1403-02-081403-02-18bool(false) مکتب سلیمانی، مبنای حرکت جامعه در مسیر تعالی همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : سه شنبه ، 18 ارديبهشت 1403

Today : Tue, May 7, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  136132 تاریخ انتشار:  1402-10-13 - 10:43 تعداد بازدید:  256
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

مکتب سلیمانی، مبنای حرکت جامعه در مسیر تعالی

نویسنده : فاطمه عباسیان

فرهنگی


 امروز یادآور عروج ملکوتی سردار دل‌ها، شهید سرافراز حاج قاسم سلیمانی است.

 همان اسوه مقاومت و ایثار که با اخلاص تمام گام در مسیر جهاد و دفاع از اسلام و نظام اسلامی نهاد و پس از سال‌ها رشادت و حماسه در میدان مبارزه با دشمنان اسلام و مسلمین، سرانجام به آرزوی دیرینه خود که شهادت در راه خدا بود، دست یافت.

شهید سردار سلیمانی جبهه مقاومت در منطقه را به گونه‌ای تقویت کرد که بازتاب جهانی آن، پایه‌های قدرت‌های استکباری و سلطه‌گر را به لرزه درآورد.

آنچه امروز از سردار سلیمانی به عنوان مجاهد در راه خدا و سرباز ولایت در اختیار داریم، گنجینه‌ای عظیم و ارزشمند است که محور آن فرهنگ ایثار، مقاومت و شهادت است.
تفکر و اندیشه مقاومت و شهادت طلبی ریشه در بنیان‌ها و عقاید دینی و مذهبی ما دارد که در مکتب  سلیمانی تبلور دارد.

در این مکتب فرهنگ ایثار، فداکاری، دفاع، مقاومت و استقبال از فیض شهادت، به خوبی بارور و به صورت یک الگو به جامعه ارائه شده است.

بر این اساس، مهم تر و بالاتر از حرکت ها و اقدامات مثال زدنی سردار بزرگ و سرافراز اسلام، اندیشه و مکتب سليماني است که اتفاقا آن حرکت‌ها و اقدامات شورانگیز و حماسی، تبلور این اندیشه بلند و تابناک است.

بدون تردید برای تحقق بیش از پیش اهداف و آرمان‌های انقلاب اسلامی و اعتلای نظام نیازمند حرکت بر مبنای مکتب سلیمانی هستیم که فرهنگ ایثار و شهادت از محورهای اصلی آن محسوب می‌شود.

در سایه چنین فرهنگی توانسته‌ایم فراز و نشیب‌ها را پشت سر بگذاریم، از بحران‌ها عبور کنیم و به پیروزی‌ها  و موفقیت‌ها دست یابیم.

امروزه نیز برای ارتقا کارآمدی نظام و پیشرفت کشور، سخت نیازمند چنین فرهنگ متعالی و مبنا قرار دادن مکتب سلیمانی هستیم.

بر این اساس انتظار می‌رود بیش و پیش از همه، کارگزاران، مدیران و دست اندرکاران جامعه در بخش‌های مختلف، با الگو قرار دادن مکتب سلیمانی، برای پیشرفت و تعالی نظام و کشور تلاش کنند.

ما اگر می‌خواهيم به تعالی حقیقی برسیم و جامعه رشد کند، باید در مسیری حرکت کنیم که براساس فرهنگ متعالی ایثار، مقاومت و شهادت ترسیم شده است.

این همان مسیری است که شهدای والامقام طی کرده‌اند و در مکتب سلیمانی تبلور یافته است.


شهدا مسیر پروازشان را آگاهانه انتخاب می‌کنند و به سمت مقصد حرکت می‌کنند و زمان پرواز که فرا می‌رسد، عاشقانه پرواز می‌کنند. شهدا با رهایی از خود عظمت اسلام را یادآوری می‌کنند و نشان می‌دهند که جز با خدا معامله نمی‌کنند.

هر روز از گوشه و کنار خاک میهن‌مان و گاهی در کوچه پس کوچه‌های شهری کوچک، پروازی رخ می‌دهد به عظمت  جاودانه شدن و رویشی دوباره و جملۀ «درِ باغ شهادت را نبستند» در ذهنمان تداعی می‌شود.

شهدا در زمین عشق خدا روییده شده‌اند و در سایه آسمان مهرش رشد یافته‌اند و در راه وصال او آرام و قرار از کف داده و بیم جهنم و امید بهشت، انگیزه کارشان نبوده بلکه آرزوی دیدار معبود و کسب رضایت حضرت دوست بالاترین آرمان‌شان بود،  عاشقانی که جانشان یکپارچه در عشق حسین(ع) ذوب شده و همواره هر صبح و شام و هرگاه فرصتی می‌یافتند از ورای خاکریزها نفسانی، با چشمانی اشکبار شهادت را از معبود خویش تمنا می‌کردند.

در وصف شهید و شهادت همین بس که معمار کبیر انقلاب اسلامی امام خمینی (ره) فرمودند: «مسلماً خداوند خون شهیدان انقلاب و اسلام را بیمه کرده است. خون شهیدان برای ابد درس مقاومت به جهانیان داده و خدا می‌داند راه و رسم شهادت کور شدنی نیست و این ملت‌ها و آیندگان هستند که به راه شهیدان اقتدا خواهند نمود و همین تربت پاک شهیدان است که تا قیامت مزار عاشقان و عارفان و دل سوختگان و دارالشفای آزادگان خواهد بود».

این روزها فراوانند داغ‏‌های کمرشکن و زخم‏‌هایی که اگر یاد مجاهدت، مقاومت و از خودگذشتگی شهدا، از صدر اسلام تاکنون، نبود؛ تحمل‌شان به مراتب برای‌ ما سخت‌تر می‌شد. فرهنگ ایثار و شهادت که در پرتو دوران طلایی دفاع مقدس، در گوشه گوشه‌ی‌ این سرزمین و جان‌های مردمانش ریشه دواند، چنان تأثیر شگرفی در تمامی ابعاد از خود برجای گذاشته است که تاریخ تا قرن‌ها، شاهد جلوه‌های آن خواهد بود.

سردار شهید حاج قاسم سلیمانی ۲۰ اسفندماه سال ۱۳۳۵ در روستای قنات ملک از توابع کرمان چشم به جهان گشود. وی پس از اخذ دیپلم به شغل بنایی مشغول شد و بعدها فعالیت خود را به عنوان پیمانکار در اداره آب کرمان آغاز کرد.

شهید قاسم سلیمانی پس از انقلاب اسلامی ایران، عضو سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شد و هم‌زمان با شروع جنگ ایران و عراق، چند گردان را در کرمان آموزش داده و به جبهه‌ها فرستاد. وی در دوره‌ای فرماندهی سپاه آذربایجان غربی را بر عهده داشت. شهید حاج قاسم سلیمانی در سال ۱۳۶۰ با حکم محسن رضایی فرمانده وقت سپاه پاسداران، به عنوان فرمانده لشکر ۴۱ ثارا... منصوب شد. وی در جنگ عراق علیه ایران، از فرماندهان عملیات‌های والفجر ۸، کربلای ۴ و کربلای ۵ بود. عملیات کربلای ۵ از مهم‌ترین عملیات‌های ایران در دوران جنگ بود که تضعیف موقعیت سیاسی و نظامی ارتش بعث عراق و تثبیت اوضاع به سود قوای نظامی ایران از نتایج آن ارزیابی شده است.

سردار حاج قاسم سلیمانی پس از پایان جنگ ایران و عراق در سال ۱۳۶۷ به کرمان بازگشت و درگیر جنگ با اشراری شد که از مرزهای شرقی ایران هدایت می‌شدند. او تا قبل از انتصاب به فرماندهی سپاه قدس، با باندهای قاچاق مواد مخدر در مرزهای ایران و افغانستان می‌جنگید.

 مبارزه سردار قاسم سلیمانی با داعش

قاسم سلیمانی از فرماندهان مبارزه علیه داعش در عراق و سوریه بود. داعش گروهی تروریستی بود که پس از سقوط صدام در عراق و خلأ قدرت در این منطقه، پدید آمد. ایران برای حفظ امنیت و کنترل منطقه، مبارزه با این گروه را آغاز کرد.

در سال ۲۰۱۱ میلادی نیروهای تحت فرمان شهید سلیمانی از جمله لشکر فاطمیون و تیپ زینبیون برای مبارزه با داعش و نیروهای شورشی راهی سوریه شدند. همچنین در سال ۲۰۱۴ شهر موصل به تصرف داعش درآمد و بغداد، پایتخت عراق نیز تا مرز سقوط پیش رفت؛ سردار سلیمانی با سازماندهی بخشی از نیروهای حشد الشعبی نقش مؤثری در اخراج داعش از عراق داشت. حیدر العبادی نخست‌وزیر وقت عراق، از سردار قاسم سلیمانی به عنوان یکی از اصلی‌ترین متحدان عراق در مبارزه با داعش نام برد. حاج قاسم سلیمانی در نامه‌ای خطاب به رهبر انقلاب اسلامی که ۳۰ آبان ۱۳۹۶ در رسانه‌های ایران منتشر شد، پایان داعش را اعلام کرد و از برافراشته شدن پرچم سوریه در البوکمال از شهرهای سوریه در نزدیکی مرز عراق خبر داد.

 نشان ذوالفقار سردار

در ۱۹ اسفند ۱۳۹۷ حضرت آیت‌ا... خامنه‌ای، نشان ذوالفقار (عالی‌ترین نشان نظامی ایران ) را به شهید سلیمانی اهدا کردند. طبق آیین‌نامه اهدای نشان‌های نظامی جمهوری اسلامی ایران، این نشان به فرماندهان عالی‌رتبه و رؤسای ستادهای عالی‌رتبه در نیروهای مسلح اهدا می‌شود که تدابیر آن‌ها در طرح‌ریزی و هدایت عملیات‌های رزمی موجب حصول نتایج مطلوب شده باشد.

حال چهار سال از عروج آسمانی سردار حاج قاسم سلیمانی سپری می‌شود. ۱۳ دی ماه ۱۳۹۸ بود که خبر حمله بال‌گردهای آمریکا به فرودگاه بغداد و در پی آن شهادت سردار سرلشکر حاج قاسم سلیمانی و ابوالمهدی المهندس از صداوسیما اعلام شد.

خبری تلخ و جان‌کاه که همه را از پیر و جوان گرفته تا زن و مرد اندوهناک کرد. پرچم‌های جمهوری اسلامی ایران در نهادهای دولتی نیمه‌برافراشته شدند. مقام معظم رهبری شهادت سردار سپهبد قاسم سلیمانی و هم‌رزمانش را به ملت شریف ایران تسلیت‌گفته و سه روز عزای عمومی اعلام کردند.

مردم و مسئولین همه‌ساله ۱۳ دی و سال‌روز عروج آسمانی سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی را با اجرای برنامه‌ها و مسابقات مختلف فرهنگی ازجمله پویش اناالقاسم، برپایی ایستگاه صلواتی، یادواره شهدا، نامه‌ای به سردار سلیمانی، توزیع نذری و پویش "قهرمان من" زنده نگه می‌دارند.

 ترویج فرهنگ ایثار و شهادت مهمترین ابزار مقابله با تهاجم فرهنگی

امروزه جوانان و نوجوانان دچار نوعی بحران هویت شده‌اند، که برای هویت‌سازی براساس معیارهای اصیل ایرانی و اسلامی، ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و معرفی سبک زندگی شهدا به افراد جامعه به‌ویژه دانش آموزان و دانشجویان، مثمر ثمر است و آنان را در برابر تبلیغات مسموم دشمنان واکسینه می‌کند. زمانی این فرهنگ شهادت و ایثار مؤثر واقع می شود که مؤلفه‌ها و شیوه های آن به درستی شناخته و اعمال شوند.

شناخت عوامل مؤثر و راهبردی و اثر بخش و مستمر و دائمی فرهنگ شهادت بر دولتمردان جوامع اسلامی امری ضروری است.برای سالم ماندن جامعه اسلامی از تهاجمات فرهنگی و حفظ ارزش‌های اسلامی و استقلال و اقتدار و صیانت هویت ملی و بقای کشور و مرز و بوم و وطن دوستی لازم و ضروری است به نهادینه کردن و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت طلبی به نسل جوان و آیندگان به عبارتی دیگر تنها عاملی که باعث حفظ و صیانت از هویت ملی و حراست از فرهنگ و ارزش‌های اسلامی می‌شود ایثارگری است و برای بقای امر الهی شهادت طلبی به صورت مستمر و دائمی باید در سایر سازمان‌ها و نهادهای دولتی به ترویج فرهنگ ایثار و شهادت طلبی پرداخت.

ترویج فرهنگ ایثار و شهادت، رایج کردن ارزش‌ها و هنجارهای بذل و بخشش تا مرتبه جان، آداب و رسوم از خودگذشتگی و جان فشانی شهدا و اخلاق ایثارگران و شهدا برای توسعه اسلامی انسان‌ها، به صورت مستقیم و غیرمستقیم با ایجاد تغییر ملموس در جامعه را ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و ابزاری مؤثر برای مقابله با فرهنگ غرب و تهاجم فرهنگی محسوب می‌شود.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com