رقابت 20 كيلومتري زورآوند در ريو همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 28 ارديبهشت 1403

Today : Fri, May 17, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  72367 تاریخ انتشار:  1395-04-26 - 05:45 تعداد بازدید:  229
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

دووميداني همدان نخستين المپيك خود را تجربه مي‌كند
رقابت 20 كيلومتري زورآوند در ريو

ورزشی

 دووميداني ايران امسال در مسابقات المپيك 2016 رويدادي متفاوت را تجربه می‌کند.
 فدراسيون 10 سهميه كسب كرده و در اين زمينه مي‌توان دووميداني را يكي از موفق‌ترين رشته‌هاي ورزشي كشورمان دانست. در ميان 10 سهميه كسب شده، يكي از آنها به حميدرضا زورآوند در 20 كيلومتر پياده‌روي اختصاص دارد. اتفاقي كه براي نخستين‌بار براي دووميداني همدان رخ مي‌دهد و بايد آن را به فال نيك گرفت. اگرچه كمتر فردي از زورآوند انتظار كسب نتيجه آنچناني در المپيك را دارد اما همين حضور مي‌تواند سرآغاز فصلي تازه براي دووميداني همدان باشد.
 پیاده‌روی تا المپیک!
به گفته بسياري از كارشناسان دووميداني ايران، سهمیه حمیدرضا زورآوند در 20 کیلومتر پیاده‌روی، یکی از سهمیه‌های غیر منتظره دوومیدانی ایران بود. این ورزشکار در نخستین روز سال 1395 و در مسابقات قهرمانی آسیا توانست از رکورد ورودی المپیک بگذرد.
زورآوند به گفته كارشناسان و حتي مسئولان فدراسيون دووميداني اگر در بازی‌های المپیک 2016 ریو به خط پایان برسد، می‌توان گفت که نتیجه‌ای قابل قبول كسب كرده و بايد در پياده‌روي 20 كيلومتري ريو، به او نمره 20 داد!
 دونده‌های حاضر در ریو
علاوه بر زورآوند، ساير دوندگان ايران در ريو به دنبال كسب موفقیت در مواد مختلف هستند. جام کازانف در سال 2015 برای رضا قاسمی و حسن تفتیان در دوی 100 متر سهمیه المپیک را به ارمغان آورد. تفتیان با 10 ثانیه و 10 صدم ثانیه و قاسمی با 10 ثانیه و 12 صدم ثانیه رکوردهای خوبی در آن رقابت‌ها ثبت کردند و به همراه هم سهمیه المپیک گرفتند.
این 2 ورزشکار هر دو برای کسب سهمیه 200 متر المپیک نیز تلاش کردند اما در این راه ناکام ماندند. قاسمی در یک سال اخیر نتوانست رکورد 10 ثانیه و 12 صدم ثانیه را تکرار کند و در رقابت‌هایی مانند آغاز فصل و چند رویداد برون‌مرزی رکوردهایی متوسط به جای گذاشت اما تفتیان شرایط متفاوتی تجربه کرده و در حال حاضر می‌توان گفت بهترین ورزشکار دوومیدانی ایران است.
تفتیان پس از اینکه در مسابقات آغاز فصل با 10 ثانیه و 13 صدم ثانیه قهرمان شد، در رقابت‌های ورلد چلنج در جمهوری چک پس از یوسین بولت دونده نامدار جامائیکایی و دارنده رکورد 100 متر جهان و المپیک، در رده سوم قرار گرفت تا به درخشش خود ادامه دهد.
کمتر از 20 روز قبل هم در مرحله دیگری از مسابقات ورلد چلنج به رکورد 10 ثانیه و 4 صدم ثانیه رسید و با شکستن رکورد ایران، عزم جدی خود برای رسیدن به رکورد زیر 10 ثانیه در بازی‌های المپیک را نشان داد.
محمدجعفر مرادی هم که سال گذشته در رقابت‌های ماراتن دوبی با ثبت زمان 2 ساعت و 17 دقیقه و 41 ثانیه المپیکی شد در یک سال اخیر در هیچ مسابقه‌ای شرکت نکرده تا مشخص شود چه شرایطی دارد.
این دونده ماراتن پس از مدت‌ها تلاش توانست مسئولان فدراسیون را راضی کند که به یک اردوی برون‌مرزی در کنیا اعزام شود و حدود 10 روز پیش نیز این اتفاق افتاد اما پس از گذشته نزدیک به یک هفته و زمانی که متوجه شد شرایط کمپ تمرینی این کشور مطابق میل او نیست به ایران بازگشت تا این اردوی 37 روزه نیمه‌کاره بماند. مرادی در ایران به تمرینات خود ادامه می‌دهد و شاید اگر در المپیک بتواند به خط پایان هم برسد نتیجه قابل قبولی کسب کرده باشد.
 فدراسيوني در باتلاق حاشيه!
دوومیدانی ایران در یک سال گذشته مشکلات زیادی داشت. افشین داوری 17 اسفندماه 1393 از ریاست فدراسیون استعفا کرد و حسن طباطبایی از 7 اردیبهشت ماه 94 سرپرستی فدراسیون را به عهده گرفت. پس از چند ماه انتخابات فدراسیون 15 شهریورماه 94 برگزار شد و مجید کیهانی به پیروزی رسید و سرانجام 15 مهر ماه حکم ریاست او صادر شد تا فدراسیون دوومیدانی پس از نزدیک به 6 ماه به طور رسمی دارای رئیس شود.
اما این اتفاق به معنی سر و سامان گرفتن فدراسیون نبود. پس از گذشت بیش از 9 ماه از آغاز کار کیهانی در فدراسیون دوومیدانی، این فدراسیون نه دبیر دارد و نه نایب‌رئیس. احسان مهاجرشجاعی که در زمان سرپرستی طباطبایی دبیری فدراسیون را به عهده داشت و سپس فرامرز روستایی که مدت کوتاهی در زمان کیهانی دبیر فدراسیون بود، با حاشیه های زیاد از فدراسیون جدا شدند.
اعتراضات پی در پی و تکراری بیشتر ورزشکاران به شرایط تمرینی، برگزاری اردوها، اعزام به مسابقات و پرداخت حقوق نیز حاشیه‌های زیادی برای دوومیدانی به وجود آورد. اگرچه برخی از ادعاهای این ورزشکاران غیر منطقی بود اما فدراسیون نیز در موارد زیادی از خود ضعف نشان داد.
اعزام ورزشکاران به معدود مسابقات برون‌مرزی با مشکلات زیادی مواجه بود. همیشه تا آخرین لحظات هم فهرست قطعی نفرات اعزامی مشخص نمی‌شد و حتی در مواردی مانند رقابت‌هایی که در ترکیه برگزار شد، ابتدا قرار بود ورزشکاران با اتوبوس به این کشور سفر کنند که پس از اعتراضات مطرح شد، پرواز با هواپیما جایگزین آن شد.
مسابقات جایزه بزرگی که یک روز مانده به پایان مهلت کسب سهمیه‌های المپیک برگزار شد نیز سطح پایینی داشت و به نظر می‌رسید فقط با هدف رفع تکلیف برگزار شده است.
به هر حال فاصله زیادی تا المپیک نمانده و در این مدت کوتاه هم نمی‌توان انتظار رخ دادن اتفاق خارق‌العاده‌ای داشت. با توجه به رکوردهایی که 10 المپیکی ایران در یک سال اخیر ثبت کرده‌اند هم به نظر می‌رسد حسن تفتیان تنها کسی باشد که بتوان انتظار نتیجه خوبی در المپیک از او داشت.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com