همدان با شعار تحولات میراثی در تکاپوی جهانی شدن همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : دوشنبه ، 17 ارديبهشت 1403

Today : Mon, May 6, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  131534 تاریخ انتشار:  1402-01-30 - 13:34 تعداد بازدید:  698
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان اعلام کرد
همدان با شعار تحولات میراثی در تکاپوی جهانی شدن

گردشگری

 
 روز جهانی بناها و محوطه های تاریخی  فرصتی مناسب برای ارائه راهبردهایی است که ظرفیت کامل پژوهش و اقدام در زمینه میراث را برای راههای اقلیم تاب آور نشان می دهند .

مدیرکل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی استان همدان با تبریک روزجهانی بناها و محوطه های تاریخی گفت : «تحولات میراثی» عنوان روز جهانی بنا‌ها و محوطه‌های تاریخی در سال ۲۰۲۳ است که میتواند برای پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین در آستانه جهانی شدن ترسیم کننده مسیری هموار برای دستیابی به اهداف روشن باشد
.

معصوم علیزاده با اشاره به اهمیت این مناسبت گفت : موضوع «تحولات میراثی» فرصتی را فراهم می کند برای واکنش به پرسش هایی درباره آموختن از راههای سنتی دانایی و نظام های سنتی دانش در نسبت با اقدام اقلیمی و چگونگی استفاده از توجه میراث فرهنگی برای حمایت از جوامع آسیب پذیر از راه اقدامات اقلیمی در عین هماهنگی با دهه اقدام سازمان ملل متحد.

وی گفت: این مناسبت با هدف ایجاد فرصت گفت‌وگو و توجه به ظرفیت‌های حوزه میراث فرهنگی در تقویم درج شده است. ایکوموس (شورای بین‌المللی بناها و محوطه‌های تاریخی) به دنبال این است که از دل بناها و محوطه‌ها، دانش و رهیافتی را دریافت کند، تا هر سال تحولاتی را در زمینه اقدامات اقلیمی رقم بزند و هر سال شعاری را به این روز اختصاص می‌دهد که سال گذشته «تغییرات اقلیمی» و امسال «تحولات میراثی» را برای روز جهانی بناها و محوطه‌های تاریخی در نظر گرفته است.

مدیرکل میراث فرهنگی ، گردشکری و صنایع دستی استان همدان  با بیان این‌که نگاه تحول‌آفرین، محور دیگر برای برنامه‌ریزی‌های امسال است تا تحول‌های بنیادی را رقم بزنیم، اظهار داشت: در گام نخست باید بتوانیم مردم و بهره‌برداران را توانمند کنیم که بانیان اصلی حفاظت باشند، بر همین اساس برای به  ثمر رساندن پرونده ثبت جهانی هگمتانه در تلاش هستیم با تحقق شعار امسال ایکوموس«تحولات میراثی» با همراهی جامعه محلی در این زمینه تحولات میراثی را با تحقق در مرمت بناهای تاریخی به واقعیت نزدیک کنیم .

مدیرکل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی استان  با اشاره به برنامه روز جهانی بناها و محوطه، از برگزاری سه نشست علمی با محوریت آثار طبیعی و تارخی با توجه به همراه بودن همدان در پرونده ثبت جهانی  خبر داد و افزود: نشست های علمی اهمیت و جایگاه کوهستان الوند در دوره اشکانی و ارتباط آن با شهر همدان ، بررسی تحولات معماری و شهرسازی همدان از قاجار تا پهلوی و حیات اجتماعی مادها در پایگاه هگمتانه امروز 29 فروردین 1402 در حال برگزاری است .

گفتنی است ، ایکوموس، ۱۸ آوریل ۲۰۲۳ (۲۹ فرودین ۱۴۰۲) روز جهانی بنا‌ها و محوطه‌های تاریخی را به عنوان «تحولات میراثی» نامگذاری کرد.

در تداوم روحیۀ گفت‌وگوی باز، خلاق، سازنده و بینانسلی و تمرکز راهبردی ایکوموس بر برنامۀ علمی سه‌سالۀ ۲۰۲۱-۲۰۲۴، روز جهانی بنا‌ها و محوطه‌های تاریخی ۲۰۲۳ با موضوع «تحولات میراثی» انتخاب شده است.

بر این اساس ایکوموس اعلام کرد: از همۀ گروه‌ها برای همکاری از راه مشارکت، اقدامات همه‌شمول، و در مشارکت با بخش‌های دولتی، صنایع، بخش خصوصی، بخش دانشگاهی، نهاد‌های اجتماعی، جامعۀ مدنی، دانشمندان، مردم بومی، جوامع آسیب‌پذیر محلی دعوت می‌کنیم.

تبادل دانش باید مبتنی بر مناظر چندگانۀ محترمانه و معنادار باشد که تکثر نظام‌های دانش را به رسمیت بشناسد.

از کمیته‌ها و اعضای ایکوموس و همۀ آن‌ها که قصد دارند روز جهانی بنا‌ها و محوطه‌های تاریخی را جشن بگیرند به گرمی دعوت می‌کنیم که روش‌های بی‌شماری را که دانش سنتی می‌تواند به نحوی متحول‌کننده برای پاسخ به تغییرات اقلیمی به کار رود یا به کار رفته، نمایش دهند.

رویداد‌ها می‌توانند مرتبط با گفتمان‌هایی دربارۀ خطر بلایا (اقلیمی و انسانی)، انرژی و پایداری، میراث فرهنگی بومی، تحولات صحیح، مدیریت زمین، و آینده‌های متنوع میراث باشند.

نمونه‌های توانمندسازی جوامعی که بر اثر تغییرات اقلیمی نقل مکان یافته‌اند، مداخلات کم‌هزینه برای مدیریت خطرهای ناشی از بلایا در بستر‌های میراثی، میراث و آموزش اقلیمی و تحولات صحیح، اشاعۀ روایت‌های آگاه از جنسیت برای انطباق اقلیمی و تحولات زیست‌بومی بسیار سودمند خواهند بود.

موضوع «تحولات میراثی» فرصتی است برای واکنش به پرسش‌هایی دربارۀ آموختن از راه‌های سنتی و نظام‌های سنتی دانش در نسبت با اقدام اقلیمی و چگونگی استفاده از توجه میراث فرهنگی‌ برای حمایت از جوامع آسیب‌پذیر از راه اقدامات اقلیمی در عین هماهنگی با دهۀ اقدام سازمان ملل متحد.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com