1403-02-101403-02-20bool(false) 1403-02-101403-02-20bool(false) کرونا ۷ میلیارد به علیصدر ضرر زد همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : پنجشنبه ، 20 ارديبهشت 1403

Today : Thu, May 9, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  107677 تاریخ انتشار:  1399-02-02 - 08:28 تعداد بازدید:  322
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

کرونا ۷ میلیارد به علیصدر ضرر زد

نویسنده : مریم مقدم

گزارش

 پای کرونا که وسط باشد دیگر فرقی نمی‌کند که در دیار شما بزرگ‌ترین غار آبی جهان جای خوش کرده است یا بلندترین برج و بارو و جذاب‌ترین جاذبه جهانی ...، هرچه باشد از حجم سنگین این بیماری خوفناک برای عرض اندام پا پس می‌کشد.
امسال جای خالی بالغ بر 600 هزار گردشگر نوروز در غار علیصدر و یک میلیون و 500 هزار مسافر در سایت تفریحی عباس‌آباد موجب شد پیشانی گردشگری همدان دچار 7 میلیارد تومان خسارت شود.
شیوع بیماری کرونا همه مشاغل و صنایع در جهان و ایران را دچار لطمه اقتصادی و خسارت کرد و در این میان جای ضربه سیلی ناشی از خسارات وارده به صنعت گردشگری بر صورت این صنعت جهانی سرخ‌تر از بقیه ضربات است و کشور ایران و به‌تبع آن استان نیز از زنجیره خسارات وارد آمده در امان نبوده و نیست.
شیوع ویروس کووید ۱۹، صنعت گردشگری را نیز به‌عنوان یکی از 3 صنعت پردرآمد در کنار نفت و خودروسازی دچار تعطیلی و خسارات فراوانی کرد، خساراتی که به‌دلیل تداوم شیوع بیماری کرونا و تعطیلی ادامه‌دار صنعت گردشگری در ایران و جهان، همچنان برآورد قطعی خسارات را با چالش روبه‌رو کرده است.
در شرایطی که صنعت گردشگری به‌عنوان یکی از 3 صنعت پردرآمد در جهان سودآور، ارزآور و موردتوجه همه کشورهای دنیا قرار داشت، کرونا و شیوع آن تمامی مشاغل مستقیم و غیرمستقیم با این صنعت را دچار چالش جدی کرد و تهدیداتی از جمله بیکاری نیروی انسانی متخصص، ورشکستگی سرمایه‌گذاران، افت درآمد گردشگری و توقف پروژه‌های گردشگری را برای این صنعت تا آینده‌ای نامعلوم به ارمغان آورد.
در شرایطی که با توجه به امنیت خاطری که برای گردشگران خارجی در ایران ایجاد شده بود، طبق اعلام سازمان جهانی گردشگری در سال گذشته ایران رتبه دوم دنیا در سرعت رشد صنعت گردشگری را کسب کرد و در مسیر رشدی سریع قرار گرفته بود، در کنار صنعت گردشگری جهان متحمل خسارات فراوانی در این زمینه شد.
همدان با محوریت جذب گردشگر در غرب کشور چند سالی مقصد گردشگران داخلی و حتی برخی تورهای خارجی قرار گرفته بود و همین امر موجب شده بود که صنعت گردشگری یکی از پایه‌های مهم اقتصاد استان همدان باشد.
نه‌تنها میلیاردها دلار سرمایه‌گذاری انجام شده در حوزه صنعت گردشگری دچار خسران شده و در معرض تهدید جدی ناشی از شیوع کروناست، بلکه ارتباط نزدیک و مؤثر این صنعت با صنایع و بخش‌هایی مانند صنایع‌دستی و میراث‌فرهنگی نیز مشکلات و خسارات مشابه را داشته است.
شیوع کرونا و ضرورت ایجاد محدودیت‌ در همه فعالیت‌ها از جمله سفر و اقامت در حالی رقم خورد که آغاز سال نو شمسی و عید نوروز به‌عنوان یکی از مهم‌ترین دوره‌های سفر در ایران و البته همدان محسوب می‌شود، اما کسادی بازار و حضور گردشگران چندان حال و روز خوشی را برای صنعت گردشگری این استان و شاغلان آن فراهم نکرد.
 ضرر ۷ میلیارد تومانی شرکت علیصدر
از شیوع کرونا
مدیرعامل شرکت سیاحتی علیصدر در توضیح روزهای کرونازده در علیصدرگفت: شیوع کرونا موجب شد شرکت علیصدر ۷ میلیارد تومان متضرر شود.
مجید مجیدی با اشاره به وضعیت شرکت علیصدر در ایام کرونا اظهار کرد: با تعطیل شدن غار علیصدر طبیعتاً مسافری نیز پذیرش نمی‌شد اما ۱۵۰ نفر از نیروهای شرکت باید مدیریت می‌شدند تا بتوانند از امتیاز بیمه بیکاری بهره‌مند شوند.
وی ادامه داد: اگر پیگیری نمی‌شد، این نیروها نمی‌توانستند از بیمه بیکاری استفاده کنند اما طبق مذاکراتی که با استانداری و تأمین اجتماعی و دیگر دستگاه‌های مرتبط صورت گرفت این افراد توانستند در لیست بیمه بیکاری قرار گیرند.
وی درباره وضعیت بهره‌برداران شرکت علیصدر نیز افزود: باید حق بهره‌بردارانی هم که تعطیل شده بودند، مدنظر می‌بود؛ بنابراین روند پرداختی بهره‌برداران به شرکت علیصدر نیز کسر خواهد شد.
مجیدی با اشاره به اینکه در حمایت از کارگران بسته معیشتی به ارزش ۵۰۰ هزار تومان برای کارگران زیرمجموعه شرکت واریز شد، افزود: مازاد بر آن وام قرض‌الحسنه‌ای نیز پیگیری شد تا به آنها اعطا شود و در فروردین و اردیبهشت به آنها تعلق گیرد.
وی با بیان اینکه درصورت نبود کرونا پیش‌بینی درآمد ۷ میلیارد تومانی برای علیصدر داشتیم اما محقق نشد، گفت: با صرفه‌جویی و غنیمت پیش رفتیم که امیدواریم با شیب ملایمی که ستاد مقابله با کرونا در پیش می‌گیرد، بتوانیم جذب مسافر داشته باشیم.
مجیدی به هماهنگی‌های شرکت علیصدر با مراکز بهداشت و درمان و تعیین پروتکل‌هایی برای رعایت مسائل بهداشتی همراه با بازگشایی غار اشاره کرد و گفت: با رعایت این پروتکل‌ها امیدواریم ماه‌های آینده بتوانیم بدون ازدحام، حضور مسافران در غار علیصدر را شاهد باشیم.
مجیدی با بیان اینکه پروتکل‌های بهداشتی در3 بخش پرسنل، بومی‌های علیصدر و توریست‌ها مشخص می‌شود، خاطرنشان کرد: در حال‌حاضر و با توجه به شیوع این بیماری نمی‌خواهیم برای رونق گردشگری حرکت جهشی داشته باشیم و آرام و آهسته پیگیری می‌کنیم.
وی با تأکید بر اینکه امسال تبلیغات نداریم و سلامتی مردم برای ما مهم است، یادآور شد: اگر هم در ماه‌های آینده مسافری به غار بیاید، با ظرفیت حداقلی کار می‌کنیم تا سلامتی کسی به‌خطر نیفتد.
مجیدی بیان کرد: در حال‌حاضر نگهداری فضای سبز، بهبود وضعیت تجهیزات و... همراه با ضدعفونی در حال انجام است و در ادامه نیز چنین اقداماتی انجام خواهد شد. وی ضمن دعوت از کسانی که توان سرمایه‌گذاری در غار علیصدر را دارند، گفت: این موضوع ظرفیتی است که مغفول مانده بود.
مجیدی افزود: سرمایه‌گذاران می‌توانند در طرح جامع علیصدر که تابستان آماده می‌شود، بر اساس این طرح ورود کنند.
وی خاطرنشان کرد: سال گذشته ۶۰۰ هزار نفر از اماکن و مجموعه‌های شرکت بازدید داشتند که امیدواریم امسال نیز مجدد این بازدیدها رونق گیرد.
مجیدی با اشاره به اینکه از سال ۸۹ دستورالعملی توسط هیأت وزیران ابلاغ شده مبنی بر اینکه نگهداری و حفاظت از علیصدر بر عهده میراث فرهنگی باشد، گفت: بر اساس همین تفاهم‌نامه مقرر شد تنها میراث فرهنگی در ورودی و داخل غار، نقش حفاظتی و نظارت داشته باشد و فضای بیرونی غار با علیصدر است.
وی درباره تپه عباس‌آباد با عنوان «بام همدان» نیز گفت: در محوطه این منطقه تأکید داریم از ظرفیت بخش خصوصی استفاده شود که اتاق فکری هم از معماران و افراد صاحب سلیقه تشکیل شده تا بتوان فضای مجتمع را تغییر داده و جذاب‌‌تر کرد.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com