1403-02-011403-02-11bool(false) برگزاری جشنواره ها با هدف رشد فرهنگی جامعه همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : سه شنبه ، 11 ارديبهشت 1403

Today : Tue, April 30, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  127665 تاریخ انتشار:  1401-08-11 - 14:32 تعداد بازدید:  255
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

نخستین جشنواره راه روشن در همدان برگزار شد
برگزاری جشنواره ها با هدف رشد فرهنگی جامعه

فرهنگی


■ آیت ا... صدیقی: دوره های آموزشی تربیتی برای معلمان پیش بینی شود
 

جشنواره راه روشن با محوریت تربیت در نهج‌البلاغه، در پنج بخش علمی، ادبی، هنری، چندرسانه‌ای،فضای مجازی،10رشته و ایجاد جریان اجتماعی در فضای مجازی روز گذشته با حضور مسئولان استانی و کشوری برگزار شد.

این جشنواره با حضور جوانان و نوجوان دهه‌هشتادی و دهه‌نودی در بخش های مختلف ادبی و هنری شرکت کننده داشت که به گفته دبیر این جشنواره  هزار و ۲۰۱ اثر به «جشنواره ملی راه روشن» در همدان ارسال شد.

هدف از اجرای این جشنواره آشنایی مردم با فرهنگ غدیراست که با غنی‌سازی برنامه‌ها مردم با اهداف حکمرانی علوی و فرهنگ علوی آشنا می‌شوند.

دبیرکل بنیاد بین المللی غدیر در مراسم اختتامیه نخستین جشنواره ملی راه روشن هدف از برگزاری جشنواره های فرهنگی را ایجاد فضای تربیتی برای رشد و تعالی افراد جامعه دانست و گفت: با وجود توطئه ها و انواع فشارهای دشمن این نظام در ابعاد مختلف فرهنگی پیشرفت چشمگیری دارد.

آیت ا... کاظم صدیقی با اشاره به اینکه تعلیم به تنهایی کفایت نمی کند افزود: باید رصدهای عملی انجام شود تا افراد مطابق با آموزه های نهج البلاغه تربیت شوند تا وقتی پشت میز مسئولیت قرار می گیرند مستی قدرت به آنها عارض نشود، مردم را فراموش نکنند و خون شهدا را پایمال نکنند.

آیت ا... صدیقی با تأکید بر اینکه دوره های آموزشی تربیتی برای معلمان پیش بینی شود اظهار کرد: وقتی چندین هزار معلم بدون آموزش در دوره های تربیتی در دانشگاه فرهنگیان به تدریس مشغول شوند باید نگران آینده این فرزندان بود.

دبیرکل بنیاد بین المللی غدیر گفت: هر کسی که مسئولیتی در این کشور دارد اول باید نفس خود را تربیت کند، امین و صادق باشد قبل از اینکه به دیگران تعلیم دهد.

**جوانان با مطالعه نهج البلاغه در برابر هجوم فرهنگ غرب واکسینه شوند
همچنین استاندار گفت: دشمن تلاش می کند بین اقشار مردم، گویش ها و فرهنگ های مختلف که زیر  یک پرچم و سرزمین زندگی می کنند، تفرقه ایجاد کند.

علیرضا قاسمی فرزاد بیان کرد: توطئه دشمن برای تجزیه ایران با وحدت، هوشیاری و آگاهی مردم خنثی شد چراکه مردم با همدلی اجازه نمی دهند ذره ای از خاک ایران جدا شود.


قاسمی فرزاد با اشاره به اینکه کار در زمینه معارف نهج البلاغه نیازمند بررسی ژرف و دقیق است، ادامه داد: این کتاب برگرفته از آیات و روایات الهی است و اگر قرآن را به عنوان قانون اساسی محسوب کنیم، نهج البلاغه به عنوان دستورالعمل و تبیین گر آن راهکارهای عملی را به شیوایی مطرح کرده است.

وی در ادامه گفت: پیامبر اسلام (ص) ادامه کار خود را با ولایت و امامت علی (ع) به سرانجام رساندند و با نهج البلاغه که هر صفحه اش بیانگر بُعدی از شخصیت تمام بُعدی آن حضرت است، برای رشد و تعالی جامعه اسلامی اتمام حجت کردند.

استاندار اظهار کرد: غرب در برخی موضوعاتی که به عنوان قرارداد اجتماعی وضع کرده از برخی مواهب نهج البلاغه استفاده و آنها را با فرهنگ خود ادغام کرده است.

وی افزود: با وجود داشتن معارف عمیق در نهج‌البلاغه موجب تأثر است که چرا عده ای غرب گرا نگاهشان برای حل مسائل به غرب است، در حالیکه داعش تبلور فرهنگ غرب است و شهید سلیمانی نیز حاصل فرهنگ اسلام و قرآن است.

قاسمی فرزاد یادآور شد: اگر امروز دچار نفوذ فرهنگی غرب شده ایم، نتیجه غفلت از تعالیم و رهنمودهای نهج البلاغه است.

وی یادآور شد: تکلیف داریم که به عنوان نسخه شفا‌بخش برای بشر آموزه های قرآن و نهج البلاغه را برای جامعه تبیین و استفاده کنیم همانگونه که برخی اندیشمندان غربی به نهج البلاغه نگاهی شفاف و آموزنده داشته اند.

استادار در ادامه گفت: به کمک حوزه های علمیه، دانشگاه‌ها و کارشناسان فرهنگی باید تعالیم و اوامر نهج البلاغه را برای نسل جوان و نوجوان تبیین کنیم تا آنها در برابر هجوم فرهنگ غرب واکسینه شوند.

  نهج البلاغه معدن عظیم تربیتی برای رشد فرهنگی و سیاسی جامعه است
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه همدان نیز با بیان اینکه پایه گذاری این جشنواره به همت و اقدام جهادی چند جوان انجام شده است گفت: اگر مسئولان از کارهای مردمی حمایت کنند، جوانان توان انجام کارهای بزرگ فرهنگی را دارند.

حجت الاسلام و المسلمین حبیب ا... شعبانی موثقی اظهار کرد: بشر امروز دچار غفلت هایی شده و باید با مراجعه به نامه و حکمت های نهج البلاغه از این معدن عظیم تربیتی برای رشد فرهنگی و سیاسی جامعه بهره مند شود.

رئیس شورای سیاست گذاری جشنواره ملی راه‌روشن در همدان ادامه داد: وقتی که آسیب های اجتماعی و فرهنگی را می بینیم ، متوجه می شویم جامعه چقدر با نهج البلاغه غریبه است.

 هنر بهترین وسیله برای بیان مفاهیم اسلامی و انسانی است

همچنین مدیرعامل بنیاد بین‌المللی غدیر با بیان اینکه امروز ابزار علم و هنر را داریم، گفت: هنر بهترین وسیله برای بیان مفاهیم اسلامی و انسانی است.

حسین ظریف‌منش در آئین اختتامیه "راه روشن" با اشاره به اینکه همدان شهر جهاد و شهادت و پرچمدار امامت و ولایت است، افزود: این جشنواره دومین برنامه‌ای است که در یک ماه اخیر بعد از مازندران با محتوای نهج‌البلاغه در همدان برگزار شد.

وی با بیان اینکه امروز دغدغه همه نظام‌ها بحث آینده است، تصریح کرد: توجه به این مسائل انسان‌های صاحب فهم و درک و ایمان و کارآمدی می‌سازند.

مدیرعامل بنیاد بین‌المللی غدیر با بیان اینکه امروز با تقابل و رویارویی دو تمدن اسلام و غرب مواجه‌ایم، گفت: مبارزه و تقابل برای آینده‌سازی بر اساس دو محور اساسی محتوا و ابزار پیش می‌رود.

وی یکی از ارزش‌های کار جشنواره راه روشن را استفاده از هنر دانست و افزود: امروز با فضای جدید دیگری روبرو هستیم و جنگ ما با ابزاری به نام رسانه‌های ارتباطی و مجازی شکل جدیدی پیدا کرده است.

ظریف‌منش در پایان از برگزاری کارگاه‌های غدیرشناسی در راستای جهاد تبیین خبر داد و گفت: برگزاری جشنواره‌های این چنینی بسیار ارزشمند است و درخواست داریم دومین جشنواره راه روشن به صورت بین‌المللی در همدان برگزار شود.

 شرکت یک هزار و ۲۰۱ نفر در جشنواره ملی راه روشن

دبیر نخستین جشنواره ملی راه روشن در همدان نیز با بیان اینکه فراخوان اولیه برای جشنواره در هفتم خرداد آغاز و تا ۱۰ شهریور تمدید شد گفت: این جشنواره به صورت اینترنتی و درگاه‌های مجازی اطلاع رسانی شده است.

محمد رمضانپور افزود: یک هزار و ۲۰۱ نفر در این جشنواره شرکت کرده و آثارشان را ارسال کرده اند که بیشتر شرکت کنندگان در جشنواره میانگین سنی ۲۸ سال دارند.

وی با بیان اینکه بیشترین آثار ارسالی از شهرهای همدان، اصفهان، تهران، قم و فارس است یادآور شد: ۴۰۰ نفر از کسانی که به جشنواره آثار خود را ارسال کرده اند بچه‌های دهه هشتادی و نودی بودند.

رمضانپور خاطرنشان کرد: جشنواره راه روشن با محوریت تربیت در نهج‌البلاغه در پنج بخش علمی، ادبی، هنری، چندرسانه‌ای و فضای مجازی و ۱۰ رشته شامل مقاله، شعر، داستان، خوشنویسی، نقاشی، عکاسی، کلیپ، موشن‌ گرافیک، پادکست و ایجاد جریان اجتماعی در فضای مجازی برگزار شد.

در آئین اختتامیه از صاحبان آثار برگزیده هر ۱۰ رشته، پیشکسوتان حوزه نهج‌البلاغه و تعدادی از رسانه های برتر در نشر این معارف از جمله همدان پیام تجلیل شد.

 



بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com