نوروز امسال علیصدر میزبان گردشگران همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : چهارشنبه ، 12 ارديبهشت 1403

Today : Wed, May 1, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  120110 تاریخ انتشار:  1400-07-26 - 09:18 تعداد بازدید:  338
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

مدیرعامل شرکت سیاحتی علیصدر از برنامه‌های جدید گردشگری خبر داد
نوروز امسال علیصدر میزبان گردشگران

نویسنده : مریم مقدم

گزارش


 مجموعه علیصدر یکی از بزرگترین مجموعه‌های گردشگری به دلیل اشتغال نیروی انسانی  است و این ویژگی مرهون ماهیت خاص علیصدر است.
علیصدر در حال‌حاضر 216‌نفر پرسنل دارد که 166نفر آن در غار مشغول بودند از این تعداد 97 درصد بومی منطقه و 20نفر در مجتمع عباس‌آباد و 25نفر هم در دفتر مرکزی اشتغال داشتند.
 غارعلیصدر یکی از غارهای تالابی ایران و از معدود غارهای آبی جهان است که لقب بزرگترین غارآبی جهان را به خود اختصاص داده است. این تفسیر برای نگین گردشگری غرب کشور کافی است تا همیشه نقش تأثیرگذارش بر جذب گردشگر به سمت همدان و کسب درآمد از غار را متذکر شود.
در حال‌حاضر متولی غارعلیصدر وزارت میراث‌فرهنگی‌ است و شرکت علیصدر بهره‌بردار این مجموعه است، اما اصلی‌ترین تصمیمات در این شرکت برای غار اتخاذ می‌شود.
از سال 1399براساس‌دستورالعمل حفاظت و بهره‌برداری از غارها وزارت میراث‌فرهنگی متولی غارعلیصدر شد و یک قرارداد 3ساله بین شرکت سیاحتی علیصدر و میراث‌فرهنگی بابت سال‌های 1401، 1400، 1399 در این زمینه منعقد شد که طبیعتاً پس از پایان 3سال مزایده‌ای بابت انتخاب بهره‌بردار جدید از سوی وزارت میراث‌فرهنگی برگزار می‌شود و اگر ارگان، سازمان یا بخش خاصی توانایی تصاحب متولی‌گری غار را داشته باشد ورود خواهد کرد.
غار علیصدر 23مین اثر طبیعی ملی است که توسط سازمان میراث‌فرهنگی در ۱۵دی ماه ۱۳۸۷ در فهرست میراث‌طبیعی ایران قرارگرفت. روستای علیصدر به واسطه وجود بزرگترین غار آبی جهان  پیش از شیوع کرونا هرساله میزبان تعداد زیادی از مسافران و توریست‌های داخلی و خارجی است.
درحالی که کرونا بساط برو و بیای گردشگری را در همدان همچون دیگر مناطق گردشگری دنیا برچیده بود درهای شاخص‌ترین جاذبه گردشگری ایران روی گردشگران در همدان بسته شد، اما این تعطیلی تغییر مدیرعاملی علیصدر را به تأخیر نیانداخت و در روزهای آخر شهریور 1400 نوزدهمین مدیرعامل شرکت سیاحتی علیصدر توسط هیأت‌مدیره انتخاب و معرفی شد. مدیرعامل نوزدهم مردی بود از جنس علیصدر کسی که سال‌ها در این شرکت با داشتن سمت توانسته بود با چند و چون کار به خوبی آشنا  و مسلط بر اوضاع باشد.  "علی‌محمد عنایتی‌اکمل" سوابقی از جمله مدیر حراست شرکت سیاحتی علیصدر، مسئول حراست، بازرسی، ارزشیابی و امور حقوقی فرمانداری کبودراهنگ را در کارنامه کاری خود دارد.
عنایتی درحالی مسئولیت مدیرعاملی شرکت سیاحتی علیصدر را برعهده گرفت که 29سال از زمان فعالیت این شرکت می‌گذرد.
این روزها با تعطیلی غارعلیصدر به دستور ستاد مقابله با کرونا همه پرسنل درحال اشتغال در مجموعه علیصدر با حمایت شاهرخی استاندار همدان و احمد توصیفیان مدیرکل تعاون، کار و رفاه‌اجتماعی استان همدان و شهناز حوزه‌لوی مدیرکل تأمین‌اجتماعی استان همدان مشمول بیمه بیکاری قرارگرفتند که این مهم خود توانست تا حد زیادی چالش‌های پیش روی را مدیریت کند.   مدیرعامل نوزدهم درحالی بر مسند اجرای تصمیمات هیأت‌مدیره در این شرکت نشست که کرونا چرخه فعالیت علیصدر را به تعطیل اجباری کشانده است.
وی همراه با مدیر روابط‌عمومی و امور بین‌الملل شرکت سیاحتی علیصدر در دفتر روزنامه همدان‌پیام حضور پیدا کرد و در مورد برنامه‌های خود در آینده پیش‌روی مطالبی را عنوان کرد که شرح آن را می‌خوانید:

عنایتی اکمل با اشاره به روزهای غیرقابل باوری که کرونا برای گردشگری رقم زده است، گفت: پس از قرارگرفتن در روزهای تعطیلی علیصدر بنابر دستورات ملی کرونا و با هدف مدیریت چالش‌های پیش‌روی برای حل بحران‌های کرونایی به اجبار شرکت سیاحتی علیصدر تعطیل شد، اما از آغاز سال 1401 دوباره فعالیت اقتصادی را به علیصدر برمی‌گردانیم.
وی بیان کرد: از ابتدای سال 1399 که کرونا شیوع پیدا کرد و محدودیت‌های سفری ایجاد شد آسیب‌های غیرقابل تصوری دامان پیشانی گردشگری همدان (غارعلیصدر) را گرفت. همواره بر این باوریم نقش علیصدر در رونق گردشگری همدان بی‌بدیل است پس برای حال خوب گردشگری در تکاپو هستیم.
این نکته دردناک است که با همه تسلطی که بر اوضاع علیصدر در سال‌های اخیر داریم در راستای حل‌وفصل مشکلات و چالش‌های ناخواسته حاصل از کرونا خارج از چهارچوب قانونی که محدودیت‌ها و پروتکل‌‌ها تعریف ‌می‌کند ، نمی‌توانیم کاری انجام دهیم. تمام توان خود را پای کار آوردیم تا این شرایط حاد را بتوانیم پشت سربگذاریم، اما آنچه پشتوانه نجات ما از شرایط موجود است برنامه‌ریزی استان برای جذب و نگه داشتن گردشگری است.
در حال‌حاضر ما در نیمه دوم سال هستیم، زمانی که حتی در اوج ورود و خروج گردشگر و شرایط عادی هم روزهای کم‌کاری داشتیم و حالا که شرایط کاملاً خاص است و محدودیت‌ها حرف نخست را می‌زند و به دلیل نداشتن زیرساخت‌های مناسب برای نیمه دوم سال هیچ امیدی به بازگشت تکاپوی فعالیت‌های گردشگری به همدان در 6ماه دوم سال 1400 نیست.
مدیرعامل شرکت سیاحتی علیصدر بیان کرد: برای همگام شدن شرایط غار با محدودیت‌ها حتی ظرفیت مسافران در قایق‌ها را نیز از 16نفر به 4 نفر کاهش دادیم و هرگونه دستوری را اجرا کردیم تا بتوانیم تکاپوی گردشگری در غارعلیصدر را حفظ کنیم، اما به دلیل بسته بودن فضای غار و مصوبه ستاد کرونا به تعطیلی ناخواسته تن دادیم.
وی گفت: معتقدم بازگشت به روزهای پساکرونا در همدان برنامه گردشگری می‌خواهد برنامه‌ای که برون آمده از نظرات کارشناسانه باشد، اما متأسفانه همدان برنامه گردشگری ندارد.
عنایتی‌اکمل به هزینه‌های بالای حقوق و مزایای پرسنل علیصدر اشاره کرد و افزود: برای جبران خسارتی که کرونا در سال‌های اخیر به ما زد می‌توان گفت: ما باید روزانه میزبان بیش از 7هزار گردشگر در غار باشیم تا بتوانیم به روزهای قبل از کرونا برگردیم و خسارات مالی را جبران کنیم. در حال‌حاضر مجبور به تحمل اقساط وام‌هایی هستیم که کرونا روی دست ما گذاشت و در این راستا همواره نیازمند حمایت بوده و هستیم.
وی به کم‌لطفی متولیان بخش گردشگری در استان به وضعیت موجود و حاکم بر علیصدر اشاره کرد و افزود: در روزهایی که شکایات از علیصدر مطرح شد شاهد پیگیری متولیان گردشگری همدان برای مطالبات بودیم، اما امروز که حضور آنها که در بخش درآمد هم ذی‌نفع هستند می‌توانست مرهمی بر دردهای جامعه محلی باشد خبری از آنها نیست. من معتقدم اگر بخواهیم به شرایط موجود رونق دهیم باید برای آن تصمیم‌ جدی بگیریم. وقتی ادعا می‌کنیم گردشگری محور اصلی توسعه استان همدان است پس مشکلات و چالش‌های گردشگری در راستای هم با اولویت رفع و رسیدگی و توجه هم داشته باشد.
مدیرعامل علیصدر به جایگاه متمایز غار و درآمد و جذب گردشگر آن اشاره کرد و گفت: غارعلیصدر نقطه عطف معرفی استان در حوزه گردشگری و جذب گردشگر است.
غارعلیصدر از جمله مجموعه‌های اصلی تحت مدیریت شرکت علیصدر است که در سال‌های اخیر تلاش مدیریت و پرسنل این مجموعه در راستای حفظ سلامت غار بوده و بس.
 وی گفت: از آموزش پرسنل و ساماندهی خرید و فروش بلیت و تکریم گردشگری گرفته تا ارائه خدمات پذیرایی و اقامت برای گردشگران ورودی به غار در شرکت علیصدر فکر شده است.
در سال‌های اخیر هرگز اجازه ندادیم ذره کوچکی از بدنه غار آسیب ببیند و این همان دغدغه‌ای است که در سال‌های متمادی بین پرسنل و اهالی علیصدر به واسطه فرهنگ‌سازی شکل گرفته است.  وی در پایان ابراز امیدواری کرد که روزهای خوب دوباره به روی گردشگری همدان باز شود و استانی که می‌تواند در غرب کشور مقصدی برای گردشگران باشد دوباره در مسیر جذب گردشگر قرارگیرد.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com