1403-02-131403-02-23bool(false) 1403-02-131403-02-23bool(false) با دارو شوخی نکنید! همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : يكشنبه ، 23 ارديبهشت 1403

Today : Sun, May 12, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  131429 تاریخ انتشار:  1402-01-27 - 08:16 تعداد بازدید:  145
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

با دارو شوخی نکنید!

یادداشت


۱- درمان‌های جدید‌ دارو محور هستند و اگر دکتری برای بیماری دارو ننویسد یا کم بنویسد ممکن است به عنوان دکتری بی‌سواد یا کم‌سواد مشهور شود.
وابستگی به دارو‌ در درمان، روز به روز بیشتر می‌شود و تحقیقات و پژوهش‌ها دارو‌های جدیدی را وارد بازار گسترده دارو می‌کند.

۲- با توجه به اهمیت تامین دارو برای درمان اما چند نماینده و فعال دارویی نسبت به بدتر شدن وضعیت دارویی کشور هشدار داده و خواستار اقدام برای بهبود این وضعیت از سوی دولت شده‌اند.
سال گذشته وضعیت تولید و تامین دارو خوب نبود و دولت در مواردی مجبور شد تن به واردات داروهایی مانند شربت‌های ساده سرماخوردگی و سرم دهد در کنار این بسیاری از داروها یافت نمی‌شد یا تنها در بازار سیاه یافت می‌شد و شرایط سختی برای خانواده‌های دارای بیمار شکل گرفته بود.

۳- مسعود پزشکیان، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفته؛  وضعیت دارو امسال بدتر از سال قبل خواهد شد
وی دلیل این ادعا را چنین توضیح داده است؛  دولت آن مقدار پولی که لازم بود برای واردات دارو بدهد را تخصیص نداد از سوی دیگر با تورم شدید مواجه شدیم لذا مجبور بودند بیشتر از جیب مردم برای خرید دارو هزینه کنند؛ بنابراین امسال هم با کمبود دارو مواجه شدیم هم با گرانی دارو. به نظر من حوزه دارو در سال۱۴۰۲  بدتر از سال ۱۴۰۱ خواهد شد. زیرا رقمی که در بودجه مصوب کردند کم است و اگر 100 درصد آن محقق شود، رقمی بالغ بر 65 هزار میلیارد تومان به ازای حذف ارز دارو، باید تخصیص یابد. درحالی که دولت برای تامین دارو تجهیزات، سالانه 3 میلیارد دلار تخصیص می داد؛ بنابراین ما به‌التفاوت ارزی 3 میلیارد دلار، 150 هزار میلیارد تومان است نه ۶۵ هزار میلیارد تومان.

۴- حسینعلی شهریاری، رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس نیز ادعا کرده؛  بطور قطع اگر به شرکت‌های دارویی کمک نشود، ارز در اختیار آنها قرار نگیرد، منابع ریالی آنها به بیمه‌ها پرداخت نشود و شرایط به همین منوال پیش برود با تورم ۴۰ تا ۵۰ درصدی دارو مواجه خواهیم شد وی با بیان اینکه اراده‌ای برای مدیریت افزایش قیمت دارو وجود ندارد، افزوده؛ قیمت همه اقلام، حامل‌های انرژی و دستمزد کارگران افزایش یافته و با افزایش هزینه‌ها، هزینه شرکت‌های تولیدکننده دارو هم افزایش می‌یابد بنابراین نمی‌توان به آنها دستور داد که قیمت داروها را افزایش ندهند. سندیکای صنعت دارو بارها ابراز نگرانی کرده‌ و خواسته‌های آنها به‌ حق و منطقی است.

۵- فاطمی، نایب رئیس انجمن داروسازان ایران هم گفته؛ فشار اقتصادی به داروخانه‌ها بعد از طرح دارویاری بسیار بیشتر شده است. چرا باید در لیست داروهای فوریتی وارداتی، نام شربت‌های سرماخوردگی ساده که ۶۰ سال است، در داخل کشور تولید می‌شود، وجود داشته باشد؟ چرا باید هنوز سرم از خارج از کشور وارد کنیم؟ در سال‌های اخیر ظرفیت کارخانه‌های داروسازی متناسب با جمعیت تغییری نکرده است.

۶- در واکنش به این انتقادات و هشدارها  وزیر بهداشت از احتمال تجدیدنظر درباره بودجه دارو در سال جاری خبر داده است.
بهرام عین اللهی گفته؛ بودجه‌ای که از سوی مجلس شورای اسلامی برای طرح دارویار مصوب شده با بودجه مورد نیاز ما برای تداوم اجرای این طرح فاصله دارد به طوری که ما در سال جاری به ۱۰۵ هزار میلیارد تومان بودجه برای دارویار نیاز داریم اما آنچه در مجلس به تصویب رسیده ۶۹ هزار میلیارد تومان است که قطعاً کم است و کافی نیست. به احتمال زیاد در بودجه طرح دارویار تجدیدنظر شود.

۷- آنچنان که مشاهده شد مجلسیان دولت و دولتیان مجلس را مسبب وضعیت موجود در حوزه دارو می‌دانند و در کنار آن مشخص است که تولید و تامین دارو با رشد جمعیت همخوان نیست و واردات داروهای ساده این موضوع را به خوبی نشان می‌دهد.
مقصریابی بخشی از روند شناسایی یک آسیب برای پیشگیری از بروز آن و تبدیل آن به بحران است به همین دلیل از مجلس و دولت انتظار می‌رود، با دارو شوخی نکرده و آن را جدی بگیرند و با همکاری هم از مشکلات این بخش به سود کشور و مردم کم کنند.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com