1403-02-211403-02-31bool(false) 1403-02-211403-02-31bool(false) در اقتصاد سنتی هر جنسی را باید از بازار خودش خرید همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : دوشنبه ، 31 ارديبهشت 1403

Today : Mon, May 20, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  129791 تاریخ انتشار:  1401-11-03 - 07:00 تعداد بازدید:  100
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

در اقتصاد سنتی هر جنسی را باید از بازار خودش خرید

نویسنده : مهدی ناصرنژاد

یادداشت


 در عصر پیشرفته ارتباطات و تلاش برای گسترش فرهنگ خرید و فروش‌های اینترنتی کالا و خدمات در عرصه‌های داخلی و بین المللی، اما ایجاد بازارچه‌های متمرکز و منطقه‌ای در شهرهای بزرگ کشورمان هنوز هم بهترین راهکار برای دسترسی آسان به کالاهای دلخواه و همچنین جلب بهتر رضایت مشتری و فروشنده شناخته می شود.

راسته بازارها بستر اصلی فعالیت‌های اقتصادی در تمام شهرهای قدیمی و بزرگ ایران است و با وجود گسترش دامنه شهرها و افزایش جمعیت و همچنین پراکندگی مشاغل گوناگون در سطح شهرها، هنوزهم راه اغلب مردم برای تهیه کالا و خرید های روزانه به حریم بازارهای قدیمی ختم می شود.

در جامعه قدیمی ایران، بازار هر شهر سرراست ترین آدرس برای خود اهالی آن شهر و همچنین مسافران و کاروانیان از هر نقطه کشور شناخته می شد و به همین علت مکان های دولتی و آموزشی و فرهنگی نیز در محدوده بازار هر شهر استقرار داده می شد .‌

کهن شهر بزرگ و زیبای همدان عینی‌ترین مصداق بافت سنتی یک شهر ایرانی است، ولیکن تعلق خاطر و وابستگی مردم شهر به چنین بافت سنتی و نهادینه شده، در عصر حاضر بیشتر از اینکه چاره ساز و مشکل گشای مردم باشد ، به لحاظ ازدحام و ترافیک و فرسودگی زیرساخت های مسکونی و خدماتی ، مشکل آفرین می باشد، بدون اینکه به‌علت همان تعلق خاطر و عادت دیرینه به این نقطه از شهر ، متوجه مشکلات مبتلابه آن باشیم.

با این وجود، گذشته از بافت مرکزی و سنتی همدان، از دیر باز نقاط و مکان های شناخته شده ای نیز در سطح شهر پراکنده است که قطب انجام و بهره‌مندی از خدمات بسیاری مایحتاج مردمی است و دارای اسامی با مسمی و شناخته شده ای هستند که شهره آشنا و غریبه است.‌

چاپارخانه، قلیانی، گازران، قاشق تراشان ، شال بافان و خیلی از نام های دیگر از شهر تاریخی همدان اگرچه به عنوان محل سکونت تیره و طایفه ای از مردمان قدیمی این کهن شهر شناخته می شود، ولیکن چنین محله‌ها و کوی و مکان، بیشتر به تناسب و نوع مشغله و تولیدات صنایع دستی اهالی آن شهره شده و نام گرفته است.

گذشته ها در صفحات کتاب های تاریخ پر افتخار همدان ثبت و ضبط است و هیچ تحریف و دستکاری و سوء استفاده از آن هم نه شایسته و نه ممکن خواهد بود ، اما آنچه که مورد توجه و تأمل نسل های حاضر و همدانی های دانا است ، این است که شهر همدان هماهنگ با گسترش و دامنه گیری خود و البته به اقتضای شرایط اقتصادی و لازمه کسب و کارهای جدید، به‌تدریج دارد بین  کسب و کارهای شیک و پر زرق و برق تقسیم می شود و هر خیابانی از همدان به مکان استقرار و تمرکز مشاغلی خاص شهرت می‌گیرد .

 چنین رویکردی از جانب فعالان اقتصادی که در دیگر شهرهای کشور نیز در حال شکل گیری و گسترش می باشد ، می تواند از جنبه های مختلف مثمرالثمر و مفید هم باشد .

تمرکز هر رشته از کسب‌ و‌کار و خدمات در نقطه خاصی از شهر ، علاوه براینکه فرصت تعامل و همفکری و هم سویی بین صاحبان مشاغل برای اشراف بر شرایط روز را به‌وجود می آورد ، انگیزه‌های رقابتی هم ایجاد می‌کند و می‌تواند منشأ خیری برای ارتقای کیفی کالا هم باشد .‌

از سویی دیگر برای مردم و‌ قشرهای مصرف کننده نیز این امکان فراهم می شود تا برای دست‌یابی به کالاهای مورد نظر خویش در سطح شهر پرسه نزند و در صورت لزوم یک خیابان یا محلی را به عنوان قطب تولید و عرضه آن کالا پرس و جو کرده و خرید نماید. در بازار های متمرکز به لحاظ فضای رقابتی که بین صاحبان کالا و خدمات حاکم می باشد ، زمینه گران‌فروشی نیز کاهش می یابد و خریداران با اندکی شناخت و صرف وقت کمتری و همچنین اطمینان خاطر بیشتری می‌توانند خرید کنند.

در همین حال استقرار هر یک از رشته  کسب و کارهای ‌گوناگون در نقطه شناخته شده ای از شهر به کاهش بار ترافیکی کمک خواهد کرد .

در همین حال تمرکز برخی مشاغل در محورهای خاصی از شهر می‌تواند در خدمت گردشگری و ایجاد فضای دلخواه برای سرگرمی و وقت گذرانی خانواده‌ها در روزهای تعطیلی هم باشد . به همین دلیل زیبا سازی و ایجاد فضای دلنشین و در عین حال نظارت‌های قانونی بر نحوه خدمات و عرضه کالا به‌خصوص  در محور های استقرار خدمات گردشگری به رشد و بهبود این گونه کسب و کارها کمک خواهد کرد .

هم اینک خیلی از نقاط همدان از جمله بلوار مدنی، خیابان تختی، خیابان باباطاهر، خیابان شهدا، خیابان شریعتی و عباس آباد، پیاده راه‌های بوعلی و اکباتان، به قطب فروش کالاهای برق ساختمان ، شیر آلات و لوازم بهداشتی ساختمان ، کاشی و سرامیک ، دوچرخه و‌ موتور سیکلت ، فروشگاه‌های پوشاک و سالن‌های غذاخوری تبدیل شده و در حال گسترش می‌باشد.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com