1403-02-011403-02-11bool(false) کربلا می‌مرد اگر زینب(س) نبود همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : سه شنبه ، 11 ارديبهشت 1403

Today : Tue, April 30, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  122352 تاریخ انتشار:  1400-11-28 - 10:53 تعداد بازدید:  322
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

کربلا می‌مرد اگر زینب(س) نبود

تحلیل


  او را ام‌كلثوم كبرى، و صدیقه صغرى مى‏نامیدند. از القاب آن حضرت، محدثه، عالمه و فهیمه بود. ایشان زنى عابده، زاهده، عارفه، خطیبه و عفیفه بود.
نسب نبوى، تربیت علوى، و لطف خداوندى از ایشان فردى با خصوصیات و صفات برجسته ساخته بود، طورى كه او را «عقیله بنى‌هاشم‏» مى‏گفتند.
با پسرعموى خود«عبدا... بن جعفر» ازدواج كرد و ثمره این ازدواج فرزندانى بود كه 2 تن از آنها (محمد و عون) در كربلا، در ركاب اباعبدا... الحسین(ع) شربت ‏شهادت نوشیدند.
زینب(س) بانوی دلاور کربلا را، بدون شک می‌توان سرآمد زنان جهان معرفی کرد. بانوی بزرگواری که‌ توانست با شجاعت بی‌نظیرش یزیدیان را خوار و ذلیل کند، بانویی که ‌با درایت و ذکاوت والایش سخنرانی بی‌نظیر عاشورا را ایراد کرد و چندین نسل را به‌ حیرت وا داشت. این بانوی بزرگوار در 15‌رجب سال 6٢ قمری به ‌سوی حق شتافت. در مورد فوت ایشان اعتقاد بر این است که‌ از طرف یزید و به‌ وسیله‌ سم به‌ قتل رسیدند چرا که‌ به‌خاطر ایراد خطابه، در بازگشت از مدینه‌ خطری بزرگ برای حکومت تلقی می‌شد.
درباره‌ مکان دفن ایشان نیز اختلاف‌نظرات بیشتری وجود دارد عده‌ای از تاریخ‌نویسان از قبیل مسعودی مکان فوت ایشان را مدینه‌ و محل دفن را بقیع نوشته‌اند و عده‌ای نیز بر  این نظرند که‌ در حادثه‌ حره‌ که ‌در سال 6٢ قمری در مدینه ‌قحطی به‌ وجود آمده ‌بود به‌ همراه‌ همسرش عبدا...‌بن جعفر در دمشق زمین‌هایی داشتند که‌ به ‌دمشق مهاجرت کردند و در ١5رجب همان سال در دمشق از دنیا رفتند. ای مادر صبر و ای اساس عفاف! برخیز و به‌ جان بی‌رمق مسلمانان، با گوارای کلام و عصاره‌ پیامت، روحی تازه‌ببخش. زینب(س)، ای زبان علی در کام و ای استمرار ناله‌های زهرا(س) در بیت‌الاحزان هستی! برخیز و با ما سخن بگو...
ای قهرمان داستان کربلا! بر تن زخمی عدالت، مرهمی نِه ‌و تیر نظم نوین جهانی را از پر و بال شکسته‌ آزادی و انسانیت بیرون کش.  ای خواهر «تنهاترین سردار». می‌دانم که ‌آسمان دلت در کنار حسن(ع)، خون گریه‌کرد؛ ای شاه‌بیت غزل عارفانه‌ و  عاشقانه‌ نینوا! بخوان که کربلا می‌مرد اگر زینب(س) نبود!
حضرت زینب(س) در دوران اقامت ۲۰ ساله در شهر مدینه، مجالس تفسیر قرآن برگزار می‌کرد؛ آن حضرت یکی از راویان خطبه تاریخی حضرت فاطمه(س) در مسجد النبی(ص) است.
آن حضرت بر جزئیات امور و مسائل جامعه، احاطه کامل دارد و بر مبنای همین احاطه و نیز، آگاهی کم‌نظیر بر آموزه‌های اسلامی است که پا به میدان مبارزه می‌گذارد؛ بنابراین، بانوی مسلمانی که زینب کبری(س) را به عنوان الگوی خود می‌شناسد، نباید از این مسأله مهم و راهبردی غافل باشد والا حضور وی در وقایع اجتماعی، حضوری مؤثر نخواهد بود. از سوی دیگر، توجه ویژه حضرت زینب(س) به موضوع عفاف و حجاب نیز، بسیار مهم و درخور توجه است؛ در تاریخ داریم که آن حضرت، در مجلس یزید و با وجود مصایب مختلفی که کاروان اسرا به آن مبتلا بود، موضوع برداشتن نقاب از چهره بانوان خاندان رسول‌خدا(ص) را مطرح و به آن اعتراض شدیدی کرد.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com