue, May 7, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  133451 تاریخ انتشار:  1402-05-04 - 09:23 تعداد بازدید:  518
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

اهداف امام حسین(ع) چراغ راه باید باشد
شور و شعور حسینی در محرم

نویسنده : محمود رمضانی

اجتماعی


 1384 سال از حادثه غمبار عاشورای حسینی می‌گذرد اما چشمه آگاهی و بصیرتی که مقاومت بی‌نظیر اباعبدا...(ع) در آن روز ایجاد کردند، تاکنون ساری و جاری است و موجبات وحشت یزیدیان زمان و اعوان و انصارش را فراهم کرده است. عاشورا صرفاً یک تراژدی تلخ تاریخی نیست، بلکه شاخصی برای محک وقایع جاری و تشخیص سره از ناسره و عبرتی است برای فهم کژی‌های زمانه و انتخاب مسیر صحیح.

چهره مذهبي حادثه عاشورا بسيار پررنگ است اما به هر حال اين واقعه، يک حادثه تاريخي است. قبل از هرگونه تفسير و نتيجه‌گيري از اين واقعه داشتن تصويري موجه از آن ضروري است.

در حقیقت هیچ نهضتی، در طول تاریخ بشریت همچون نهضت امام حسین(ع) قلب‌ها را منقلب نکرده و روح عزت، آزادگی، عواطف و همسوی را در بشر ندمیده است، به طوری که امروزه با گذشت بیش از14 قرن از این رخداد هنوز که هنوزه، تبلور، معنا و مفهوم نهضت عاشور هر روز تازه‌تر از گذشته است که نمونه بارز این حقیقت پیاده روی و راهپیمایی ده‌ها میلیونی اربعین حسینی است.

امروز نهضت حسینی دیگر توسعه‌یافته و از مرزهای جغرافیایی و اعتقادی در گذشته؛ و تعجب این که قداست خویش را در میان سایر ادیان حفظ کرده است و «کل ارض کربلا» گویا همه جهان زمین کربلاست. امروز بیگانگان هم در مقابل نام باشکوه نهضت امام حسین(ع) سر تعظیم فرود آوردند و گاندی‌های مصلح بزرگی تربیت شده و تحویل جامعه‌ای بزرگ جهانی داده و این از برکات عاشورا است.

امام حسین(ع) و قیامش، اثر استثنایی بر ملت‌ها گذاشت و امروز مثلث عاشورا، عدالت و پیشرفت را به وجود آورد و انقلاب اسلامی ایران هم از نقش عاشورا در بیداری ملت‌ها سود برده و امروز به دنبال تکمیل این مثلث پس از الگوبرداری از عاشورا به دنبال نیل به اهداف دهه چهارم انقلاب یعنی عدالت و پیشرفت در گذران حال است.

 نقش عاشورا در بیداری ملت‌ها

 در حقیقت، می‌توان به این موضوع پافشاری نمود که علل و عوامل جاودانگی این نهضت، اهداف نهضت عاشورا است. حضور یک مسئول و حاکم کوته‌بین و کج‌اندیش عامل ضررهایی برای یک ملت است؛ لذا نتیجه این است که در مقابل چنین حاکمی باید ایستادگی کرد. باید عنوان کنیم که فرهنگ عاشورا، ایستادگی و مقاومت است.

این گونه شد و فرهنگ عاشورا در طول تاریخ همواره بر جوامع اسلامی و غیر اسلامی الهام‌بخش بوده و به تعبیر نویسندۀ آمریکایی : «هیچ نمونه ای از شجاعت، بهتر از شجاعتی که امام حسین(ع) از لحاظ فداکاری و شهامت نشان داد، در عالم پیدا نمی‌شود» (واشنگتن ایروینگ).

یکی از موضوعاتی که در بیداری ملت‌ها، عاشورا نقش داشت، الگوگیری همه جانبه‌ای که ملت‌ها از این قیام داشتند؛ یعنی گفتار و رفتار عاشوراییان را در زندگی فردی و اجتماعی خویش الگو و اسوه قرار دادند.

بر اساس بینش اسلامی و تعالیم قرآنی و روایات، مسلمانان به درس آموزی و الگوگیری از تاریخ موظف اند. هر کدام از ما وظیفه داریم مکان و زمان خود را به درستی بشناسیم و به موقع در مواقع حساس بهترین تصمیم را بگیریم.

عاشورا، لوح فشردۀ زندگی است. عاشورا محل آموزش است. الگوبرداری از عاشورا توانسته است در طول تاریخ کارساز باشد. در هر زمان که هستیم با مراجعه به حادثه عاشورا و الگوگرفتن از آن نهضت، پی به اسرار الهی می‌بریم. قیام عاشورایی امام حسین در تمام ابعاد گوناگون مادی و معنوی، فردی و اجتماعی، اخلاقی، سیاسی، نظامی، فرهنگی و ... قابل الگوبرداری است.

عاشورا محل تعیین خط‌مشی اسلام راستین محمدی از اسلام و نفاق و دروغگویی اموی است. عاشورا متعلق به یک زمان و مکان نیست بلکه هر زمانی عاشورا است و هر مکانی کربلاست. عاشورا، رسالت مدعیان اسلام راستین را سخت نموده و نقش دینداران و به‌ویژه خواص را صعب و سنگین نموده‌است.

 نماز ظهر عاشورا در حسینیه امام(ره)

امسال مراسم تاسوعا و عاشورای حسینی بر اساس تقویم روز پنجشنبه و جمعه 5 و 6 مرداد ماه است که بر همین اساس با تعطیلی روز پنجشنبه هیأت‌های حسینی به عزاداری سالار شهیدان می‌پردازند.

به گفته رئیس شورای هیأت مذهبی استان همدان گفت: مراسم عزاداری سیدالشهدا(ع) با همکاری بیش از ۲ هزار هیأت در سطح شهر و روستاهای استان همدان برگزار می‌شود.

اکبر بیات با بیان اینکه امسال هم یک تفاوتی که با سال‌های گذشته دارد تاسوعای حسینی مصادف شده است با سالروز نماز جمعه، گفت: مکاتباتی که با هیأت‌ها انجام شده این است که هیأت‌های مذهبی سمت و سوی پایانی هیأت‌ها را به نماز جمعه سوق بدهند چون روز تاسوعا ۵ مرداد سالروز اولین اقامه نماز جمعه به امامت آیت‌ا... طالقانی و روز نماز جمعه در سراسر کشور نام‌گذاری شده است.

بیات با اشاره شاخصه‌های عملکرد هیأت‌های حسینی گفت: پیوند خوبی بین هیأت‌ها با شهدا ایجاد شده و با توجه به برگزاری کنگره ۸ هزار شهید استان همدان، با این رویکرد که هیأت‌ها شهدای شاخص را که در آن محل یا هیأت قرار دارد، هر شب به نام یک یا چند شهید برگزار می‌نماید و این کار در تعداد زیادی از هیأت‌های استان هر شب به نیابت از یک یا چند شهید انجام و این مراسم طبق روال و سنوات گذشته با شکوه‌تر از سال‌های قبل برگزار می‌شود.

 وی ادامه داد: در 25 نقطه استان همدان نماز ظهر عاشورا برپا می‌شود که هیات‌های حسینی مثل هر سال می‌توانند در آن حضوری پررنگ داشته باشند.

رئیس شورای هیئات مذهبی استان همدان با اشاره به اینکه هیات‌ها از مسیرهای 6 گانه وارد میدان شده و در ادامه برای ادای نماز ظهر عاشورا وارد حسینیه امام می‌شوند افزود: هیأت مذهبی با دورود به ماه محرم با حضور عزاداران حسینی مراسم‌های مختلفی برگزار می‌کنند که این برنامه‌ها تا پایان ماه صفر ادامه دارد.
 نماز جمعه در روز عاشورا با شکوه‌تر برگزار می‌شود.

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان نیز گفت: همزمانی روز عاشورا و روز جمعه می‌طلبد تا نماز جمعه روز عاشورا خیلی باشکوه برگزار شود.

حجت‌الاسلام محمدهادی نظیری افزود: مبلغان دینی و مداحان اهل بیت(ع) با برنامه‌ریزی‌های انجام شده، علاوه بر برپایی آئین‌های پرشور عزاداری به منزلت و فرهنگ عاشورا نیز می‌پردازند.

وی اظهار داشت: برافراشته شدن پرچم عزای حسینی در نخستین شب محرم، نصب پرچم به سر درخانه‌ها، سنج، دمام و سینه‌زنی سنتی، برپایی موکب و ایستگاه صلواتی، پخت غذاهای نذری، حضور پرشور مردم در مراسم روز عاشورا و تاسوعا از عمده برنامه‌های مردم استان در ماه محرم است.

 محدودیت‌های ترافیکی در همدان

رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی همدان نیزاز اعمال برخی محدودیت‌های ترافیکی همزمان با عاشورای حسینی در مسیرهای تردد هیات‌های عزاداری در این شهرستان خبر داد.

فرخ جمالی اظهار داشت: با توجه به برگزاری آیین‌های عزاداری و حضور هیأت‌های سینه‌زنی و زنجیرزنی در معابر عمومی و خیابان‌ها، محدودیت‌های تردد برای پیشگیری از بروز سانحه و گره‌های ترافیکی از ساعت پنج بامداد روز عاشورا پیش‌بینی شده است.

وی اضافه کرد: در این راستا عوامل پلیس راهور از تردد خودروها از میدان فلسطین به سمت امامزاده عبدا...(ع)، پل خواجه رشید به سمت میدان کاشانی، تقاطع بلوار علویان به سمت امامزاده عبدا... جلوگیری می‌کنند.

رئیس پلیس راهور شهرستان همدان در گفت‌وگو با خبرنگار ما ادامه داد: ممنوعیت تردد از سمت میدان جهاد و تقاطع بلوار شهید مدنی به سمت میدان آرامگاه بوعلی سینا همچنین پل خواجه رشید و خیابان بین‌النهرین به میدان بوعلی اعمال می‌شود.

جمالی ادامه داد: تردد از خیابان‌های منتهی به میدان مرکزی شهر همدان از جمله تقاطع تختی، میدان شهید مفتح، تقاطع کبابیان، میدان شریعتی و تقاطع خواجه رشید ممنوع است.

به گفته وی، نیروهای پلیس راهور با استقرار در این مسیر کار برقراری نظم به منظور تسهیل تردد و روان‌سازی ترافیک را انجام می‌دهند.

وی تأکید کرد: هرگونه توقف خودرو همزمان با برگزاری آیین عزاداری برای امام حسین(ع) در حاشیه مسیرهای اعلام شده ممنوع است.

جمالی افزود: تردد خودروها در مسیرهای چهارگانه نیز با حضور نیروهای پلیس راهور و برنامه‌ریزی مناسب به منظور پیشگیری از به روز هرگونه ترافیک و مشکل در تردد خودروها و شرکت کنندگان در مراسم انجام خواهد شد.

رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی شهرستان همدان تصریح کرد: محدودیت‌های تردد در معابر اعلام شده با هدف ایجاد شرایط مطلوب ترافیکی برای برگزاری آیین پیاده‌روی جاماندگان اربعین و همچنین تسهیل تردد در محورهای پیرامونی این آیین، اعمال می‌شود.

لازم به ذکر است نماز جمعه این هفته به امامت حجت‌الاسلام والمسلمین حبیب‌ا... شعبانی برگزار می‌شود.

 



بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com