1403-02-141403-02-24bool(false) 1403-02-141403-02-24bool(false) وزیرصنعت پای حرف‌ تولیدکننده‌ها همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : دوشنبه ، 24 ارديبهشت 1403

Today : Mon, May 13, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  127760 تاریخ انتشار:  1401-08-15 - 15:48 تعداد بازدید:  570
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

مشکل واردات، اشتغال جوانان، انتقاد از بانک‌ها و مالیات از مهمترین چالش‌های مطرح شده با فاطمی‌امین بود
وزیرصنعت پای حرف‌ تولیدکننده‌ها

گزارش


■ وعده وزیر در بازدید از ناحیه‌های صنعتی اورقین و شیرین سو: برای رونق‌گرفتن واحدها حمایت ویژه می‌کنیم


 غزل اسلامی- گروه خبر شهرستان: دیدار با فعالان اقتصادی، افتتاح طرح انتقال و توزیع پساب شهری در شهرک صنعتی ویان، بازدید از واحدهای تولیدی در شهرک صنعتی لالجین، واحد تولیدی خوشه جوراب لتگاه، تولیدی‌های پوشاک کردآباد و همچنین بازدید از زمین درنظرگرفته‌شده برای شهرک صنعتی شیرین‌سو از مهمترین اهداف وزیر صنعت، معدن و تجارت در استان همدان بود.
وی با هدف بررسی و رسیدگی به مشکلات واحدهای صنعتی و تولیدی و تولیدکنندگان به همدان سفر کرد.
همچنین وی در سفر یک‌روزه خود از کلنگ‌زنی طرح‌ها امتناع کرده و تنها به افتتاح و بازدید اکتفاء کرد. اما بدون کلنگ‌زنی وزیر عملیات اجرائی مرحله نخست ناحیه نساجی در شهرک صنعتی ویان کبودراهنگ نیز آغاز به‌کار کرد.
مهمترین اقدام وی در همدان دیدار و گفت وگو با فعالان بخش صنعت و تولید استان بود که پس از شنیدن سخنان تعدادی از آنها به تک تک آنها پاسخ داد.
وزیر صمت با دعوت نماینده مردم بهار و کبودراهنگ به استان سفر کرده بود اما حاجی‌بابایی نماینده ادوار مختلف، از وزیر قول حضور با زمان بیشتر را در شهر همدان گرفت تا صدای تولیدکنندگان و صنعتگران بیشتری را بشنود.



مواد معدنی همدان باید فراوری شوند
 عضو هیأت رئیسه خانه معدن استان همدان گفت: در استان همدان 30 نوع ماده معدنی ویژه و 200 پروانه معدن فعال وجود دارد اما با وجود داشتن مواد معدنی از جمله آندالوزیت، شیست، فلدسپات، سیلیس، دولومیت و سنگ‌های تزئینی کارخانه فراوری نداریم و مجبور هستیم که مواد خام را به سایر استان‌ها ارسال کنیم.
احمد الیاسی ادامه داد: برای اینکه استان رشد کند باید کارخانه‌های فراوری مواد معدنی در نزدیکی معادن احداث شود.
وی افزود: ۳۷۵ واحد صنایع معدنی پروانه‌دار که 200 پروانه فعال است با اشتغالزایی برای 7 هزار و 500 نفر و ظرفیت سالانه ۲۷ میلیون تن در استان وجود دارد که ۳۴ درصد از کل سرمایه استان را تشکیل می‌دهند. الیاسی ادامه داد: از عمده علل مهم غیرفعال بودن برخی معادن، تجهیز و آماده‌سازی و تأمین ماشین‌آلات، اتمام اعتبار پروانه، مشکلات منابع طبیعی، محیط زیست و معارضان محلی، رکورد و نداشتن کشش بازار، ناتوان مالی بهره‌بردار به علت هزینه‌های بالای تجهیزات و مشکلات حقوقی و قضائی است.
عضو هیأت رئیسه خانه معدن استان همدان در ادامه مشکلات معادن به شرکت در مزایده‌ها اشاره کرد و گفت: واگذاری مجوزها و مزایده‌هایی که همجوار معادن فعال قرار گرفته به منظور توسعه به همان معادن در حال فعالیت باید تسهیل شود.
وی پیشنهاد داد که نماینده خانه معدن در جلسات و سازمان‌های مرتبط حضور داشته و تسهیلات براساس تحقیق و بررسی آمایش استان‌ها به میزان فعالیت معادن و نوع و میزان ذخیره ماده معدنی تخصیص بیابد. الیاسی ایجاد نمایشگاه محصولات معدنی ویژه هر استان، برگشت ۱۵ درصد از حقوق دولتی معادن به استان‌ها برای هزینه‌کرد منطقه و محلی را نیز از وزیر نیرو درخواست کرد.



2 نرخی‌بودن ارز یعنی پرداخت یارانه به تولیدکنندگان خارجی
  ابراهیم‌زاده به نمایندگی از تولیدکنندگانی که واحد تعطیل را خریداری و احیاء کرده، گفت: استان را به‌عنوان تاریخ و تمدن می‌شناسم و به‌نظرم به‌زودی با تلاش‌هایی که مجموعه مدیریتی استان دارد همدان به‌زودی به بهشت سرمایه‌گذاری تبدیل می‌شود. چون مدیریت اداره کل صمت استان چنان تلاشی می‌کند که بنده تعجب می‌کنم. بسیاری مواقع خودِ آنها با ما تماس می‌گیرند و پیگیر امور هستند.
وی با بیان اینکه 2 سال پیش هولدینگ ما این شرکت را خریداری و با 200‌میلیارد تومان آن را احیاء کرد، ادامه داد: به‌علت تحریم‌ها شرکت‌هایی که از آنها ماشین‌آلات خریداری کرده‌ایم با ما همکاری نکردند و برای نصب نیامدند و مشکلات زیادی داشتیم که با مهندسان داخلی آنها را رفع کردیم بنابراین از وزیر 2 خواسته ملی داریم.
ابراهیم‌زاده افزود: از شهریورماه بانک‌ها انقباضی شده‌اند، حتی شرکت ما که مصوبه تسهیلات دارد اما بانک‌ها پرداخت نمی‌کنند و بخش خصوصی به این دلیل به شدت با مشکل مواجه شده‌اند. هرچند که استاندار و آقای شانیان از طریقی به ما کمک می‌کنند اما این وظیفه بانک‌هاست.
وی با بیان اینکه قدرت صادرات حدود 150 میلیون دلار از همدان به کشورهای دیگر را داریم، گفت: اما نرخ دستوری دلار نمی‌گذارد ما چنین صادراتی داشته باشیم؛ وقتی هزینه تولید بالا میِ‌رود اما قیمت دلار بالا نمی‌رود انگار دولت ایران به تولیدکننده خارجی سوبسیت می‌دهد چون ما نمی‌توانیم با آنها رقابت کنیم. پس اجازه بدهید قیمت دلار بالا برود. صادرات است که کشور را نجات می‌دهد.



تحریم آثار خود را بر اقتصاد گذاشت
 مدیرعامل شرکت صنایع غذایی سحر به نمایندگی از بخش صنایع استان همدان گفت: جراحی اقتصادی به درستی اتفاق افتاد و برای بخش خصوصی کارآمد بود.
مسعود توتونچیان با بیان اینکه ارز 4200 تومانی سبب شده بود عده‌ای پول‌های ناصواب از کشور کسب کنند، افزود: برداشتن ارز ۴۲۰۰ تومانی به جلوگیری از رانت‌خواری کمک شایانی کرد.
وی با تأکید بر اینکه سوءاستفاده‌ها باید شناسایی شود، ادامه داد: اعتقاد داریم از بخش خصوصی حمایت شود، اما منظور ما از بخش خصوصی این است که قائم به حفظ حقوق تمامی ذی‌نفعان و همچنین سالم باشد.
توتونچیان با تأکید بر اینکه تحریم‌ها آثار خود را بر اقتصاد کشور گذاشتند، گفت: باید شفاف‌سازی که مدنظر بخش خصوصی است همراه با گریت‌بندی باشد.وی خطاب به وزیر صمت گفت: شما به استانی آمدید که مردمی سازگار و متدین دارد اما توجهی به صنعت این استان نشده است و فرار مغزها و مهاجرت زیاد دارد و برای جلوگیری از این اتفاق باید صنایع متعددی ایجاد شود، بنابراین می‌طلبد بسترسازی توسعه صنعت همدان را به طور ویژه ببینید.
این تولیدکننده گفت: در مواقعی چند میلیارد تومان از یک دستگاه دولتی طلبکار هستیم اما به عنوان مثال سازمان تأمین اجتماعی به‌دلیل همان میزان طلب از آن بخش خصوصی او را جریمه کرده و بانکها نیز حساب‌های او را مسدود می‌کنند و سازمان بیمه هم می‌گوید از تهران دستور می‌گیریم. در صورتی که در شرایطی قرار گرفته‌ایم که بهتر است ارگان‌های دولتی به بخش خصوصی نگاه ویژه‌ای داشته باشند و دولت نیز اختیارات بیشتری به مدیران استانی بدهد تا با توجه به شرایط موجود همراه و همگون حرکت کنیم.
توتونچیان در پایان گفت: مجموعه مدیریتی استان با تلاش توانستند مشکل آب همدان را حل کنند، اما در دوران قطعی‌های گسترده آب واحدهای تولیدی را قطع نکردند که ما از تلاش شبانه‌روز آنها تشکر می‌کنیم.



سهم اتاق اصناف همدان را بدهید
  نماینده اصناف استان همدان گفت: اصناف همدان با 200 اتحادیه صنفی قشر وسیعی از جامعه را تشکیل می‌دهند و اشتغال گسترده‌ای را دربرمی‌گیرند درصورتی که از اعتبارات دولتی استفاده نمی‌کنند. اما یکسری مشکلات و انتظارات دارند که اصلاح قانون نظام صنفی یکی از این موارد است و درخواست داریم انجام شود.
علیرضا شمس ادامه داد: سهم اتاق اصناف از درآمدهای مالیاتی و تعزیرات حکومتی است که تاکنون پرداخت نشده است.
وی افزود: تسهیل وجوه حق عضویت اتحادیه‌ها به‌صورت آنلاین است که اگر این اتفاق بیفتد بخش عمده‌ای از مشکلات اتاق حل می‌شود.
شمس خطاب به وزیر گفت: تقاضا داریم ساختارشکنی کرده و همه نماینده‌ها را از مرکز کشور تعیین نکنید بلکه نماینده‌ای از استان همدان در اتاق اصناف ایران هم انتخاب شود،  همدان پتانسیل بالایی در این زمینه دارد و می‌تواند نماینده فعال و آگاه در اتاق ایران داشته باشد.
نماینده اصناف در پایان سخنانش گفت: یکسری مسائل باعث ایجاد وقفه در تولید استان شده که تعرفه آزاد و تجاریِ برق تولید یکی از این موارد است که قیمت تولید را بالا برده است در حالی که در استان‌های دیگر این اتفاق نمی‌افتد.



نماینده نداشتیم
  مؤمنعلی خزائی مدیرعامل کشت و صنعت خزل هم با گله‌گذاری از اینکه کسی از خانه صنعت استان برای سخنرانی در جلسه دعوت نشده، گفت: به تولیدکنندگان و مشکلات آنها توجه بیشتری بشود. گاهی اوقات سامانه موقع ثبت‌نام مشکل دارد و مقصر تولیدکننده نیست، تقاضا داریم این مسائل مورد توجه قراربگیرد.



ماشین آلات سرمایه هستند جلوی واردات آنها را نگیرید
 مدیرشرکت صنایع سنگ‌شیرپارس گفت: حذف معافیت واردات ماشین‌آلات صنعتی را به سرعت حذف کنید، ما نیاز به سرمایه‌گذاری داریم. دستگاه‌ها و ماشین‌آلات جزو سرمایه کشور به‌حساب می‌آیند و کشور ما به سرمایه‌گذاری نیاز دارد.
سیدوحید برقعی ادامه داد: تنها راه مقابله با تحریم صادرات تولیدات و خدمات است، اما اخذ عوارض صادراتی مانع جدی توسعه صادرات است.
وی افزود: قیمت‌گذاری دستوری مخصوصا در بخش صنایع دارویی و غذایی سرمایه‌ها را به‌خطر انداخته است.
برقعی با بیان اینکه انقباضی شدن بانک‌ها باید حل شود، افزود: در سامانه بهین‌یاب مبالغی که برای سرمایه ثابت درج شده متناسب با نحوه سرمایه‌گذاری ما نیست، نرخ رشد تورمی که در این حوزه وجود داشته مشکلات عدیده‌ای به‌وجود آورده‌است.



جوانان هم دیده شوند فقط قدیمی‌ها را نبینید
 مدیرعامل الیاف‌سازان تویسرکان گفت: بانک‌ها بزرگترین معضل بخش خصوصی، صنعت و تولید هستند و اغلب مواردی که در جلسات رسمی در حضور استاندار مصوب می‌شود را انجام نمی‌دهند.
سجاد سوری خطاب به استاندار ادامه داد: 3 میلیارد تومانی که شما در جلسه برای شرکتی که 150 میلیارد تومان در استان سرمایه‌گذاری کرده، یک ماه در بانک مسدودشده و هنوز به‌دست ما نرسیده در صورتی که زمان پرداخت قسط اول آن سررسیده است.
وی با بیان اینکه جوانان هم دیده شوند، خطاب به وزیر افزود: شهرستان‌ها در استان کمرنگ دیده می‌شوند، برای افتتاحیه‌مان قرار بود شما حضور داشته باشید اما 3 ساعت مانده به افتتاحیه لغو شد و ما هم افتتاحیه را برگزار نکردیم.



برای همدان ظرفیت‌سنجی مالیاتی شود
 معاون امور اقتصادی استاندار گفت: در سال 97 وصول تأمین اجتماعی 100 میلیارد، در سال 98 به هزار و 200 میلیارد رسید، در سال 99 بالغ بر هزار و 800 میلیارد و در سال 1400 حدود 4 هزار و 200 میلیارد تومان وصول شده است؛ چه اتفاقی افتاده که وصول تأمین اجتماعی هر سال چند برابر افزایش یافته‌است؟ سازمان تأمین اجتماعی استان‌ها را ملزم به وصول کند. حالا با مساعدت مدیر کل تأمین اجتماعی استان همدان در وصول و تخفیف جزو استان‌های آخر قرار گرفته‌ایم. اما وصول چنین مبالغی در استان باید حل شود.
ظاهر پورمجاهد ادامه داد: باید در استان‌ها ظرفیت‌سنجی مالیاتی شود. ظرفیت استان همدان در پرداخت مالیات چقدر است؟ چرا یکباره از هزار میلیارد تومان سال گذشته به 2 هزار و 500 میلیارد‌تومان در سال رسیده‌است؟
وی گفت: در سیستم‌های تصمیم‌گیری این 2 عامل تأثیرگذار در تولید و صنعت باید اصلاح شود.



2 طرح برای توسعه تولید اجرا می‌کنیم
 وزیر صنعت، معدن و تجارت هم در پاسخ به ابهامات و درخواست‌های تولیدکنندگان استان به روی سن رفت و درباره تأمین مالی واحدهای تولیدی گفت: 2 طرح را از دی ماه سال گذشته آغاز کردیم. یکی تأمین مالی زنجیره‌ای است که روش مناسبی برای واحدهاست و در کشور رشد خوبی داشته است، به‌طوری که تاکنون بیش از ۳۰ هزار میلیارد از طریق زنجیره‌ مالی تأمین شده است.
سیدرضا فاطمی‌امین با تأکید بر اینکه تأمین مالی زنجیره‌ای می‎تواند به واحدهای تولیدی کمک زیادی کند، افزود: ۷۰ درصد تسهیلات باید مبتنی بر روش زنجیره‌ای پرداخت شود.
فاطمی‌امین با اشاره به پرداخت تسهیلات مبتنی بر صورتحساب، ادامه داد: بر این اساس تسهیلات مبتنی بر فاکتوری که صادر می‌شود به حساب فروشنده واریز می‌شود، بانک‌هایی که منابع را به حساب فروشنده واریز نمی‌کنند، تخلف است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه این نوع تأمین مالی انقباض بانک‌ها را حل می‌کند، گفت: اگر با موفقیت انجام شود به نفع تولیدکنندگانی است که می‌خواهند شفاف عمل کنند.
وی ادامه داد: یکی دیگر از برنامه‌ها این است که در نیمه دوم سال بر تک تک واحدها تمرکز می‌کنیم و در سامانه پاسخگویی به درخواست تولیدکنندگان پاسخ داده خواهدشد.
فاطمی‌امین ادامه داد: در شهریورماه امسال برای نخستین‌بار مصوب کردیم ارگان‌های دولتی در صورت پرداخت‌نکردن به موقع مطالبات تولیدگران باید جریمه شوند.
 وزیر صمت افزود: شفافیت و رتبه‌بندی در برخی از بخش‌های متولی انجام شده و به دنبال این هستیم به کل بخش صنعت و تجارت منتقل کنیم و خدمات خود را براساس رتبه‌بندی ارائه دهیم و معیارهایی بگذاریم که مورد نظر حاکمیت است.
فاطمی‌امین از آزادسازی واردات ماشین‌آلات معدنی خبر داد و مطرح کرد: تولید ماشین‌آلات معدنی امسال ۱۰۰ درصد رشد داشته است و ۵۰ درصد ماشین‌آلات معادن که تولید داخلی ندارد، می‌توانند وارد کنند.
وی با بیان اینکه مزایده5 هزار و 300 فرصت معدنی از مهرماه آغاز شده است، یادآور شد: در این مزایده‌ها قبلاً فقط اهلیت مالی درنظر گرفته می‌شد اما امسال امتیاز فنی هم اضافه کردیم به‌طوری‌که متقاضی که فرآوری داشته باشد، شامل امتیاز فنی خواهد شد.
فاطمی‌امین با اشاره به اینکه منابع خوبی در اختیار فعالیت‌های معدنی قرار می‌گیرد، درباره فعالسازی واحدهای تعطیل، بیان کرد: متأسفانه حداقل ۳۰ درصد از واحدهای تولیدی که عمدتاً تعطیل شدند، مشکل اهلیت سرمایه‌گذار دارند و به همین دلیل تعطیل شده‌اند که به دنبال رونق خرید و فروش واحدهای تولیدی هستیم تا به این شکل این واحدها فعال شوند.
وی با تأکید بر توجه ویژه به واحدهای تولیدی نوپا، خطاب به مدیرکل صمت استان همدان گفت: یکی از حوزه‌های صنعت این است که به دنبال ایجاد واحدهای بزرگ با اشتغال بالاست در حالی‌که باید واحدهای صنعتی کوچکی که استعداد بزرگ شدن را دارند، شناسایی کرد و خط ویژه‌ای برای آنها درنظر گرفت. وی افزود: در بیشتر محصولات از جمله لوازم خانگی، خودرو و فولاد رشد قابل توجهی داریم اما در مصالح ساختمانی و مواد غذایی مثل روغن خوراکی کاهش تولید وجود دارد اما در مجموع وضعیت تولید خوب است.
فاطمی‌امین در پایان با اشاره به نبود توازن منطقه‌ای، مطرح کرد: در برخی از شهرها کمبود نیروی کار وجود دارد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت در آئین عملیات اجرایی مرحله نخست ناحیه نساجی در شهرک صنعتی ویان کبودراهنگ گفت: جلسه‌ای اواخر هفته گذشته با حضور نماینده بهار و کبودراهنگ و رئیس سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی برگزار و مقرر شد با توجه به ظرفیت بالای روستای لتگاه، ناحیه صنعتی و تخصصی برای آن ایجاد شود.
فاطمی‌امین افزود: بنابراین با توجه به ظرفیت بالای روستای لتگاه در حوزه منسوجات به ویژه تولید جوراب، ایجاد ناحیه صنعتی تخصصی در دستور کار قرار گرفت.وی اضافه کرد: راه‌اندازی ناحیه صنعتی کمک می‌کند تا کار فعالان در این روستا تخصصی‌تر و با قوت بیشتر انجام شود.
وی ادامه داد: هر چند احتمال می‌رود کارگاه‌های کوچک محدودیت‌هایی داشته باشند اما با راه‌اندازی ناحیه صنعتی، کار فعالان در این روستا رونق می‌یابد.
فاطمی‌امین، در بازدید واحد چینی بهداشتی لالجین گفت: رویکرد وزارت صمت، فعال‌سازی ظرفیت‌های تولید است و وضعیت تولید در کشور بسیار خوب رشد کرده و علت آن همت فعالان اقتصادی و تأمین مواد اولیه و توجه به زیرساخت‌ها بوده است.
وی با تأکید بر فعال کردن ظرفیت‌های موجود گفت: سرمایه‌گذاری در شهرستان‌هایی که ظرفیت اشتغال پایین‌تر است، صورت می‌گیرد و طرح‌های جدیدی با همکاری صنعتگران و معدن‌کاران برای تناسب در توزیع اشتغال در سراسر کشور انجام خواهد شد.
وزیر صمت در ادامه در بازدید از کارگاه جوراب بافی سوینای لتگاه گفت: صنعت کاری است که به تدریج رشد می کند که در روستاهای دستجرد ولتگاه ظرفیت بسیار خوبی در تولید پوشاک شکل گرفته است که باید این واحدها را تقویت کنیم چراکه اینها سرد و گرم بازار را چشیده اند وباتقویت و حمایت، آنها را بزرگ کنیم.

 ازشهرک های صنعتی حمایت می‌کنیم تا رونق بیابند
وزیر صنعت معدن و تجارت در گفتگو با خبرنگاران اظهار داشت: برای ایجاد یک شهرک باید زیرساخت‌های اولیه آب برق گاز فراهم شود و در ناحیه صنعتی اورقین و شیرین سو تا حدودی زیرساخت‌ها فراهم شده ولی تکمیل نیست و برای راه اندازی و رونق این دو شهرک صنعتی کارهای زیادی باید انجام شود و ما هم از این شهرک ها حمایت خواهیم کرد.
فاطمی در خصوص خوشه‌های صنعتی نیز اظهار داشت خوشه‌های صنعتی یکی از روش‌های بسیار خوبی هستند که برای اشتراک بین واحدهای کوچک به شمار می‌روند و همدان هم چندین خوشه صنعتی مثل سفال، پوشاک، مبلمان و چرم و... دارد که نیاز به تقویت دارند وی در خصوص شرکت‌های دانش‌بنیان نیز اظهار داشت در تمام شهرک‌ها که محرومیت زمین داشته باشیم اولویت اول با شرکت‌های دانش‌بنیان است و در کشور بیش از یک هزار و ۶۰۰ کارگاه توسط سازمان صنایع برای شرکت‌های دانش‌بنیان آماده می‌شود و بیش از ۴۰ پارک فناوری در نقاط کشور تأمین خواهیم کرد.
وی در خصوص ناحیه صنعتی شیرین‌سو گفت: میزان سرمایه‌گذاری و اشتغال در این شهرک فعلا مشخص نیست ولی در ۷ ماهه اول امسال صنعت معدن تجارت در کشور بیش از ۱۶۰ هزار شغل ایجاد کرده و رتبه اول اشتغال را دارد که برآورد می‌شود بیش از ۳۰۰ هزار شغل تا پایان امسال ایجاد شود .



عملکرد بانک‌ها قابل قبول نیست
 نماینده مردم بهار و کبودراهنگ در مجلس هم گفت: 98 درصد از درآمدهای استان از طریق مالیات است ولی به این معنی نیست که فراتر از قانون عمل کرده، بلکه امور مالیاتی طبق قانون و مصوبات مجلس و دولت وصول انجام داده و باعث افتخار بنده است و از مدیرکل و سایر همکاران تشکر می‌کنم.
 فتح‌ا... توسلی افزود: در استان هزار و 699 طرح عمرانی با پیشرفت فیزیکی صفر تا 20 درصد داریم که فقط 700 طرح کوچک و بزرگ با همین میزان پیشرفت در شهرستان بهار قرار دارد.
وی در ادامه با تأکید بر اینکه صادرات استان کمتر از میانگین کشور است، گفت: کسی مخالف معدن نیست، اما بازگشت ۱۵ درصد و یک درصد حقوق دولتی معادن باید در محل معادن هزینه شود چون معدن‌کاری باعث تخریب روستاها می‌شود.
توسلی ادامه داد: برای جابه‌جایی محصولات معدنی از معدن تا استان دیگر از کامیون‌ها استفاده می‌شود، حمل و نقل این مواد جاده‌های مسیر را تخریب می‌کند و ما برای دریافت بودجه برای آسفالت این مسیرها بارها به وزارت راه مراجعه می‌کنیم و روستائیان نیز سختی‌های زیادی را متحمل می‌شوند.
نماینده مردم بهار و کبودراهنگ با بیان اینکه بازگشت ۱۵ درصد و یک درصد حقوق دولتی ۱۹ هزار میلیارد تومان می‌شود، افزود: از ۱۹ هزار میلیارد تومان باید ۱۷ درصد به استان‌ها داده شود در حالی‌که سهم همدان از این مقدار بسیار ناچیز است.
وی افزود: اقلیم همدان کشاورزی است و در تولید انگور، سیب‌زمینی، سیر و گندم ظرفیت بی‌نظیری دارد، اما صنایع تبدیلی آنها را نداریم و باید فکری برای صنایع تبدیلی شود.
توسلی با اشاره به اینکه گاز صنایع و بازگشت ارز نیز از مشکلات صنعت استان است، بیان کرد: توزیع متوازن امکانات صنعتی در حوزه صنعت و معدن در همه شهرستان‌ها باید اجرا شود.
نماینده مردم بهار و کبودراهنگ در مجلس شورای اسلامی بر تکمیل زنجیره تولید تأکید کرد و گفت: استان همدان بهترین معدن آهن را دارد اما زنجیره آن تکمیل نشده است.
توسلی با اشاره به صحبت تولیدکنندگان درباره عملکرد بانک‌ها در پرداخت تسهیلات، گفت: حقیقتاً عملکرد بانک‌ها در بخش تسهیلات تکلیفی، اشتغال و سرمایه‌گذاری قابل قبول نیست و باید بر عملکرد آنها نظارت شود. نماینده مردم بهار و کبودراهنگ در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: ناحیه صنعتی شیرین‌سو ۱۴ سال است که راکت مانده بود و به همت وزارت صنعت معدن و تجارت و مسئولان استانی ۲۰ هکتار آن برای زیرسازی آماده شده و تا یک ماه آینده بخشی از زیرساخت‌های آن آماده می‌شود و تا پایان امسال تمامی زیرساخت ۲۰ هکتار انجام می شود.
توسلی افزود: در شهرک صنعتی اورقین مشکل زیرساخت نداریم و باید شرکت‌ها به این شهرک هدایت شوند کسانی که در این شهرک قبل از سال ۹۹ زمین گرفته‌اند وتاکنون شروع نکرده اند قراردادشان باطل می‌شود.
وی خاطر نشان کرد: در بحث صنایع و شهرکهای صنعتی مصوب شده مطالعات یک ناحیه صنعتی در گل تپه انجام شود و ناحیه صنعتی  شوریجات و ترشیجات مهاجران نیز به شرط تأمین آب مصوب شده است.



اداره مالیات همدان خوش‌حساب است
 نماینده ادوار مختلف در مجلس در ابتدای سخنانش با اشاره به برخی واکنش‌های تولیدکنندگان گفت: وظیفه ماست که تمام قد به سربازان اقتصادی تعظیم و تکریم کنیم و حرف‌هایشان را بشنویم.
وی درباره گلایه صنعتگران درباره مالیات‌های سنگین هم گفت: امسال افزایش مالیات استان همدان در کمترین میزان بوده اما مشکل اینجاست که به‌خاطر خوش‌حسابی‌های اداره کل مالیات استان، سال‌های گذشته میزان افزایش سهم مالیاتی همدان زیاد بود.
حمیدرضا حاجی‌بابایی توضیح داد: استان در سال‌های گذشته حتی 20 درصد بالاتر از میزان تعهد در زمان تعیین‌شده وصول کرده اما سایر استان‌ها کمتر از میزان تعهد وصول کرده‌اند، بنابراین هیأت نمایندگان هم در این زمینه نمی‌توانند کار چندانی انجام بدهند و سهم درآمدهای مالیاتی استان را بیش از این کاهش بدهند.
وی افزود: سال گذشته ۱۶۶۰ میلیارد تومان مالیات در همدان وصول شد و به همین علت امسال دریافت 2 هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان مالیات مصوب شده است. حاجی‌بابایی با اشاره به سخنان رئیس خانه معدن استان گفت: کاملاً مخالف هستم که سنگ از همدان به استان دیگری برود و فراوری شود، این به ضرر استان است. وی با بیان اینکه در کنار فعالان معدنی استان هستیم، تأکید کرد: ما به دنبال ارزش افزوده هستیم و سرمایه باید به همدان بیاید.
نماینده مردم همدان و فامنین ادامه داد: بازاریان همدان ظرفیت ساختن یک ایران را دارند.



 ظرفیت افزایش 10‌هکتار دیگر را داریم
 مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان همدان گفت: طبق دستور وزیر صمت ۱۰ هکتار زمین واقع در شهرک صنعتی در فاز نخست برای ایجاد این ناحیه صنعتی در نظر گرفته شد.
مصطفی حقیقی افزود: عملیات اجرائی این ناحیه صنعتی با حضور وزیر صمت آغاز شد و در مرحله دوم این قابلیت وجود دارد که ۱۰ هکتار دیگر به این زمین اضافه شود.
وی ادامه داد:  قرار است در قالب خوشه صنعتی یک فرایند توسعه‌ای انجام شود و این آمادگی با توجه به انجام مطالعات لازم و وجود ظرفیت‌های بی‌شمار، وجود دارد.



۹۰ واحد صنعتی احیا شد
 مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان همدان گفت: از ابتدای دولت سیزدهم بیش از ۹۰ واحد صنعتی در استان همدان احیا شده است.
احمد شانیان با بیان اینکه هزار و 778 واحد صنعتی در استان وجود دارد، افزود: طی سال‌های اخیر شاهد این هستیم که بسیاری از سرمایه‌گذاران به سمت همدان آمدند و ارتباط خوبی بین بخش خصوصی و دولتی در همدان برقرار است.
وی با اشاره به اینکه در حوزه معدن با جلوگیری از خام‌فروشی با تدبیر وزیر اتفاقات خوبی رخ داده است، یادآور شد: در دولت سیزدهم صادرات مواد معدنی خام به کمتر از یک درصد رسیده است.
شانیان افزود: در بخش صادرات مواد صنعتی ۱۴۶ درصد و صادرات صنایع معدنی ۳۴۶ درصد رشد وجود داشته است.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان همدان با اشاره به بهره‌گیری از علم روز در این سازمان مطرح کرد: به‌روزرسانی سامانه‌ها در حوزه معادن، کاری که چندین سال عقب مانده بود، انجام گرفت در ضمن سامانه جامع تجارت و انبارها مغفول مانده بود که به روز رسانی شد و بدین ترتیب سوءاستفاده‌ها از این طرق به حداقل رسیده است.
وی در بازدید از روستای لتگاه با بیان اینکه بیش از 1500دستگاه جوراب بافی در 270کارگاه روستای لتگاه وجود دارد، از طراحی اولین شناسنامه صنفی برای این واحدها خبرداد.
شانیان اضافه کرد: 27میلیارد تومان تسهیلات معرفی به بانک برای واحدهای جوراب بافی برای اولین بار داشتیم که امیدواریم با مصوبات سفر وزیر بتوانیم اقدامات بهتر وهدفمندی را اجرا کنیم.
وی همچنین از تشکیل تعاونی تأمین نیاز به همت اهالی روستای لتگاه در یک ماه گذشته خبرداد که باعث تهیه مواد اولیه ارزان قیمت می شود،همچنین طرح مطالعاتی کارخانه نساجی استان همدان برای تأمین مواد اولیه کارگاه‌های جوراب بافی انجام شده است.



 استفاده از آب‌های زیرزمینی در ویان امکان‌پذیر نیست
 معاون فنی شرکت شهرک‌های صنعتی همدان در حاشیه انتقال و توزیع پساب شهری در شهرک صنعتی ویان گفت: پساب تصفیه شده علاوه بر صنایع فولادی در دیگر واحدها از جمله الوان ثابت مربوط به صنایع رنگ، شرکت شیمی معدنی تولید کننده پودرهای مکانیزه و شرکت های اسید و در  مجموع ۹ واحد استفاده می شود.
مهدی مهرپویا افزود: عملیات اجرایی طرح «انتقال و توزیع پساب شهری در شهرک صنعتی ویان» کبودراهنگ از ۶ ماه پیش آغاز و با هزینه‌ای افزون بر ۳۰۰ میلیارد ریال به بهره برداری رسیده است. وی ادامه داد: با توجه به اینکه دشت کبودراهنگ به علت اُفت آب‌های زیرزمینی از دشت های فوق ممنوعه استان و کشور محسوب می شود، استفاده از آب های زیر زمینی توسط واحدهای مستقر در این منطقه ممکن نیست.
مهرپویا اضافه کرد:  راه‌اندازی  این طرح به حیات و ادامه فعالیت واحدهای مستقر در شهرک صنعتی ویان کمک شایانی خواهد کرد و همچنین واحدهای فولاد می توانند به حیات خود ادامه دهند.



صنایع تبدیلی برای جلوگیری از مهاجرت در همدان ایجاد شود
 استاندار همدان با بیان صنایع در کلان‌شهرهای کشور بیش از اندازه فربه شده است، گفت: ادامه فعالیت برای تکثیر و افزایش مجموعه‌های صنعتی در کلانشهرها مضرات زیادی دارد به‌طوری‌که افزودن به این واحدها افزودن به مشکلات کارگری و خالی کردن شهرهای کوچک است.
علیرضا قاسمی‌فرزاد ادامه: با توجه به اینکه با کمبود و بحران آب در کشور مواجه هستیم درخواست داریم واحدهای صنعتی و صنایع تبدیلی در استان همدان ایجاد شود تا از مهاجرت استان جلوگیری به عمل آید و کاهش مصرف آب را با ساماندهی به وضعیت پیگیری کنیم.
وی ادامه داد: مجموعه پارک علم و فناوری و بنیاد نخیگان ظرفیت خوبی در استان است که بتوانیم حوزه صنعت را تقویت کنیم و کارگروه اقتصاد دانش‌بنیان استان تلاش می‌کند ارتباط نزدیکی با حوزه تولید برقرار کند.
قاسمی‌فرزاد با اشاره به اینکه در بحث تأمین مالی مشکلاتی در سیستم بانکی وجود دارد، یادآور شد: تکالیفی که بر عهده بانک‌ها گذاشته شده، به درستی عمل نمی‌شود. بنا داریم عملکرد بانک‌ها را هر 3 ماه یک بار براساس تکالیف آنها بررسی کنیم.استاندار همدان با اشاره به کمبود شدید زیرساخت‌ها در نواحی و شهرک‌های صنعتی، گفت: خوشبختانه در سفر رئیس جمهوری نزدیک به ۴۰۰ میلیارد تومان برای زیرساخت نواحی از جمله برق و تصفیه فاضلاب نواحی و شهرک‌ها گذاشته شده است.
وی با بیان اینکه درباره مشکل عدم فروش محصولات چینی و بهداشتی واحدهای تولیدی لالجین به علت از دست دادن بازار و گرانی سوخت پیگیری‌هایی انجام دادیم، تصریح کرد: منطقه ویژه اقتصادی جهان آباد ۸۰۰ هکتار مساحت دارد که ۱۰۰ هکتار آن آماده است و نیاز به حمایت است تا سرمایه‌گذاران به این منطقه هدایت شوند و این منطقه از رکود خارج شود.
استاندار همدان با اشاره به تعیین تکلیف واگذاری شهرک‌های صنعتی استان، خاطرنشان کرد: این امر توسط مدیرعامل شرکت شهرک‌ها در حال پیگیری است که نیاز به حمایت ویژه وزارتخانه دارد.
وی با بیان اینکه در بحث تأمین مالی ۱۰ واحد بزرگ صنعتی و فرآوری معدنی به ویژه در تکمیل زنجیره سنگ های معدنی نیاز به حمایت وزیر وجود دارد، گفت: دستور تعیین تکلیف معدن سنگ‌آهن اسدآباد که شش سال است مسکوت مانده، داده شود.
قاسمی‌فرزاد درباره ۱۵ درصد حقوق دولتی، گفت: تاکنون به خزانه استان هیچ مبلغی واریز نشده است. درباره یک درصد که در قانون آمده باید دستورالعمل هزینه‌کرد و شیوه دریافت آن به استان‌ها ابلاغ شود.



تسهیلات برای کارگاه‌ها کم است
 اصغری، دهیار روستای لتگاه نیز در این بازدید بابیان اینکه از مبلغ 27میلیارد تومان تسهیلات معرفی شده به بانک 16میلیارد تومان محقق شده است، گفت: این مبلغ تسهیلات برای تجهیز و توسعه کارگاه‌های جوراب بافی کافی نبوده چراکه تهیه هردستگاه جوراب بافی 150میلیون تومان اعتبار نیاز دارد که باوجود 270کارگاه جوراب بافی درروستا بیش از 200میلیارد تومان اعتبار را می‌طلبد و نیازمند حمایت دولت دراین زمینه است.

 

 




بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com