1403-02-121403-02-22bool(false) 1403-02-121403-02-22bool(false) کشتی استان نیاز به استراتژی بلندمدت دارد همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : شنبه ، 22 ارديبهشت 1403

Today : Sat, May 11, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  54745 تاریخ انتشار:  1393-10-09 - 05:45 تعداد بازدید:  756
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

گفت‌وگو با تورج ظفری، مربی نهاوندی تیم ملی کشتی نوجوانان ایران
کشتی استان نیاز به استراتژی بلندمدت دارد

نویسنده : کورش قپانوری

ورزشی

 کشتی استان همدان مردان بزرگی را در خود پرورش داده که امروز موجب افتخار و سربلندی استان هستند. تورج ظفری، از این مردان است. مربی با دانش کشتی که سال‌های زیادی را به آموزش و تربیت کشتی‌گیران جوانان نهاوند پرداخت. قهرمانانی همچون حمید سیفی، زنده‌یاد علیرضا درویشی، محمد رضایی و سعید ابراهیمی از مکتب این مربی کار بلد در دنیا سرآمد شدند. ظفری از سال 1373 تا به امروز به عنوان مربی تیم ملی کشتی حضوری مستمر داشته است.
وی در حال حاضر به عنوان مربی تیم ملی نوجوانان و مدرس انستیتوي کشتی جمهوری اسلامی ایران در حال فعالیت است. با این مربی سازنده تیم ملی گفت‌وگویی در خصوص کشتی استان انجام داده‌ایم که با هم می‌خوانیم:
جایگاه کشتی استان همدان در کشور را چگونه ارزیابی می‌کنید؟
کشتی استان همدان با توجه به سوابق درخشان در گذشته و قهرمانان بزرگ و مدال‌آوری که دارد از استان‌های مطرح کشتی کشور بوده است. این اعتبار حاصل تلاش مربیان و حمایت مسئولان در سال‌های گذشته بوده است به طوری که هنوز همه روی استعدادهای کشتی استان همدان حساب می‌کنند.
 عده‌ای می‌گویند کشتی استان همدان افت کرده این درست است؟
تا حدودی حق‌ با این عزیزان است. افت کشتی استان همدان دلایل خاصی دارد. مهمترین دلیلش تغییر نسل در بین کشتی‌گیران و مربیان است. با رفتن قهرمانان ملی استان، جایگزین مناسبی برای آنها نداشتیم. مثلاً اگر در تیم‌های پایه در سال‌های گذشته برنامه‌ریزی می‌کردیم مانند مازندرانی‌ها امروز ما هم با کنار رفتن نفرات ملی‌پوش جوانانی را جایگزین کرده بودیم. اما متأسفانه ما از این اصل مهم غافل شدیم و در این چند سال شاهد افت ورزش اول استان بودیم.
 برای رشد و پویایی دوباره چه باید کرد؟
باید در قدم نخست از تمام سرمایه‌ها و داشته‌هایمان در کشتی استان سود ببریم. یک استراتژی جامع و کامل برای کشتی کل استان طراحی کرده و مربیان جوان که وارد میدان شده‌اند را حمایت کنیم. با برگزاری کلاس‌های مختلف دانش این مربیان را افزایش دهیم. میزبان اردوهای تیم ملی در استان شویم و استعدادهای استان را در تمام مناطق شناسایی کرده و برایشان برنامه‌ریزی کنیم تا دوباره شاهد رشد و شکوفایی کشتی استان شویم. خبر دارم این روزها کار در استان آغاز شده است.
 این کار در استان در چه قسمتی آغاز شده است؟
استعدادیابی و پرورش آنها در کشتی پایه در سطح استان به صورت ویژه‌ای در حال برگزاری است.  کشتی‌گیران نوپای استان در مسابقات کشوری امسال مدال‌های زیادی به دست آوردند. این روزها کشتی پایه استان خیلی بهتر از گذشته شده است. در چند سال آینده همین نسل در رده‌های بزرگسالان افتخارآفرینی خواهند کرد.
آیا این نونهالان در بزرگسالان هم موفق می‌شوند؟
صد درصد اگر زمينه برای رشدشان فراهم باشد و به حال خودشان رها نشوند حتماً موفق خواهند شد. مسئولان کشتی استان باید برابر این استعدادها زمينه‌سازی کنند‌. مربیان آنها را تشویق و دلگرم کنند در یک کلمه بعد از قهرمانی رها نشوند.
چگونه این قهرمانان را باید در استان حفظ کرد؟
باید به آنها اهمیت داد مشکل معیشت و اشتغال و تحصیلشان را در داخل استان حل کنند. آنها باید برای حضور در تمرینات دغدغه‌ای نداشته باشند. این قهرمانان سرمایه‌هایی هستند که آسان برای استان به دست نیامده‌اند حل مشکلات آنها موجب رشد کشتی استان خواهد شد.
نظر شما در مورد مربیان جوان استان چیست؟
ببینید باید تغییر و تحول وجود داشته باشد. یک نسل می‌رود و نسل جدیدی می‌آید. در حال حاضر در استان هم مربیان جوان و با انگیزه‌ای داریم که باید  بزرگان و پیشکسوتان تجربیاتشان را به آنها انتقال دهند و مسئولان هم باید زمینه‌های حضور آنها را در کلاس‌های آموزشی فراهم کنند. شخصاً آینده خوبی برای این مربیان پیش‌بينی می‌کنم.
برپایی اردوهای ملی در استان کمکی به رشد کشتی می‌کند؟
به طور قطع مؤثر خواهد بود. بهترین‌های کشتی کشور در وزن‌های مختلف همراه تیم ملی به استان ما می‌آیند و کشتی‌گیران همدانی با آنها تمرین می‌کنند. این حضور و این تمرینات موجب تشویق و پیشرفت جوانان استان خواهد شد.
 در سال 93 کشتی نهاوند 8 مدال کشوری کسب کرد، نظرتان درباره کشتی این شهرستان چیست؟
فرامرز سماوات، پایه‌گذار رشد کشتی در نهاوند بوده و در گذشته زحمات زیادی برای کشتی کشیده است.
امروز دوباره این مربی ارزنده با یک برنامه‌ریزی خوب و اصولی روی کشتی پایه نهاوند سبب تحول و رشد دوباره کشتی شده است. سال‌ها پيش کسانی مانند عزیز سیف، فرامرز سماوات و بنده یک جمع صمیمی را تشکیل داده بودیم و بدون هیچ چشمداشت مالی، برای عشق به کشتی و پیشرفت جوانان نهاوندی با همدلی و دوستی کشتی نهاوند را در کلاس ملی در کشور مطرح كردیم. این روزها نونهالان و نوجوانان نهاوندی در سطح کشور درخشش خیره کننده‌ای داشته‌اند که نوید بخش روزهای روشنی برای کشتی نهاوند است. کسب 8 مدال در رده‌های سنی مختلف در مسابقات کشوری در یکسال گذشته نشان از برنامه‌ریزی خوب در کشتی نهاوند است.
چه پیشنهادی به خانواده کشتی استان دارید؟
به عنوان یک عضو از این خانواده از همه این دوستان می‌خواهم که با هم همدل، متحد و دوست باشند. صمیمیت، همدلی و تعامل دوستانه از مهمترین عوامل پیشرفت و موفقیت است. از نظر هم سود ببرند پیشنهادهای سازنده به هم بدهند. به خدا هر جا که اختلاف‌نظر و کینه باشد عفت هم شروع می‌شود. ما جزو استان‌هایی هستیم که با این همه استعداد می‌توانیم در همه مقاطع سنی در سطح کشور حرف اول را بزنیم.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com