1403-01-311403-02-10bool(false) در چرایی ترافیک این روزهای شهر همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : دوشنبه ، 10 ارديبهشت 1403

Today : Mon, April 29, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  123031 تاریخ انتشار:  1401-01-20 - 08:50 تعداد بازدید:  339
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

در چرایی ترافیک این روزهای شهر

گزارش

■پلیس:مهندسی ترافیک لازم است
■ شورای شهر: خودرو در شهر زیاد شده است
■ حمل و نقل شهری: استقبال از اتوبوس‌ها کم شده است
■ شورای ترافیک شهرستان: 31 درصد کاهش تلفات رانندگی داشته‌ایم

افزایش تولید خودرو در سال‌های اخیر وبازگشایی ناگهانی مدارس سبب ورود بی رویه خودروهای تک سرنشین به خیابان‌های همدان بیش از گذشته معضل ترافیک و کمبود پارکینگ را نمایان کرده به طوری که هر روز در ساعات مشخصی از صبح و ظهر و عصر داد شهروندان از ترافیک عظیم خیابان‌ها بلند است چرا بخش عمده‌ای از ترافیک ایجاد شده به واسطه پارک خودروها در حاشیه خیابان‌ها است که این موضوع ضرورت توجه به ساخت پارکینگ را مورد تاکید قرار می‌دهد.
به طوریکه امروزه ظرفیت پارکینگ‌های عمومی به ویژه در محدوده مرکزی شهر جوابگوی نیازهای فعلی مردم و رانندگان نیست و محل‌های پارک خودرو در حاشیه خیابان‌ها نیز در بیشتر مواقع اشغال است به طور مثال اجرای پروژه‌ای برای رفع نیاز شهروندان از سال‌ها قبل در محوطه آقاجانی بیگ همدان کلید خورده ولی آنچه به نظر می‌رسد همچنان دست نخورده باقی مانده است.
گذشته از کمبود پارکینگ در شهر همدان با اجرا شدن پیاده راه در اصلی ترین خیابان شهر همدان و از آنجا که امکان ورود خودرو به این معبر وجود ندارد لزوم توسعه و افزایش واحدهای پارکینگی در رینگ اول شهر همدان دوچندان است.
در همین راستا در روز چهارشنبه نشست کارشناسی به همراه اعضای شورای ترافیک شهرستان همدان  در دفتر روزنامه همدان پیام تشکیل شد که هریک از این اعضا به بررسی مشکلات و معضلات ترافیکی و حمل و نقل شهری پرداختند.

سرهنگ  فرخ جمالی (رئیس پلیس راهور شهرستان همدان)
سه عنصر مهندسی ترافیک، اجرای مقررات و آموزش در کاهش ترافیک مؤثر هستند

 بازگشایی مدارس پس از تعطیلات چقدر در ایجاد ترافیک مؤثر بوده است؟
نزدیک به دو سال است که کشور درگیر ویروس کرونا شده است و تاپیش از بازگشایی مدارس مشکل آنچنانی نداشتیم و ترددها به حداقل رسیده بود و مدارس هم به صورت آموزش مجازی فعالیت خود را آغاز کرده بودند، خوشبختانه در سال 1400 با تزریق واکسیناسیون وضعیت کم‌کم به سمت بهبودی پیش رفت به طوری که سفرهای نوروزی آغاز شد همکاران نیروی انتظامی از 12/25 مشغول طرح نوروزی شدند و پس از اتمام تعطیلات، با توجه به بازگشایی مدارس و مراکز آموزش با حجم انبوهی از تردد خودروهای شخصی در ساعات ابتدایی صبح و ظهر رو به رو می شویم که شاهد ترافیک سنگین در بیشتر خیابان های شهر هستیم
مشکل اساسی دیگر مربوط ضعف در ساماندهی سرویس های مدارس است که سبب شده برخی خیابانهای شهر مانند خیابان طالقانی، بلوار بعثت، میدان بیمه، میدان پیشاهنگی و میدان پژوهش است که چندین مدرسه در هریک از این مناطق وجود دارد که شما در نظر بگیرید 4هزار دانش آموز درآن مدارس تحصیل می کنند و  اگر فقط نیمی از دانش آموزان بخواهند با خودرو شخصی تردد کنند با چه حجم انبوهی از ترافیک رو به رو خواهیم شد.
خوشبختانه پلیس‌های راهور در این مسیرها جهت روان‌سازی ترافیک مستقر شدند به نسبت روزهای ابتدایی تا حدودی حجم ترافیک کاهش پیدا کرده است ، خانواده‌ها نیز کم‌کم از سرویس مدارس استفاده می‌کنند و امیدواریم که با  همکاری خانواده بتوانیم تا حدودی ترافیک را هدایت کنیم .
 محدوده هاي مناسب ساخت پاركينگ در راستاي كاهش ترافيک شهري چه چیزی است؟
یکی دیگر از  معضلات شهر همدان، نبود پارکینگ است که به دلیل نداشتن تناسب خودروها با معابر و با توجه به افزایش روزانه خودرو تاکنون هیچ تغییری در معابر ایجاد نشده است در همین راستا ظرفیت کافی برای ایجاد پارکینگ در شهر وجود ندارد و همین امر موجب شده است که بیشتر رانندگان خودروهایشان را در کوچه و خیابان های شهر پارک کنند .
همدان با این حجم خودرو دارای 3 پارکینگ قابل استفاده است. یکی از پارکینگ ها مربوط به بازار مظفریه است که دارای ظرفیت کم و محدود است و دو طبقه از این پارکینگ ها به صنف طلافروشان اختصاص دارد برای همین مجبور هستیم که برخی از خیابان ها و کوچه ها را به دلیل نبود پارکینگ یک طرفه کنیم .بنابراین نیاز است که شهرداری در ایجاد پارکینگ حتماً ورود پیدا کند و اقدامات لازم را انجام دهد.  
 آموزش در حوزه ترافیک بسیار مهم است که در استان ما کمتر دیده شده. چه تدابیری برای آن اندیشیده شده است؟
سه عنصر مهندسی ترافیک، اجرای مقررات و آموزش در ترافیک و حمل‌ونقل عمومی در کاهش ترافیک مؤثر هستند که آموزش و فرهنگ سازی فقط محدود به راهنمایی و رانندگی نیست بلکه تمامی دستگاه های اجرایی از جمله شهرداری باید در این زمینه با ما همکاری لازم را داشته باشند، آموزش در حوزه ترافیک و حمل و نقل عمومی باید فراگیر باشد و نبود آن یکی از نقص‌ها است.
 تعریض معابر در همدان چقدر امکان پذیر است؟
بسیاری از معابر شهر همدان از قبیل انتهای هنرستان، میدان مدرس، ابتدای بلوار بعثت به دلیل ساختار هندسی که دارند هر روز با یک معضل گره های ترافیکی در این قسمت ها روبه رو هستیم که باید اصلاح هندسی صورت بگیرد و متولی این کار شهرداری است که با تشکیل دادن تیمی می تواند سبب بالا برفتن کیفیت در معابر و خیابان ها شود.

 

رضا زمانی(معاون امور عمرانی فرمانداری همدان)
مدیریت و کنترل سخت‌افزاری‌به مدیریت و کنترل نرم‌افزاری تبدیل شده است

  چرا جلسات شورای ترافیک در همدان نامنظم برگزار می‌شود؟
شورایی تحت عنوان شورای هماهنگ ترافیک در سطح استان تعریف شده است که جلسات آن تحت ریاست فرماندار شهرستان تشکیل می شود. در سال گذشته، 13 جلسه شورای ترافیک در سطح شهرستان داشتیم. هدف اصلی در مجموعه ترافیک، قانون برنامه ششم توسعه، ماده 108 بود که دولت مکلف شده است اقدامات لازم ساز و کار را برای تلفات حوادث رانندگی در پایان برنامه به میزان 31 درصد کاهش دهد، خوشبختانه توانستیم قانون تلفات را در حوادث راهنمایی رانندگی شهر همدان با همکاری تمامی دستگاه‌های اجرایی، نظارتی، شهرداری، پلیس اجرا کنیم همچنین  برطبق این قانون هم تأکید شده است که کلید بزرگراه و میدان‌ها، معابر بایستی به سیستم مراقبتی هوشمند توسط شهرداری‌ها و راه‌ و شهرسازی مجهز شوند و در دستور کار شهرداری همدان قرار داده شده است و اقداماتی نیز در این خصوص انجام شده است به طوریکه مدیریت و کنترل سخت‌افزاری به مدیریت و کنترل نرم‌افزاری تبدیل شده است از همین طریق جرائم بسیار سنگینی برای متخلفان  به صورت الکترونیکی و دوربین‌های مدار بسته تعبیه شده است.
 بازگشایی مدارس پس از تعطیلات چقدر در ایجاد ترافیک مؤثر بوده است؟
شهریور سال گذشته، جلسه شورای هماهنگی ترافیک در شهرستان با پیش‌بینی آغاز سال تحصیلی مدارس در سال 1400 تشکیل شد؛ با توجه به اینکه مصوبات ستاد ملی کرونا هم لحظه‌ای اعلام می‌شد توانستیم مراحل مقدماتی کار را به انجام برساندیم.
 از همین رو مصوبات قیمت گذاری و نرخ گذاری سرویس مدارس در شهریور ماه تعیین شد و پیش از بازگشایی مدارس،  مدیران یک هفته قبل از آغاز سال تحصیلی با والدین در ارتباط بودند تمام هماهنگی‌های لازم با والدین دانش‌آموزان از همان روزهای ابتدایی صورت گرفت که خوشبختانه هیچ مشکلی به وجود نیامد.
اما  امسال با توجه به اینکه مصوبه ستاد ملی کرونا دیر هنگام ابلاغ شد و به دلیل نبود دسترسی  مدیران مدارس در ایام تعطیلات نوروز به دانش‌آموزان  هریک از  والدین مجبور شدند خودشان فرزندانشان را به مدرسه برسانند که درنهایت موجب چنین نا بسامانی و درهم آمیختگی در سطح شهر شد
اما درحال حاضر، مدیریت شهری در ارتباط با سرویس‌های مدارس هیچ مشکلی ندارد که آمار سرویس‌ها را در اختیار حمل‌ونقل شهرداری، تاکسیرانی قرار بدهند که در صورت درخواست آموزش و پرورش تعداد مورد نیاز سرویس‌ها را در اختیار دوستان قرار دهند اما این نکته هم باید در نظر گرفت که برخی از خانواده ها با توجه به مدت کمی که تا پایان سال باقی مانده است رغبتی به گرفتن سرویس ندارند.
در مجموع مدیریت شهری ما کاملاً ازپیش با توجه به جلساتی که تشکیل شد از آگاه بودند و برطبق ارزیابی‌های صورت گرفته نقاطی را که ممکن بود گره‌های ترافیکی ایجاد شود را شناسایی کردند تا مجموعه پلیس هم بیشترین تمرکز خود را به همان نقاط ترافیکی اختصاص دهد .
 باتوجه به کمبود پارکینگ در سطح شهر چرا هر اداره ای محدوده ای را به خود اختصاص داده است؟
از قبل طرحی به نام طرح متمرکز کردن ادارات اجرا شده که مکانی را برایپارک  خودروها در نظر میگیرند،  ادارات هم  باید بر اساس مصوبه ای که در شهرسازی تأیید شده است پارکینگ خود را تأمین کنند و طبق آن در صورت لزوم  خدماتی را به مردم ارائه دهند اگرچه ممکن است فقط به پرسنل آن اداره اختصاص داشته باشد اما در صورت داشتن فضای کافی سایر عموم هم حق استفاده از آن پارکینگ را خواهند داشت.
 دلیل توقف اجرای طرح قطار شهر چه بود؟
اگرچه در طرح جامع ترافیکی همدان ترجیحاBRT قید شده است اما نمیتوان گفت که قطار شهری جز مواردی است که در این طرح رد شد.این طرح در سال 91 توسط شهرداری همدان در دست اجرا بود که به دلیل وجود یکسری محدودیت های در سطح شهر امکان اجرا نشد و طبق بررسی های صورت گرفته در آن مقطع مشخص شد که طراحی شهر برای اجرای طرح BRT جوابگو نیست و دچار مشکل خواهد شد اما قطار شهری هم در طرح جامع ترافیکی مطرح شد اما جز مواردی نبود که تایید نشود فقط به دلیل هزینه بالایی که برای اجرای آن وجود داشت معلق ماند.

مهدی حیدری(رئیس کمیسیون فنی، عمرانی وحمل نقل شورای اسلامی همدان)
جداسازی شرکت مطالعه کننده و شرکت مجری از نخستین اقدامات شورای شهر بود

 با توجه به طرح جامع وضعیت ترافیک شهری برای آینده به چه شکلی خواهد بود؟
در قانون پیش‌بینی شده است که شهرهای بالای 500 هزار نفر می‌بایست مطالعات طرح جامع حمل‌ونقل و ترافیک را انجام دهند این مطالعات هم شرح خدماتی دارد که بر اساس آن شرکت‌های ذی‌صلاح بایستی در اختیار شهرداری‌ها قرار بگیرند.
در سال 92 طبق مطالعاتی که در زمینه آماربرداری ها صورت گرفت مشخص شد که یکی از راهکارهای کاهش ترافیک در همدان استفاده از بی.آر.تی می باشد که خروجی این طرح برای مدیران شهری لازم الاجرا بود.
 استفاده و حرکت به سمت ایجاد و توسعه، شبکه حمل‌ونقل بی.آر.تی است در واقع اتوبوس‌های سریع‌السیری که در مسیر، بدون مزاحم حرکت کنند، متأسفانه بنا بر هر دلایلی به خروجی‌های آن طرح اعتنایی نشد تا اینکه در سال 98 به طور مجدد بازنگری طرح جامع و حمل‌ونقل و ترافیک شهری صورت گرفت  و همزمان با آغاز این بازنگری، مجوز آن صادر شد. پس از تعیین مراحل بازنگری توسط مشاوره نخستین مرحله آن یعنی جمع آوری آمار انجام شد. در آن زمان تمامی شهرهایی که مجوز اجرای این طرح را دریافت کرده بودند متوقف شدند و همدان تنها شهری بود که مجاز به ادامه اجرای این طرح شد دلیل آن هم  جمع آوری آماری بود که قبل از شیوع کرونا  انجام شده بود  که سبب شد همدان یک گام جلوتر  از سایر شهرها باشد.
براساس اعلام آخرین بازنگری قرار بر این شد که شبکه معابر مدل سازی شوند که در آن صورت هم باید می دیدیم که آیا در مقابل تقاضایی که برای جذب سفر و گردشگران وجود دارد، جوابگو هستند یا خیر؟
اگر سال‌ها پیش این طرح‌ها را اجرایی می کردیم شرایطی فعلی نسبت به شرایط قبل بهتر بود یکی از دلایلی که سبب نابه سامان شدن شرایط فعلی شده است فروش بالای خودرو است که نسبت به قبل بیشتر شده است و دیگر شهر ظرفیت این تعداد خودرو را ندارد.
متاسفانه مشکلات ناشی از ترافیک شهری که  نظم عبور و مرور را در خیابان ها برهم ریخته است، رفتارهای ناپسند ترافیکی است که می توان به پارک های غیر مجاز و دوبله اشاره کرد، زیرا بسیاری از شهروندان بر این باور هستند که توقف دوبله در زمان کوتاه مشکل و خللی را در ترافیک شهری به وجود نمی آورد.
همچنین مشکلاتی که در حوزه ناوگان حمل‌ونقل عمومی و تاکسیرانی وجود دارد از لحاظ اینکه بودجه کمی را در اختیار این حوزه قرار داده‌اند و یا نیز  می توان به این موضوع اشاره کرد که مسیرهای کنونی با سال های گذشته کاملا تغییر کرده وتبدیل به پیاده راه شده اند که با توجه به این تغییرات، هنوز هیچ اقدامی برای بازنگری آن ها صورت نگرفته است. امیدواریم تمامی این موارد ماحصل طرح جامع حمل‌ونقل باشد.
 شورای شهر چگونه می خواهد از حذف پارکینگ ها جلوگیری کند؟
یکی دیگر از معضل های ترافیک نبود فضای مناسب برای پارک خودرو است که در این زمینه باید دو بخش را مورد بررسی قرار دهیم.، یکی  اینکه پارکینگ های عمومی و پارکینگ های فضای مسکونی نباید حذف شوند و دیگری پارکینگ های حاشیه ای است.ما در حوزه پارکینگ های حاشیه ای می توانیم با در نظر گرفتن تدابیری،  بسیاری از مشکلات را حل کنیم و چالش بزرگ پارکینگ های حاشیه ای را تبدیل به یک فرصت کنیم. یکی از راه های استفاده بهینه از پارک های حاشیه ای، مدیریت است در واقع هزینه اگر پارک های حاشیه ای در ساعات نخست به صورت رایگان و در ساعات دیگر به صورت تصاعدی باشد گسترش پیدا خواهد کرد.اما با تمام این تفاسیر  به طور کلی حذف پارکینگ در اختیارات شورای اسلامی شهر نیست و شهرداری باید در این زمینه ورود پیدا کند.
 دلیل توقف اجرای طرح قطار شهر چه بود؟
به دلیل ساختار مسیرهای که در شهر همدان وجود دارد امکان راه اندازی قطار شهری وجود ندارد مگر در صورت اینکه مسیر و معابر موجود اصلاح شود . طبق قانون حمل و نقل عمومی شهرهای بالای یک میلیون نفر می توانند در صورت امکان سنجی راه اندازی کنند در صورتیکه شهر ما هنوز به آن مقدار ظرفیت نرسیده است.

محمدرضا بیاناتی( رئیس سازمان مدیریت حمل و نقل بار و مسافر شهرداری همدان)
هزار نفر به ‌وسیله‌ اتوبوس‌ها در سطح شهر باید جابه جا شوند


 از نظر شما ناوگان حمل و نقل شهری تا چه میزان جوابگوی هستند؟
در شهر همدان 12 هزار کامیونت، وانت ساماندهی شده است که یک مجموعه بسیار گسترده را در حمل و نقل عمومی تشکیل داده است.
در خصوص حمل‌ونقل مسافر نیز، همدان دارای سه پایانه مسافربری است که شامل پایانه بزرگ همدان، پایانه اکباتان، پایانه سفیدآبی در بلوار بدیع‌الزمان همدانی می شود.
دو مجموعه دیگری که در این حوزه فعالیت می‌کنند اتوبوسرانی و سازمان نظارت بر تاکسیرانی است که وظیفه حمل‌ونقل مسافران درون شهری وبرون شهری برعهده دارند.
ناوگان حمل و نقل عمومی سال گذشته در شرایط کرونایی بالغ بر 850 هزار مسافر از طریق حمل و نقل عمومی جا به جا شدند که این تعداد نسبت به سال گذشته حدود 40 الی 50 درصد کاهش پیدا کرد.  انتظار می رود که با بهبود یافتن وضعیت کرونایی در سال آینده نیز با افزایش 50 درصدی رو به رو شویم که این بستگی به میزان استفاده مردم از حمل و نقل عمومی را دارد.
سازمان اتوبوسرانی از سازمان‌های قدیم و ریشه‌دار و گسترده مدیریت شهری است که مجهز به سیستم کارت بلیت الکترونیک است. 218  دستگاه اتوبوس در شهر همدان فعالیت می‌کند. روزانه به‌طور میانگین هزار نفر به ‌وسیله‌ اتوبوس‌ها در سطح شهر باید جابه جا شوند اما این در حالی است که از این تعداد 400 الی 800 مسافر در یک روز جابه جا می شوند که  متاسفانه در شرایط کرونایی به 220 نفر هم رسیده است.
همچنین شهر همدان از مجموعه شهرهایی است که تعداد بسیار بالایی تاکسی دارد 3443 تاکسی در شهر همدان داریم که به صورت خطی، گردشی، آژانس و... هستند.
علاوه بر این ها با ورود تاکسی های اینترنتی به شهرها مشکلاتی ایجاد شد که باید در اسرع وقت ساماندهی شوند.
 نقش سازمان تاکسیرانی در ساماندهی سرویس مدارس تا چه حد بوده است؟
مسئله ای که بیشتر از زمان بازگشایی مدارس مطرح شده، موضوع ساماندهی سرویس های مدارس است که طبق نظر کمیسیون تحت عنوان ماده 18 سرویس های مدارس 3 متولی دارند:متولی نخست والدین دانش آموزان هستند که برحسب میزان نیاز آنها تعداد سرویس های مدارس تعیین می شود، متولی دوم مدیران مدرسه هستند که باید از پیش هماهنگی های لازم را با والدین انجام دهند و متولی سوم هم حمل و نقل است که والدین از طریق آموزش و پرورش تقاضای خود را به ما اعلام می کنند در این حال تاکسیرانی با اعلام آمادگی از طریق 5 شرکت تعیین شده خدمات خود را به آن ها ارائه می دهد.
 با افزایش ناوگان حمل و نقل عمومی مثل اتوبوس و همچنین ایجاد  پارکینگ چه اقداماتی تاکنون انجام شده است؟
یکی از مهمترین عرصه‌های بروز خدمات مدیریت شهری، در حوزه حمل و نقل است ما در وضعیت کنونی، منابع موجودمان هیچ تناسبی با مشکلات و نیازهایمان در حوزه حمل و نقل ندارد به طوریکه همچنان سیستم حمل و نقل به صورت سنتی باقی مانده و بافت فیزیکی شهر همان حالت قدیمی را دارد از طرفی هم  با توجه به افزایش تعداد خودروها هیچ گونه تغییری در بافت فیزیکی شهر نشده است، طراحی میدانی و دایره ای و معابر تنگ و باریک امکان عبور و مرور را سخت تر کرده  و تازمانی که نتوانیم معابر و بافت فیزیک شهر ها تغییر دهیم نمی توانیم معضلاتی مانند ترافیک و پارکینگ را هم برطرف کنیم.


■ مدیر نشست: ی - طاقتی احسن(سردبیر)
■ خبرنگار: نیلوفر بهرمندنژاد
■ کارشناس: غزل اسلامی
 ■ گزارش رسانه دیجیتال: یاسر زارعی - زهرا زنگنه

 




بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com