1403-01-311403-02-10bool(false) مشکلات ورزش ملایر مربوط به خود شهرستان است همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : دوشنبه ، 10 ارديبهشت 1403

Today : Mon, April 29, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  61513 تاریخ انتشار:  1394-05-18 - 05:45 تعداد بازدید:  360
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

سفر دبير كميته ملي المپيك به ملایر
مشکلات ورزش ملایر مربوط به خود شهرستان است

نویسنده : رويا روستايي

ورزشی

بارها از مشكلات ورزش ملاير سخن به ميان آمده است، بيشتر هيأت‌هاي ورزشي اين شهرستان با مشكلات زيادي بخصوص مشكلات مالي دست و پنجه نرم مي‌كنند.
دومين نشست كميسيون ورزش شوراي شهر ملاير كه با حضور كيومرث هاشمي، دبير كميته ملي المپيك برگزار شد فرصت مناسبي بود براي اينكه درد دل هيأت‌هاي ورزشي ملاير در زمينه‌هاي مختلف عنوان و راهكارهايي نيز براي اين مشكلات در جلسه مطرح شود.
 سياست شهرداری ملایر ورود به تیم‌داری نیست
در ابتداي اين جلسه شهردار ملاير با بيان اينكه شهرداری مجموعه‌ای فرهنگی و ورزشی است، گفت: در شهرداری ملایر سیاست ما ورود به تیم‌داری نیست و به دنبال ارتقای ورزش همگانی هستیم كه اين صحبت شهردار واكنش‌هايي را از سوي هيأت‌هاي ورزشي كه شايد مأوايي جز اداراتي چون شهرداري براي حمايت مالي نداشته باشند را به همراه داشت.
عليرضا رضايي در ادامه با بيان اينكه شهرستان ملایر در شرایط کنونی از پتانسیل‌های بسیار خوبی برخوردار است، اظهار كرد: شرایط برای خيز به سمت رشد و توسعه در ورزش شهرستان فراهم بوده و در شهر جو همدلی و همزبانی بین مسئولان بسیار حایز اهمیت است، مسئولاني که در سطوح استانی و ملی مشغول به فعالیت هستند نيز پتانسیل‌های خوبی براي شهرستان هستند.
وي با بيان اينكه در ملایر نتوانسته‌ایم از این پتانسیل‌ها به ویژه در حوزه ورزش به خوبي استفاده کنیم، افزود: در حوزه ورزش برخلاف اینکه شهرداري در همه شهرها به عنوان مجموعه‌اي عمرانی شناخته می‌شود مجموعه‌ای فرهنگی و ورزشی نيز هست.
 ادغام ورزش و جوانان تمام توان اداره ورزش را گرفته است
در ادامه اين جلسه رئيس اداره ورزش ملاير با اشاره به فعال بودن 40 رشته ورزشي مختلف در اين شهرستان به بيان مشكلات ورزش ملاير پرداخت و گفت: يكي از مشكلات اداره ورزش ادغام ورزش و جوانان است كه تمام توان اداره را گرفته است.
مهدي رضايي با تأكيد بر اينكه با وجود ويژه بودن شهرستان مشكلات ملاير نيز ويژه است، افزود: از ديگر مشكلات اجاره اماكن ورزشي به ويژه استخرهاست كه در مزايده اشخاص ديگر قرار دارند.
وي با اشاره به نرخ انشعابات اماكن ورزشي به عنوان يكي ديگر از مشكلات ورزش شهرستان اظهار كرد: توجه به آينده شغلي و بحث اشتغال قهرمانان ورزش شهرستان نيز بايد به صورت جدي مورد توجه قرار گيرد.
 صندوق حمايت از ورزشكاران استان راه‌اندازي شود
رضايي با تأكيد بر اينكه گاهي اوقات جايگاه ورزش جدي گرفته نشده است، خاطرنشان كرد: اگر مجموعه خيران ورزشي در شهرستان پيگيري و ساماندهي شود گام بسيار بزرگي در توسعه ورزش ملاير چه در بعد ورزش قهرماني و چه ورزش همگاني مي‌توان برداشت.
وي خواستار راه‌اندازي صندوق حمايت از ورزشكاران استان شد و گفت: اگر صندوق حمايت از ورزشكاران، داوران، مربيان و... در استان پيش‌بيني و حمايت شود آينده خوبي را براي ورزشكاران رقم مي‌زند.
 اولويت واگذاري اماكن ورزشي به هيأت‌ها داده شود
نماينده مردم ملاير در مجلس شوراي اسلامي نيز در ادامه جلسه با بيان اينكه اولويت واگذاري اماكن ورزشي به هيأت‌هاي ورزشي داده شود، بیان کرد: با تشكيل يك مجمع اسپانسري در ملاير مي‌توان مطابق با وضعيت تيم‌هاي ورزشي از آنها حمايت كرد.
احمد آريايي‌نژاد افزود: ورزش اثرات مثبت اجتماعي بسياري دارد و اگر جوانان ما به ورزش روي آورند از بسياري از مشكلات اجتماعي جلوگيري كرده‌ايم.
وی با بيان اينكه براي واگذاري اماكن ورزشي اگر مناقصه و مزايده‌اي گذاشته شود اطلاع‌رساني به صورت كامل انجام شود، شبهه‌ها كم مي‌شود، اظهار کرد: به صورت كشوري نيز بايد تصميم‌گيري شود كه اولويت واگذاري اماكن ورزشي به هيأت‌ها داده شود.
نماينده مردم ملاير در مجلس شوراي اسلامي افزود: با اين كار اماكن ورزشي مي‌توانند به منبع درآمدي براي هيأت‌ها تبديل شوند اما اينكه دست شخصي باشد كه درآمدش نيز بيرون از شهرستان مي‌رود و معلوم هم نيست كه چگونه باز مي‌گردد مشكل ايجاد مي‌كند.
وي با اشاره به اينكه در ملاير از نظر حمايت و اسپانسرينگ ضعيف هستيم، تصريح كرد: پيشنهاد داريم كه يك مجمع اسپانسري در ملاير تشكيل شود كه مطابق با اعزام تيم‌ها به مسابقات استاني و كشوري، تعداد نفرات و موقعيت تيم‌ها به آنها كمك شود و در مقابل نيز تبليغات ورزشي به اداره و كارخانه حمايت كننده اختصاص يابد.
 فوتبال ملاير تعطيل شده است
اما در ادامه نشست، رؤساي هيأت‌هاي ورزشي ملاير نيز به بيان مشكلات خود در زمينه‌هاي مختلف پرداختند.
علي‌اكبر هاشمي، عضو شوراي شهر و رئيس هيأت ووشو ملاير در اين جلسه اظهار کرد: در ملاير اتفاق بسيار خوبي افتاده و 2 تيم از شهرستان در مسابقات ليگ برتر كشور حضور دارند اما در حال حاضر تنها يك هفته وقت براي ثبت‌نام تيم‌ها باقي مانده است ولي از نظر مالي با مشكل مواجه هستيم كه خواستار حمايت ادارات از تيم ووشوي شهرستان براي حضور در ليگ برتر كشور هستيم.
مهدي يوسفوند، مدير عامل باشگاه خانه جوانان ملاير نيز در اين جلسه با بيان اينكه فوتبال ملاير نياز به مساعدت وي‍ژه دارد، گفت: امسال پس از چندين سال فوتبال ملاير در ليگ استاني هم نماينده‌اي ندارد، متأسفانه هيچ پشتوانه‌اي از لحاظ كارخانجات نيز در شهرستان نبوده و فوتبال ملاير تعطيل شده است.
 فضاي تمريني كشتي در ملاير كم است
رئيس هيأت كشتي ملاير نيز با اشاره به كم بودن فضاي تمريني كشتي در اين شهرستان گفت: كشتي بدون برگزاري مسابقات معنايي ندارد و هر چقدر هم كه تمرينات منظم و منسجم داشته باشيم اگر مسابقه‌اي نباشد نتيجه نمي‌گيريم.
داريوش صفاري با تأكيد بر اينكه تعداد مدال‌هاي كشتي ملاير از بسياري از استان‌هاي كشور بيشتر است، به تعطيلي خانه كشتي آموزش و پرورش اشاره كرد و افزود: اين سالن را تجهيز كردند اما آموزش و پرورش سالن را تعطيل كرده و خبري هم از اين وسايل نيست كه خواستار پيگيري براي احيا شدن دوباره كشتي آموزشگاهي در ملاير هستيم.
وي با اشاره به كم بودن فضاي تمريني كشتي در ملاير گفت: كشتي حرفه‌اي به بيش از هفته‌اي 3 جلسه تمرين نياز دارد. همچنين تعداد مربيان شهرستان نيز افزايش پيدا كرده و مربيان جوانان ما خواستار فعاليت در اين عرصه هستند و مربيان پيشكسوت نيز حاضر نيستند جاي خود را به جوانان بدهند.
صفاري ادامه داد: بسياري از واحدهاي صنعتي و صنفي در شهرستان هستند كه تمايل دارند اسپانسر كشتي شوند ولي اميدي نداشته و براي آنها مسجل نشده است كه اگر به عنوان اسپانسر ورزشي ورود پيدا كنند از معافيت مالياتي برخوردار مي‌شوند كه از رئيس امور مالياتي شهرستان تقاضا داريم اين امر را به صورت بخشنامه و دستورالعمل اعلام كنند كه ماليات‌ها در صورت ورود به ورزش كاهش مي‌يابد.
صفاري با تأكيد بر اينكه در اين صورت بسياري از واحدها نيز پا پيش گذاشته و بحث كمبود بودجه هيأت‌ها جبران مي‌شود، گفت: فضاهاي ورزشي ملاير به نسبت سرانه مطلوب است ولي نياز به تعمير و تجهيز دارند كه اميدواريم شرايطي براي تجهيز اين اماكن ايجاد شود.
 6 سالن ورزشي نيمه‌كاره در ملاير وجود دارد
مدير آموزش و پرورش ملاير نيز در ادامه جلسه با بيان اينكه 6 سالن ورزشي نيمه‌كاره در ملاير وجود دارد كه سال گذشته هيچ اعتباري براي آنها گذاشته نشد، گفت: ورزش و آموزش و پرورش 2 نهاد هستند به اين معنا كه سازمان و اداري نيستند و در نتيجه تنها سازماني كه اسم آنها را دارد متولي و پاسخگوي آن نيست و همه جامعه به صورت عموم بايد پاسخگو باشند.
کاوه برخورداري با بيان اينكه در اردوگاه فجر ملاير زمينه‌اي مساعد براي توسعه ورزش وجود دارد، افزود: زمين چمن آموزش و پرورش ملاير سرمايه مهمي است ولي سالن براي خوابگاه تيم‌ها نداشته و همچنين در بحث آبرساني آن نيز با مشكل مواجه هستيم و با چنگ و دندان آن را نگاه داشته‌ايم و با اين شرايط طولي نمي‌كشد كه اگر پشتيباني نشود زمين از بين برود.
 90درصد مشكلات مطرح شده ورزش ملاير در درون شهرستان است
پس از اين صحبت‌ها اما نوبت به رئيس كميته ملي المپيك رسيد. وی گفت: ورزش شهروندي يكي از رسالت‌هاي اصلي شهرداري‌هاست كه بايد بررسي شود كه چه بايد انجام داد تا از اين ظرفيت استفاده كنيم.  كيومرث هاشمي در ادامه با اشاره به مشكلات هيأت‌هاي ورزشي كه در اين نشست مطرح شد، افزود: اگر برنامه‌اي واحد و مدون در مجموعه ورزش شهرستان و نه فقط اداره ورزش به وجود آيد بسياري از نگراني‌ها و دغدغه‌ها كمتر مشاهده مي‌شود.
وي با اشاره به اينكه بيش از 90 درصد مشكلات مطرح شده ورزش ملاير در اين نشست در داخل خود شهرستان بود، گفت: تا زماني كه ميان مجموعه‌اي كه براي ورزش تلاش مي‌كنند همدلي نباشد اتفاقي نمي‌افتد.
هاشمي افزود: در ورزش دنيا 4 مؤلفه تعريف شده است كه براساس آ‌نها هر دستگاه و حوزه وظايفي دارد كه اگر هر حوزه به وظايف ذاتي خود در ارتباط با اين 4 مؤلفه عمل كند مشكلات كمتر است.
وي با تأكيد بر اينكه انتظار مي‌رود بر مبناي اين 4 مؤلفه استراتژي هر حوزه مشخص و وارد فاز اجرايي شود، گفت: مهمترين مؤلفه و شاخص كه يكي از شاخص‌هاي توسعه در كشورهاست بحث سلامت عموم جامعه و عمومي كردن ورزش است.
 عمومي كردن ورزش يكي از رسالت‌هاي اصلي شهرداري‌هاست
رئیس کميته ملی المپیک با بيان اينكه عمومي كردن ورزش يكي از رسالت‌هاي اصلي شهرداري‌هاست، افزود: شهرداري‌ها رسالت ورزش قهرماني ندارند، البته اين حرف من به اين معنا نيست كه حمايتي كه شهرداري‌ها به درستي از ورزش قهرماني انجام مي‌دهند قطع شود.
 در طرح تحول نظام سلامت ارتقای سلامت عمومي جامعه جايي ندارد
وي با بيان اينكه طرح ارتقای نظام سلامت يكي از طرح‌هاي اصلي دولت تدبير و اميد است، گفت: در اين طرح سرمايه‌گذاري خوبي انجام شده است ولي بايد پرسيد چه سهمي از اعتبارات در بخش پيشگيري اين طرح براي نه ورزش قهرماني، بلكه ورزش براي ارتقای سلامت عمومي جامعه هزينه شده است؟
هاشمي افزود: آموزش و پرورش نيز در اين امر نقش اساسي دارد و يكي از رسالت‌هاي اصلي آموزش و پرورش عمومي كردن ورزش در ميان دانش‌آموزان است، دانش‌آموزان امروز پدران و مادران آينده شهر هستند.
وي با تأكيد بر اينكه اصل و اساس ورزش در دنيا آموزش و پرورش است، گفت: دومين مؤلفه ورزش قهرماني است كه رسالت اصلي در اين بخش مأموريت اداره ورزش است و در اين بخش نيز شهرستان ملاير پتانسيل‌هاي خوبي دارد كه بايد به شكل‌هاي مختلف ساماندهي شود.
 از ظرفيت خيران ورزشي در حمايت از ورزش قهرماني استفاده شود
هاشمي با اشاره به اينكه افراد مختلف به ويژه بخش خصوص و خيران نيز مي‌توانند در اين بخش بسيار از ورزش حمايت كنند، تصريح كرد: شهرداري‌ها نيز با وجود اينكه اجباري نيست مي‌توانند همانگونه كه تا به حال بوده در اين بخش نيز حمايت خود را استمرار دهند زيرا اگر هيأت‌هاي ورزشي به شما مراجعه مي‌كنند ديگر مأوايي نداشته‌اند.
وي افزود: يكي از طرح‌هايي كه مي‌توان مطرح كرد اين است كه سرمايه‌گذاري در ورزش شهرستان با توجه به طرح آمايش سرزمين روي پتانسيل‌هاي ورزشي اصلي شهرستان مانند كشتي انجام شود كه كار سختي هم نيست، البته چگونگي اجراي طرح بسيار مهم است. هاشمي سومين و اصلي‌ترين مؤلفه را ورزش تربيتي برشمرد و اظهار کرد: در اين بخش رسالت اصلي برعهده آموزش و پرورش است كه در حال حاضر بسياري از معضلات در حوزه ورزش قهرماني به دليل كم توجهي به مسائل فرهنگي است كه بايد در اين بخش ساماندهي شود.
وی با اشاره به بحث استعداديابي در آموزش و پرورش گفت: چهارمين مؤلفه نيز ورزش حرفه‌اي است كه اين بخش بايد در سطح باشگاه‌ها مديريت شود كه ما در كشور باشگاه‌داري به معناي واقعي نداريم.
 پيشكسوتان در ملاير مظلوم واقع شده‌اند
رئیس کميته ملی المپیک با اشاره به ابزارهاي مود نياز براي اجرايي شدن اين مؤلفه‌ها اظهار کرد: نخستین ابزار نيروي انساني است كه در كشور و شهرستان در 2 بعد استعدادها و مربياني كه اين استعدادها را شناسايي مي‌كنند از اين نيروي انساني بهره‌مند هستيم.
هاشمي با تأكيد بر اينكه پيشكسوتان در ملاير مظلوم واقع شده‌اند، گفت: بايد از ظرفيت پيشكسوتان در زمينه كاري هر يك از آنها استفاده شود، اين پيشكسوتان توقع مالي نداشته و فقط احترام مي‌خواهند؛البته در اين زمينه كارهاي خوبي نيز در شهرستان انجام شده و نشست‌هايي توسط اداره ورزش برگزار شده است.
 شوراي ورزش شهرستان به رياست فرماندار ملاير تشكيل شود
وي خواستار تشكيل شوراي ورزش شهرستان به رياست فرماندار ملاير شد و افزود: تمامي دستگاه‌هاي ذي‌ربط، كارشناسان، پيشكسوتان و... در اين شورا عضو شوند و بنده نيز عضو افتخاري اين شورا مي‌شوم تا اين شورا الگويي براي سراسر كشور باشد، زيرا مشكلاتي كه مطرح شد مشكل ورزش در سطح كشور است و تنها خاص ملاير نيست.
هاشمي با تأكيد بر افزايش توجه به ورزش‌هاي بومي محلي گفت: كارها بايد مديريت شده و برنامه داشته باشيم براي نمونه در واگذاري استخرها به بخش خصوصي نبايد آنها را رها كرد و بايد مديريت شوند، براي مثال در قرارداد بسته شده با آنها ساعاتي به صورت رايگان در اختيار هيأت‌هاي ورزشي قرار بگيرد.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com