1403-02-011403-02-11bool(false) ورزش باستانی ملایر و حرفهایی که باید گفت همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : سه شنبه ، 11 ارديبهشت 1403

Today : Tue, April 30, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  79587 تاریخ انتشار:  1396-04-15 - 05:45 تعداد بازدید:  650
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

زورخانه دکتر بابک ملایر، ظرفیتی که باید بیشتر دیده شود
ورزش باستانی ملایر و حرفهایی که باید گفت

ورزشی

 هنوز هم ذکر یا علی را می‌توان از بازار تاریخی ملایر شنید، صدای قهرمانان ورزشی که با نام خداوند و اخلاق پهلوانی عجین شده، صدایی که از زورخانه قدیمی دکتر بابک ملایر شنیده می‌‌شود.
 زورخانه بابک قدیمی‌ترین زورخانه استان همدان است که در بازار سنتی ملایر واقع شده و حدود 150 سال قدمت دارد. این زورخانه با همت مرحوم غلام‌عباس جابری در سال 1251 در بازار ملایر ساخته شد و روزگاری پایگاه ورزش زورخانه‌ای و پهلوانی ملایر محسوب می‌شد. این زورخانه علاوه بر اهمیتی که در بعد ورزشی و فرهنگی می‌تواند داشته باشد در بعد گردشگری هم در صورت توجه و رسیدگی، بازسازی کارشناسی و اصولی و البته توجه بیشتر می‌تواند حتی از جاذبه‌های گردشگری شهرستان هم محسوب شود.
رئیس هیات باستانی ملایر با اشاره به قدمت این زورخانه به همدان پیام می‌گوید: زورخانه دکتر بابک که توسط مرحوم غلام‌عباس جابری که خودشان هم مرشد و ورزشکار بودند احداث شد در بافت سنتی بازار ملایر واقع شده و سالها پیش با اعتباری معادل 25 میلیون تومان در زمانی که آقای منعم رئیس اداره ورزش ملایر بودند برای بازسازی این زورخانه اقدام شد.منوچهر صحرانورد می‌افزاید: اخیرا هم میراث فرهنگی ملایر و رئیس جدید این اداره اعلام آمادگی کرده‌اند تا اعتباری را برای ادامه روند بازسازی این زورخانه با حفظ بافت تاریخی و سننتی آن اختصاص دهند.وی می‌گوید: این زورخانه فعال بوده ولی در حال حاضر برای انجام بازسازی و تعمیر برای مدتی تعطیل شده است، تقاضا داریم در تعمیر و تجهیز این زورخانه با توجه به اینکه اثری سنتی و تاریخی است پیگیری ها و توجه بیشتری مبذول شود البته سرکشی از این مکان انجام نمی‌شود و شهرداری ملایر هم که تعطیل است و در این زمینه کاری انجام نمی‌دهد. برعکس برخی شهرها که می‌بینیم شهرداری چه قدمهای موثری برداشته و حتی سازمان فرهنگی و ورزشی دارند.
صحرانورد با تاکید بر اینکه آثاری چون زورخانه دکتر بابک باید سرکشی و حفظ شوند به وضعیت ورزش باستانی و زورخانه‌های ملایر هم اشاره کرده و می‌گوید: تا 7 الی 8 سال پیش ورزش زورخانه ای ملایر راکد بود اما در وهله اول برای بازگرداندن این رشته ورزشی به روزهای اوج سعی بر بازگشایی و ترمیم زورخانه‌های شهرستان کردیم.
وی می‌افزاید: در ابتدا زورخانه پوریای ولی و سپس زورخانه کانون بسیج سپاه بازسازی و شروع به کار کردند و پس از آنها زورخانه دکتر بابک هم بازسازی شده و آغاز به کار کرد. همچنین با کمک یکی از خیران شهرستان مجتمع فرهنگی ورزشی هم در روستای جوراب احداث شده که بخشی از آن زورخانه بوده و حدود 70 ورزشکار هم از روستای جوراب و روستاهای اطراف آن مانند داویجان در این زورخانه به ورزش مشغولند و فعال هستند. یک زورخانه نیمه‌کاره هم جنب ورزشگاه الغدیر وجود دارد که 40 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
وی با اشاره به فعال بودن این 4 زورخانه در سطح شهرستان تاکید می‌کند: خوشبختانه در سطح استان و کشور ورزش باستانی ملایر حرف برای گفتن دارد و سید سجاد موسوی، خانواده بشیری، وهاب احمدپور و...از قهرمانان این رشته ورزشی در شهرستان هستند.
صحرانورد می‌گوید: با وجود این ظرفیتها حمایتی از ورزش باستانی شهرستان نمی‌شود که با توجه به اینکه این ورزش تنها رشته ورزشی است که با مسائل معنوی و اخلاقی سر و کار دارد و حتی ورزشکاران ما بدون وضو وارد گود نمی‌شوند انتظار حمایت بیشتری وجود دارد.
مدیر این زورخانه هم با اشاره به اینکه زورخانه دکتر بابک از اماکن ورزشی خیریه شهرستان بوده و هیچ شهریه‌ای از علاقه‌مندان به ورزشهای باستانی دریافت نمی‌کند، می‌گوید: این زورخانه در سال 1251 به همت مرحوم غلامحسن جابری تاسیس شده و برای تجلیل از دکتر بابک فرماندار خوش‌نام، خوش‌ذوق، فرهنگی و فعال ملایر به نام ایشان نامگذاری شده است.شهاب جابری می‌افزاید: پیشنهادهایی برای تبدیل این زورخانه به قهوه‌خانه سنتی و .. داشته‌ایم اما آنها را نپذیرفته و علاقه‌مند به حفظ آن به صورت زورخانه و خانه‌ای برای انجام ورزش قهرمانی و پهلوانی باستانی هستیم.
وی می‌گوید: باید در زمینه ایمنی این مکان توجه بیشتری انجام داد و حیف است که چنین ظرفیتی در شهرستان مورد توجه قرار نگیرد.
جابری می‌گوید: در حال حاضر با قول مساعد میراث فرهنگی کار بازسازی زورخانه در حال انجام است و حدود یک ماه طول می‌کشد تا کارها انجام شود.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com