1403-02-071403-02-17bool(false) ترامپ، آمریکا را از لحاظ سیاسی و اقتصادی تضعیف کرده است همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : دوشنبه ، 17 ارديبهشت 1403

Today : Mon, May 6, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  108074 تاریخ انتشار:  1399-02-13 - 09:09 تعداد بازدید:  342
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

ترامپ، آمریکا را از لحاظ سیاسی و اقتصادی تضعیف کرده است

تحلیل


 ایجاد جناح‌بندی‌ها در میان کشور‌های جهان در دوران جنگ سرد را شاید بتوان آغازی بر ایجاد اتحاد بیشتر میان آمریکا با اروپا و همچنین تبدیل شدن آمریکا به‌عنوان ابرقدرت در جهان دانست. پس از فروپاشی شوروی و پایان جنگ سرد، آمریکا همچنان به‌عنوان رئیس بلوک غرب نقش کدخدایی را برای سایر کشور‌ها ایفا کرد.
در سال‌های اخیر ایالات متحده آمریکا بیشتر سیاست‌های خود را در جهت منافع خود و متحدانش اتخاذ می‌کرد و از سوی دیگر با دیگر رقبای اقتصادی و سیاسی خود سر سازش بیشتری داشت و در کل با اتخاذ سیاست‌هایی به اصطلاح انگلیسی، رقبا و متحدان خود را در راهبرد منافع خود هدایت می‌کرد.
از لحاظ سیاسی، سیاستی که باراک اوباما رئیس جمهور اسبق ایالات متحده در رابطه با خاورمیانه اتخاذ کرده بود کاملا در راستای اهداف سیاسی و اقتصادی این کشور بود و حتی توافق برجام در زمان مناسب و برای جلب اعتماد از دست رفته این کشور در منطقه بود.
پس از آخرین دوره انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و انتخاب دونالد ترامپ به‌عنوان رئیس جمهور شرایط برای ایالات متحده و متحدانش تغییر کرد.
 اروپا
ترامپ در سال 97 با وجود تمام مخالفت‌ها از سوی کشور‌های اروپایی و چین، از برجام خارج شد. این مسأله بیش از پیش ناکارآمدی اروپای بدون آمریکا را به جهان امروز نشان داد. با فرض بر راستی ادعای اروپایی‌ها در حفظ برجام عملا اروپا نتوانست جای خالی آمریکا را در برجام پر کند و ایران در مقابل با این بدعهدی یا ناتوانی اروپا دست به کاهش تعهدات برجامی خود زده است.
حتی در مسأله اخیر که پامپئو وزیر خارجه آمریکا از مخالفت‌ درباره لغو تحریم فروش تسلیحات به ایران در شورای امنیت صحبت می‌کند، بازهم با مخالفت برخی کشورهای اروپایی نظیر روسیه و فرانسه روبه‌رو شده است. اروپایی که در این روزهای کرونایی می‌توان گفت اقدامات مؤثری در رابطه با ایران (کمک‌های مالی، انجام نخستین معامله تجاری از طریق کارگروه مالی اینستکس و ...) انجام داده است.
 روسیه و چین
آمریکا با اعمال 34 میلیارد دلار تعرفه گمرکی بر واردات کالاهای چینی در سال 2018 جنگ تجاری بزرگی را با چین آغاز کرده است که به تنش‌های زیادی از قبیل اقدامات و تهدیدات نظامی این 2 کشور علیه یکدیگر منجر شده است.
از سوی درگیر کشورهای نظیر ایران و روسیه به‌دلیل چالش‌های متفاوت خود با آمریکا و منافع مشترک آسیایی خود در این چالش‌های نظامی کنار چین ایستاده و رزمایش مشترک دریایی چین، روسیه و ایران را انجام دادند.
از آخرین این اقدامات می‌توان به سه‌شنبه هفته گذشته و پرواز 2 فروند بمب‌افکن «تی یو ۲۲ ام» وزارت دفاع روسیه بر فراز یک ناوشکن آمریکایی مستقر در دریای بالتیک که به گفته این وزارت خانه به‌منظور رصد تحرک این ناوشکن آمریکایی انجام شد نیز اشاره کرد.
 خاورمیانه
برخلاف اوباما که بر خروج نیروهای نظامی آمریکا از عراق و افغانستان تأکید می‌کرد، ترامپ در منطقه خاورمیانه نه‌تنها در راستای تنش‌زدایی کاری انجام نداد بلکه برعکس با ایجاد برخی درگیری‌ها، تنش‌های منطقه‌ای خاورمیانه را تا سطح جهانی نیز افزایش داد. پس از چندین مرتبه اقدامات نظامی آمریکا علیه ایران در دی‌ماه سال گذشته با به شهادت رساندن سردار سلیمانی توسط آمریکا و بمباران پایگاه نظامی آمریکا توسط ایران، شروع یک جنگ تمام‌عیار در سطح منطقه‌ای و حتی جهانی را هشدار می‌داد.
پس از ایجاد درگیری ایران و آمریکا در خاک عراق، مجلس و دولت عراق خواستار خروج نیروهای نظامی آمریکا از عراق شده‌اند.
از سوی دیگر تقابل نفتی اخیر عربستان با روسیه به ضرر آمریکا تمام شد، تاجایی‌که برخی مقامات آمریکایی، عربستان را به جنگ نفتی با آمریکا متهم کرده‌اند.
 ظهور ابر قدرت‌های جدید
همانطور که گفته شد ترامپ پس از راه یافتن به کاخ سفید با اقداماتی که انجام داد دشمنان زیادی برای خود و ایالات متحده تراشیده است و این مسأله سبب ایجاد اتحاد در میان رقبای سیاسی و اقتصادی آمریکا با یکدیگر شده است.
اقدامات رئیس جمهور آمریکا و اتفاقاتی نظیر شیوع ویروس کرونا که اقتصاد جهانی را تحت‌تأثیر خود قرار داده است، تحلیل‌گران سیاسی و اقتصادی را به این مضمون سوق می‌دهد که تحلیلی مبنی بر تغییر ابرقدرت در جهان داشته باشند.
این مسأله به اندازه‌ای محتمل شده است که در گزارش خبرگزاری بی‌بی‌سی مبنی بر ابرقدرت‌های آینده از چین به‌عنوان نخستین قدرت جهانی یاد می‌کند و نام آمریکا را حتی جزو 5 کشور برتر سال‌های آینده نمی‌برد. شاید بتوان اقدامات اخیر ترامپ در مقابله با شیوع ویروس کرونا را محکم‌ترین ضربه به اعتبار وی در حوزه داخلی دانست. از آخرین اقدامات این ریئس جمهور در مقابله با ویروس کرونا می‌توان به سخنرانی وی درباره تزریق مواد شوینده به بدن انسان‌ها برای از بین بردن این ویروس اشاره کرد که همین مسأله موجب اقدام برخی مردم به تزریق مواد شوینده از جمله وایتکس شد که تعداد زیادی از این افراد کشته یا به دلیل مسمومیت راهی بیمارستان شدند.
با این‌حال انتخابات ریاست جمهوری آمریکا نزدیک است و «جو بایدن» رقیب اصلی ترامپ در این انتخابات، طبق آمار نظرسنجی‌ها شانس بیشتری برای پیروزی دارد. با وجود مخالفت‌های بایدن با سیاست‌های ترامپ و وعده‌های انتخاباتی وی در پی اصلاح عملکرد رئیس جمهور کنونی آمریکا احتمال تغییر شرایط کنونی اقتصادی و سیاسی در دنیا می‌رود.  با وجود این، اقدام برای تنش‌زدایی و جلب اعتماد سایر کشور‌ها پس از ترامپ عملا بایدن درصورت علاقه به انجام وعده‌های انتخاباتی خود، کار دشواری را پیش رو خواهد داشت.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com