1403-01-311403-02-10bool(false) رونمایی از کتاب محلات همدان در نمایشگاه گردشگری تهران همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : دوشنبه ، 10 ارديبهشت 1403

Today : Mon, April 29, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  136815 تاریخ انتشار:  1402-11-30 - 11:21 تعداد بازدید:  102
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

رونمایی از کتاب محلات همدان در نمایشگاه گردشگری تهران

فرهنگی


شالویی، مشاور وزیر فرهنگ: نام همدان مترادف با اعماق تاریخ است


در نمایشگاه گردشگری که هر ساله برگزار می‌شود یکی از نقاط مورد غفلت پرداختن به کتاب است و معرفی کتاب‌هایی که به مفاخر و جاذبه‌های گردشگری استان‌ها می‌پردازد با کمبود مواجه است. بعضی از استان‌ها که در نمایشگاه گردشگری شرکت کرده‌اند به این مسأله می‌پردازند ولی بسیار کمرنگ است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی همدان که در هفدهمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری و صنایع وابسته تهران حضور داشت، گفت: امسال در نمایشگاه گردشگری استان همدان در این زمینه نقش پررنگی داشته است و همزمان با حضور مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس انجمن مفاخر فرهنگی از کتاب «فرهنگ محلات» رونمایی کردیم. این کتاب یکی از آثار باارزش چند سال اخیر همدان است که زحمات بسیار زیادی توسط یکی از محققان برجسته همدان علی جهانپور برای این کار پژوهشی انجام شده که به معرفی محلات همدان پرداخته است. کارهای دیگری درباره همدان نوشته شده بود که شاید بتوان گفت این اثر کامل‌ترین کتابی است که به محلات همدان پرداخته است.

مسعود ویژه ادامه داد: یکی از قسمت‌های کتاب درباره این است که در شهر قدیم همدان یک مدل معماری داشتیم که برگرفته از فرهنگ چندصد ساله و چندهزار ساله همدان بوده است. معماری سنتی همدان به این شکل بوده است که در هر محله یک منطقه‌ای بوده که همدانی‌ها به آن چمن محله می‌گفتند که ملزومات نخستین افراد و مردم در آن محله وجود داشته است از جمله نانوایی، حمام، آرایشگاه، مسجد و...

وی افزود: در دهه‌های اخیر متأسفانه توجه نکردن به بافت سنتی باعث از بین‌رفتن این چمن‌ها و محلات قدیم همدان شده است. شاید یکی از مشکلاتی که از نظر فرهنگی در برخی از مناطق کشور انجام شده آسیب‌دیدن ساختار نخستین محلات همدان و محله‌های گوناگون کشور است که کم‌کم باعث تغییر سبک زندگی و ناهنجاری‌های فرهنگی شده است که امیدواریم با نشر این کتاب بتوانیم به سمت احیای آن فرهنگ‌های دیرینه و فرهنگی‌های خوبی که داشتیم پیش برویم.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به سابقه دیرینه همدان گفت: همدان، نخستین بنای شهری جهان است که سابقه چند هزار ساله دارد که در طی دوره‌های مختلف تاریخی محل رشد و نمو مفاخر ایران بوده است.

مسعود ویژه ادامه داد: همدان یکی از استان‌هایی است که فرهنگ و آداب و رسوم اقوام مختلف ایرانی را در خود جای داده است و تبلور این فضای فرهنگی متفاوت و شاخص در هفدهمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری امسال به چشم می‌آید.

وی تأکید کرد: اجراهای هنری هنرمندان پیشکسوت در نمایشگاه بیانگر این است که مهمترین اقدام برای بازگشت به هویت و فرهنگ قدیمی و اصیل اقوام ایرانی از جمله همدان نیازمند خلاقیت در اجرای برنامه‌های فرهنگی و هنری است.

 ویژه گفت: حضور چهره‌های فرهنگی استان و راویان داستان‌های شاهنامه از جمله اقدامات بسیار خوب در حفظ و ارتقای میراث تاریخی و فرهنگی استان است که تبلور این اقدامات در نمایشگاه فعلی قابل مشاهده است.

به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان، مسعود ویژه در ادامه به راه اندازی انجمن‌های مختلف ادبی پرداخت و گفت: از سال گذشته با راه اندازی دفتر انجمن آثار و مفاخر فرهنگی در شهرستان همدان، روند شناسایی مفاخر و مشاهیر گمنام و گرامیداشت چهره‌های برجسته استان سرعت بیشتر پیدا کرده است و در کنار فعالیت‌های اداره کل میراث فرهنگی همدان، خاصه با ثبت جهانی هگمتانه و گسترش گردشگری فرهنگی و تاریخی، گام‌های مؤثری در معرفی ظرفیت‌های تمدنی این استان برداشته شده است.

محمود شالویی رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هم طی سخنانی با گرامی‌داشت نام و یاد پرفسور توفیق موسیوند از مفاخر برجسته استان همدان، گفت: جایگاه و اهمیت استان همدان در تمدن ایرانی و اسلامی انکارناپذیر است. ازاین رو هرکه نام همدان را می شنود، خواه ناخواه به اعماق تاریخ سر می‎زند و سرشار از غرور و بالندگی می‌گردد.

 مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: خوشبختانه با فعال‌سازی دفتر انجمن آثار و مفاخر فرهنگی در شهر همدان و فعالیت‌های مجدانه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، فعالیت‌های درخور توجهی در شناسایی و تجلیل از مفاخر و مشاهیر این خطه حکیم‌پرور ایران انجام شده است.

وی تأکید کرد: امیدوارم با این سلسله اقدامات، میراث عظیم علمی، فرهنگی و تمدنی این استان عالم‌خیز بیشتر و بهتر به نسل جوان و جدید کشور منتقل گردد.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com