1403-02-071403-02-17bool(false) رمضان، کلید بازگشایی مساجد می‌شود؟ همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : دوشنبه ، 17 ارديبهشت 1403

Today : Mon, May 6, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  107850 تاریخ انتشار:  1399-02-07 - 08:58 تعداد بازدید:  289
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

شائبه‌هایی درباره بازگشایی اماکن مذهبی در ماه مبارک رمضان
رمضان، کلید بازگشایی مساجد می‌شود؟

نویسنده : محمد ترابی

تحلیل


 پس از شیوع ویروس کرونا روند زندگی عادی مردم در ابعاد مختلفی دچار تغییرات شده است. یکی از این ابعاد تغییر یافته که در مبحث مسائل اعتقادی و مذهبی است، دستوراتی است که توسط دولت‌ها به‌منظور جلوگیری از برگزاری مراسمات مذهبی و تجمع افراد و کنترل شیوع ویروس کرونا ابلاغ شده است.
شیوع ویروس کرونا بسیاری از مساجد، کلیساها، کنیسه‌ها و معابد سرتاسر جهان را تعطیل کرده است.
اماکن مذهبی مسلمانان از جمله مساجد که به‌دلیل برگزاری نماز جماعت موجب تجمع افراد می‌شوند در بیشتر کشورها تعطیل است و از مهمترین اماکن مذهبی مسلمانان که به‌منظور مقابله با شیوع کرونا تعطیل شده‌ است، می‌توان به مسجدالاقصی، کعبه در عربستان، حرم امام رضا در ایران و حرم امام حسین در عراق اشاره کرد.
به گزارش حوزه علمیه قم، رهبران کلیسای «عیسی مسیح، مقدسین روزهای اخیر» به ۱۵ میلیون عضو خود در سراسر جهان گفتند که همه اجتماعات عمومی تا اطلاع ثانوی به حالت تعلیق در خواهد آمد. هیچ یک از 30 هزار جماعت مسیحیان مورمون در آینده نزدیک برای جلسات عبادی جمع نمی‌شوند. در این میان بسیاری از کلیساهای کاتولیک مراسم‌های مذهبیشان را به حالت تعلیق درآورده و از پیروان خود خواسته‌اند در خانه بمانند.
در این میان مراسم دعای سبت در کنیسه‌های نیویورک متوقف شده است. در سرزمین‌های اشغالی، دستورالعملی برای کنیسه‌ها در این رابطه صادر شده است. سازمان جهانی اجتماعات کنیسه‌های ارتدکس در این منطقه و دیاسپورا دستورالعمل‌های جدیدی را برای کنیسه‌ها و خدمات دعا منتشر کرد و برگزاری مراسم با بیش از ۱۰۰ نفر ممنوع اعلام شدند.
با این حال با شروع ماه‌ مبارک رمضان در بیشتر کشور‌های مسلمان، مراسمات و رسوم این ماه که برای مسلمانان جایگاه ویژه‌ای دارد تردید‌هایی برای بازگشایی مساجد و اماکن مذهبی به وجود آمده است.
از همین رو به گزارش ایسنا، روز جمعه ۵ اردیبهشت موانع حفاظتی که با شیوع ویروس کرونا در اطراف کعبه ایجاد شده بود با آغاز ماه مبارک رمضان برداشته شده است، با این حال همچنان امکان نزدیک شدن به این مکان مقدس برای زائران وجود ندارد و ممنوعیت تردد در شهرهای مکه و مدینه درحال اجرا است.
در کشورمان ماه رمضان همانند ماه محرم همواره مورد توجه مردم بوده است و در این ماه حضور مردم در اماکن مذهبی بیشتر از ایام دیگر سال است و به‌ویژه مراسمات لیالی قدر که یکی از مراسمات مهم مذهبی در بین مسلمانان به حساب می‌آید که همواره موجب حضور هرچه بیشتر مردم در اماکن مذهبی می‌شود.
با وجود اینکه روند شیوع ویروس کرونا در کشورمان رو به کاهش گذاشته است، اما بسیاری از متخصصان اعتقاد دارند که با تعجیل در امر بازگشایی مشاغل و اماکن غیرضروری اکنون روند کاهشی کشورمان دوباره صعودی خواهد شد و موجب ایجاد بحران دوباره در کشور می‌شود.
 رئیس جمهور در اواخر فروردین در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا اعلام کرد که تعطیلی اماکن مذهبی و مساجد در ماه رمضان نیز حداقل تا نیمه اردیبهشت ماه تداوم خواهد داشت و ماه رمضان امسال مراسم تجمعی و افطاری جمعی نخواهیم داشت.
با این وجود حسن روحانی در همین جلسه گفت: امیدواریم از نیمه اردیبهشت به بعد کاری کنیم که مردم بتوانند از اماکن مقدسه استفاده کنند، هرچند که قرار بود تا پایان اردیبهشت شرایط ویژه برای حضور در اماکن مقدسه رعایت شود، اما آقای اعرافی مدیر حوزه‌های علمیه سراسر کشور درخواست کردند که این زمان تا نیمه اردیبهشت عقب بیاید و در نیمه اردیبهشت مجدداً شرایط را برای حضور مردم در این امکان مقدسه بررسی کنیم.
پس از سخنان رئیس ستاد ملی کرونا برخی به اعرافی در پی پیشنهادش به روحانی اعتراض کردند که وی پنجشنبه گذشته در جلسه‌ای با بیان اینکه مطلقا چنین چیزی که ستاد ملی مبارزه با کرونا تحت‌فشار حوزه برای باز کردن اماکن زیارتی و مذهبی است، صحت ندارد، اظهار کرد: نهاد حوزه نهایت همکاری را با ستاد ملی مبارزه با کرونا دارد و در اینکه اماکن زیارتی باز شود یا نشود کاملا تابع پروتکل‌های وزارت بهداشت هستیم و نظر کارشناسی را اصل و مبنایی فقهی و دینی می‌دانیم.
با این حال تعطیلی اماکن مذهبی در ماه رمضان منتقدانی نیز دارد و معتقدند همانند برخی کسب و کار‌ها که با رعایت پروتکل‌های بهداشتی آغاز به کار کرده‌اند، می‌توان مساجد و اماکن زیارتی را هم نیز باز کرد.  به گزارش ایرنا، سید احمد علم‌الهدی، نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضوی جمعه گذشته با بیان اینکه مساجد را باز کنید، چرا همه مکان‌ها فعال باشند، اما عتبات تعطیل بمانند؟ گفت: از مسئولان می‌خواهم با تهیه دستورالعمل و پروتکل‌هایی برای رعایت بهداشت و مقابله با ویروس کرونا، امکان باز شدن مساجد و مراکز عبادت را برای حضور مردم در ماه رمضان فراهم کنند.
همچنین غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوه قضاییه که در نشست خبری گفته بود که به متولیان پیشنهاد می‌کنم برای جلسات مذهبی محدود و نمازهای جماعت پروتکلی بنویسند و ساده‌ترین راه که تعطیلی مساجد است را انتخاب نکنند.
به گزارش ایرنا، رضا تقوی، نماینده منتخب دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی درباره درخواست سخنگوی قوه قضاییه واکنش نشان داد و گفت: اگر باز شدن مساجد به سلامت عمومی جامعه لطمه وارد می‌کند، باید همچنان تعطیل بمانند. باتوجه به نظر همه مسئولان و مقام معظم رهبری و حق، سلامت مردم باید از همه‌چیز مهم‌تر باشد و نباید فعالیت‌هایی که به سلامت جامعه لطمه وارد می‌کند، انجام شود.
 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com