1403-02-071403-02-17bool(false) بی‌خبری از سلامت روانی همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : دوشنبه ، 17 ارديبهشت 1403

Today : Mon, May 6, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  134738 تاریخ انتشار:  1402-07-20 - 08:26 تعداد بازدید:  87
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

بی‌خبری از سلامت روانی

یادداشت


 رئیس سازمان روانشناسی و مشاوره ایران به تازگی خواستار توجه بیشتر به وضعیت سلامت روان جامعه شده است.

وی آخرین مطالعات در سال ۱۳۹۹ را یادآوری کرده که نشان می‌دهد  ۲۹.۷ درصد از جامعه ایرانی به نوعی از نشانه‌های اختلالات روانی رنج می‌برند. حدود یک سوم افراد جامعه ایران با اختلالات روانشناختی مواجه هستند و تعداد موارد خودکشی کامل در سال ۱۴۰۰ در مقایسه با سال ۱۳۹۹، ۱۲.۷ درصد رشد داشته است.

همچنین تعداد موارد خودکشی کامل طی ۱۵ سال از سال ۱۳۸۵ تا سال ۱۴۰۰ حدود ۱۰۸ درصد رشد داشته است که آمار قابل تاملی است.

همچنین رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره ایران در ادامه به رتبه‌بندی  بیماری‌ها در ایران و سهم بیماری‌های روانشناختی در این رتبه‌بندی پرداخته که بر اساس آن اختلال افسردگی در سال ۹۶ نسبت به سال ۸۶ رشد ۲۳ درصدی داشته و رتبه سوم بیماری‌ها را در ایران دارد. اختلال اضطراب هم با رشد ۱۰ درصدی در رتبه پنجم قرار دارد.

برای درک این وضعیت کافی است به سخنان دبیر همایش سالانه انجمن علمی روانپزشکان ایران دقت کنیم که گفته است؛ اختلالات روانپزشکی در صورت عدم تشخیص، ۱۰ تا ۲۰ سال می‌توانند عمر افراد را کم کنند.

 او گفته است ۶۰ درصد ایرانیان از وجود اختلال روان در خود اطلاع نداشتند.

در این زمینه دکتر امیر حسین جلالی ندوشن ، روانپزشک و استادیار دانشگاه علوم پزشکی ایران با تاکید بر اینکه سلامت روان به معنای نبود اختلال روانپزشکی نیست یعنی اگر کسی اختلال دو قطبی ، افسردگی و اضطراب شدید یا اعتیاد ندارد معنایش این نیست که مشکل سلامت روان ندارد ، می افزاید: سازمان جهانی بهداشت این مساله را اینگونه توضیح می دهد که نبود بیماری روانی به معنای بودن سلامت روانی نیست. سلامت روان یعنی وقتی صبح از خواب بیدار می شویم ، شوق داشته باشیم ، هدفمند باشیم
بتوانیم آینده نگری کنیم و برای آینده  با امید برنامه ریزی کنیم. اگر نسبت به آینده  همواره بیمناک و مایوس هستیم بعنی یک جای کار می لنگد. البته نمی توان نقش عوامل اجتماعی و اقتصادی را در بروز این نگرانی نادیده گرفت. اما بدانیم اگر شور زندگی در ما کاهش یافته ، خسته ایم ، درد داریم و امید نداریم شاید لازم است از یک نفر کمک بگیریم.

در این فضا دبیرکل کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران ایران، از افزایش دو شغله‌ها و چند شغله‌ها در جامعه ایرانی خبر داده است.  

نکته‌ای که اهمیت آن در این است که دو شغله بودن موجب تشدید فقر زمانی شده است. یعنی قشر کم‌درآمد از فقر درآمدی به فقر زمانی مبتلا شده‌اند. فقر زمانی به این معناست که این شاغلان دیگر فرصتی برای تفریح و سرگرمی ندارند؛ موضوعی که به افزایش بیماری‌های روحی و روانی نیز دامن زده است.

در واقع می‌توان نتیجه گرفت که مبنای به خطر افتادن سلامت روان در بیشتر افراد جامعه و اکثریت بیماری‌های روانی، بروز اختلالات اقتصادی و مشکلات اقتصادی مردم است.

به همین دلیل ضروری است برای پیشگیری از افزایش بیماری‌های روانی و کاهش هزینه‌های درمان، نهادهای مسئول شرایط زندگی را تا می‌توانند برای مردم تسهیل کنند و در راستای کاهش فقر زمانی گرفتاران به این نوع فقر خطرناک تلاش کنند.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com