اکوتوریسم در ایران مغفول مانده است همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : دوشنبه ، 17 ارديبهشت 1403

Today : Mon, May 6, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  128873 تاریخ انتشار:  1401-09-24 - 18:31 تعداد بازدید:  238
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

اکوتوریسم در ایران مغفول مانده است

گردشگری


رئیس انجمن علمی طبیعت‌گردی ایران با اشاره به غفلت از اکوتوریسم در کشورمان بر اهمیت پرداخت به حوزه ژئوپارک‌ها و ژئوسایت‌ها تأکید و از آن به عنوان یکی از اهداف اصلی برگزاری سومین کنفرانس علمی این انجمن یاد کرد.

فرید جواهرزاده در گفت‌وگو با ایسنا افزود: تمرکز این همایش به جهت بررسی ژئوپارک‌ها و ژئوسایت‌ها روی ژئوپارک قشم به عنوان بزرگترین ژئو پارک منطقه است که با همکاری سازمان منطقه آزاد قشم برگزار خواهد شد اما به دلیل برخی از مشکلات این همایش به صورت مجازی برگزار می‌شود.

سومین کنفرانس انجمن علمی طبیعت‌گردی ایران امروز، ۲۳ آذر ماه،  در یک مراسم افتتاحیه آغاز شده و پس از آن سخنرانی‌های کلیدی در پنل‌های تخصصی طی امروز و فردا ادامه خواهد یافت.رئیس انجمن علمی طبیعت‌گردی ایران گفت: همچنین مطابق رسم هر سال انجمن علمی طبیعت‌گردی ایران از فعالان، پژوهشگران و یا خادمان حوزه اکوتوریسم طبیعت‌گردی ایران نیز تقدیر خواهد شد.

جواهرزاده در خصوص اهداف برگزاری سومین کنفرانس انجمن علمی طبیعت‌گردی ایران خاطرنشان کرد: یکی از اهداف تأسیس انجمن‌های علمی در سطح کشور هم‌افزائی، همگرایی و معرفی فعالیت‌های تخصصی پژوهشگران، دانشگاهیان و اساتید این رشته است.

حوزه اکوتوریسم در ایران بسیار مغفول مانده و طی سال‌های گذشته فعالیت‌های آن در کشور پراکنده بوده است؛ از آنجا که حوزه اکوتوریسم یک حوزه فرابخشی است، متولیان مختلفی در این حوزه فعالیت می‌کنند. انجمن علمی طبیعت‌گردی ایران نیز تلاش کرده این هم‌افزایی را به گونه‌ای اجرا کند تا تمام فعالیت‌های پژوهشگران را زیر یک سقف گرد هم آورد.

وی ادامه داد: این کنفرانس دستاوردهای علمی پژوهشگران عرصه اکورتوریسم در سطح کشور در سالیان گذشته تلقی می‌شود. محور همایش با توجه به موضوعات مقتضی به‌روز کشور در حوزه گردشگری انتخاب می‌شود. به طور مثال همایش نخست انجمن علمی طبیعت‌گردی ایران در حوزه فرهنگ و توسعه گردشگری بود.

در آن سال هنوز موضوع کرونا و تعطیلی‌ها به وجود نیامده بود. در گام نخست روی فرهنگ‌سازی اکوتوریسم به صورت گسترده با دعوت حدود ۵۰ سفیر و یا نماینده دفاتر نمایندگی سفارت‌خانه‌ها کار کردیم. در سال ۹۸ این بحث را به شکل کاردبری و گسترده آغاز کرده و در معرفی ایران علاوه بر جاذبه‌های گردشگری در حوزه‌های مذهبی، فرهنگی و... سعی کردیم حوزه اکوتوریسم و طبیعت‌گردی را به شکل پررنگ‌تری ترویج دهیم.

رئیس انجمن علمی طبیعت‌گردی ایران تصریح کرد: گام دوم همایش انجمن علمی طبیعت‌گردی با ایام کرونا همراه شد که در آن زمان تلاش کردیم مخاطرات محیطی و تاثیر این پاندمی بر گردشگری را مورد بررسی قرار دهیم.

جواهرزاده افزود: در کنفرانس سوم به اهمیت ژئوپارک‌ها و ژئوسایت‌ها ورود پیدا کردیم. موضوع «زمین‌گردشگری» در مباحث اکوتوریسم بسیار مغفول مانده، در حالی که کشور ما یکی از بهترین مقاصد ژئوتوریسم در سطح دنیا محسوب می‌شود.

شاخص‌هائی که در ژئوپارک‌ها و ژئوسایت‌ها در ایران داریم، در نوع خود کم‌نظیر است. لذا به صورت تخصصی روی این موضوع ورود کرده و به کمک محققان تلاش کردیم قدمی رو به جلو در بعد ژئوتوریسم و ژئوسایت‌ها برداریم.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com