مسافرت نوروزی در تنگنای محدودیت‌های اینترنتی همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 14 ارديبهشت 1403

Today : Fri, May 3, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  130921 تاریخ انتشار:  1401-12-20 - 13:41 تعداد بازدید:  395
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

فعالان گردشگری استان از افت قابل‌توجه فروش و بازاریابی برای نوروز 1402 خبر می‌دهند
مسافرت نوروزی در تنگنای محدودیت‌های اینترنتی

گردشگری


راهنمایان گردشگری و مدیران دفاتر خدمات مسافرتی و حتی انجمن اقامتگاه‌های بومگردی همدان از محدودیت فیلترینگ و نبود امکان فروش اینترنتی برای خدمات نوروز 1401 خبر می‌دهند .

در این زمینه رئیس انجمن اقامتگاه‌های بومگردی استان همدان گفت: ۲۰ اقامتگاه بوم‌گردی فعال در استان همدان وجود داردکه در نوروز آماده پذیرایی از مسافران نوروزی هستند. مهدی غنی‌پارسا گفت: بخشی از رزرو‌های این اقامتگاه‌های بوم‌گردی از طریق سایت‌های رزرواسیون مراکز اقامتی انجام می‌شود.

رئیس انجمن اقامتگاه‌های بوم‌گردی استان همدان افزود: بخش دیگری از رزرو‌ها از طریق شبکه‌های اجتماعی انجام می‌شد که متأسفانه با محدودیت‌هایی که از ماه‌های گذشته برای این شبکه‌ها صورت گرفت سبب خسارت جبران‌ناپذیری در جذب گردشگر شد.

وی افزود: بوم‌گردی‌ها ضرر و زیان زیادی به واسطه این محدودیت‌ها متحمل شدند زیرا حجم زیادی از مسافران آنها از طریق شبکه‌های اجتماعی به ویژه اینستاگرام جذب می‌شد و در حال حاضر این بخش را از دست داده‌ایم. وی  ابراز امیدواری کرد، در سال آتی با رونق گردشگری در کشور مواجه باشیم.

 محدودیت‌های فضای مجازی و کسادی بازار گردشگری

در این زمینه کافی است تصور کنید تماشای یک منظره جذاب در یک پلتفورم جهانی در فضای مجازی چقدر خواهد توانست شما را برای سفر ترغیب کند .

دیدن این تصاویر کافی است تا برای خرید یک تور به آن مقصد وسوسه شوید، در سال‌های اخیر انعکاس تصاویر جاذبه‌های گردشگری در فضای مجازی محرک شاخصی در رونق صنعت گردشگری بوده‌است.

 اما در ماه‌های اخیر محدودیت‌های اینترنتی، کسب‌وکارهای این حوزه را هم مانند بسیاری دیگر از کسب‌وکارها با بحران تازه‌ای روبه‌رو کرده‌است. اکنون نه تنها تعامل میان مشتریان و شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات مسافرتی، به دلیل فیلتر شدن شبکه‌های اجتماعی(اینستاگرام و واتس‌اپ) محدود شده، بلکه مشکلاتی که مکرر در ارتباط با دسترسی به اینترنت بین‌الملل و ارسال پیامک ایجاد شده‌اند، فرایند صدور ویزا و بلیت و هماهنگی برنامه‌های سفر را نیز مختل کرده‌است.

اظهارات مدیران شرکت‌های فعال این حوزه حاکی از آن است که به دلیل محدودیت‌های اینترنتی و شرایط اجتماعی این روزها، بسیاری از سفرهایی که حتی از مدت‌ها پیش رزرو شده بودند، لغو شده‌اند و فروش فعلی نیز افت قابل‌توجهی پیدا کرده‌است.

بسیاری معتقدند صنعت گردشگری، یکی از آسیب‌پذیرترین صنایع است و هر تنش کوچک اعم از اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و... می‌تواند تأثیرات منفی و عمیقی بر آن بگذارد. در 3 سال اخیر همه‌گیری کرونا کمر این صنعت را شکست؛ با فروکش کردن تدریجی موج‌های همه‌گیری بیماری کرونا، رونق مجدد در حال بازگشت به بازار سفر بود که بحران جدیدی از راه رسید.

از اواخر شهریورماه امسال محدودیت‌های اینترنتی و فیلترینگ شبکه‌های اجتماعی، صنعت گردشگری را با مشکلات زیادی مواجه کرده و نه تنها فروش شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات سفر افت کرده، بلکه به دلیل ناآرامی‌های اخیر بسیاری از تورها و سفرهای پیشین نیز لغو شده‌اند.

 نقش انکارناپذیر اینترنت در تعاملات بین‌المللی

البته دامنه مشکلات و محدودیت‌های اینترنتی اخیر برای صنعت گردشگری بسیار بیش از اختلالی است که در فرایندهای مربوط به خرید آنلاین بلیت و تور برای مسافران ایجاد شده‌است. بسیاری از شرکت‌های گردشگری در اظهاراتی تأکید کردند که با اختلالی که در سامانه‌های اینترنتی و پیامکی ایجاد شد، اطلاع‌رسانی درباره تغییرات برنامه سفرها و زمان پروازها هم مختل شد.

تقی حسین‌زاده، دبیر انجمن گردشگری الکترونیکی در مصاحبه‌ای از مشکل در صدور بلیت‌هایی خبر داد که از مدت‌ها پیش رزرو شده بودند و همین موضوع، بی‌نظمی دیگری در برنامه‌های مسافران ایجاد کرد. وی با تأکید بر اینکه اکنون دیگر ماهیت صنعت گردشگری به گونه‌ای است که بخش زیادی از هماهنگی‌های لازم، به صورت لحظه‌ای و از راه دور‌(عموماً از طریق فضای مجازی) انجام می‌شود، افزود: «همین مشکلاتی که در هماهنگی‌ها ایجاد شد، کسب‌وکارها را با زیان سنگینی مواجه کرد؛ زیرا شرکت‌ها به طورعمومی گارانتی هتل و پرواز دارند و وقتی نتوانند بفروشند باید از جیب جبران کنند».

در سال‌های اخیر اینترنت و پلتفرم‌های الکترونیکی، جزئی جدایی‌ناپذیر از صنعت آنلاین گردشگری شده‌اند و هر اختلالی در این پلتفرم‌ها و مسیرهای ارتباطی، کل اکوسیستم را مختل می‌کند.

ویترین جذاب اینستاگرام برای مسافران

در پس هر تصمیمی که برای سفر گرفته می‌شود، انبوهی از جست‌وجوهای اینترنتی برای انتخاب مقصد و روش عزیمت به آن مقصد نهفته است. برخی آمارهای غیررسمی که از سوی کارشناسان حوزه گردشگری ارائه می‌شود، حاکی از آن است که ۸۰ درصد مردم پیش از سفر، اطلاعات مقصد و بررسی گزینه‌های سفر شامل خرید بلیت، رزرو هتل یا تور را در اینترنت جست‌وجو می‌کنند. به همین دلیل شرکت‌های سرویس‌دهنده هرساله مبالغ زیادی را خرج تولید محتوای جذاب در شبکه‌های اجتماعی و فضای وب می‌کنند و برای دستیابی به جایگاه‌های بالاتر در موتورهای جست‌وجو می‌جنگند.

اگرچه در نگاه نخست شاید نقش اینترنت و شبکه‌های اجتماعی در صنعت گردشگری چندان پررنگ به نظر نیاید، اما مشاهده می‌شود که تمام بخش‌های کسب‌وکارهای این صنعت تا چه اندازه با این ارتباطات دیجیتال و نوین گره خورده و کوچک‌ترین خللی در هر مسیر ارتباطی حتی پیامک، تا چه اندازه امور این حوزه را مختل می‌کند.

هرچند همواره بسیاری از شبکه‌های اجتماعی به اصطلاح خارجی به‌خصوص اینستاگرام، به اشکال مختلف مورد انتقاد سیاستگذاران قرار گرفته‌اند، اما اکنون نقش پررنگ آنها در رونق کسب‌وکارهای مختلف  و همچنین صنعت گردشگری قابل چشم‌پوشی نیست. در تمام این سال‌ها، پتانسیل‌های بالای این شبکه اجتماعی تصویر‌محور، آن را به ابزاری جذاب برای جلب‌نظر مخاطبان شرکت‌های گردشگری و ترغیب آنها به سفر تبدیل کرده و بعید است که چنین جایگاهی بتواند در بلندمدت نادیده گرفته‌شود.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com