1403-01-311403-02-10bool(false) موسیقی و‌ لباس سنتی لازمه عرض‌اندام همدان در منطقه غرب‌کشور است همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : دوشنبه ، 10 ارديبهشت 1403

Today : Mon, April 29, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  122095 تاریخ انتشار:  1400-11-14 - 11:09 تعداد بازدید:  412
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

تلاش برای تعریف محور گردشگری مشترک
موسیقی و‌ لباس سنتی لازمه عرض‌اندام همدان در منطقه غرب‌کشور است

گردشگری

 جای خالی موسیقی و لباس سنتی در ایستگاه پانزدهم همدان را از استان‌های همسایه مستثنی کرد.
تفاوت نمایشگاه بین‌المللی گردشگری امسال با سال‌های گذشته برای استان‌های غربی این بود که حضور آنها در قالب منطقه‌ای تحت عنوان منطقه و محور غرب کشور طرح‌ریزی و اجرا شد و استان‌های ایلام، کرمانشاه، کردستان، همدان و لرستان در یک غرفه 600 مترمربعی مشترک با پکیج‌های مشترک، ظرفیت‌های گردشگری خود را به نمایش گذاشتند.
دعوت نشدن گروه‌های موسیقی همچون گروه آئین از همدان و استفاده نکردن از توانمندی گروه‌های نمایشی و نداشتن لباس محلی یکی پس از دیگری همدان را بین استان‌های غرب کشور در سایه می‌برد که این مهم جای کار دارد.
اگر یک یا چند گروه‌های موسیقی همدان که دارای مقامات ملی و بین‌المللی هستند به نمایشگاه دعوت می‌شدند می‌توانستند همدان را بیش از پیش در این عرصه معرفی کنند.
کنار هم قرار گرفتن استان‌های غربی در قدم نخست یک ایده‌آل دلچسب بود، اما چند نقطه‌ضعف مشهود در این فضا غیرقابل چشم‌پوشی بود. محتوای حاضر در غرفه منطقه غرب معرفی فرهنگ و نقاط قوت بود، اما عملاً مرزهای تفکیک شده بین استان‌ها جهت هدایت بازدیدکنندگان ارائه نشده بود.
  نمایشگاه توانمندی‌ها و ظرفیت‌‌های هنرهای صنایع‌دستی و گردشگری، ظرفیت ممکن را جهت ایجاد فرصت‌های سرمایه‌گذاری می‌توانست فراهم کند، اما معرفی این ظرفیت‌ها به یک یا چند تابلوی اطلاع‌رسانی محدود شده بود و از پکیج‌های مشخص و نشست‌های دوجانبه خبری نبود.
جای یک تیم رسانه‌ای هدفمند که معرفی شده از هر استان باشند و کنار هم کاری متحد را خلق کنند در غرفه منطقه غرب خالی بود.
این نمایشگاه هرساله برگزار می‌شود تا علاقه‌مندان با توانمندی‌های غرب کشور آشنا شوند و اینکه قبل از تعطیلات ایام نوروز با جاذبه‌های گردشگری استان‌ها آشنا شوند و شاهد نوروزی با سفرهای برنامه‌ریزی شده باشیم، اما این مهم نیز همچنان جای کار داشت و راهنمایان و تورگردانان نتوانستند کنار هم به یک اجماع مشخصی برسند.
تعریف محوری به نام محور غرب در گردشگری ایران می‌توانست موجب ‌شود تا این استان‌ها از ظرفیت‌های همدیگر استفاده کنند و با برگزاری تورهای مشترک زمینه حضور گردشگر را در استان‌های خود به نمایش بگذارند، اما در نمایشگاه خبری از نشست‌های تخصصی بین استان‌ها نبود.
گردشگری مشترک با استان‌های کشور عراق از ویژگی‌های مشترک گردشگری خارجی استان‌های غرب کشور است، برخی استان‌ها همچون ایلام و کرمانشاه در ماه‌های گذشته فم‌توری(تور آشناسازی) با حضور فعالان گردشگری کشور عراق برگزار کرده بودند و آنها توانستند در این نمایشگاه نیز فعالان بخش خصوصی در کشور عراق، استان‌های نجف، کربلا و بغداد را دعوت کنند، اما همچنان اجرای فم‌تور در همدان با هدف جذب گردشگر هدفمند در انتظار اجراست.
در ماه‌های گذشته برگزاری نشست گردشگری منطقه غرب کشور در استان کرمانشاه موجب شد در این نمایشگاه همه استان‌های غرب کشور تصمیم بگیرند در قالب یک محور ظرفیت‌های خود را به نمایش بگذارند، اما این نشست مشترک با حضور فعالان و مدیران برگزار نشد.
این استان‌ها در ۶۰۰ مترمربع از زمین نمایشگاه توانمندی‌ها و ظرفیت‌‌های خود را به نمایش گذاشتند و در یک طراحی واحد و در کنار همدیگر ظرفیت‌های خود را معرفی می‌کردند، خیلی طبیعی است که فرهنگ ناملموس هنرهای صنایع‌دستی شبیه هم هستند و ظرفیت‌های مشترکی برای منطقه غرب کشور به حساب می‌آیند.
به هر ترتیب حالا که محور غرب کشور کلید خورده است و با هر کم و کاستی این مسیر تعریف شده است تجربه‌ موفق نمایشگاه‌های تهران باید به شیوه‌های مختلف در استان‌ها آغاز شود.
همدان برای حضور در نمایشگاه‌ها باید با توانمندی موسیقی و برنامه‌های دیگر تدابیری اتخاذ کند. این تدابیر شور و نشاط مقدسی که با موسیقی‌های آیینی، موجب می‌شود شادی و امیدواری به جامعه تزریق شود، باید تداوم و ارتقا یابد.
نمایشگاه آغاز راه است و این تجربه‌ موفق که نقش مهمی در آگاه‌سازی جامعه نسبت به ارزش‌های ملی، هویتی منطقه غرب دارد، باید به شیوه‌های مختلف در استان‌ همدان در حوزه موسیقی و لباس جدی گرفته شود و این شور و نشاط مقدسی که با موسیقی‌های آیینی، شادی و امیدواری را به جامعه تزریق می‌کند را باید در ویترین داشته‌ها در نمایشگاه‌های مختلف از همدان ببریم.
بهره‌برداری از ظرفیت‌های گردشگری، میراث تاریخی و صنایع‌دستی حق طبیعی همدان است و صنایع و مهارت‌ها و هنرهای دستی هم، مورد توجه مردم هنرشناس است. باید به این مطالبه بزرگ ملی، پاسخی درخور داده شود، در این نمایشگاه جای شهرداری‌های همدان و جای هنرهای سنتی همچون مروار از استان خالی بود.
15مین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری و 35مین نمایشگاه صنایع‌دستی تهران صبح روز شنبه تا سه‌شنبه - نهم تا ۱۲بهمن ماه - به مدت ۴ روز در محل دائمی نمایشگاه‌های تهران برگزار شد.
در مدت برگزاری این رویداد در بخش گردشگری نشست‌های متنوع، پنل‌ها، کارگاه‌ها و میزگردهای تخصصی با حضور اساتید و فعالان این حوزه برگزار شد که البته هیچ کدام تخصصی همدان و غرب کشور نبود.
در بخش صنایع‌دستی باید بدانیم رسالت ما تنها به معرفی شهرها و روستاهای صنایع‌دستی ملی و جهانی خلاصه نمی‌شود، بخشی برای نمایش آثار هنری اساتید و نام‌آوران صنایع‌دستی و هنرهای سنتی لازم است اختصاص داده شود.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com