1403-01-311403-02-10bool(false) اقدامات لازم برای معافیت مالیاتی صنایع دستی اعلام شد همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : دوشنبه ، 10 ارديبهشت 1403

Today : Mon, April 29, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  124812 تاریخ انتشار:  1401-04-20 - 09:55 تعداد بازدید:  314
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

اقدامات لازم برای معافیت مالیاتی صنایع دستی اعلام شد

فرهنگی

 مدیران معاونت صنایع‌دستی وزارت‌ میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، وزارت اقتصاد و‌ اموردارایی و‌ سازمان امورمالیاتی در راستای اجرای معافیت محصولات صنایع‌دستی از مالیات برارزش‌افزوده و ارائه راهکار عملیاتی با یکدیگر گفت‌وگو کردند.
نشست هم‌اندیشی معافیت محصولات صنایع‌دستی از مالیات بر ارزش افزوده با حضور فرهاد غلامعلی‌فلاح مدیر‌کل حمایت از تولید صنایع‌دستی، حسین علوی مدیر‌کل بازاریابی و تجاری‌سازی، مدیران وزارت اقتصاد و دارایی و مدیران سازمان امور مالیاتی، نمایندگان بخش‌خصوصی و فعالان صنایع‌دستی در دفتر معاونت صنایع‌دستی برگزار شد.مدیر‌کل حمایت از تولید صنایع‌دستی در این نشست با اشاره به فهرست بیش از ۴ هزار محصول صنایع‌دستی، بر تفاهم و توافق برای اجرایی شدن هرچه سریع‌تر اعمال معافیت مالیات بر ارزش‌افزوده تأکید کرد. وی با بیان اینکه فهرست محصولات در ۲۷ دی ماه ۱۴۰۰ تهیه و با امضای مهندس ضرغامی به وزیر اقتصاد ارسال شده است، افزود: «تمام محصولات ارائه‌شده، تولید داخل و دارای مجوز از معاونت صنایع‌دستی در تولید و عرضه در فروشگاه‌ها هستند».
فلاح تصریح کرد: «تلاش ما بر منطقی کردن قیمت نهایی است که با کاهش ۹درصد مالیات بر ارزش افزوده، مصرف‌کننده منتفع شده و چرخه تولید و توزیع صنایع‌دستی روند مناسبی پیدا می‌کند».
وی درباره کدینگ محصولات صنایع‌دستی نیز بیان کرد: «هر کدام از ۲۹۹ رشته‌ها دارای یک کد شناسایی 6 رقمی خاص و جداگانه هستند که برای محصولات هر رشته نیز 2 رقم اضافه تعریف شده است و این کدها می‌تواند در شناسایی برای بهره‌مندی از معافیت مالیات بر ارزش‌افزوده مورد استفاده قرار بگیرد».
مدیرکل حمایت از تولید صنایع‌دستی با اشاره به تخصصی بودن صنایع‌دستی و گستردگی این حوزه تصریح کرد: «بر اساس قانون حمایت از هنرمندان، استادکاران و فعالان صنایع‌دستی مرجع، تمام فعالیت‌های مرتبط با صنایع‌دستی این وزارتخانه است و صنایع‌دستی و محصولات آن باید مستقل از وزارت صمت و محصولات صنعتی در نظر گرفته شود».
فلاح در پاسخ به مدیران وزارت اقتصاد و دارایی و سازمان امور مالیاتی مبنی بر اجرایی‌شدن این معافیت از سال ۱۴۰۲ گفت: «درصورت اجرای این معافیت در بهار ۱۴۰۲ تولیدکنندگان 5 فصل را از دست می‌دهند و این موضوع برای ما نگران‌کننده است».
در ادامه این نشست علوی نیز با اشاره به قانون حمایت مصوب سال ۹۶ و تبصره یک ماده ۳، افزود: «براساس این قانون، صنایع‌دستی از شمول نظام صنفی مستثنی شده است و مجوز تمام محصولات به غیر از فرش باید توسط وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی صادر شود».
مدیرکل بازاریابی و تجاری‌سازی تصریح کرد: «بر اساس این قانون، کدگذاری کالاهای صنایع‌دستی توسط وزارت صمت با این قانون دارای منافات است».
وی با تأکید بر استقلال وزارت میراث‌فرهنگی و وزارت صمت، افزود: «در این راستا می‌تواند سیستم کدگذاری انحصاری برای محصولات صنایع‌دستی و جدا از وزارت صمت تعریف شود».
سجادی از مدیران سازمان امور مالیاتی نیز با بیان اینکه این قانون در راستای حمایت از صنایع‌دستی تولید داخل لحاظ شده است، افزود: «فهرست کالاهای مشمول معافیت باید تا پایان دی ماه هر سال به ضمیمه اسامی استادکاران با امضای وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی به وزیر اقتصاد و دارایی ارسال و به تصویب وزیر اقتصاد و‌ امور دارایی برسد و با توجه به زمان این معافیت در بهار ۱۴۰۲ قابل‌اجرا خواهد بود. همچنین برچسب معاف از مالیات ارزش‌افزوده روی کالاها از زمان تولید در کارگاه تا عرضه در فروشگاه الزامی است».
تعریف کدینگ برای محصولات بر اساس شناسه‌‌های وزارت صمت و تعامل با این وزارتخانه در این باره از دیگر نکاتی بود که در این جلسه از سوی سجادی مطرح و در طول جلسه راهکارهای این موضوع مورد‌بررسی قرارگرفت.
در پایان تصمیم گرفته شد پس از انجام هماهنگی‌های اولیه با وزارت صمت در بحث کدینگ، تفاهم‌نامه‌ای بین وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و‌ صنایع‌دستی و وزیر اقتصاد و امور دارایی در راستای اعمال کدگذاری‌ها بر اساس لیست و کدهای وزارت میراث‌فرهنگی  انجام و هرچه سریع‌تر معافیت مالیات بر ارزش‌افزوده اعمال شود.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com