پروژه ملی همدان - علیصدر نیازمند تخصیص اعتبارات ماده ۵۶ همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : سه شنبه ، 18 ارديبهشت 1403

Today : Tue, May 7, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  120419 تاریخ انتشار:  1400-08-13 - 10:06 تعداد بازدید:  391
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

نبود استانداردهای لازم و ایمنی جاده‌ها، جان بسیاری از اهالی لالجین را گرفته است
پروژه ملی همدان - علیصدر نیازمند تخصیص اعتبارات ماده ۵۶

گزارش

 ■ پیگیری مسئولان استانی برای تعریض و چهاربانده شدن لازم است

بهار- مینا ابراهیمی- خبرنگار همدان‌پیام: جاده مرگبار ینگجه به لالجین همه‌ساله با وقوع زیاد تصادفات رانندگی جزو نقاط پرحادثه‌خیر است به گونه‌ای که با فوت شمار زیادی از شهروندان لالجینی و روستاهای اطراف و... به جاده مرگ همدان- لالجین مشهور شده است.
از آنجایی که شهر جهانی سفال محل آمد و شد مسافران و توریست‌های بسیاری نیز بوده است و به دلیل امنیت کم جاده ‌ینگجه- لالجین اغلب اهالی و حتی مسافران توریستی آشنا به مسیر این راه را انتخاب می‌کنند و با توجه به ظرفیت و گنجایش جاده 2بانده ینگجه، عرض کم جاده، نبود شانه‌ خاکی، کمبود علائم  راهنمایی ‌و رانندگی، نبود روشنایی و دید در شب رانندگان و توجه نکردن رانندگان به علائم رانندگی و سبقت غیرمجاز عامل اصلی سوانح جاده‌ای این مسیر بوده است.
عزیزی، رئیس‌پلیس راه استان پیش‌تر در گفت‌وگو با همدان‌پیام گفته بود: هر 3 کیلومتر جاده در استان یک مرگ را در پی دارد که ایمنی نداشتن جاده‌ها موجب افزایش تلفات و شدت سوانح جاده‌ای می‌شود و به همین منظور برای هر 15 کیلومتر، یک نیروی گشت پلیس مستقر می‌شود که 3 برابر استاندارد کشوری است.
با تأمل در صحبت‌های رئیس پلیس‌راه استان مشخص می‌شود بسیاری از جاده‌های استان نیاز به استانداردسازی داشته‌اند که نیازمند اعتبارات ملی و اقدامی جدی در این‌خصوص است تا از تلفات جاده‌ای کاسته شود.
عباس بابالو، شهروند همدانی یکی از کسانی بود که با وسیله نقلیه مزدا از همدان به قصد عزیمت به لالجین که حدود 2 ماه گذشته با عبور از جاده مرگ همدان-لالجین و به خاطر اختلاف سطح این جاده و نبود شانه خاکی از جاده منحرف و به طرز فجیعی با کامیون برخورد کرد که این تصادف منجر به کشته شدن این شهروند همدانی 40 ساله شد.
 عرض کم جاده و اختلاف سطح عامل اصلی تصادفات
زهرا سلیمی، دیگر مجروح و آسیب‌دیده شدید این جاده نیز که خود عضو شورای سابق لالجین و یکی از کارشناسان شهرداری همدان است، در این خصوص گفت: مردادماه سال 1396 به دلیل عرض کم جاده که به زور 2 خودرو از 2 لاین از کنار هم رد می‌شوند، با سبقت غیرمجار تصادف بسیار شدیدی داشتم که یک ماه در کما بودم که با توجه به تردد چندین ساله در این مسیر همه روزه با ترافیک سنگین این جاده به‌ویژه بعدازظهرها هستم که واقعاً این جاده با عرض کم و نبود استانداردهای لازم گنجایش این حجم از ترافیک و خودرو را نداشته و باید مسئولان امر برای جلوگیری از تلفات بیشتر فکر تعریض این جاده باشند.
وی بیان کرد: با توجه به توریستی بودن لالجین و غارعلیصدر جاده همدان -ینگجه با کوتاه‌تر کردن مسافت مورد اقبال بیشتری نسبت به مسیرهای دیگر است که عرض بسیار کمی دارد و تاکنون با تصادفات شدید در این مسیر، جان بسیاری از همشهریان و هم‌استانی‌ها را گرفته است.
 ینگجه نقطه ثقل 2 مقصد گردشگری غارعلیصدر و لالجین نیازمند تعریض و توسعه
لیلا اکبری، عضو شورای شهر لالجین نیز با بیان اینکه آمار دقیقی از تلفات جاده‌ای این مسیر نداریم، اما به نظر از سالیان دور تاکنون حدود 300 نفر جان باخته داشته است، گفت: متأسفانه ده‌ها جوان تحصیلکرده و موفق از جمله استاد دانشگاه، پرستار و... هم جزو قربانیان این جاده بوده‌اند که با وجود پیگیری‌های فراوان در ادوار مختلف شورا و با وجود قول مساعد مسئولان امر برای تعریض جاده و حریم اقدام عملی ندیده‌ایم.
وی افزود: با وجود نقص ایمنی جاده، نباید بی‌احتیاطی رانندگان و رعایت نکردن سرعت مجاز و گرفتن سبقت‌های خطرناک را نادیده گرفت که مجموع عوامل جاده‌ای و انسانی بر خطرات منجر به مرگ این جاده را افزوده است.
اکبری گفت: با عنایت به اینکه این جاده مسیر ارتباطی چندین شهر و روستا و البته 2نقطه مهم گردشگری استان لالجین و غار علیصدر است، بایستی مورد توجه مسئولان ذی‌ربط قرار گیرد.
بارها در شورای ترافیک شهرستان تعریض مسیر مورد تأیید قرار گرفته است که تاکنون اقدام عملی انجام نشده است.
 غیراستاندارد بودن این جاده شدت سوانح و تلفات را افزایش می‌دهد
رئیس‌پلیس راهور شهرستان بهار در این‌باره گفت: در جاده‌های دوطرفه غیر مجزا معمولاً سوانح رخ به رخ، انحراف به چپ و سبقت‌های غیرمجاز و واژگونی خودرو به خاطر اختلاف سطح بوده که در این گونه جاده‌ها نیز شدت حادثه بسیار بالا بوده و تلفات بسیاری را به جای می‌گذارد که این جاده نیز جزو نقاط پرحادثه‌خیز استان است.
شمس افزود: تنها راه کاهش تصادفات رانندگی در میسرهای پرتردد تعریض و 4 لاین کردن آن بوده و نصب گادریل و دوربین ثبت تخلف و گشت پلیس هم به‌صورت موقتی تسکین‌بخش است چراکه گشت پلیس در این مسیر تردد دارد.
وی گفت: بارها حادثه‌خیز بودن این جاده توسط همکاران پلیس‌راه تعریض و ایمن‌سازی آن مورد تأکید قرار گرفته است که تاکنون اقدام شاخصی انجام نشده است.
 سطح جاده با زمین 2متر اختلاف دارد که عامل اصلی واژگونی خودرو و شدت تصادفات است
رئیس اداره راهداری شهرستان همدان نیز با بیان اینکه حدود 3 کیلومتر از جاده ینگجه از سمت آیت‌ا... نجفی در حوزه شهرستان همدان و مابقی در حوزه شهرستان بهار است، گفت: در حوزه شهرستان همدان لکه‌گیری، خاکریزی دهنه پل‌ها، لایروبی پل‌ها، دوربین ثبت تخلف نصب شد که تا حدودی مشکل برطرف گردید.
 و از میدان ینگجه به سمت انتهای نیایش بهار به دلیل اینکه بستر جاده تا 2 متر از بستر طبیعی بالاتر است، بیشتر مشکل داریم که خط‌کشی انجام و علائم راهنمایی نصب شده است که به دلیل اختلاف سطح و سبقت‌های غیرمجاز و تردد زیاد حوادث ناگواری در این مسیر رخ می‌دهد.
وی در پاسخ به پرسش خبرنگار ما مبنی بر عرض کم جاده حتی برای 2 خودرو از مقابل هم گفت: هر باند به‌صورت استاندارد 3 متر عرض دارد و 80/1متر شانه آسفالت که عرض استانداردی را دارد.
ابوذر میهنی افزود: به منظور تعریض این مسیر بایستی از کمیته برنامه‌ریزی شهرستان بهار تأمین و تخصیص اعتبار شود، ضمن اینکه اداره راهداری موظف به ایمن‌سازی به نظر پلیس‌راه و راه‌های روستایی و ارتقای راه‌های فرعی و اصلی با اداره‌کل راه‌وشهرسازی بوده که بایستی اقدامات لازم را در این خصوص انجام دهند.
با توجه به قرارگیری پروژه همدان - علیصدر در مسیر شهرستان‌های بهار و کبودراهنگ معاون عمرانی استاندار پیگیر این موضوع بوده که نیازمند اعتبارات ملی است.
به منظور پیگیری بیشتر با احسان قنبری، فرماندار بهار نیز گفت‌وگوی داشتیم که در پاسخ به خبرنگار ما گفت: پروژه چهاربانده همدان- علیصدر جزو پروژه‌های ملی بود که بخشی از آن در شهرستان کبودراهنگ و 21کیلومتر در شهرستان بهار واقع شده است که این پروژه به اعتباری بالغ بر 300 میلیارد تومان نیاز دارد که تاکنون ماده 23 پروژه جهت اجرا اخذ نشده که معاون عمرانی استاندار استان اطلاعات کاملی در این زمینه داشته و پیگیر این موضوع هستند و خارج از حیطه اختیارات شهرستان بهار است چراکه این پروژه اعتبارات هنگفت ملی را می‌طلبد.
 با اخذ ماده 56 و اعتبارات ملی تعریض جاده همدان - علیصدر به طول 67 کیلومتر انجام می‌‌شود
اخذ ماده 56 نظر مساعد وزارت راه‌وشهرسازی و نمایندگان مردم در مجلس را می‌طلبد.
معاون عمرانی استاندار همدان نیز گفت: جاده همدان- علیصدر به طول 67 کیلومتر شهرها و روستاهای زیادی را احاطه کرده است که به دلیل اراضی حاصلخیز در فصل کشاورزی و نیز گردشگری از محورهای پرتردد است که مطالعات طرح برای اخذ ماده ۲۳با برآورد اعتبارات حدود 300 میلیارد تومانی انجام شده که نیازمند اعتبار ملی برای انجام پروژه است که با مشارکت 30 درصدی دولتی و 70 درصدی بخش خصوصی بایستی به ثمر برسد و نیازمند سرمایه‌گذار بخش خصوصی است که مدت ۲ سال پیگیر این پروژه هستیم.
فرزانه افزود: به دلیل ضعیف بودن مشارکت بخش خصوصی و منابع مالی دولت، ماده 56 طرح با مشارکت بخش خصوصی و بانک‌ها در حال پیگیری است که امیدواریم با نظر مساعد وزارت راه‌وشهرسازی و کمک استانداری و نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی و تملک اراضی و تأمین منابع مالی ملی این پروژه به سرانجام برسد.
 با تخصیص بودجه از طریق سازمان برنامه‌وبودجه و مشارکت بخش خصوصی از طریق ماده  ۵۶جاده همدان - علیصدر تعریض می‌شود
مدیر ساخت و توسعه راه‌های اداره‌کل راه‌وشهرسازی استان نیز ضمن تأیید حادثه‌خیز بودن این نقطه گفت: ماده ۲۳پروژه جاده همدان - علیصدر اخذ شد که به دلیل محدودیت مالی و نبود سرمایه‌گذار بخش خصوصی با وجود مذاکرات فراوان در این‌باره، اکنون ماده ۵۶ درحال پیگیری است.
نادیان در خصوص ماده ۵۶ نیز افزود: این ماده برای پروژه‌هایی با هزینه هنگفت انجام می‌شود، بدین‌گونه که با مشارکت ۳۰درصدی منابع عمومی و۷۰ درصدی بخش خصوصی با توافق سرمایه‌گذار و اسپانسر مالی هزینه‌های بخش خصوصی در طی مدت مشخص پرداخت می‌شود که هم اکنون وزارت راه‌وشهرسازی مصوبه ماده ۵۶ را به برنامه‌وبودجه برای حمایت و اسپانسرمالی ارسال کرده و سازمان برنامه‌وبودجه نیز با اسپانسرهای مالی درحال مذاکره هستند و نیازمند پیگیری استانداری با کمک نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی است تا زودتر نتیجه حاصل شود.
وی در پاسخ به خبرنگار ما مبنی براینکه این پروسه تا چه زمانی به سرانجام می‌رسد، گفت: فرایند توافق با سرمایه‌گذاران نامعلوم بوده و بستگی به شرایط سرمایه‌گذاران دارد.
با این تفاسیر و حادثه‌خیز بودن جاده ینگجه و تلفات سنگین این جاده توریستی به لالجین و علیصدر 2 قطب گردشگری استان، نیازمند پیگیری و مساعدت استانداری ، نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی برای تأیید و نهایی شدن مصوبه در سازمان برنامه‌وبودجه و اختصاص ردیف اعتباری پروژه با مشارکت بخش خصوصی است تا با تحقق این موضوع و تعریض این مسیر از سوی اداره‌کل راه‌وشهرسازی استان است تا بیشتر از این شاهد از دست دادن جان هموطنان و عزیزانمان در جاده مرگ همدان-‌لالجین نباشیم.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com