شاهرخی سیاسی، توسعه اقتصادی را رقم زد همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : چهارشنبه ، 19 ارديبهشت 1403

Today : Wed, May 8, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  113318 تاریخ انتشار:  1399-08-22 - 14:47 تعداد بازدید:  336
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

تحلیلی بر عملکرد استاندار در 2 سال گذشته
شاهرخی سیاسی، توسعه اقتصادی را رقم زد

نویسنده : سپیده راشدی

تحلیل


 گفت‌وگو با صاحب‌نظران در عرصه‌های مختلف گویای آن است که شاهرخی در 2 زمینه سیاسی و اقتصادی موفق‌تر از بخش‌های دیگر عمل کرده است.
اغلب سیاسیون بر این باور هستند که شاهرخی در دوران 2 ساله خود همدلی را بین سیاسیون برقرار کرده است. با اینکه اغلب نمایندگان منتخب در شهرهای استان اصولگرا هستند، اما این استاندار اصلاح‌طلب توانسته اختلاف 2 حزب را کمتر از گذشته کند. جز همدلی می‌توان به تعامل بیشتر مدیران با یکدیگر اشاره کرد. در بسیاری مواقع مدیران استان به‌دلیل تعامل با دیگری از برخی موارد چشم‌پوشی کرده و سعی می‌کنند اگر در مواردی کوتاهی صورت گرفته آن را حداقل در مقابل خبرنگاران مطرح نکنند.
به زعم سیاسیون همین موفقیت 2 اتفاق را رقم زده است؛ یکی اینکه همدلی بین مسئولان استان بالا برود در نتیجه با همدیگر هم‌افزایی داشته باشند و دوم اینکه عملکرد سیاسی او موجب شده تا اگر در اقتصاد هم توفیقی داشته پررنگ به چشم نیاید.
نمایندگان شهرستان‌ها در مجلس و اقلیت احزاب او را استاندار سیاسی نامیده‌اند، این لقب هم به این دلیل است که دولت دوازدهم که برای انتخابات از سوی اصلاح‌طلبان حمایت شده بود بیشتر مدیران را اصلاح‌طلب انتخاب کرد که شاهرخی هم جزو این انتخاب بود. پس از انتخابات مجلس یازدهم در اسفندماه سال 98 به‌دلیل ردصلاحیت اصلاح‌طلبان، اصولگراها مجلس را به دست گرفتند. به‌تبع نمایندگان فعلی استان همدان هم اکثریت اصولگرا هستند. چون اصولگراها با روحانی در چالش هستند، پیش‌بینی می‌شد که استاندار با نمایندگان بر سر جناح‌های حزبی در تقابل باشد یا برعکس؛ اما شاهرخی با همدلی خوبی که با مجمع نمایندگان ایجاد کرد، تقابل حزبی که درحال‌حاضر بین مجلس و دولت هم هست در استان همدان نمود پیدا نکرد.
اما امروز با تحقیق در حوزه‌های مختلف و بررسی دیدگاه‌های مختلف می‌بینیم که علاوه‌بر هماهنگی در حوزه سیاسی، توفیقات اقتصادی هم برای استان رقم زده است. برنامه‌محور بودن از ویژگی‌های بارز شاهرخی است که این ویژگی در تدوین سند راهبردی 3 ساله به‌وضوح قابل مشاهده است. وی همچنین دیدگاه‌های کارشناسی را مبنای برنامه‌ریزی در فعالیت‌ها قرار داده که این مهم موجب ایجاد انگیزه بین کارشناسان و مدیران شده است.
اغلب فعالان اقتصادی از جمله تولیدکنندگان، صادرکنندگان، بازاریان و مدیران نزدیک به وی هم بر این باور هستند که در 2 سال تصدی‌گری شاهرخی بر استان حمایت‌های معنوی از فعالان این عرصه قابل توجه بوده است، اما آن‌طور که به‌نظر می‌آید کمتر رسانه‌ای بودن او موجب شده تا موفقیت‌های استان در بخش اقتصاد نمود پیدا نکند. با اینکه طبق آماری که اداره کار منتشر کرده است، سالانه 20 هزار شغل ایجاد شده و برای سال 1400 هم همین تعداد شغل برنامه‌ریزی شده است، با این‌حال مطلعان در این زمینه در ایجاد اشتغال و حمایت از کارگر انتقاد دارند و برخی فعالان اقتصادی هم حاضر به گفت‌وگو در این زمینه نشدند.
اصحاب رسانه، فرهنگ، هنر و گردشگری اغلب بر این باور هستند که در دوران شاهرخی رونق خاصی در این بخش‌ها رخ نداده است. این بخش‌ها در دوران شیوع کرونا آسیب بیشتری دیدند و این آسیب مختص همدان نبود؛ اما با توجه به برخی راهکارها که ارائه می‌شد اگر شاهرخی مشاوران خوبی در این بخش‌ها داشت می‌توانست عملکرد قابل بررسی در این زمینه‌ها هم داشته باشد.
در ادامه گفت‌وگوی همدان‌پیام با 27 نفر از مدیران، سیاسیون، بازاریان، اساتید دانشگاه، هنرمندان، معتمدان محل و مردم درباره عملکرد استاندار در بخش‌های مختلف آمده است. اما بسیاری از آنان تأکید داشتند نام آنها درج نشود، از این‌رو از عنوان کردن نام و نشانی آنان خودداری شده است.

گفت‌وگو با صاحب‌نظران درباره عملکرد استاندار همدان

صادرکننده
    مسئولان استان در مسائل بازار دخالت نکنند و فقط نظارت‌ها را بیشتر کنند
دولت کارشناسی غلط را تحلیل می‌کند و بازار را از چارچوب خارج می‌کند. جاهایی که لازم است به بخش خصوصی واگذار شود.


صادرکننده  
 حمایت‌ها مقطعی و جلسه توسعه صادرات به نسبت 2 سال گذشته کمرنگ بوده، تعهد ارزی چالش جدی صادرات است که این تصمیم حاکمیتی است و استاندار می‌توانست با این موضوع کلان مخالفت و از صادرکننده‌ها دفاع کند. مسئولان سرگرم سیاست هستند و از منظر اقتصادی غافلند.

صادرکننده 
   اصلاح ساختاری انبارداری کشمش، اصلاح وضعیت پهن کردن انگور و ترویج این فرهنگ می‌توانست محقق شود که نشده.
مدیران نظر فعالان اقتصادی را دنبال کنند، کارهای مسئولان برای حمایت از بخش خصوصی نیست و در 6 سال اخیر اتفاق قابل توجهی برای بخش خصوصی نیفتاده است.

معتمد بازار  
 مدت‌هاست معامله انجام نمی‌شود و فرش از رونق افتاده. اجناس صادر نمی‌شود. مدیریت قوی در اداره امور صادرات وجود ندارد. محصولات پشت مرزها دپو شده. بازار رکود شدید دارد و برای بهبود فضای کسب‌وکار وزارت امور اقتصادی و دارایی هیچ‌گونه همکاری با بازاری‌ها نمی‌کند.


معتمد محل 
   پیگیری مطالبات مردمی مبنی برایجاد بلوارهای جدید، آسفالت معابر، جدولکاری و بهسازی پیاده‌روها از جمله اقدامات مثبت بوده است.
در شهرک مدنی 600 خانوار بی‌بضاعت شناسایی شده است که نیازمند حمایت هستند.
فعالیت ستاد تنظیم بازار در محلات کمرنگ است.

معتمد محل 
   ورودی برخی نقاط مانند شهرک مدنی باید اصلاح شود. برنامه‌ریزی قوی برای کارگاه‌های تولیدی وجود ندارد. توجه به اشتغال و خودکفایی وجود داشته است و با حمایت استاندار برخی کارگاه‌های تولیدی مشاغل خانگی برای زنان خانه‌دار به‌وجود آمده است.

تشکل‌های دانشجویی
    در 13 سال اخیر فقط یک استاندار جوابگوی مطالبات مردم بوده و بین دانشجویان حضور پیدا کرده است اما از ظرفیت آنها همواره در زمینه مشارکت در انتخابات استفاده شده است.

مهدی غلامی(رئیس اتحادیه طلافروشان)    مبارزه با قاچاق کالا، گرانفروشی و رعایت قوانین تعامل با اتحادیه‌ها بحث مالیات و تراکنش‌های مشکوک مالی
 از سال 93 درحال پیگیری است.

تولیدکننده 
   نزدیک به ده گواهی ثبت اختراع دارم اما تسهیلاتی به من تعلق نگرفته است.
محصولات خودمان را از کشورهای دیگر خریداری می‌کنند و به خودمان می‌فروشند.


تولیدکننده  
 حمایت استانداری در زمینه اعطای وام، پیگیری تسهیلات کم‌بهره برای تولیدکننده‌هاجدی باشد

هنرمند موسیقی
    منبع درآمد هنرمندان موسیقی قطع شده و هیچ کاری برایشان انجام نشده است، جذب هنرآموز و تبلیغاتی که جوانان را به این سمت بکشاند نیست وضعیت موسیقی بلاتکلیف است.

استاد دانشگاه 
   از استقلال دانشگاه‌ها دفاع نشده، به‌طوری‌که افراد غیرمسئول در امور دانشگاه‌ها دخالت کردند. استقلال دانشگاه‌ها برای امنیت شغلی هیأت علمی کلیدی است، اگر هم تشکلی مستقیم زیرنظر استانداری نیست استاندار نظر مشورتی بدهد و تشکل‌ها هم بپذیرند. تعداد زیادی از استادان دانشگاه به کرونا مبتلا شدند اما با این‌حال از صبح تا ظهر استاد موظف است در دانشگاه حضور داشته باشد.

استاد دانشگاه  
 راه‌حل و ارائه راهکار تمامی پروژه‌های عمرانی و صنعتی، هنری و هرچیزی که به رشد اقتصادی کمک می‌کند
 باید با نظر دانشگاهیان انجام شود.
ادارات نقش اجرایی دارند، نقش برنامه‌ریزی ندارند. کار اجرا با علم کاملا متفاوت است، دانشگاه پایلوت علمی است و با استفاده از ظرفیت دانشگاهیان علم استاد هم به‌روز می‌شود.

استاد دانشگاه  
 به کسی که کار بلد نیست مسئولیت داده‌اند.
هرکسی که به‌لحاظ فرهنگی می‌تواند عمکرد بهتری داشته باشد در جامعه بیشتر از آن شخص استفاده شود.

مدیرکل  
 استاندار به نظرات کارشناسی بسیار اهمیت می‌دهد و به خردجمعی عمل می‌کند به همکاران نگاه انسانی دارد نه ابزاری. دارای روابط عمومی گسترده و دارای تجارب بسیار اما به همکاران هم زبان خود بیشتر اهمیت می‌دهد و در جلسات بسیار عصبانی می‌شود. اعتبارات خوبی از وزارتخانه‌ها و دستگاه‌ها جذب کرده است. زیرساخت‌های خوبی که نیکبخت درست کرده بودرا حفظ و ارتقا داده است.

شهروندان  
 رابطه‌ها جای شایسته‌سالاری را گرفته است. مسکن ملی در شهرستان‌ها زدوبند شده و هرکسی که در راه و شهرسازی آشنایی دارد، مسکن او در نقطه بهتری است.
جلوی گرانی بیش از حد مسکن در همدان گرفته نشده و بسیاری از مستأجران آواره‌تر شدند.

فعال فرهنگی  
 کرونا فرصت مناسبی است که کلیشه‌هایی که بر فرهنگ و هنر سایه انداخته بود و عادت‌وار انجام می‌شد، متوقف شود. فرهنگ در همدان تبدیل به تبادل اطلاعات بین یک قشر خاص شده است و برای مردم ملموس و کاربردی نیست.
هسته‌های پژوهشی آموزش در حوزه فرهنگ و هنر شکل نگرفته است و
از ظرفیت بزرگان رسانه و نویسندگان و هنرندان برای تربیت نسل جدید استفاده نشده است و فرهنگ همچنان در صف آخر انتظار ایستاده است.
کارمندان شهرستان    مدیرانی که برای هر شهرستان درنظر گرفته می‌شود علاوه‌بر دغدغه اقتصادی دغدغه فرهنگی هم داشته باشند.
مدیران اغلب سیاستزدگی دارند یا دیدگاه صرف اقتصادی دارند.
مدیران منتخب دیدگاه همه‌جانبه داشته باشند و همه ابعاد را ببینند.

معتمد محل 
   استاندار با محلات درگیر نشده است. هرچه بوده سیاسی‌کاری بوده و برای ایجاد اشتغال روند گرفتن وام‌های خانگی را تسهیل نکرده است و از طرح ایجاد فرهنگ مشارکت در محله‌ها حتی یک بار هم بازدید نکرده است.

عضو یک جناح  
 تشکیل نشدن احزاب قوی در استان و استفاده نکردن از احزاب در تعیین مدیران ارشد. استاندار دیدگاه سنتی دارد و جامعه را در نگاه خودش می‌بیند.

مسئول خانه کارگر استان همدان چنگیز اصلانی 
   هر 3 ماه یک‌بار در راستای مشکلات کارگران تشکیل جلسه می‌دهیم و استاندار در حد توان و قوانین استان مشکلات را پیگیری کرده و به نتیجه رسانده است.
بیشترین جذب بیمه بیکاری را استاندار داشته است و در ایجاد اشتغال و افزایش دستمزد واقعی برای کارگران استان و سرمایه‌گذاری جهت تحقق توانمندی همدان در صنعت،کشاورزی و توریستی تلاش کرده است.

کارشناس شهرسازی و معماری دکتر محمدرضا عراقچیان  
 استاندار در حوزه اطلاع‌رسانی ضعیف عمل کرده است. در 2 سال اخیر تنش‌های سیاسی وجود نداشته، رابطه صمیمی‌تری بین نماینگان، ولی فقیه و... وجود داشته است.
استمرار فعالیت آقای عراقی و انتخاب فردی باتجربه مانند مهندس فرزانه در امور عمرانی استانداری از کارهای مثبت استاندار بوده است.
سنگ‌بنای پروژه‌های عمرانی درازمدت و کوتاه‌مدت را بنا نهاده است، مانند برنامه‌ریزی گردشگری در حوزه منطقه علیصدر، فرودگاه، باغ میوه، دامنه شمال الوند و تک‌بناهای زیادی در شهر.
 پروژه فرودگاه خیلی موفق نبوده و فقط چند پرواز به تهران داشته و درنهایت تعطیل شده است.
در پروژه راه‌آهن ایستگاه شهری درحال انجام است اما لازم است سرعت کار بیشتر شود.
پرونده مسکن مهر باید بسته شود چون در بسیاری از نقاط بدون کاربری خدماتی، تجاری و آموزشی بنا شد.
در حوزه مسکن ملی از تجربه مسکن مهراستفاده شود.
طرح جامع را با تشکیل کارگروه‌ها فنی‌تر و علمی‌تر پیش ببریم.
حوزه مدیریت شهری دچار روزمرگی شده است که نیازمند برخورد علمی‌تر مجموعه استانداری با مجموعه راه‌وشهرسازی و مباحث عمران شهری است.
لازم است سرمایه انبوه‌سازان جمع شود و آنها را تشویق کنند تا پروژه‌ها بزرگ انجام دهند. استانداری مستقیم وارد شود و اعتباری در حوزه ساخت و ساز به‌وجود آورد.
بخش دولتی بخش خصوصی را به کارهای کلان سوق دهد.
دخالت بیشتر استاندار در حوزه صدور پروانه، رفع موانع صدور پروانه و سرعت بخشیدن به این امر.

کارمندان استان 
   سالیانه شاهد تولید تحصیلکرده‌های بسیاری از کارخانه‌های علم و دانش و دانشگاه‌های متفاوت در استان هستیم که یکی پس از دیگری پله‌های ترقی را با درایت طی کرده و مدارک عالیه کسب می‌کنند. با فرض اینکه شرایط استخدامی مهیا بوده (که نیست) اما به دلایلی از جمله شاید ایشان تئوری صرف فراگرفته و تا اطلاع ثانوی توانایی عملکردی و تجربی موردنیاز سازمان‌ها و ادارات دولتی را ندارند امکان جلوس فارغ‌التحصیلان در مناصب و مساند خاص به صفر می‌رسد حتی اگر در میان آنها اشخاص نخبه نیز وجود داشته باشند. از طرفی با توجه به اینکه در چند سال اخیر بسیاری از ارگان‌ها مجوز تبدیل وضعیت کارکنان قراردادی و شرکتی به کارمندان رسمی دولت را نداشته، نیروهایی هرچند توانمند و شایسته از این دست هم، از شانس اخذ سمت برخوردار نخواهند شد. نمی‌دانیم تاکی شاهد یک بام و چندهوای نحوه اشتغال کارکنان خواهیم بود.
نکته حائز اهمیت و قابل تأمل این است که در این میان هستند مسئولان و مدیرانی که سال‌ها و حتی دهه‌هاست در سمت‌های خود جاخوش کرده و کسی هم کاری به کارشان ندارد. البته نباید غافل از این بود که بعضی نظرکرده‌اند یا شاید قحط‌الرجال است و افرادی درخور جایگاه و مقام یافت ‌نشده و یا امثال بر سمت نشستگان فعلی از مادر زاییده نشده‌اند. این نقد مستقیم به شما «‍آقای استاندار» وارد است.

کارشناس برنامه ریزی شهری و گردشگری (محمدرحمانی)  
   ساخت شهرک ویلایی در مسیر حیدره سر از خاک بیرون آورده و تبدیل به یک سکونتگاه غیررسمی افراد خاص برای زمان اوقات فراغت شده است، کوهپایه الوند در کنار آبشار گنجنامه و کتیبه شاخص آن به بخش خصوصی واگذار و زیست‌بوم عشایر به آن گستردگی که بهترین زمینه توسعه و جذب گردشگری خارجی را در زمینه گرشگری عشایری دارد زیر تله‌کابین و دهکده‌ای به این نام مدفون شد، واگذاری دامنه‏های الوند در کنار کتیبه‏های گنجنامه و تأسیس تله‏کابین 2 واقعه را به‌همراه داشت. بخشی از دامنه الوند به تصرف رایگان سرمایه‎گذاران بخش اقتصادی به بهانه توسعه گردشگری در این شهر در آمد و از طرف دیگر، این سرمایه‏گذاری بیش از ده‏ها زیست بوم عشایری منطقه را ویران و حقوق مالکانه آنها را از بین برد، بررسی ویرانی‌های خانه‌هایی که می‌توانست در فهرست بناهای واجد ارزش قرار گیرد ویرانی مراکز محله و در برخی موارد چمن محلات و میدان اصلی شهر و آثار مدفون شده در زیر قدوم شهروندان موجب دفن بسیاری از هویت تاریخی شهر و جعل یا کپی آن در موزه‌ای که در برنامه قرار گرفته است مسکوت بماند، شهر جهانی صنایع دستی و رویدادهای بی‌نظیر و گاهی غیرقابل تکراری مانند رویدادهایی همچون «همدان ۲۰۱۸» و اجلاس سازمان جهانی جهانگردی انجام گرفت که بررسی عمیق آن نشان می‌دهد این وقایع تنهای به یکسری فعالیت‌های ژورنالیستی و تبلیغاتی برای کسی یا کسانی با اعتبارات دولتی و بیت المال انجامید که بررسی آن از زوایای مختلف با همه رویکرد مطلوبی که دولت در این استان به‌دنبال آن بود به یک فرصت بسیار خاصی تبدیل شد که سوزانده شد و نتوانست آثار خود را به لایه‌های دیگر انتقال دهد. این‌گونه برنامه‌های جهانی از اخلاقی‌ترین مسائلی است که برای برنامه‌های آتی می‌بایست از پیش برنامه‌ریزی کرد.
 اگر استانداران و یا معاونان دست‌اندرکار با دقت و توجه بیشتر از بین جامعه دانشگاهی افراد دارای قابلیت و صلاحیت در اجرای این برنامه‌ها را به‌خوبی شناسایی و به‌کار می‌گرفتند و یکروزه شرکت‌های صوری برای عقد قراردادها سر از شهر بیرون نمی‌آوردند به‌یقین نتایج به‌دست آمده تنها به اقدامات ژورنالیستی و کوتوله‌پروری ختم نمی‌شود و آثار این رخدادها بی‌تفاوتی فرهنگی و شهری را به‌وجود نمی‌آورد و به‌قطع می‌تواند دارای گستره وسیع‌تری در بین مردم و ذی‌نفعان آن داشته باشد

رئیس سازمان برنامه و بودجه (سید اسکندر صیدایی) 
   برنامه‌محوری خصوصیت بارز استاندار است. هم وضعیت حال حاضر را شناسایی می‌کند و هم آینده را تدبیر می‌کند.
تعامل خوب با سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور از آغاز دولت خود.
تدوین سند راهبردی 3 ساله برای استان که منجر می‌شود همه دستگاه‌ها بدانند ظرف 3 سال چه اقداماتی را باید انجام دهند که این مهم به اقتصاد، فرمانداران و شورای برنامه‌ریزی کمک کرده است.
استاندار مبنای برنامه‌ریزی فعالیت‌ها و مطالعات را اهمیت بر نظر کارشناسان قرار داده است.
پیگیری و نظارت مستمر بر امور از شاکله‌های اصلی کار او است.
حضور میدانی در شهرستان‌ها.
ارتباط ملی با وزارتخانه‌ها و دستگاه‌ها و برنامه و بودجه که منجر آورده‌های زیادی منجر شده است.
جذب مسئولان رده نخست در استان.
پس از استمرار در دعوت از نوبخت معاون رئیس‌جمهور 300 میلیارد آورده برای استان داشته است.
اشتغال و تولید را در اولویت خود قرار داده است.
میزان اشتغال را افزایش داده و سالیانه 20 هزار شغل ایجاد کرده است.
آمار گمرک استان حاکی از ارزآوری و پیشرفت بوده است.
حضور به موقع در سازمان برنامه و بودجه کشور که افزایش در هزینه و تملک منجر شده است.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com