1403-02-031403-02-13bool(false) نقاشی به دنبال زیبایی و احساس درونی است همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : پنجشنبه ، 13 ارديبهشت 1403

Today : Thu, May 2, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  121463 تاریخ انتشار:  1400-10-09 - 09:54 تعداد بازدید:  519
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

نقاش پیشکسوت همدانی در گفت‌وگو با همدان‌پیام:
نقاشی به دنبال زیبایی و احساس درونی است

گزارش

■ سفال لالجین بر نقاشی همدان تأثیر ویژه‌ای داشته است

محمدیوسف رجبی متولد سال 1322، یکی از هنرمندان و پیشکسوتان حوزه نقاشی همدان محسوب می‌شود.
او دارای مدرک تحصیلی کارشناسی علوم اجتماعی از دانشگاه تهران است و فعالیت خودش را در حوزه نقاشی از سال 1330 و زمانی که کلاس چهارم بود، آغاز کرده است.
رجبی چند سال پس از آن، برای کوزه‎گری که در خیابان سرگذر بود، شروع به نقاشی کشیدن می‎کند و در دبیرستان نیز به همراه یکی از همکلاسی‌هایش به اردوی نقاشی کرمانشاه فرستاده می‌شوند و به دنبال آن نیز به فعالیت در این حوزه ادامه می‌دهد و تاکنون مشغول به فعالیت است.
او تاکنون در نمایشگاه‌های داخلی و بین‌المللی مختلفی شرکت کرده و در سال 1372 به عنوان 42 نقاش برگزیده کشوری انتخاب شده است.
در همین زمینه با این هنرمند همدانی گفت‌وگویی انجام داده‌ایم که در ادامه آن را می‌خوانید:

 نقاشی چه جایگاهی در همدان دارد و آیا حمایت‌های لازم از آن شده است؟
همدان از نظر نقاشی دارای جایگاهی ویژه است و به خاطر اینکه با صنعت سفال لالجین ارتباط داشته است، پیشرفت خوبی داشته است؛ به دلیل اینکه سفال و کوزه‌هایی از لالجین می‌آوردند که نقاشان روی آنها نقاشی کنند تا تزئینات بیشتری داشته باشد، می‌توان گفت که سفال لالجین تأثیر به سزایی در مورد نقاشی همدان داشته است. کسانی همچون کارگر که استاد من بودند، حلیمی، احمد فتوت، جواد حمیدی و محمد قهوه‌ای کسانی هستند که در زمینه نقاشی همدان صاحب ‌هستند. درواقع تاکنون حمایت‌های لازم نیز از این هنر نشده است.

 در این حوزه دارای چه سبکی هستید و از چه کسی حمایت می‌کنید؟
درواقع من پیرو سبک خاصی نیستم؛ چون کارهای من گسترده است و سبک، هنرمند را محدود و کارها را یکنواخت می‌کند؛ ولی بیشتر کارهایم در حوزه طبیعت‌گرایی هستند. در نقاشی باید رنج برد که پس از این رنج می‌توان به خلاقیت دست یافت.
 من طبیعت را به وسیله خود طبیعت اصلاح می‌کنم؛ برای مثال در نقاشی گل آفتابگردان که گل‌هایش زرد و برگ‌هایش سبز است، از دانش علمی استفاده می‌کنم و در برگ‌هایش مقداری رنگ بنفش به کار می‌برم تا با رنگ زرد و سبز هارمونی داشته و گل زیباتر باشد. زیبایی نیز به این معنی است که انسان بدون کمترین فشار به مغز، بیشترین لذت را ببرد.

 تاکنون در چه نمایشگاه‌هایی شرکت کرده‌اید؟
من در نمایشگاه‌های دوسالانه دوم، سوم، چهارم، پنجم هنرهای معاصر ایران در تهران، نمایشگاه جهان اسلام و نمایشگاه خارجی گرجستان شرکت کرده‌ام و در سال 1372 نیز جزو 42 نقاش برگزیده کشور شدم، همچنین قرار است کارهایم در کتاب نقاشان همدان از طرف حوزه هنری در چند ماه آینده چاپ شود.

 بیشتر کارها و سفارشات شما شامل چه مواردی می‌شود و اکثر مشتری‌های آنها چه کسانی هستند؟
نقاشی هنری است که بیشتر به دنبال زیبایی و احساس درونی است و در آن بحث مالی و مادیات جایگاه والایی ندارد و اگر کارهای ما لذت و زیبایی را انتقال دهد، برای ما کافی است. من اکثراً برای رضایت درونی خودم نقاشی می‌کنم، چون معتقدم که اگر هنر به دنبال مادیات باشد، سقوط خواهد کرد. در زمینه فروش نیز برخی از کارهایم را به اداره فرهنگی و ارشاد فروخته‌ام و کارهای دیگرم نیز دارای مشتری‌های خصوصی است.

 به جز بازار داخلی همدان، از شهرهای دیگر نیز سفارش داشته‌اید؟
نه، مشتری خاصی نداشته‌ام. چون بیشتر کارهایم به خاطر عشق و علاقه خاصی بود که به آنها داشتم و به دنبال مشتری نبودم.  

 در حال‌حاضر نقاشی چه جایگاهی در بین مردم و مشتریان دارد؟
درواقع در کشور ما علاقه‌مندی پایینی نسبت به هنر وجود دارد؛ چون بچه‌ها را از بچگی با مفهوم سود و زیان عادت می‌دهند و زمانی که بزرگ می‌شوند، بیشتر به دنبال سود و زیان است تا هنر. درواقع هنر جایگاه پایینی در بین برخی از مردم دارد و بهای کمتری برای آن قائل می‌شوند.
 در گذشته و حال با چه مشکلاتی مواجه بوده‌اید و آیا برطرف شده‌اند یا نه؟
در حال‌حاضر اجناس خیلی گران شده‌اند و در زمینه خرید مواد اولیه نقاشی با مشکل مواجه هستیم.

 درخواست شما از مسئولان برای توجه بیشتر به این حوزه چیست؟
در چند سال پیش بخشنامه‌ای به تصویب رسیده بود که سازمان‌ها و ادارات دولتی نیم درصد درآمد خودشان را به کارهای دولتی اختصاص دهند که اگر مسئولان این بخشنامه را اجرایی کنند، کمک زیادی به هنرمندان در حوزه‌های مختلف از جمله نقاشی خواهد شد.

 برنامه و راهکار شما به عنوان یک پیشکسوت نقاشی، برای رونق این حوزه چیست؟
مسئولان می‌توانند حمایت‌های بیشتری بکنند و اگر مراسم بزرگداشتی نیز برگزار می‌شود، فقط یک نفر را انتخاب نکنند و دیگران بی‌نصیب بمانند، بلکه باید به هر کدام از افرادی که در آن نمایشگاه یا مراسم شرکت کرده‌اند، جوایزی اهدا شود تا دیگر هنرمندان دلزده نشوند.

 آیا می‌توان به آینده این هنر در استان خوشبین بود؟
بله، چون در استان جوانان زیادی وجود دارند که به نقاشی و هنر علاقه‌مند هستند و باید اداره ارشاد بر آموزشگاه‌های نقاشی نظارت داشته باشد تا کارهای اصیل و بدیع انجام دهند، نه اینکه کارهای تکراری و کپی‌کاری انجام دهند.

 برای کسی که تازه می‌خواهد وارد این حوزه شود، چه توصیه‌ای دارید؟
توصیه می‌کنم که این هنر را به عنوان شغل دوم در نظر بگیرند؛ چون اگر بخواهند از این راه کسب درآمد کنند، درآمد خوبی نصیبشان نمی‌شود و در نمایشگاه‌هایی که برگزار می‌شود، مردم بیشتر اقلام خوراکی و غذایی می‌خرند و کمتر به سوی تابلو و اثرهای نقاشی گرایش دارند. متأسفانه در این زمینه فرهنگسازی خوبی صورت نگرفته است که باید اصلاح شود.

 



بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com