1403-02-171403-02-27bool(false) 1403-02-171403-02-27bool(false) همدان را خوب معرفی نکرده‌ایم همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : پنجشنبه ، 27 ارديبهشت 1403

Today : Thu, May 16, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  115998 تاریخ انتشار:  1399-12-03 - 13:42 تعداد بازدید:  477
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

شهردار در نشست با راهنمایان گردشگری:
همدان را خوب معرفی نکرده‌ایم

نویسنده : مریم مقدم

گزارش
■ مطالبه‌گری لازمه دستیابی به شرایط ایده‌آل است
 
روز جهانی راهنمایان گردشگری گرامی ‌باد
 
کرونای یکساله گرامیداشت مناسبت 31 ساله را تعطیل کرد 
 
 امروز 21 فوریه مصادف با 3 اسفندماه روز جهانی راهنمایان گردشگری است، افرادی که به‌عنوان بخش مهم و فعال صنعت گردشگری نقش راهبردی در برگزاری تورهای توریستی و رضایت گردشگران بر عهده دارند.
کسانی که زبان گویا و دانش تخصصی آنها می‌تواند ظرفیت‌های واقعی شهر را به گردشگران چنان بشناساند که آنها را بار دیگر در جمعیت‌های بزرگتری راهی مقصد گردشگری کند.
نامگذاری این روز به سال 1990 بازمی‌گردد، وقتی که 15 کشور در جهان دست به برگزاری جشن راهنمایان زدند و این روز را جهانی کردند.
حالا از آن روز سال‌ها می‌گذرد و راهنمایان به‌عنوان افراد مؤثر در چرخه صنعت گردشگری روزگار متفاوتی را تجربه کرده‌اند.
اما روزگار سختی که در سال گذشته بر آنها گذشت وصف‌ناشدنی است. افرادی که تنها درآمد آنها از ورود گردشگر به مقاصد است و صفر تا صد شغل آنها به ورود تا خروج مسافر به شهر گره ‌خورده و یک سال است که طعم تلخ بیکاری مطلق را می‌چشند.
آنها صبورتر از دیگر فعالان گردشگری تلاش کردند برای تقویت قوای علمی و به‌روز شدن علم گردشگری برنامه‌های آموزشی آنلاین را به‌ویژه در استان همدان به همت انجمن صنفی راهنمایان گردشگری اجرا کنند.
در روزهای اخیر به بهانه از راه رسیدن مناسبت جهانی گرامیداشت روز راهنما نشست هم‌اندیشی بین اعضای هیأت مدیره راهنمایان گردشگری و شهردار همدان برگزار شد. در این نشست راهنمایان گردشگری حاضر با اشاره به راهکارهای لازم برای داشتن شهری که بتواند در جایگاه واقعی مقصدی مطمئن برای گردشگران باشد، پرداختند.
رئیس انجمن صنفی راهنمایان گردشگری در این نشست به شرایط سخت اقتصادی که در سال گذشته بر راهنمایان همدانی گذشت، اشاره کرد و گفت: اگرچه راهنمایان گردشگری از حداقل خدمات همچون بیمه هم محروم بودند تا بیکاری تحمیلی را تحمل کنند اما هرگز نسبت به دغدغه‌های خود در حوزه گردشگری شهری بی‌تفاوت نبودند.
آنها برای بهتر شدن شرایط حال حاضر و انتقال دانسته‌های‌شان به متولیان امور در این حوزه بی‌تفاوت نبودند و همچنان پویایی علمی در بین آنها مشهود بود و برگزاری کارگاه‌های آنلاین با اساتید گردشگری ایران گواه این ادعاست.
مهرداد ضیائی‌مهر به نگاه تخصصی در کمیته و کمیسیون گردشگری شورای شهر اشاره کرد و گفت: خروجی تصمیمات و پیگیری مواردی که از سوی راهنمایان به این بخش‌ها انعکاس پیدا کرده، توانسته است مورد توجه و انگیزه‌ای برای راهنمایان گردشگری همدان باشد.
وی همچنان به نهضت پیاده‌راه‌سازی و تأثیر آن بر جذب گردشگری به همدان اشاره کرد و گفت: ظرفیت‌های اینچنینی می‌تواند راهنمایان را برای جذب مسافر با گزینه‌های مطلوب‌تری روبه‌رو کند.
ضیائی‌مهر به نمایندگی از جامعه راهنمایان همچنین دریافت جایزه خشت طلایی توسط شهردار همدان را اتفاقی خجسته توصیف کرد و تبریک گفت.
وی عنوان کرد: این جایزه، افتخاری جهانی بر قامت مدیریت شهری همدان است که قدرت تأثیرگذاری آن برای جذب گردشگر از نگاه راهنمایان وصف‌ناپذیر است.
در ادامه این نوشتار گزیده‌ای از نشست راهنمایان گردشگری با شهردار همدان را می‌خوانید.
 
 شهردار همدان با تبریک روز جهانی راهنمایان گردشگری به راهنمایان استان همدان در تشریح وضعیت گردشگری شهر چنین گفت: «همدان یک شهر گردشگری است» همیشه شعاری بوده که بر زبان مردم و مسئولان به‌راحتی جاری می‌شود. اما واقعاً اقداماتی که برای معرفی شهری که دارای ظرفیت‌های بالای گردشگری است به‌صورت زیرساختی انجام نشده است.
کافی است شرایط موجود همدان را در حوزه گردشگری با شهرهای بزرگ و کوچکی که به شهرهای گردشگری مشهور هستند مقایسه کنید. آیا همدان در جایگاه مشابهی همچون اصفهان و حتی کاشان ایستاده است؟
آیا دلیل این پاسخ منفی چیزی غیر از این است که همدان با این توانمندی‌‌ها آن‌گونه که شایسته‌اش بوده معرفی نشده است.
در حوزه شورا و شهرداری در سال‌های اخیر ما برای توسعه گردشگری شهر به‌دنبال راهکارهایی رفتیم؛ به‌عنوان مثال با حذف دریافت عوارض ساخت هتل راهی را رقم زدیم تا تأسیسات گردشگری و هتل‌ها آمار ساخت و ساز خود را رو به افزایش نبینند که این مهم به وضوح محقق شد و شاهد افزوده شدن هتل‌ها به چرخه اقامتی حوزه گردشگری در چند سال اخیر شدیم؛ اما انجام چنین راهکارهایی اگر از سوی یک ارگان یا بخش باشد و متوازن رقم نخورد نمی‌تواند تأثیری بر چرخه توسعه گردشگری شهر بگذارد.
عباس صوفی به توانمندی‌های شهر همدان اشاره کرد و گفت: همدان نیازمند نگاه جدی و اقدام کارشناسانه هم در معرفی ظرفیت‌ها و هم در تأمین زیرساخت‌ها است. اعتقاد دارم ما در حوزه زیرساخت‌ها خیلی کار برای انجام دادن داریم تا همدان را به جایگاه واقعی خودش برسانیم.
در حوزه گردشگری همدان خیلی باید باظرافت کار شود زیرا ظرفیت این حوزه در همدان بسیار بالاست.
وی افزود: وقتی کوچک‌ترین معضلات در سیمای شهری دغدغه فعالان گردشگری یا توریست‌های ورودی می‌شود این نشان‌‌دهنده آن است که شهر چارچوب استانداردی دارد؛ زیرا برخی شهرها آنقدر سیمای درهم ریخته‌ای دارند که دیگر ظرافت‌ها از دیده‌ها هم پنهان نمی‌ماند. آنچه امروز جای تأمل دارد این است که چرا نتوانستیم همدان را با توانمندی‌های بالا به ایران و دنیا معرفی کنیم. صوفی ادامه داد: رویدادهای منحصر به‌فرد بین‌المللی همدان 2018 و راه ابریشم، با هدف معرفی همدان در عرصه بین‌المللی برگزار شد اما جدای از تأثیر کرونا بر چرخه معرفی توانمندی‌های همدان، رویدادهایی که می‌توانست محرک توسعه باشد، بدون خروجی ماند. برای دستیابی به توسعه در گردشگری شهر به یک حرکت جمعی نیاز است، نهادی مانند میراث و گردشگری باید وسط میدان بیاید، اما آنگونه که انتظار می‌رود این ارگان به‌عنوان متولی گردشگری پای کار بیاید، حضور پیدا نمی‌کند.
وی همچنین عنوان کرد: اگر بخواهیم شهروند یک شهر گردشگرپذیر باشیم اول اینکه باید زیرساخت‌های شهر را مهیا کنیم سپس آن را معرفی کنیم.
آنچه شهرداری در رأس برنامه‌های خود قرار داده این بود که در روزهای کرونایی از لحاظ زیرساختی شهر را آماده کند، به این دلیل در حوزه زیرساختی به افزودن فضای سبز و پارک‌های چندصد هکتاری به شهر و زیباسازی بصری شهر اقدام کردیم.
ایجاد محور گردشگری بازار از میدان باباطاهر تا میدان بوعلی را به دست مطالعات مشاور سپردیم تا بتوانیم شهری با محورهای تعریف‌شده برای سپری شدن وقت گردشگر داشته باشیم.
شهردار همدان تصریح کرد: درحال‌حاضر ساماندهی محور میدان باباطاهر تا میدان آرامگاه بوعلی‌سینا برای توسعه گردشگری در دست انجام است، بازار همدان با کف‌سازی مناسب مسیری را پیش روی گردشگران در آینده قرار خواهد داد که می‌تواند موجب شود همدان جایگاه متمایزی برای انتخاب مسافران به خود اختصاص دهد.
وی در ادامه گفت: با سازمان بهسازی وزارت مسکن توافقی را امضا کرده‌ایم تا محور گردشگری به‌صورت پایلوت قرار گرفتن همدان انجام شود. همچنین در حوزه زیباسازی و نورپردازی تخصص شهر همدان به‌صورت متمایز برنامه‌ریزی و طرح‌های تأثیرگذار را اجرا کرده‌ایم تا دیگر همدان را در شب‌های خاموش و تاریک شاهد نباشیم. در قدمی دیگر تصمیم برآن شد که مرکز تخصصی گردشگری را در یکی از فرهنگسراها تعریف کنیم تا بتوانیم در راستای فرهنگ و گردشگری تأثیرگذار باشیم. صوفی به برنامه‌های در دست انجام اشاره کرد و گفت: ساماندهی و ورودی‌های همدان یکی از پروژه‌های مهم برای سال 1400 خواهد بود و ما این مهم را امسال به سرانجام می‌رسانیم.
یکی از سیاست‌های من در حوزه شهری ساماندهی ورودی‌های همدان است و بالاخره پس از سال‌ها توانستیم با مشاور طرح جامع در این زمینه ورود کنیم.
وی افزود: موضوع پاویون گردشگری را در بودجه شهرداری سال آینده به‌صورت جدی تعریف کرده‌ایم و این برای نخستین‌بار است که یک پاویون کاملاً مهندسی شده در همدان ساخته می‌شود و زیباسازی بلوارهای اصلی شهر موردنظر است.
صوفی همچنین افزود: سعی کردیم همه کارها در یک شکل متوازن انجام شود اما در این مسیر راه سختی پیش‌رو داریم در فاصله 2 سال اخیر که تفکر توسعه گردشگری در مدیریت شهری همدان مورد اهمیت قرار گرفته است تلاش کرده‌ایم نگاه و رفتارها به‌صورت تخصصی حاکم باشد.
در این بخش کار که ما برای توسعه زیرساخت‌ها و اجرای طرح‌ها برنامه داشته باشیم به کنار، اما حالا توصیه‌ام به انجمن‌ها و سازمان‌های مردمی همچون انجمن صنفی راهنمایان گردشگری همدان این است که شما هم برای کمک به تسریع توسعه گردشگری سهم‌خواهی کنید.
شهردار همدان بیان کرد: راهنمایان گردشگری به‌عنوان افراد متخصص در حوزه گردشگری می‌توانند توان فکری و کارشناسی برای مدیران و برنامه‌ریزیان باشند. شما می‌توانید نیروی فکری کارشناسانه برای مدیران در راستای برنامه‌ریزی باشید و می‌توانید مشورت لازم را بدهید تا کم و کاستی‌ها دیده شود.
وی همچنین تأکید کرد: آینده همدان، آینده خوبی خواهد بود زیرا پروژه‌های تأثیرگذار در همدان درحال اجرا است. در نظر بگیرید قطار برقی همدان-تهران راه‌اندازی شود و ورودی‌ها سر و سامان بگیرد و مسیرهای پیاده‌راه تکمیل شود و مراکز به‌روز گردشگری در همدان ایجاد شود، اینها یکی پس از دیگری بیانگر آن خواهد بود که همدان در آینده وضعیت مطلوبی در حوزه گردشگری خواهد داشت و این محقق نمی‌شود مگر با همت و همکاری همگانی.
وی در پایان تأکید کرد: رسیدن به شرایط ایده‌آل در گردشگری مطالبه‌گری می‌خواهد، مطالبه‌‌گری فعالان متخصص حوزه گردشگری همچون راهنمایان گردشگری از ارگان مرتبط و حتی نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی می‌تواند به عبور از شرایط حال‌حاضر و رسیدن به جایگاه ایده‌آل بسیار تأثیرگذار باشد. در همدان برای رسیدن به جایگاه مطلوب گردشگری دیر آغاز کردیم، خیلی دیر شد ولی آغاز کردیم به همین دلیل باید خیلی کار کنیم.
 

بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com