1403-01-311403-02-10bool(false) کرونا ۲۲ هزار میلیارد به هتل‌ها زیان زد همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : دوشنبه ، 10 ارديبهشت 1403

Today : Mon, April 29, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  122257 تاریخ انتشار:  1400-11-23 - 10:35 تعداد بازدید:  324
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

نایب‌رئیس جامعه هتلداران ایران در گفت‌وگو با همدان پیام:
کرونا ۲۲ هزار میلیارد به هتل‌ها زیان زد

گردشگری

■ افزایش تعرفه حامل‌های انرژی با استناد به چه مصوبه‌ای است؟

 در 2 سال گذشته کرونا بسیاری از صنایع و مشاغل را با مشکلات جدی مواجه کرد، در این میان صنعت گردشگری و هتلداری یکی از صنایعی بود که بیشترین آسیب را از شرایط کرونایی متحمل شد، اما در این میان نبود حمایت‌های دولتی و افزایش قیمت حامل‌های انرژی هتلداران را به جایی رساند که اقدام به تعدیل نیرو و در برخی موارد تغییر کاربری هتل یا تعطیلی آن کردند.
حالا متولیان حوزه هتلداری از ضرر ۲۲ هزار میلیارد تومانی کرونا به صنعت هتلداری ایران خبر می‌دهند.
نایب‌رئیس جامعه هتل‌داران ایران در گفت‌وگو با همدان‌پیام، با اشاره به ضرر مالی سنگینی که کرونا به صنعت هتلداری زد، گفت: از اسفندماه سال 1398 تا پایان آذرماه سالجاری بالغ بر ۲۲ هزار میلیارد تومان ضرر مالی گریبان صنعت هتلداری در ایران را گرفت.
شهرام شیروانی افزود: در کشورهای مختلف، دولت‌ها کمک‌های مختلفی به فعالان گردشگری و هتلداری داشتند، در کشور ما هم در دولت قبل 2 بسته حمایتی به عنوان تسهیلات کرونایی ابلاغ شد، اما نه تنها اجرا نشد بلکه در عمل ضد حمایت بود.
وی تصریح کرد: امهال مالیاتی یکی دیگر از موضوعاتی بود که مطرح شد، اما وقتی دوستان برای مفاصاحساب به سازمان امورمالیاتی مراجعه کردند با ۱۰درصد جریمه مواجه شدند، درواقع کسی به دنبال اجرای قانون نبود و متأسفانه در این میان حق ما تضییع شد.
رئیس جامعه هتلداران استان با بیان اینکه وزارت نیرو در بحث حامل‌های انرژی بدترین و بی‌رحمانه‌ترین برخورد را با فعالان گردشگری و هتلداری کشور داشت، افزود: متأسفانه بسیاری از هتل‌ها به دلیل تأخیر ۵ یا ۱۰روزه در پرداخت قبض، جریمه و حتی برخی پلمب شدند.

 در دوران کرونا ضریب اشغال هتل‌ها به زیر ۵ درصد رسید
وی در ادامه گفت: هیچ کس از تسهیلات کرونایی استقبال نکرد چون حقوقی که یک هتلدار در یک سال پرداخت می‌کرد بیشتر از تسهیلات ۱۶میلیونی بود، به همین جهت شاهد بودیم بخشی از کارکنان باتجربه و متخصص در صنعت هتلداری تعدیل شدند و تعدادی از هتلداران با هزاران زحمت و با قرض و فروش ملک هتل خود را حفظ کردند.
در دوران اصلی کرونا ضریب اشغال هتل‌ها زیر 5 درصد بود و این برای هتل بزرگترین ضرر محسوب می‌شود، درواقع تا ۴۰ درصد ضریب اشغال ضرر است و از بالای ۴۰ درصد تازه هتل به حاشیه سود می‌رسد، خوشبختانه با اقداماتی که صورت گرفت تمامی کارکنان هتل‌ها واکسینه شدند و اگر هر کارمندی به هر دلیلی از زدن واکسن امتناع می‌کرد با او قطع همکاری می‌شد، رفته رفته با کاهش آمار کرونا وضعیت سفر در کشور بهتر و با رعایت پروتکل‌های بهداشتی پای مسافران به هتل‌ها باز می‌شود.

  نمی‌توانیم به میهمان هتل بگوییم در مصرف آب صرفه‌جویی کند
شیروانی ادامه داد: صنعت گردشگری یک صنعت فرابخشی است و ۱۵سازمان در این مسیر با ما همراه هستند، اما متأسفانه تا این لحظه یک قدم مثبت در راستای حل مشکلات برداشته نشده است، ما وضعیت دولت را درک می‌کنیم و مثل سایر کشورها انتظار کمک بلاعوض نداریم، اما انتظار داریم تا یک‌سری کارها که منجر به کاهش بخشی از مشکلات می‌شود را انجام دهند.
وی گفت: برای مثال نگاه دولت به مسائل حوزه گردشگری و هتلداری باید تخصصی باشد، در حوزه حامل‌های انرژی سیاست دولت افزایش تعرفه‌هاست، اما باید بدانند که هتل با منزل مسکونی تفاوت صددرصدی دارد.
در یک هتل ۵ ستاره چه مسافر بیاید چه نیاید تمام برق‌ها باید روشن بمانند، سیستم گرمایش و سرمایش باید روشن باشد، ما نمی‌توانیم به مسافر بگوییم در مصرف آب صرفه‌جویی کند، بنابراین نگاه دولت در بحث حامل‌های انرژی باید تخصصی و متناسب با موضوع باشد، اما متأسفانه به هیچ وجه این موضوع رعایت نمی‌شود و همین نداشتن نگاه تخصصی وزارت نیرو در بحث حامل‌های انرژی مشکلات فراوانی را برای ما ایجاد کرده است.
رئیس جامعه هتلداران ایران با بیان اینکه به‌صورت میانگین در چند ماه گذشته تنها در حوزه آب تعرفه ۴ برابر شده است، گفت: چند ماه پیش تعرفه برق هم چند برابر شد و با این اوصاف هتل‌داران هرچه در می‌آوردند باید یک مبلغی هم از جیب هزینه کنند تا پاسخگوی تعرفه حامل‌های انرژی باشد.
 وی افزود: من معتقدم گردشگری ما در میان‌مدت و بلندمدت فاقد هرگونه استراتژی است و ما برنامه جامع ملی برای کشور در حوزه گردشگری نداریم، ضمن اینکه عمده قوانین، آیین‌نامه‌ها و بخشنامه‌ها به نحوی تدوین شده که نگاه دولتی دارد و منافع دولتی بر منافع فعالان بخش خصوصی ترجیح داده شده است.
برای مثال بارها چه در دولت قبلی چه در دولت فعلی خواستار بازنگری آیین‌نامه آیین‌نامه «ایجاد، اصلاح، تکمیل، درجه‌بندی و نرخ‌گذاری تأسیسات گردشگری بودیم که یکی از خاص‌ترین آیین‌نامه‌ها در این صنعت است، این بازنگری 2 بار در سال 1394 صورت گرفت و متأسفانه دولتی‌تر شد و اندک اختیارات بخش خصوصی را هم محدود کرد.
شیروانی تأکید کرد: تا زمانی که این نگاه‌ها به سمت تقویت بخش خصوصی تغییر جهت ندهد، مشکلات ما نه تنها حل نمی‌شود، بلکه بیشتر هم خواهد شد.

 افزایش تعرفه حامل‌های انرژی فشار مضاعف به صنعت گردشگری است
معاون گردشگری وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی نیز در این زمینه به صدای گردشگری ایران گفت: هزینه تمام شده ارائه خدمات در کشور بالا بوده و به دنبال آن هزینه تمام شده کسب و کار‌های حوزه گردشگری به ویژه هتلداری نیز بالا است.

علی‌اصغر شالبافیان افزود: در طول2 سال گذشته شاهد افزایش چندین برابری حامل‌های انرژی بوده‌ایم.

وی ادامه داد: هزینه تمام شده ارائه خدمات در کشور بالا بوده و به دنبال آن هزینه تمام شده کسب‌وکار‌های حوزه گردشگری به ویژه هتلداری نیز بالا است.
  شالبافیان افزود: در طول2 سال گذشته شاهد افزایش چندین برابری حامل‌های انرژی بوده‌ایم و این موضوع فشار مضاعفی بر تأسیسات گردشگری وارد کرده است.

وی اظهار کرد: این مسأله چندین بار به سمع و نظر مسئولان قوه مجریه و نمایندگان مجلس رسیده، اما متاسفانه ما امروز شاهد افزایش چندین برابری تعرفه‌های گاز هستیم.

شالبافیان با بیان اینکه وقتی هزینه تمام شده زیاد شود، قیمت ارائه خدمات به مسافران داخلی هم افزایش پیدا می‌کند، عنوان کرد: مسئولان ذی‌ربط باید با همفکری فعالان حوزه گردشگری چاره‌ای برای این موضوع بیندیشند و به‌طور قطع برای برون‌رفت از این وضعیت راهکارهایی وجود دارد.

معاون گردشگری وزارت میراث‌فرهنگی با اشاره به آسیب‌های که بیماری کرونا به صنعت گردشگری کشور زد، ادامه داد: امروز همه باید برای رونق دوباره این صنعت تلاش کرده و از فشار مضاعف به این صنعت پرهیز شود.

شالبافیان افزود: برخی از کشورهای همسایه برای ایجاد مراکز اقامتی، در ارائه زمین‌های مناسب برای ساخت هتل‌ها مشوق‌هایی را در نظر گرفته‌اند که ما در نظر نگرفته‌ایم. هزینه زمین برای یک مجموعه اقامتی، هزینه‌ای قابل توجه است به همین جهت در عرصه رقابت امکان ارائه قیمت‌های کمتر برای اقامت وجود ندارد.

وی ادامه داد: در حوزه حمل‌ونقل نیز عواملی از بیرون به کسب‌وکارهای حوزه گردشگری فشار وارد می‌کند و موجب افزایش ارائه خدمات به مسافر می‌شود.
شالبافیان در پایان اظهار کرد: ما مسئولیت نظارتی‌ درباره تعرفه‌های مصوب را اجرایی و پیگیری خواهیم کرد و نرخ‌های مصوبی که به هر ترتیب مورد تفاهم و ابلاغ قرار می‌گیرد مورد عدول قرار نخواهد گرفت.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com