1403-02-071403-02-17bool(false) «مهـربان» مهربانی می‌خواهد همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : دوشنبه ، 17 ارديبهشت 1403

Today : Mon, May 6, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  120990 تاریخ انتشار:  1400-09-15 - 09:39 تعداد بازدید:  343
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

شیرین سو؛ دروازه شمال استان هنوز محروم است
«مهـربان» مهربانی می‌خواهد

نویسنده : سپیده راشدی

گزارش

شیرین‌سو پس از 8 سال صاحب شورای شهر شد. اکنون اعضای شورا مسئولیت سنگینی در قبال توسعه شهر دارند. شهری که به دلیل نوپا بودن بسیاری از زیرساخت‌های دولتی ازجمله ادارات را ندارد و مردم از اعضای آن انتظار دارند تا کاستی‌های شهر را جبران کنند.
اعضای شورای شهر نیز معتقد هستند پروژه‌های پر دردسر شیرین‌سو که نیاز به پیگیری‌های جدی و زمان‌بر دارد در نبود ادارات و نمایندگی‌های بخش دولتی به سرانجام نرسیده و مسئولیت آنها برعهده شورا و شهرداری دوره ششم افتاده است.
شمالی‌ترین شهر استان مرکز 2 دهستان و 27 روستا، دروازه ورودی از استان‌های شمال و شمال‌غرب با داشتن ظرفیت‌های مختلف ملی و استانی همچون تالاب با مسیر غار جهانی علیصدر، سرزمین خوشه‌های طلایی و خاستگاه گوسفند معروف نژاد مهربان و قالی‌های دست‌باف، علی‌رغم محرومیت‌های مختلف در دوره چهارم و پنجم شورا از حوزه مدیریت شهری هم محروم ماند!
هرچند که در نبود شورا این شهر توانست برخی از پروژه‌های عمرانی و توسعه‌ای را با تلاش شهرداران منصوبی که از این شهر به شهرهای بزرگتر ارتقا یافتند به سرانجام برساند، اما معضل نبود شورا در دوره‌های گذشته روند کار، پیگیری‌ها و تصمیم‌گیری‌ها را به کندی مواجه کرد. علی‌رغم آنکه نبود شورای پرحاشیه برای برخی خوشایند بود، اما بودن همان شورا هم به‌طور قطع مفید می‌توانست باشد. از این‌رو برای برقراری عدالت در شهرهای استان مسئولان و مدیران باید همکاری جدی‌تری با مسئولان شیرین‌سو داشته باشند.
نبود ادارات چالش جدی برای تردد مردم این شهر ایجاد کرده است به طوری که برای کوچکترین کار اداری مجبورند تا شهر دیگری بروند. به دلیل نبود مسئول پیگیر، ناحیه صنعتی شیرین‌سو راکد است، درصورتی که این شهر با مشکل جدی آب مواجه است و در مواردی باید تغییر کاربری از کشاورزی به صنعتی صورت گیرد.
در چند سال گذشته کشاورزان منطقه با بسته شدن چاه‌های آب مواجه شده‌اند، اما تغییر کاربری هزینه سنگینی را بر دوش کشاورزان می‌گذارد.
اکنون که شورای شهر درصدد است تا مشکل اشتغال، اقتصاد، آب و درنهایت توسعه شیرین‌سو را حل کند همکاری همه‌جانبه از سوی مسئولان استانی و توجه ویژه به آن را می‌طلبد. حق مردم این شهر و حتی روستاهای اطراف و متصل به این شهر آن است که به دلیل بعد فاصله با مرکز شهرستان می‌طلبد تا نگاه ویژه‌ای از سوی مسئولان داشته باشد. مدیریت کلان استان و تمامی دستگاه‌ها همتی کنند تا با جبران مافات گذشته روند خدمات‌رسانی را تسریع بخشند تا لبخند امید بر لبان شهروندان زحمتکش دیار مهربانان بنشیند.
در ادامه مشکلات این بخش از زبان شهردار و اعضای شورای ششم  که علاوه بر مدیریت شهری باید پیگیر مطالبات بخش هم باشند را با هم می‌خوانیم.


احسان‌ا... صدفی‌مصدق شهردار: از سرمایه‌گذاران حمایت می‌کنیم
  شهرداری شیرین‌سو با هدف تکریم شهروندان و رفع نیازهای مردم و رونق گردشگری و کشاندن پای توریست‌ها به این شهر پاشنه کشیده و در خدمت مردم است و درصدد است با توجه به رویکرد گردشگری ضمن ایجاد درآمد برای شهروندان، درآمد پایداری نیز  برای شهرداری ایجاد کند که در این زمینه تالاب شیرین‌سو با گونه‌های محیط‌زیستی فراوان و بی‌نظیر ظرفیت گردشگری خوبی به شمار می‌رود که با تمرکز و توجه به این ظرفیت، گردشگری شیرین‌سو متحول می‌شود.
در حال‌حاضر عمده درآمد مردم شیرین‌سو از کشاورزی است، اما تصمیم داریم درآمد پایدار از طریق توسعه پایدار در شیرین‌سو ایجاد کنیم؛ مجوز کارگاه تولید سنگ مصنوعی را گرفتیم و هم‌اکنون به دنبال اخذ مجوزهای لازم برای احداث جایگاه معاینه فنی هستیم.
جدول‌گذاری، آسفالت‌ریزی و زیرسازی معابر از مهمترین مطالبات مردمی است که با همراهی و اتحاد اعضای شورای اسلامی کارها را پیش می‌بریم و به دنبال تحقق اهداف هستیم. همچنین جنگل‌کاری بادام دیم نیز در رأس برنامه‌های شهرداری و شورای این شهر قرار گرفته است.
این شهر به دلیل قرارگرفتن بین غار کتله‌خو و زنجان موقعیت استراتژیکی خوبی دارد. امیدواریم با بازنگری طرح جامع در سال 1401 و افزایش محدوده شهر بخش عمده‌ای از هدف اصلی‌مان که رونق گردشگری است، محقق شود.
در کارگروه پژوهشی که در استان برگزار شد هم شیرین‌سو به عنوان منطقه نمونه گردشگری مصوب شد و مسئولان ذی‌ربط قول همکاری و مساعدت صددرصدی را داده‌اند.
بودجه شیرین‌سو در سالجاری  7 میلیارد تومان بوده است که امیدواریم با توجه به منابع کم‌ درآمد شهرداری و نبود درآمد پایدار 80 درصد آن محقق شود. هزینه‌های احداث «سی‌ان‌جی» بالاست و به دلیل کمبود منابع شهرداری به بخش خصوصی واگذار شده است. تأمین و اصلاح روشنایی معابر هم از نیازهای ضروری این شهر است که همکاری اداره برق را می‌طلبد.
شهرداری و شورای اسلامی شهر شیرین‌سو برای ایجاد شغل و مهاجرت معکوس با صدور مجوز و ارائه تخفیفات لازم برای طرح مصوب گردشگری آماده استقبال از سرمایه‌گذاران هستند.


حسین علی حاجی‌کبیر، نایب‌رئیس شورای شیرین‌سو: رشد شهر در گروی استقرار ادارات دولتی است
 بازدید از چاپخانه پیام‌رسانه به عنوان ظرفیت بزرگ استان همدان به ما ثابت کرد که هرجا پای اراده، همت و پشتکاری در میان باشد می‌توان اتفاقات بزرگی را رقم زد که جای بسی افتخار است. این چاپخانه با پشتکار مدیرمسئول و مدیران توانمند مجموعه در بحث کارآفرینی نیز پیشتاز بوده و هست.
از ظرفیت غنی تالاب شیرین‌سو در برگزاری جشنواره‌های گوناگون کشوری مثل ماهی‌گیری استفاده می‌کنیم. علاوه بر تالاب، روستای «اکنلوی» بخش شیرین‌سو دارای «انیستو پاستور» است که با وجود این ظرفیت‌ها شیرین‌سو به جایگاه واقعیش نرسیده و مستلزم جذب اعتبارات ملی در بسیاری از حوزه‌ها است.
امیدواریم به زودی اداراتی مثل کمیته‌امداد، دادگستری و برخی ادارات دیگر در شیرین‌سو  مستقر شوند. رشد شهر در گروی استقرار ادارات و بهبود خدمات‌رسانی به شهروندان و روستاهای اطراف است چراکه مردم اهالی بخش از دورترین روستا برای کارهای بسیار جزئی ناچارند تا کبودراهنگ تردد کنند.
 وزیر فرهنگ‌وارشاد اسلامی اعتبار 6 میلیارد تومانی را برای احداث مجتمع فرهنگی شیرین‌سو قرار داده است.
شهرداری و شورای اسلامی شهر آماده واگذاری زمین به اداراتی است که قصد استقرار دارند تا بتوان با روند خدمات‌رسانی مطلوب مهاجرت معکوس به شیرین‌سو را شاهد باشیم چراکه رشد جمعیت بیشتر با بودجه و خدمات‌دهی و پیشرفت و آبادانی مناطق مستقیماً در ارتباط است.
در حال‌حاضر به خاطر نبود شغل مناسب، مهاجرپذیر نیستیم و نبود اشتغال دائمی برای جوانان موجب شده به‌صورت فصلی به شهرهای دیگر مهاجرت کنند که ایجاد  کارگاه‌های کوچک در اشتغالزایی مردمان منطقه و جذب اهالی روستاهای اطراف به شیرین‌سو مؤثر است.


محمد بابایی‌دهقان خزانه‌دار و عضو شورا: حمایت از کشاورزان با تمدید مهلت تسهیلات و نظارت بر قیمت نهاده‌های دامی
 باید از ظرفیت روزنامه همدان‌پیام برای معرفی «شیرین‌سو» به ایران بهره برد چراکه شهر شیرین‌سو نیازمند همکاری بیش از پیش مردم و مسئولان بوده و از ظرفیت خوب روزنامه در دوره‌های گذشته برای پیشبرد اهداف استفاده‌ای نشده است.
با استفاده حداکثری از این ظرفیت می‌توان ضمن معرفی ظرفیت‌های این شهر توجه مسئولان استانی را به این شهر معطوف کرد تا منجر به تغییر و تحولات اساسی در شهر  شود. مردمی بودن شهردار بومی و استفاده از ظرفیت عظیم جوانان و نخبگان در اداره امور شهر  و راه‌اندازی مجتمع صنعتی برای اشتغالزایی جوانان از دیگر راهکارهای پیشبرد و تحقق اهداف است.

 دام مهربان ظرفیت ویژه شیرین‌سو نیازمند معرفی
از طریق روزنامه همدان‌پیام، خواستار رساندن صدای مردم به گوش مسئولان هستیم؛ شیرین‌سو دارای ظرفیت‌های زیادی در زمینه‌های کشاورزی، صنعتی و گردشگری است، اما آنچنان که باید معرفی نشده است که یکی از این ظرفیت‌ها  معرفی نژاد «دام مهربان» وتولیدی این دام در کشور است.
مشکلات زیادی به دلیل خشکسالی‌های اخیر گریبان‌گیر کشاورزان و دامداران است. اکثر کشاورزان در پرداخت تسهیلات به دلیل گرانی علوفه و نهاده‌های دامی به مشکل برخورده‌اند، اکثر دام‌های مولد به کشتار رفته‌اند و این مهم نیاز به حمایت دولت دارد تا با تمدید مهلت وام‌ها و تهیه نهاده‌های دامی با قیمت مناسب از این اقشار زحمتکش حمایت کرد.


نقی‌محمد علی‌پور عضو شورا: با توجه به ظرفیت کشاورزی شیرین‌سو، سیلو با جذب سرمایه‌گذار بومی احداث می‌شود
 با توجه به اینکه شیرین‌سو دروازه ورودی استان از سمت شمال غربی کشور است و گردشگران ارومیه و زنجان و... از این مسیر  تردد می‌کنند، حفظ و حضور گردشگران و توریست‌ها در این شهر لازم است که به همین دلیل توجه ویژه‌ به منطقه گردشگری مهمترین رویکرد این دوره شهرداری و شورا است.
اخذ مجوز احداث سیلوی گندم با استقبال سرمایه‌گذار بومی مواجه شده است و تا دهه فجر دادگستری در شهر مستقر می‌شود. همچنین 2هزار متر زمین به منظور احداث مجتمع فرهنگی اختصاص داده شده که در حال طی کردن مراحل اداری است. بلاتکلیفی ناحیه صنعتی شیرین‌سو در چند سال گذشته جذب سرمایه‌گذاران را می‌طلبد  تا ضمن افزایش درآمد شهروندان، توسعه شهر را نیز رقم بزند.


فرامرز طاقتی‌آرام، عضو شورا:کشاورزی بخش ناتوان شده است
 هم اکنون تعدادی از چاه‌های کشاورزی پلمب می‌شود، چند خانواده مستقیم و غیرمستقیم درگیر این موضوع هستند که با توجه به مصوبه مجلس برای صنعتی کردن چاه‌ها در کبودراهنگ، لازم است بگویم بازدهی صنعتی کردن درازمدت بوده و هم‌اکنون  کشاورزان  قدرت و توان این کار را ندارند.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com