1403-02-131403-02-23bool(false) 1403-02-131403-02-23bool(false) کلاهبرداري‌های جدید فيس‌بوکی همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : يكشنبه ، 23 ارديبهشت 1403

Today : Sun, May 12, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  52854 تاریخ انتشار:  1393-08-18 - 05:45 تعداد بازدید:  249
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

کلاهبرداري‌های جدید فيس‌بوکی

حوادث

 با گسترش روزافزون تعداد کاربران شبکه اجتماعی فیس‌بوک کلاهبرداران هم با شیوه‌های جدیدی نقشه اخاذی و کلاهبرداری از آنها را طرح می‌کنند.
به‌تازگي مقاله‌هاي زيادي در مورد فيس‌بوک منتشر شده است ولي شايد اين مقاله با همه آنها يک فرق بزرگ دارد و آن خطري است که در اين مقاله به آن اشاره مي‌شود.
حتي اگر شما از اين سرويس کاملاً راضي باشيد و با آن اوقات خوشي را سپري مي‌کنيد و هر زمان که مي‌خواهيد دوستان خود را ببينيد و يا با به اشتراک گذاشتن عکس‌هاي خود دوستان خود را مرتبط با خود نگه مي‌داريد بايد بدانيد که در اين دنياي زيباي شما، کلاهبرداري‌هاي مهمي هم رخ مي‌دهد که شايد بد نباشد که در مورد آنها هم اطلاعاتي به دست آوريد. کلاهبرداري‌هايي که بعضي از بعضي ديگر آشکارتر و هويداتر است.
يک مرور ساده بر روي نقاط تمرکز و يا اعتماد کردن به توصيه‌هاي يک دوست مي‌تواند حساب شما را تخليه اطلاعاتي کند و اين شامل هر وب سايتي که اطلاعات ورود فيس‌بوک شما را به اشتراک مي‌گذارد هم مي‌شود. من اصلاً منظورم اين نيست که تمام افراد سعي در اختلال و آزار و اذيت و سوء‌استفاده از شما را دارند ولي خب حتماً شما هم دوست داريد که بدانيد در اين دنياي مجازي به کجا قدم مي‌گذاريد.
 کمک! "من در نيجريه گير افتادم"
اين نوع کلاهبرداري‌ها يک مثال کامل از چگونگي سوءاستفاده از اطلاعات و جزئيات حساب شما و دزديدن آنهاست. تصور کنيد که يکي از دوستان خوب شما به جاي دوري رفته است، مثلاً به صورت پياده به يکي از مکان‌هاي زيبا ولي حقيقتاً خطرناک رفته است.
ناگهان يک پيام دريافت مي‌کنيد. اوه نه! دوست شما کيف پولش را گم کرده است و هم‌اکنون به يک انتقال واحد پول نيازمند است يا اينکه کاملاً گير افتاده است و شما بايد به او کمک کنيد.
کمي فکر کنيد آيا اصلاً حالش خوب است؟ آيا او به سادگي فراموش کرده است که از اينترنت خارج شود؟ بهترين کار در اين زمان اين است که با يک پيام گرم از طريق تلفن با دوستتان ارتباط برقرار کنيد و ببينيد قضيه از چه قرار است تا اينکه بدون فوت وقت بخواهيد پول برايش ارسال کنيد آن‌هم به حسابي که درست آن را نمي‌شناسيد.
آيا واقعاً او در مکان اول به جايي رفته است؟ اين نوع کلاهبرداري‌ها بيشتر کساني را طعمه قرار مي‌دهد که از نقاط دسترسي عمومي استفاده مي‌کنند ولي حتماً لازم نيست که به سفر برويد تا اطلاعاتتان به سرقت برود. اگر از هر يک از دوستانتان درخواستي مالي داشتيد (به هر دليلي) بايد به سرعت مشکوک شويد.
اگر مي‌توانيد به سرعت با دوستتان يک تماس تلفني برقرار کنيد و هميشه مطمئن شويد که درخواست‌ها درست هستند يا نه!
 به اين گروه ملحق شويد "اتفاقات جالبي رخ خواهد داد!"
هر گروهي مدعي شد که ويژگي‌هاي جالبي با عضو شدن در آن بر روي حساب شما مي‌آيد در آن شک کنيد و بدانيد که امکان کلک و کلاهبرداري در آن وجود دارد. حرف‌هاي مردم درباره خيلي از آنها که مي‌گويند آنها کلاهبردارند درست است و هيچ تضميني در مورد آنها وجود ندارد. البته اينگونه کلک‌ها بيشتر براي ارسال ايميل و پيام‌هاي تبليغاتي براي شما استفاده مي‌شود.
قانوني که در اين زمينه وجود دارد اين است "اگر خيلي خوب به نظر مي‌رسيد پس بدانيد که حتماً کاسه‌اي زير نيم کاسه است". مطمئناً شما هيچ وقت با مطالعه کردن يا پر کردن يک فرم ساده يک iPod مجاني گيرتان نمي‌آيد و پر کردن اين فرم تنها براي اين است که اين اطلاعات شما براي شخص ديگري مورد استفاده قرار بگيرد و سيل تماس‌ها و ايميل‌هاي ناخواسته آغاز مي‌شود.
اين گروه‌ها مي‌تواند تخيلات يک دختر 15 ساله يا يک متفکر حرفه‌اي باشد در هر صورت در آنها عضو نشويد.
 ارتباط فيس‌بوکي
ويژگي مفيد ورود به سايت‌ها از طريق فيس‌بوک به نام Connect هم يکي ديگر از راه‌هايي است که از آن براي کلاهبرداري‌هاي خود مورد استفاده قرار مي‌دهند. به شخصه با اينکه شايد خيلي به نظر وسواسي برسد من هميشه براي همين دليل در حساب‌هاي جداگانه ثبت‌نام مي‌کنم.
پنجره جعلي “Connect with Facebook” به احتمال زياد به منظور گرفتن تعداد زيادي عضو طراحي شده است و هنگامي که شما وارد شديد و ايميل و پسورد خود را وارد کرديد ديگر هيچ کاري نمي‌توانيد انجام دهيد.
اگر فکر مي‌کنيد که چنين بلايي به سرتان آمده است بلافاصله رمز عبور خود را عوض کنيد.
 Reel Phishing بزرگ
Phishing نامي است که به جمع‌آوري اطلاعات ورودي کاربر با فريب دادن او اطلاق مي‌شود براي مثال از سرويس‌هاي مورد استفاده کاربر تقليد مي‌کنند و نمونه آن را پيش روي شما مي‌گذارند و شما فکر مي‌کنيد در سرويس خودتان هستيد و اطلاعات را وارد مي‌کنيد و...! فيس‌بوک وب سايتي است که شما وقت زيادي را در آن هدر مي‌دهيد و با وجود مرورگرهاي پيشرفته‌اي که هم اکنون موجود است باز هم حملات phishing غيرقابل مهار هستند و کاربران زيادي هر روز قرباني آن مي‌شوند.
بسياري که از اين تکنيک استفاده مي‌کنند از روش تبديل کردن و کوچکتر کردن URL استفاده مي‌کنند تا پوششي باشد براي سايت جعلي آنها! شما مي‌توانيد از تمام خطرات phishing جلوگيري کنيد و راه حلش هم خيلي ساده است کافي است وقتي سايتي را در مرورگر خود باز مي‌کنيد به دقت به URL آن توجه کنيد و از آن مطمئن باشيد. همچنين دقت کنيد که از فيلم‌هايي که به طور ناگهاني لود شده است و شما اصلاً آنها را نمي‌خواهيد جلوگيري کنيد.
فراموش نکنيد اگر چيزهايي شبيه به facebook.something.com يا randomurl.net/facebook را ديديد مطمئن شويد که اين سايت‌ها، سايت‌هاي کلاهبرداري هستند.
 سايت‌هاي خرابکار و بدافزار
آمار سايت‌هاي اينگونه که ليستي براي خود جمع کرده‌اند در حال زياد شدن است. اين شانسي براي توده‌هاست تا جمع شوند و تصميم بگيرند که ”Justin Bieber يک افسانه است”! و از پسنديده شدن از سوي 25 هزار نفر خوشحال باشند و آنها را شمارش کنند. بسياري از اين سايت‌هاي اينگونه را پيدا کرده‌ام که اغلب مي‌توانند يک بدافزار را در کروم پخش کنند که اصلاً هم تعجب‌آور نيست!
بعضي از اين سايت‌ها (ولي نه همه آنها) به سادگي به دليل محبوبيت فيس‌بوک کارهاي تجاري خود را گسترش مي‌دهند و بر روي مخاطباني تمرکز مي‌کنند که معمولاً علاقه‌مند به تلويزيون هستند.
اگر شما به چنين مشکلي برخورد کرديد پس مطمئن شويد يک ويروس اسکن مناسب و خوب را در اختيار داريد و به طور مرتب از اطلاعات شخصي خودتان حفاظت کنيد.
نتيجه‌گيري: فيس‌بوک يکي ديگر از چيزهايي است که مي‌تواند براي پاره‌اي از منافع شخصي مورد استفاده قرار گيرد. با اين حال چشمان خود را باز نگه داريد تا زماني که اطلاعاتي را با سرويس‌هاي ديگر به اشتراک مي‌گذاريد امنيت بالايي داشته باشيد، و هيچ‌وقت بخصوص زماني که پاي پول در ميان است، عجول نباشيد و کمي فکر کنيد سپس تصميم بگيريد.
اگر متوجه شديد که حساب کاربري يکي از دوستانتان دچار مشکل شده است و احتمال مي‌دهيد درز اطلاعاتي پيدا کرده، بهتر است تلفن را برداريد و به سادگي آنها را در جريان بگذاريد.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com