مشکل آب همدان را حل می‌کنیم همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : سه شنبه ، 18 ارديبهشت 1403

Today : Tue, May 7, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  120148 تاریخ انتشار:  1400-07-28 - 09:35 تعداد بازدید:  307
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

وزیر نیرو:
مشکل آب همدان را حل می‌کنیم

گزارش

■ وزیر: تصفیه‌خانه فاضلاب همدان جزو طرح‌های برجسته بین‌المللی است/ فاز اول آبرسانی از تالوار به همدان در بهار 1401 به پایان می‌رسد و مشکل برای 8 سال حل می‌شود
■ مدیرعامل شرکت مهندسی آب‌وفاضلاب کشور: برای گذر از بحران نیازمند همراهی مردم هستیم
■ استاندار: پساب فاضلاب را به فرصت تبدیل کردیم

 وزیر نیرو برای حل مشکل آب به همدان سفر کرد
علی‌اکبر محرابیان پس از بازدید از پروژه خط انتقال آب سد تالوار از سداکباتان و تصفیه‌خانه شهر همدان دیدن کرد و سپس در شورای انسجام‌بخشی مدیران عامل صنعت آب و برق حضور یافت.
وی با اشاره به اینکه خشکسالی سالجاری در نیم قرن اخیر بی‌سابقه بوده است، گفت: 8 شهر بزرگ کشور دارای تنش آبی شدید هستند که مشکل 4 شهر را طوری حل کردیم که اهالی آن اصلاً متوجه کم‌آبی نشوند، اما متأسفانه همدان جزو 4 شهری است که هنوز مشکل آن را حل نکرده‌ایم و درحال بررسی است و برای همین امروز اینجاییم تا از سدتالوار به همدان آبرسانی کنیم.
وزیر نیرو بیان کرد: انتقال آب از سد تالوار مدنظر است که بر اساس تکلیف، با همراهی همکارانمان و قرارگاه خاتم‌الانبیا(ع) این پروژه را در قالب 2 فاز به مرحله بهره‌برداری می‌رسانیم.
وی افزود: بر همین اساس این پروژه در فاز نخست کل آب موردنیاز همدان را که معادل یک میلیون و ۲۰۰ هزارلیتر بر ثانیه است تأمین می‌کند.
محرابیان با بیان اینکه افق طرح مذکور تأمین 3 میلیون و ۷۰۰ هزار لیتر آب است، گفت: با انتقال یک میلیون و ۲۰۰ هزار لیتر بر ثانیه، همدان 7 تا 8 سال با اطمینان از بحران عبور می‌کند.
وی با بیان اینکه برای آبرسانی به همدان هیچ‌گونه محدودیت منابع مالی وجود ندارد، بیان کرد: فاز یک در نهایت باید در بهار ۱۴۰۱ به بهره‌برداری برسد.
محرابیان همچنین ضمن اشاره به تصفیه‌خانه فاضلاب همدان گفت: این طرح جزء طرح‌های برجسته کشور و حتی طرح‌های بین‌المللی است.
وزیر نیرو با بیان اینکه شهرهایی هم که در مسیر پروژه آبرسانی از سد تالوار قرارگرفته و دچار تنش آبی شدید هستند هم باید مدنظر قرار بگیرند، افزود: در حوزه آب با اجرای این طرح استان همدان به آرامش می‌رسد.
وی همچنین بیان کرد: همدان در بحث شاخص برخورداری از آب شرب و فاضلاب برتر از میانگین کشوری است.
محرابیان در ادامه با بیان اینکه اجرا نشدن به موقع این طرح صدماتی را به مردم وارد می‌کند، افزود: نزدیک به ۹۰درصد مصارف آب در کشاورزی است که با رعایت الگوی کشت و کاشت محصولات کم‌آب‌بر می‌توان در مدیریت مصرف اثرگذار بود.
وی گفت: ضروری است مردم انقلابی و فرهنگ‌دوست همدان دولتمردان را در مدیریت مصرف همراهی کنند.
محرابیان درخصوص برق نیز بیان کرد: استان همدان امروز صادرکننده برق است، اما ظرفیت‌های این  استان بیش از این است و استان می‌تواند درحوزه انرژی‌های تجدیدپذیر پیشتاز باشد.
وی همچنین گفت: همدان می‌تواند در بحث بهره‌گیری از انرژی‌های تجدیدپذیر پرچم‌دار باشد.

  در کوتاه‌ترین زمان آب به همدان می‌رسانیم
مدیرعامل شرکت مهندسی آب‌وفاضلاب کشور هم در همین جلسه با اشاره به اینکه وضعیت خشکسالی در طول ۵۰سال اخیر بی‌سابقه بوده است، بیان کرد: در چنین شرایطی وزارت نیرو درصدد است تا مشکلی متوجه شهرها و روستاهای کشور نباشد.
حمیدرضا جانباز با بیان اینکه ما از 5 ماه پیش با توجه به نداشتن بارش‌ها کاهش برداشت از سد اکباتان را در دستور کار قراردادیم، گفت: بر همین اساس میزان برداشت از هزار و۲۰۰ لیتر بر ثانیه به ۷۰۰ لیتر در ثانیه کاهش یافت تا چاه‌های جایگزین به کمک بیایند.
وی در ادامه با اشاره به اینکه انتقال آب از سد تالوار نیازمند تخصیص  هزار و۳۰۰میلیارد تومان اعتبار است، بیان کرد: 3 ایستگاه پمپاژ در مسیر انتقال آب از این مسیر وجود دارد که بر همین اساس 2 مخزن از مخازن این ایستگاه‌ها به‌صورت پیش‌ساخته تهیه می‌شود.
جانباز افزود: همچنین این خط نیازمند۹۰کیلومتر خط انتقال برق است که با بهره‌گیری از دیزل‌ژنراتورهای سیار این مشکل نیز مرتفع می‌شود.
وی همچنین از نیاز به اجرای ۱۰کیلومتر خط انتقال سخن به میان آورد و گفت: در نظر داریم برنامه زمان‌بندی ضربتی آبرسانی از سد تالوار در کوتاه‌ترین زمان ممکن امکان‌پذیر شود.
جانباز افزود: تنها بخشی از عملیات لوله‌گذاری تصفیه‌خانه باقی مانده که با تلاش شبانه‌روزی می‌توان پیش از آغاز فصل گرما ۶۰۰لیتر بر ثانیه آب را به همدان منتقل کرد.
وی بیان کرد: به منظور گذر از این بحران نیازمند همراهی مردم هستیم.

 لزوم ایجاد تغییرات مصرف آب در کشاورزی برای حل تنش آبی
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی گفت: باید تغییراتی در مصرف آب در شیوه سنتی کشاورزی برای حل تنش آبی ایجادشود.
احمدحسین فلاحی بیان کرد: مردم باید در استفاده از آب مراعات کنند و به ظرفیت داخلی مانند استفاده از آب‌هایی که در قنات‌ها و رودخانه‌ها وجود دارد، توجه شود.
وی گفت: در بحث کشاورزی، مصرف آب همچنان به روش سنتی است و این مشکل در شهرستان‌ها نیز وجود دارد که باید حل شود.
نماینده مردم بهار و کبودراهنگ در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تأمین آب پایدار وظیفه وزارت نیرو است، گفت: دولت گذشته در این زمینه کوتاهی کرده و باید برای تأمین آب پایدار تلاش می‌کرد.
فتح‌ا... توسلی افزود: ما باید تضرع کنیم و از خدا خواهش کنیم باران رحمت ببارد تا از این شرایط خارج شویم.
 نماینده مردم بهار و کبودراهنگ در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: استفاده از مازوت در نیروگاه مفتح به سلامت مردم آسیب زده و باید فکری اساسی برای این مورد داشته باشیم.

 تبدیل تهدید به فرصت با استفاده از تصفیه فاضلاب در همدان
استاندار همدان گفت: فاضلاب که تهدیدی جدی برای همدان بود به پسابی تبدیل شده که برای نیروگاه شهیدمفتح و پتروشیمی هگمتانه استفاده می‌شود.
سید سعید شاهرخی بیان کرد: در حال‌حاضر با توجه به سدهایی که در استان ساخته شده مشکلی نداریم و حتی در سیل سال 1398 در جمع‌آوری آب به ما کمک کردند.
وی بیان کرد: یک روز فاضلاب تهدید جدی برای همدان بود، اما امروز فاضلاب به پسابی تبدیل شده که برای نیروگاه شهیدمفتح و پتروشیمی هگمتانه استفاده می‌شود.
شاهرخی در رابطه با وضعیت صنعت برق در استان گفت: در حال‌حاضر ۹ پروژه مهم با بیش از هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار در دست اجرا داریم.
مدیرعامل شرکت توزیع برق استان همدان نیز در این جلسه بیان کرد: هزار و۱۰۰ مگاوات برق در استان تأمین می‌شود که تأمین هزار مگاوات آن در نیروگاه شهیدمفتح و مابقی توسط انرژی خورشیدی است.
شیرزاد جمشیدی گفت: پیک بار مصرف در استان ۹۳۰ مگاوات است در حالی که این فقط ۴۰درصد ظرفیت زیرساخت‌هایی است که در این حوزه داریم.
وی افزود: در چند سال گذشته مصرف شاخصی در حوزه کشاورزی داشتیم که با حمایت‌های انجام شده به ۳۲درصد مصرف در حوزه صنعت رساندیم که این امر، آغاز جهش تولید در استان همدان است.
مدیرعامل شرکت توزیع برق استان همدان گفت: در حوزه صنعت برق ضریب نفوذ ۱۰۰درصدی شهرها و بیش از ۹۹درصدی روستاها وجود دارد و مشکلی در انتقال و توزیع برق نداریم.
جمشیدی بیان کرد: همدان نخستین استانی است که از نظر توسعه فروسیلیس فعالیت می‌کند و به لحاظ بازچرخانی آب برای تولید برق نیز نخستین استان هستیم.


ستوده:۷۰۰ میلیارد برای اجرای طرح آبرسانی اضطراری هزینه شد 

 مدیرعامل شرکت آب‌منطقه‌ای همدان گفت: بارش‌ها 2سال است که زیر حد نرمال قراردارد.
منصور ستوده با بیان اینکه با کاهش ۴۱ درصدی بارش‌ها روبه‌رو هستیم، بیان کرد: پیش‌بینی‌های هواشناسی نشان داده که بارندگی‌ها در نیمه دوم سال نامناسب است. وی با بیان اینکه با توجه به مصرف سالیانه آب شرب شهری و روستایی در استان همدان، طرح‌های بلندمدت، میان‌مدت و کوتاه‌مدت را در پیش گرفته‌ایم، گفت: در این راستا طرح آبرسانی به ملایر از سدکلان، تصفیه‌خانه آب شرب ملایر، تصفیه‌خانه آب شرب تویسرکان، طرح انتقال آب از رودخانه‌های همدان مانند خاکو و دره‌مرادبیگ و... در پیش گرفته شده است. ستوده افزود: در طرح‌های کوتاه‌مدت نیز اقداماتی چون شناسایی چاه‌های کشاورزی نزدیک خطوط انتقال آب شرب، کارشناسی و صدور مجوز حفر چاه‌های جدید در مناطق دارای ظرفیت و... در پیش گرفته شده است.
مدیرعامل شرکت آب‌منطقه‌ای همدان با بیان اینکه هدایت آب رودخانه ابرو و ارزانفود به دریاچه سداکباتان در پیش گرفته شده است، بیان کرد: آبرسانی از رودخانه عباس‌آباد به تصفیه‌خانه عباس‌آباد، از دیگر اقدامات در راستای تأمین آب همدان است.
وی با اشاره به وضعیت سدهای استان همدان از پیشرفت ۴۵ درصدی سد خرمرود و پیشرفت ۹۷ درصدی سامانه انتقال آب شرب شهر ملایر خبر داد و گفت: طرح اضطراری آب‌رسانی به همدان به سبب طولانی بودن روند آب‌رسانی به تالوار در پیش گرفته شد و برای آن قریب به ۷۰۰ میلیاردتومان هزینه شده است.
ستوده با بیان اینکه این روند پیش از موعد مقرر در مردادماه اجرایی و ۱۵۰ تا ۲۰۰ لیتر در ثانیه آب را تأمین می‌کند، بیان کرد: پیشروی طرح انتقال آب از سدهای تالوار و قوچم به همدان با چالش‌هایی روبه‌رو بوده است که امیدواریم این موارد حل و روند کار تسریع یابد.
وی در تشریح این موضوع به لزوم تعیین‌تکلیف قرارداد قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا(ع)، تسریع در ابلاغ میزان تخصیص از سد قوچم جهت آغاز مطالعات فاز اول و دوم و تأمین نشدن اعتبار کافی از طرف سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور و لزوم توجه به این موارد اشاره کرد.


حسینی‌بیدار:آب را مدیریت می‌کنیم

 مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان هم در شورای هماهنگی مدیران صنعت آب و برق استان همدان گفت: امروز همدان جزو 8 شهر گرفتار شده در تنش آبی است که البته با خدمات شبانه‌روزی همکاران در حوزه برق و آب به خوبی مدیریت شد.
 سید هادی حسینی‌بیدار با بیان اینکه امسال در چند شهر و روستای استان دچار تنش آبی بودیم که با برگزاری جلسات مختلف و انسجام موجود توانستیم شرایط را تاکنون مدیریت کنیم، افزود: جمعیت تحت‌پوشش خدمات آب در استان همدان ۱۰۰درصد است و بیش از ۷۰درصد شهرهای استان برخوردار از خدمات فاضلاب هستند که این عدد فراتر از میانگین کشوری است.
وی همچنین از وجود ۶۳ مجتمع آب‌رسانی در استان خبر داد و گفت: ۱۳مجتمع نیز در حال اجرا است. حسینی‌بیدار افزود:۴۱ درصد از منابع تأمین آب استان از منابع سطحی و مابقی از منابع زیرزمینی است.
وی همچنین با اشاره به برخی اقدامات انجام شده، بیان کرد: حفاری و تجهیز ۲۵حلقه چاه، افزایش ۱۰۰ لیتر بر ثانیه به ظرفیت تصفیه‌خانه آب، اجرای ۱۵هزار مترمکعب مخزن ذخیره، نصب ۴۵دستگاه هوشمند مانیتورینگ و جایگزینی ۱۰۳دستگاه گندزدایی آب ژاول به جای سامانه‌های پر خطر از جمله این اقدامات است.
حسینی‌بیدار از مشارکت خیرین در اجرای برخی پروژه‌ها خبر داد و گفت: تاکنون ۱۲۰پروژه به این روش مدیریت شده است. وی با اشاره به مجموعه اقدامات انجام شده درخصوص کنترل تنش آبی افزود: بر همین اساس توانستیم ۹۰ روستای استان را مدیریت کنیم ضمن اینکه ۷۰روستا که با کمبود آب مواجه بودند را نیز با تانکر آبرسانی کردیم.
حسینی‌بیدار با بیان اینکه تأمین 75 درصد آب همدان به سد اکباتان وابسته است، گفت: علی‌رغم تمامی اقدامات صورت گرفته نیاز آبی استان به سد تالوار و قوچان وجود دارد.


مشخصات پروژه انتقال آب ازتالوار

 اجرای این پروژه سال ۱۳۸۰ در محدوده شهرستان‌های همدان، بهار و کبودراهنگ آغاز و براساس برنامه سال ۱۴۰۲ تکمیل و به بهره‌برداری می‌رسد.
اعتبار موردنیاز برای اجرای این پروژه ۱۲هزار میلیارد ریال است. این پروژه با ۱۳۸کیلومتر خط انتقال به اقطار هزار و ۴۰۰ تا هزار و ۶۰۰ میلیمتر و با دبی طراحی 75/3 مترمکعب در ثانیه، تصفیه‌خانه به 71/3مترمکعب در ثانیه، تلمبه‌خانه‌ها (3 واحد) به ارتفاع پمپاژ مجموعاً ۵۷۶ متر، ۶ مخزن ذخیره، تعدیل به ظرفیت ۱۵۰هزار مترمکعب و طول جاده دسترسی ۱۴۰کیلومتر درحال اجراست.
با اجرای این پروژه ۵۶ میلیون مترمکعب آب در دوره درازمدت برای مصرف شهرهای همدان، جورقان، مریانج، بهار، صالح‌آباد، لالجین، مهاجران، قهاوند، فامنین، کبودراهنگ، گل‌تپه و شیرین‌سو به همراه ۱۵۹روستا و پایگاه شهید نوژه تأمین می‌شود.
پروژه خط انتقال از تالوار دارای ۱۳۸کیلومتر لوله‌گذاری است که تاکنون ۱۲۲کیلومتر آن انجام شده و برای این منظور اکنون 5/5 میلیون مترمکعب خاک‌برداری و سنگ‌برداری، ۳۳۰ هزار مترمکعب خاک‌ریزی و ۹۳ هزار مترمکعب بتن‌ریزی شده است.
احداث مخازن ۳۰ هزار و ۱۰هزار مترمکعبی تعادلی و ایستگاه پمپاژ این پروژه درحال انجام است، در راستای اجرای این پروژه عملیات احداث مخزن ۳۰ هزار مترمکعبی کیتو(سایت شماره ۴) به اتمام رسیده است.
عملیات اجرایی طرح اضطراری تأمین آب شرب شهر همدان از طریق خط لوله انتقال آب تالوار به حجم ۲۰۰ لیتر در ثانیه نیز مردادماه امسال تکمیل و به بهره‌برداری رسید.
عملیات اجرایی طرح انتقال آب سد تالوار در سال ۱۳۸۰ با برآورد اولیه ۴۸۰ میلیارد ریال آغاز شد، به دلیل مشکل تأمین اعتبارات، روند اجرای پروژه بسیار طولانی شد که ۳ هزار و ۲۳میلیارد ریال اعتبار مصوب برای طرح هزینه و پیش‌بینی سنوات آتی طرح در قانون بودجه بالغ بر 2 هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال است. این درحالی است که با برآوردهای به‌روز شده مشاور، ۱۲هزار میلیارد ریال اعتبار برای تکمیل عملیات اجرایی این پروژه نیاز است.



بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com