1403-02-061403-02-16bool(false) قرص برنج قاتل 239 نفر در 4 ماه همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : يكشنبه ، 16 ارديبهشت 1403

Today : Sun, May 5, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  50201 تاریخ انتشار:  1393-06-18 - 05:00 تعداد بازدید:  4158
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

قرص برنج قاتل 239 نفر در 4 ماه

حوادث

  روزانه دو نفر بر اثر مسمومیت با قرص برنج جان خود را از دست می‌دهند. مرگ خاموشی که آمار آن در سال‌های اخیر روند افزایشی داشته است. عطاری‌ها هم به راحتی این قرص ممنوع را می‌فروشند و نظارت جدی وجود ندارد.
قرص برنج که به نام فسفید آلومینیوم نیز شناخته می‌شود قرصی است که یک عدد آن مي‌تواند هزاران شته را از بین ببرد. این قرص از خود، گاز فسفید تولید می‌کند و از آن برای جلوگیری از آفت‌زدگی برنج در انبار استفاده می‌شود. مسمومیت با این قرص هم از راه استنشاق، هم از راه تماس پوستی و هم به صورت خوراکی اتفاق می‌افتد. مصرف خوراکی آن موجب تهوع، درد معده، استفراغ، اسهال، تنگی نفس، احساس سرما، عطش، سر درد، تشنج و کما می‌شود.
وقتي انسان اين قرص را مي‌خورد در محيط معده كه رطوبت و اسيد معده وجود دارد، قرص به سرعت تصعيد شده و گاز فسفين آزاد مي‌كند كه از طريق سلول‌ها جذب مي‌شود و به سلول‌هاي قلبي، ريوي و انتهاي عروق سرخرگي (سرخرگ‌هاي ريز) آسيب وارد مي‌كند و به سرعت انسان را دچار اختلالات كبدي، كليوي، تنفسي، شوك، نارسايي قلبي و افت شديد فشار و كما مي‌كند.
 افزایش 6 درصدی قربانیان
براساس آمار پزشکی قانونی در چهار ماهه نخست امسال، 239 نفر بر اثر مسموميت قرص برنج در كشور جان خود را از دست دادند. اين رقم در مقايسه با مدت مشابه سال گذشته كه تعداد متوفيات قرص برنج 224 نفر بود، 7/6 درصد افزايش يافته است.
این در حالی است که به گفته علی احسان صالح، مدیرکل پزشکی قانونی همدان، در این چهار ماه، پنج نفر در همدان به دليل استفاده از این قرص جان خود را از دست داده‌اند که چهار نفر از این افراد مرد بوده‌اند. از كل متوفيات قرص برنج در چهار ماهه نخست امسال 140 نفر مرد و 99 زن بودند. اين در حالي است كه تعداد مردان فوت شده بر اثر مسموميت قرص برنج در مدت مشابه سال قبل 129 نفر و تعداد زنان 95 نفر بوده است.
بر اساس اين گزارش در چهار ماهه نخست امسال بيشترين تلفات ناشي از مسموميت با قرص برنج به ترتيب با 99 نفر در استان تهران، 33 نفر در استان مازندران، 29 نفر در استان گيلان و 13 نفر در استان لرستان گزارش شده است.
 مرگ در کمتر از 24 ساعت
دكتر غلامعلی جعفری، متخصص سم‌شناسی در این باره به مهر گفت: سم قرص برنج سمی است که بر روی سلول‌ها تأثیر بدی می‌گذارد و تنفس سلولی را از بین می‌برد و باعث آسیب جدی به اعضا و ارگان‌های دیگر بدن مثل کلیه‌ها و قلب می‌شود.
مرگ با قرص برنج مرگ بسیار دردناکی است و فرد عطش زیادی به آب دارد. در این مرگ فرد تا زمانی که زنده است هوشیار و بیدار بوده و سوزش بدی در بدن خود احساس می‌کند. براساس علامت‌های بالینی فرد دچار خستگی و کمبود اکسیژن می‌شود. به طوری که بدنش رو به کبودی رفته و دچار خفگی سلولی خواهد شد.
این روند روندی غیرقابل برگشت است و مسمومیت با قرص برنج برابر با مرگ است. وی در مورد زمان مسمومیت و مرگ بر اثر مصرف این قرص گفت: معمولاً افراد زیر 24 ساعت فوت می‌کنند که زمان مرگ بستگی به ایرانی یا خارجی بودن قرص، تاریخ مصرف، میزان مقاومت فرد و تعداد آن دارد.
این متخصص ادامه داد: متأسفانه برخی عطاری‌ها به راحتی این قرص را در اختیار مشتریان خود قرار می‌دهند. در یکی از موارد نادر زنی پس از مسمویت با قرص برنج زنده ماند.
وي پس از بازگشت به زندگی اظهار كرد: برای گرفتن قرص برنج به عطاری رفتم که او پس از مشاهده اصرارهایم چند قرص به من داد.
 یکی دیگر از بیماران می‌گفت به عطاری رفته و ادعا کردم برای خودکشی قرص برنج می‌خواهم که او محل دیگری را به من معرفی کرد و گفت در آنجا قرص‌های برنج قویتری می‌توانم پیدا کنم تا راحت‌تر بمیرم.
 می‌خواهم زنده بمانم
اغلب قربانیان قرص برنج افرادی هستند که از مرگ‌آور بودن این قرص خبری نداشتند و تنها برای تهدید اعضای خانواده اقدام به خوردن این قرص کرده‌اند. این افراد پس از انتقال به بیمارستان از پزشکان می‌خواهند که آنها را نجات دهند اما پا در مسیری گذاشته‌اند که هیچ راه بازگشتی در آن نیست.
 وزارت بهداشت وارد عمل شود
قرص برنج همچنان در کشور قربانی می‌گیرد و هر سال آمار قربانیان افزایش پیدا می‌کند. عطاری‌ها در حالی که فروش این قرص ممنوع است، به راحتی اقدام به فروش آن می‌کنند و این قرص مرگبار در دسترس است.
به نظر می‌رسد در این زمینه مسئولان وزارت بهداشت باید اقدام جدی انجام دهند و برخورد با متخلفان را جدی‌تر دنبال کنند.
جمع‌آوری قرص‌های برنج و در دسترس نبودن این قرص می‌تواند، نقش مهمی در کاهش آمار قربانیان داشته باشد.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com