راهکار ترافیک فرهنگ‌سازی است همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 28 ارديبهشت 1403

Today : Fri, May 17, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  130286 تاریخ انتشار:  1401-11-26 - 10:28 تعداد بازدید:  566
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

درباره نهضت پل سازی
راهکار ترافیک فرهنگ‌سازی است

نویسنده : یاسر زارعی

گزارش


 شهر همدان با دارا بودن 11تقاطع غیرهمسطح که 9مورد آن در دهه 90 بهره‌برداری و به سبب روانسازی تردد خودرو ایجاد شده است، البته ازنظر کارشناسان و شهروندان ساخت این پل‌ها نیز نتوانسته مسأله ترافیک را حل کند.

همچنین وجود 2 پل روگذر در رینگ نخست همدان سبب انتقال ترافیک به پرترددترین نقطه شهری شده‌است که شورای ترافیک شهرستان برای این موضوع بارها جلساتی دایر کرده ولی مصوبه تأثیرگذاری برای حل این معضل نبوده‌است.

با گذشت چند سال از افتتاح پل‌های سطح شهر که به عبارتی قرار بود درمانگر ترافیک باشند اما شهروندان می‌گویند، ما چیزی كه نشان دهنده گره‌گشایی از ترافیك باشد، ندیده‌ایم بلكه شاید در برخی مسیرها مشكلات ترافیكی افزایش هم پیدا کرده‌است.

از طرفی ساخت تقاطع‌های غیرهمسطح در شهر سبب محدودیت در كسب و كارهای پیرامون محل این پروژه‎ها شده و آنها را با مشكل مواجه كرده‌است.

طرح ترافیك می‌تواند در قالب برنامه‌ای مدون، محدودیت‌هایی برای عبور و مرور در خیابان‌های بدون كشش و تنگ پیش‌بینی كند و با توجه به طرح پیاده راه شدن 6خیابان مرکزی و جهانی‌شدن هگمتانه که این خیابان‌ها را در این منظر قرار داده، باید مدیران شهری مجاب به تغییر نگرش و نوع طراحی خیابان‌ها شوند.

  ساخت پل‌ ساده‌ترین راه‌حل

عضو هیأت علمی دانشگاه بوعلی سینا همدان با بیان اینکه در سال‌های گذشته شاهد افزایش تقاطع غیرهمسطح بوده‌ایم،گفت: به طور معمول ساخت پل‌ها ساده‌ترین راه‌حل برای مدیران شهری است و تلاشی نمی‌شود تا راه‌حل‌های دیگری در راستای روان‌سازی معابر انجام گیرد، شاید اینکار هزینه‌بر باشد ولی چون نیاز به کار فرهنگسازی مداوم ندارد بنابراین به راحتی قابل اجراست.

محمدرضا عراقچیان افزود: رویکرد پل‌سازی که 80 سال پیش در اروپا اجرا می‌شد، اکنون در شهرهای ما اجرایی می‌شود که رویکرد منسوخ شده‌ای برای سهولت تردد است. به عنوان مثال در کره‌جنوبی اتوبان را حذف و رودخانه را آشکار کردند، نمونه مشابه آن، خارج کردن سواره‌محوری در خیابان بوعلی و اکباتان بود.

وی با بیان اینکه زیر گذرها و روگذرهای ساخته شده موضوع ترافیک را حل نکرده‌است،گفت: در برخی از نقاط شهر پل‌ها سبب انتقال ترافیک از نقطه‌ای به نقطه دیگر شده است که ترافیک چهارراه شریعتی و چهارراه تختی را به آرامگاه بوعلی منتقل کرده‌است.

عراقچیان در ادامه افزود: روگذرها و زیرگذرها باید در مسیر و جهت ترافیک باشد در رینگ نخست ما نیازمند افزایش سرعت نبودیم بلکه باید به فکر سرعت خروج از ناحیه مرکزی بودیم، شاید اگر پل‌ها در جهت شعاعی ساخته می‌شد، عملکرد بهتری داشت.

عراقچیان اظهار کرد: مبدأ و مقصد حمل و نقل عمومی شهر به سمت مرکز شهر است و این خود مسأله ترافیکی در شهر ایجاد می‌کند که روش غلطی است. باید مسیریابی حمل‌ونقل عمومی در طرح جامع و تفصیلی دیده‌شود.

کارشناس معماری و شهرسازی با بیان اینکه  از روحیه فرهنگ ترافیکی غافل شده‌ایم، گفت: این موضوع نیازمند فرهنگسازی است زیرا کار فرهنگی زمان‌بر است و هرچه زودتر باید اجرا شود تا سال‌های آینده نتیجه دهد.

وی افزود: طرح جامع ترافیک چندین سال است در حال بررسی است ولی باید به این نکته توجه داشت که تمام مشکل را حل نمی‌کند و در ادامه باید طرح تفصیلی ترافیک در کنار آن انجام شود و با راهکارهای اساسی مانند حمل‌و نقل‌ریلی، اتوبوس، BRT، حمل و نقل عمومی و خصوصی در طرح تفصیلی دیده‌شود. که تمام دستگاه‌ها از جمله شهرداری، راه وشهرسازی و راهنمایی و رانندگی این مسأله را حل کنند.

 برخی نهضت‌ها غلط است

عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی همدان هم می‌گوید: وقتی به غلط نهضت فرودگاه‌سازی در برخی نقاط آغاز شد، ملایر و بروجرد هم به‌صورت مشترک دنبال فرودگاه بودند و نهضت دانشگاه‌سازی هم به این شکل که الان نتیجه آن را می‌بینیم،به آن اضافه شد.

محمد مهدی سروش با بیان اینکه در همدان طی سالیان گذشته نهضت پل‌سازی غلط شکل گرفته‌است، گفت: این غلط‌ها بیشتر برمی‌گردد به رانت موجود در آن پروژه خاص که نصیب کارشناسان پروژه می‌گردد، نماینده‌ها هم برای جمع‌آوری رأی، هر پروژه‌ای را پیشنهاد می‌کنند.

این کارشناس شهرسازی با اشاره به اینکه پروژه‌ها بدون مطالعه انجام می‌گیرد، گفت: پل‌های ساخته‌شده در رینگ نخست کاملاً غلط بوده و رینگ دوم هم به طور کامل انجام نشده‌است، بودجه پل تختی و چهارراه عباس‌آباد باید برای رینگ دوم هزینه می‌شد تا جریان ترافیک نیز روان باشد.

  پل‌ها باید مدل‌سازی دوباره شود

همچنین کارشناس معماری و شهرسازی با بیان اینکه در رابطه با پل‌سازی بین کارشناسان ترافیک و شهرسازی اتفاق نظر وجود ندارد، گفت: کسانی که در حوزه شهرسازی‌‌ها هستند می‌گویند هرچقدر خیابان ایجاد کنید اجازه ورود بیشتر به خودروها می‌دهید و به ازای آن تک‌سرنشین‌ ها نیز افزایش می‌یابد.

عبدا... نوری بیان کرد: سیاست ترافیکی باید به سمتی برود که شهروندان از سیستم توسعه‌یافته حمل‌ونقل عمومی برای تردد استفاده کنند.

نوری با بیان اینکه پل‌های همدان در طرح توسعه‌ای شهر قرار دارند و با مطالعات ترافیکی ساخته شده‌اند، گفت: کسی که طرح جامع همدان را تهیه کرده جانمایی پل را نیز مشخص کرده و نمی توان گفت جهت پل‌ها اشتباه است زیرا با محاسبات پیچیده، مدل‌سازی و برنامه‌ریزی شده‌است.

وی افزود: تصمیم ساخت و جهت پل لحظه‌ای نبوده و در طرح تفصیلی آمده‌است و براساس مطالعات کارشناسان پل ساخته می‌شود نه نظر مدیریتی.

نوری با بیان اینکه اگر پل‌ها نبود شاید وضعیت بدتر می‌شد، بیان کرد: اکنون پس از گذشت چندین سال از زیربار رفتن ترافیک، پل‌های سطح شهر باید مدل‌سازی دوباره شود که آیا پل ساخته‌شده با وضعیت فعلی سازگار است یا خیر؟

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com