احترام به حکیم هزاره‌ها همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : پنجشنبه ، 27 ارديبهشت 1403

Today : Thu, May 16, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  126037 تاریخ انتشار:  1401-06-02 - 08:48 تعداد بازدید:  160
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

به مناسبت روز همدان و سالروز تولد شیخ الرئیس برگزار شد
احترام به حکیم هزاره‌ها

فرهنگی


■ ابن‌سینا پژوهان در همایش بوعلی سینا

اول شهریور روزی است که به‌ حکم تقویم و به دلیل زاد روز بوعلی‌سینا روز پزشک نامگذاری شده و از آنجا که حکیم هزاره‌ها و همدان نام و ارتباطشان درهم‌تنیده، این روز «روز همدان» نیز نامیده می‌شود.
صبح روز یکم شهریورماه آرامگاه بوعلی سینا حال و‌ هوای دیگری داشت و‌ به رسم هر سال مسئولان در جوار آرامگاه بوعلی سینا گردهم آمدند و به حکیم هزاره‌ها ادای احترام کردند.
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه همدان در این مراسم یکی از پایه‌های تمدن را تلاش برای توسعه علم عنوان کرد و افزود: بوعلی‌سینا شخصیتی است که نبوغ و انگیزه‌های پزشکی او در تاریخ بی‌نظیر است.
حجت‌الاسلام‌والمسلمین حبیب‌ا... شعبانی ‌موثقی نیز درخصوص تفاوت طب جدید و قدیم توضیح داد: امروز بحثی است که آیا بین طب جدید و قدیم تفاوتی است یا نه...ما هیچ تفاوتی در مسأله طب جدید و طب سنتی نمی‌بینیم. نه تحقیقات طب قدیم و نه اقدامات طب جدید را نمی‌توان نادیده گرفت.

 گردشگری سلامت را تقویت کنیم
استاندار همدان نیز بیان کرد: کرونا یک آزمون بزرگ برای جامعه پزشکی بود و دنیای پزشکی با تمام پیشرفت خودش در برابر این ویروس درمانده شد.
علیرضا قاسمی فرزاد با اشاره به اینکه در کنار گردشگری یکی از ظرفیت‌های مهم ما پزشکی است، نیز گفت: باید گردشگری سلامت استان همدان را تقویت کنیم.
وی اظهار امیدواری کرد که استان همدان بتواند یک مرکز گردشگری درمانی را داشته باشد، ادامه داد: افرادی برای سرمایه‌گذاری در این حوزه حضور دارند و از جانب ما نیز حمایت می‌شوند.

 مردم تزریق واکسن را جدی بگیرند
رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان در مراسم روز همدان گفت: بوعلی سینا علم بالایی داشته و سختی‌های بسیاری در راه آموزش علم کشیده است و شایسته است که این روز به نام این بزرگ نامگذاری شود.
محمد مهدی مجذوبی با بیان اینکه در دوران کرونا تمام کادر درمان و کادر پشتیبانی تلاش‌ها و استرس‌های بسیاری را تحمل کردند، افزود: در دوران شیوع بیماری حدود ۳ میلیون نفر بیمار کرونایی داشتیم، درحالی که تعداد پزشکان حدود ۶۰۰ نفر بود و این موضوع فشار زیادی بر کادر درمان وارد کرد.
وی با تأکید بر اینکه پوشش وسیع واکسیناسیون از موج های شدید جلوگیری می‌کند، افزود: از مردم می‌خواهیم تزریق واکسن خود را جدی بگیرند.
مجذوبی اولویت نخست مدیریتش را رسیدگی به بیماری کرونا عنوان کرد و گفت: در کنار رسیدگی به بیماری کرونا، سایر جنبه‌های دانشگاه علوم پزشکی از جمله افتتاح بیمارستان فاطمیه و کاهش هزینه‌های دندانپزشکی نیز فعال شده است.
این مراسم با قرائت سوگندنامه پزشکی دانشجویان پزشکی همدان در جوار آرامگاه بوعلی و همچنین ادای احترام مسئولان استانی به مقام بوعلی سینا پایان پذیرفت.


  ابن‌سینا پژوهان در همایش حکیم هزاره‌ها
همایش حکیم هزاره‌ها «شیخ‌الرئیس بوعلی‌سینا» روز گذشته و همزمان با زادروز این اندیشمند جهان اسلام با حضور ابن‌سیناپژوهان در همدان برگزار شد.
در این همایش اساتید صاحب‌نظر در حوزه فلسفه و حکمت سینوی، از تهران و همدان مقالات خود را درباره میراث سینوی قرائت کردند.
رئیس بنیاد علمی و فرهنگی بوعلی سینا ضمن خوش‌آمدگویی به میهمانان حاضر در این همایش به شرح رساله عهد بوعلی سینا پرداخت.
آیت‌ا... غیاث‌الدین طه‌محمدی گفت: افرادی که برای رشد اعتلای نسل بشر فداکاری کردند را باید مورد احترام قرار دهیم.
وی با بیان اینکه موجودی برتر از انسان خلق نشده و تمام شئون ربوبی را در انسان باید جستجو کرد، گفت: چه کسی می‌تواند نقش‌آفرینی کند وقتی بوعلی‌سیناها وارد میدان شدند، از این افراد بزرگ می‌توان همه‌ی درس‌ها را آموخت.
حسن بلخاری، رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی مقاله‌ای با عنوان «اگر الانصاف نمی‌سوخت!» برای حاضرین این همایش آماده کرده بود و به بیان تأثیراتی که الانصاف می‌توانست بر تاریخ فلسفه بگذارد، اشاره کرد. نجفقلی حبیبی، استاد دانشگاه تهران و مصحح کتاب القانون ابن سینا نیز گزارشی درباره تصحیح علمی-انتقادی کتاب سوم القانون قرائت کرد و گفت: از ۵ کتاب قانون بوعلی سینا کتاب اول و دوم چاپ شده و کتاب سوم در باب پزشکی و شامل ۲۲ فن است که روی کتاب سوم در حال کار کردن هستیم.
قاسم پورحسن، استاد دانشگاه علامه طباطبایی نیز به ابن سینا و خرد ایرانی پرداخت و گفت: جامعه بی‌میراث فکری، جامعه بی‌آینده است، اگر ابن سینا را نداشتیم فقدان آن را می‌فهمیدیم.
وی افزود: ما بی‌تردید به ابن سینا نیاز داریم، تمام منازعات به علت تهی‌بودن عقل است، به گفته فارابی و ابن سینا چراغ عقل باید در تمدن اسلامی روشن باشد.
کاوه‌ خورابه، معاون علمی_پژوهشی انجمن آثار علمی فرهنگی به بررسی جایگاه ابن سینا در تاریخ موسیقی ایران اشاره کرد و گفت: از ابن سینا ۲ رویکرد باید یاد بگیریم؛ رویکرد ذهنی همان رویکردهایی است که به موسیقی در جهان خارج از ذهن می‌پردازد و دیگری رویکردی است که نفس انسانی در مرکز این اندیشه قرار می‌گیرد.
اکبر عروتی، استاد دانشگاه بوعلی سینا همدان نیز در این همایش به بررسی فلسفی_عرفانی رساله‌الطیر ابن سینا پرداخت و افزود: رسالة الطیر از شاهکارهای فلسفی و عرفانی ابن سینا است، آخرین نگاشته ابن سینا رسالة فی العشق هست که با مطالعه این ها می‌توان به جنبه‌های حکمت ابن سینا پی برد.
حسین شمس، استاد دانشگاه فرهنگیان دیگر ابن‌سینا‌پژوهی بود که در این همایش صحبت کرد.
وی به نوآوری‌های بوعلی سینا در براهین اثبات وجود خدا اشاره کرد و گفت: ابن سینا به‌عنوان یک مسلمان می‌‌خواهد خدا را به عنوان هستی‌بخش اثبات کند و به همین دلیل دنبال براهین است.
گزیده سخنان میهمانان همایش را در شماره بعدی بخوانید.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com