1403-02-141403-02-24bool(false) نبود مدیریت پروژه در استان و انتقادات وارده همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : دوشنبه ، 24 ارديبهشت 1403

Today : Mon, May 13, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  131639 تاریخ انتشار:  1402-02-07 - 07:00 تعداد بازدید:  147
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

نبود مدیریت پروژه در استان و انتقادات وارده

یادداشت


۱- یکی از اساسی‌ترین و ضروری‌ترین کارها در مدیریت امور عمرانی داشتن مدیریت پروژه و برنامه زمان‌بندی‌شده برای اتمام یک پروژه است.
این موضوع به‌اندازه‌ای در پروژه‌ها اهمیت دارد که برخی صاحب‌نظران علم مدیریت، مدیریت زمان را جدای از مدیریت پروژه فرایند و برنامه‌ای جدا در نظر گرفته و هر مدیر که بتواند نقشه بهتری برای بهره‌برداری بیشتر از زمان و بالابردن بهره‌وری در پروژه ارائه دهد را مدیری موفق ارزیابی می‌کنند.

۲- در مدیریت زمان پروژه در جهان اتفاقات بسیار زیادی رخ‌داده و علم مدیریت پروژه و زمان انجام آن کامل‌تر شده است.
شاید نهایی‌ترین روش در مدیریت زمان همان JOT باشد که زمان را با برنامه‌ریزی برای انجام دادن کار در همان لحظه کاهش داده و پروژه را به‌سرعت تحویل می‌دهد.

3- درروش JOT بسیاری از مسائل و کارهای وقت‌گیر با انتقال به محل پروژه دچار کاهش زمان شده و درنتیجه در تکمیل پروژه یا رسیدن به محصول نهایی تسریع می‌شود.
بسیاری از مسافران به کشورهای خلیج‌فارس یا کشورهای آسیای شرقی این نوع مدیریت را در ساخت پروژه‌های بزرگ مشاهده کرده‌اند، روشی که منجر به این می‌شود که یک هتل چندطبقه در یک هفته ساخته‌شده و به بهره‌برداری برسد.

4- با این روش ساختن یک‌میلیون مسکن در سال کار سختی نخواهد بود به‌شرط آنکه تکنولوژی لازم و مدیریت زمان به کشور منتقل شود و موانع سنتی کار در کشور برطرف شود.
درواقع با این روش، کاری که در چند سال در برخی شهرها برای ساخت مسکن انجام می‌شود شاید در یک ماه انجام‌شده و این سرعت بر قیمت زمین و مسکن و کیفیت زندگی مردم هم تأثیر خواهد گذاشت.

5- جدای از این موضوع نماینده ولی‌فقیه در استان انتقاداتی را در روزهای اخیر مطرح کرده که تمامی آنها وارد است و لازم است با استفاده از علم مدیریت پروژه و مدیریت زمان موارد خواسته‌شده اصلاح شود.
قطعاً در اصلاح این موارد خیر جامعه و مردم نهفته و آنکه درنهایت بهره‌مند خواهد شد، مردم هستند البته این اصلاح در پایان دادن به دغدغه‌های مسئولان نیز مؤثر خواهد بود.

6- یکی از موارد انتقادی طولانی شدن ساخت مصلی همدان است. امام‌جمعه همدان گفته؛ کلنگ این مصلی ۴۰ سال قبل زده‌شده است، در شأن دارالمؤمنین همدان نیست که بعد از ۴۰ سال این وضعیت به اینصورت باشد. ساختن این مصلی چیزی جز همت و هماهنگی نمی‌خواهد و حسینیه امام (ره) برای موقت ساخته‌شده است، رئیس‌جمهور دستور داده‌اند که مشکل حل شود و حل‌شدنی است و ادامه این شرایط تضییع بیت‌المال است.
انتقاد دیگر در شورای اداری استان که با اقدامی ابتکاری و خوب در شهرستان‌ها برگزار می‌شود، در تویسرکان مطرح‌شده و نماینده ولی‌فقیه در استان گفته؛ گاهی اوقات یک پروژه در مدت چند ماه می‌تواند به پایان برسد اما سال‌ها طول می‌کشد و این در جامعه اثرات منفی به دنبال دارد. به‌عنوان نمونه زمانی می‌توان گفت جلسه‌ای پربار بوده است که بعد از شورای اداری در شهرستان تویسرکان مردم این شهر، شاهد رفع مشکلات و دغدغه‌های خود به عینه باشند. رسیدگی به وضعیت آرامگاه حبقوق نبی (ع) به‌عنوان یکی از اماکن مذهبی استان، تعیین تکلیف شود و آغاز ساخت مسکن نهضت ملی از مواردی است که جزو دغدغه‌های مردم تویسرکان است و باید به‌صورت ویژه و اساسی به این موارد پرداخته شود. همه ما باید در برابر عملکردهای خود پاسخگو باشیم.
انتقاد دیگر مطرح‌شده احتکار ظرفیت‌های فرهنگی است.
آیت‌ا... شعبانی گفته؛ ظرفیت‌های فرهنگی که در اختیار دستگاه‌ها قرار دارد را در اختیار جوانان بگذاریم و از احتکار این ظرفیت‌ها دوری‌کنیم.

۷- سال‌ها این نوع انتقادات از طولانی شدن پروژه‌ها، نبود مدیریت پروژه و زمان در کارهای عمرانی، درگیر شدن مدیران در فعالیت‌های بی‌فایده و بی‌اثر، احتکار ظرفیت‌ها و بی‌توجهی به ظرفیت‌های استان و... در رسانه‌های استان به شکلی دیگر مطرح‌شده و منتقدین توسط مدیران نوازش شده و به انتقادات توجه نشده است.
اما این بار این انتقادات از جایگاه نماینده ولی‌فقیه در استان و به‌صراحت و درستی مطرح‌شده و از محافظه‌کاری و سانسور حاکم بر کار خبری هم در آن خبری نیست.
حال وظیفه مسئولان است که برای این انتقادات پاسخ عملی تهیه و افکار عمومی را نسبت به عملکرد خود در این حوزه‌های موردانتقاد اقناع کنند چراکه بنا به بیان نماینده ولی‌فقیه در استان همه باید در برابر عملکرد خود پاسخگو باشند.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com