«پیوند نسلی، پاسداشت هویت در پهنه جهانی» شعار هشتمین دوره جشنواره بینالمللی صنایع دستی فجر است که برای نخستین بار جایزه و نشان «فردا» به یک دانشآموز و یک دانشجوی هنرمند حوزه صنایعدستی و نشان «هنر در حرم» به هنرمندانی که در حوزه هنر رضوی آثار فاخر خلق کردهاند، اهدا میشود.
مریم جلالی دهکردی معاون صنایعدستی و هنرهای سنتی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در گفتگو با ایرنا اظهار داشت: جشنواره صنایعدستی و هنرهای سنتی فجر رویدادی بینالمللی است که فرصتی مهیا میسازد برای رقابتی میان برجستهترین و ارزشمندترین آثار فاخر صنایع دستی و هنرهای سنتی که توسط استادان صاحبسبک خلق میشود.
این جشنواره، که با گسترهای جهانی طراحی و اجرا میشود برجستهترین آثار خلاق را در سطوح طراحی، تکنیک و کیفیت مواد اولیه در قالب آثار فاخر به نمایش میگذارد و فضایی سالم برای رقابت و در عین حال، زیرساختی فنی و مورد تأیید برای الگوسازی است.
جلالی گفت: امسال دومین دوره جشنواره صنایعدستی فجر است که به صورت بینالمللی برگزار میشود، تا سال ۱۴۰۰ این رویداد ۶ دوره بود که در سطح ملی برگزار میشد، همان سال در مراسم اختتامیه وزیر میراث فرهنگی (سیدعزتا... ضرغامی) تأکید کرد که از دوره بعد این جشنواره باید به صورت بینالمللی برگزار شود.سال گذشته اولین دوره بینالمللی برگزار شد و امسال هم با برنامهریزی و دعوت از هنرمندان صنایعدستی سراسر جهان، دومین دوره به صورت بینالمللی برگزار میشود.
معاون صنایعدستی و هنرهای سنتی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی با بیان اینکه شعار این دوره از جشنواره «پیوند نسلی، پاسداشت هویت در پهنه جهانی» است، افزود: در این دوره ۲۳ دستگاه اجرایی عضو شورای سیاستگذاری هستند، وزارت آموزش و پرورش، وزارت علوم و تحقیقات، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به عنوان اولین و مهمترین زنجیرههای پیوند نسلی برای حفظ صنایعدستی هستند که در این دوره نقش بسزایی ایفا کردند، سایر نهادها همکاری تنگاتنگی با وزارت میراث فرهنگی برای این رویداد داشتند، جلسات بسیار خوبی در این چند ماه برگزار شد.
وی تصریح کرد: در این دوره به هویت، اصالت آثار هنری توجه ویژه شده است، مهر اصالت در ۹ منطقه کشوری پیگیری میشود، این نشان به آثاری داده میشود که کاربردی هستند و قابلیت تجاریسازی دارند، نه فقط در قالب یک رویداد بلکه مهر اصالت نیازمند یک کار ویژه است.